Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 mars 2014

Putin dräper den marknadsliberala draken

Jag hittar Oikonomia, en bildrik blogg med korta samtidskommentarer av ekonomisk-politisk karaktär. Bloggaren säger på pricken det jag tänkt på de senaste dagarna men inte varit tillräckligt insatt för att veta om det stämmer. Putin söker skapa ett motgift mot EU för att få stopp på girighetens monster, hydran, marknadsliberalismen. Inte konstigt att svenska tidningar rasat mot Putin de senaste dagarna. Det har varit helt meningslöst att försöka ta till sig denna partiska rapportering som - likt Fredrik Reinfeldt - undanhöll det stora perspektivet från sina väljare. Efter åtta års vanvälde - dödens tal - hann sanningen ifatt honom...

Mina böcker (en hel del) av den hypersynska amerikanen Edgar Cayce (1977-1945) har stått och gulnat i bokhyllorna i några årtionden nu, men jag tog fram Lytle Robinsons andra bok, "Is It True What They Say About Edgar Cayce" från så sent som 1979. Den  innehöll en liten diskussion om de politiska transföreläsningar Cayce höll och i vilka han korrekt förutspådde den kinesiska kulturrevolutionen och övergången till kommunismen och dessutom att Ryssland inom en inte alltför avlägsen framtid skulle bjuda världen en korrekt form av kristendomen, sådan som den var på Jesus tid och då man bekämpade penningen och girigheten (alltid samma demon). 

Jag har tänkt att Putin, fastän verkligheten ter sig rätt blek, kanske ändå är det första tecknet på att Cayces ryska profetia håller på att gå i uppfyllelse. Det sjuka västerlandet förstår naturligtvis ingenting av verklighetens turer längre, förgiftade av sin sekulära masskonsumtionsmentalitet. Så när Putin satte Pussy Riot i fängelse för att de vanhelgat den rysk-ortodoxa kyrkan med sitt spektakel, kunde ingen västkommentator se tillräckligt stort. Västmedborgarna har så mycket skit i sina psyken att varenda analys de gör är utifrån egenintresset snarare än Sanningens!

Se även: Putin, vår tids underhållare - efter det geniala schackdrag som gav Ryssland Krimhalvön åter.

Så vad sade då Cayce 1933 om Rysslands framtid enligt Robinsons inte alltför djuplodande analyser och knapphändiga citat ur faktiska transföredrag. (Han inkluderar faktiskt en komplett transföreläsning i sitt sökande efter hur ofta Cayce hade rätt och hur ofta hans förutsägelser slog fel. De sista tjugo årens föredrag nedtecknades av en stenograf och sparades sedermera på mikrofilm på en stiftelse som skapades till den märklige mannens minne.)

Jag översätter ett stycke Robinson som leder fram till ett citat från ett Cayce-meddelande i trans:

Året 1933 gjorde Cayce uttalanden som måste ha tett sig chockerande för många av hans anhängare. Världen var nedkörd i den Stora Depressionens sörja och Stalins utrensningar av kommunistiska partimedlemmar, avrättade kulaks och i det närmaste utplånade kyrkorna. Mitt i allt detta sade den "sovande" Cayce likväl: "I takt med Rysslands religiösa utveckling kommer att följa världens större hopp. Vid den tiden kommer den, eller de grupper, som står närmare i sin relation [till Gud] att få det bättre förspänt under de gradvisa förändringar och den slutliga konsolideringen vad beträffar världsherraväldet." (Fall #3976-10) 

Man kan notera att det är Kina som kommer att efterträda USA i dessa politiska profetior från den "sovande profeten". Men det är uppenbart att officiellt ateistiska Sovjetunionen skulle ändra sig i sin karaktär och återigen ta religionen och dess värderingar till sitt hjärta. Exakt vad Putin signalerar!

1944, kort före sin död till följd av utmattning under Andra Världskriget, i sin ambition att försöka hjälpa så många oroliga människor som möjligt med söner ute i krig, talade han återigen om Ryssland. Elva år senare använder han nästan samma fras som "världens större hopp". Nu säger han "världens hopp" rätt och slätt. Människor vid den hypnotiserade Cayces sida kunde höra hur han i trans mumlade fram nyckelpunkter i tidigare föreläsningar han hållit för personer eller i samma ämne. I hypnos mindes han vartenda ord han sagt många år tidigare!

"I Ryssland kommer där världens hopp - inte som det man ibland kallar det kommunistiska eller bolsjevikiska. Alls inte! Utan snarare frihet, frihet för var människa att leva för sin medmänniska! Principen är född [i kommunistrevolutionen]. Det kommer att ta år för den att utkristallisera sig, men ut ur Ryssland kommer återigen världens hopp. Väglett av vad? Av vänskapen med den nation som t.o.m. på sin nuvarande monetära enhet säger att 'In God We Trust'." (Fall #3976-29)

Robinson skrev boken från Tucson AZ under 1978 men hittade bara ett brittiskt ockult förlag som var intresserade av att ge ut den (1979). Detta var innan Gorbatjov introducerade den nya öppenheten "Glasnost" under 1980-talets andra hälft, så den utvecklingen kom inte med i "Is It True...".

Med så här vaga förutsägelser är det svårt att dra strecket och säga, "nu har det slagit in", men Robinson rabblar export och importsiffror som den värsta politiker och indikerar att Cayces vision redan före Glasnost tydligt kunde ses. Författaren avslutar de få sidorna om Ryssland framtid på bästa Edgar Cayce-manér, genom en avslutning till Belials barn - Belial således en biblisk synonym till Djävulen. Vid Dödahavsrullarnas fynd 1947 (som Cayce förutspått upptäckten av), visade sig flera texter krylla av referenser till detta, det första kristna samfundets mytologiska ärkefiende.

Säger Robinson: "Fruktan, misstro, hemlighetsmakeri och propaganda håller till sist långsamt på väg att ge vika för de fördelar som bor i kooperation och allas beroende av varandra - trots oppositionen från Satans barn ("the Sons of Belial"). 

Se även: Svenskt Näringsliv är Djävulen!


2 kommentarer:

geri74 sa...

Föll inte för Rysslands religiösa uppvakning du med, snälla. Jag skriver detta med största möjliga respekt. Ryska ortodoxa kyrkan är i samförstånd med det statliga militära maskineriet och har ingenting med Kristi lära att göra. Inte lärde Kristus de slaviska befolkningar att att mörda för statens skull var bra. Tids nog, kommer det ryska folket (inte den politiska strukturen, känd som Ryssland) att uppfylla sin kristna mission, även om de som dämpar impulserna just nu, är starkt förankrade i Central Europa och i Ryssland. Just nu pågår planer (kallas plan 2020) att mobilisera även de små barn (från 7 år uppåt) i partipolitisk patriotism. Varför skulle man redan beställt uniformer för små barn? Nog blir det konflikter. Men nuvarande Ryssland är inte den stora frälsaren mot Västboven. Det är som att jämföra en pistol och en karabin - båda är riktade mot den sovande mänskligheten. Folkets Ande är det som ska väckas och just den Anden är som hölls i schack i dessa tider till förmån för en engelsk kultur som sitter gisslan den med i smutsiga händer.

Seaward sa...

Tar respektifullt emot denna synpunkt!