Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 april 2014

Kemiindustriarvingen våldtog sin treåriga dotter

Ja, i de förmögnas kretsar frodas inavel och mental sjukdom. Hade inte Robert H. Richards varit arvinge i kemi-imperiet DuPont (kemi= Djävulens proveniens) hade han skakat galler nu för våldtäkt både på dottern och sonen. Istället får han terapi (Expr).

På den här sajten - en slags grannsamverkan för att hålla koll på skurkar i kvarteret -  finns hans födelsedatum och det är väl en paradox att två skolor i grannskapet bär just sponsorn DuPonts namn! Privatskolan i ett nötskal - onda, onda pengar. Sverige har just vaknat upp ur mardrömmen med vinstdrivna skolor men en generation gick förlorad...

Det här horoskopet var svårt att förstå utan klockslag, men månascendenten ger faktiskt en problematisk libido i formen av Mars och Solen inlåsta i åttonde huset för korruption och sexualitet (ibland blandas de två).


Månascendent


Man kan spekulera i "dissociationen" mellan Solens (och Mars) disponent Jupiter och dessa två inspärrade kroppar. Jupiter i Tvillingarna är en förkortning för "välvilja mot de unga gossar och flickor". Kanske är det den psykologiska månascendentens åttonde hus som förklarar att välviljan inte riktigt passade sig...

Man kan också fundera över den dramatiserande och ibland helt överdrivna Månen i Lejonet. Här disponeras dess Eld från Solen i Vatten. Det ger den negativa versionen av "sensationalismen" - Solen är visserligen en eldplanet men den verkar via Vatten som är kallt och ibland klibbigt och tafsande och begärande. Jag har sett flera sexbrottslingar med den här vampyr- eller parasittendensen som Vatten kan ge. Månen i Eld har således inget stöd inifrån Solen utan söker sig utåt, mot yttre stimulanser.

Kungavärdighetens Regulus tycks inte göra något annat än sätta invididen i kontakt med pengar (Venus) i horoskopet, men den onda stjärnan Algol står intressant. Den bestrålar norra månnoden som sägs verka aktivt, som en planet. I det här horoskopet förstärker noden värdtecknets härskare Venus, men Algol skickar sina frestelser eller perversioner och det var tydligen ett dåligt omen för mycket när vi redan hade en Sol i korruptionshuset.

Sådana här horoskop är viktiga för de visar att "i de lugnaste vatten"... 

Fysisk ascendent visar samma sataniska axel
vågrätt som i horoskopet för Breiviks massmord
på socialdemokratiska ungdomar på Utøya...


Går man till homosexuelle sexförbrytaren och mördaren John Gacy, hittar man återigen en födelse i Fiskarna, återigen Algol som infekterar en planet i Oxen. Venus står i Stenbocken medan Saturnus i venusianska Oxen står på rak linje med Algol. En maximalt olustig disponent till denna affektiva Venus således. 

Betraktar man horoskopet via den psykologiska månascendenten blir det inte bättre. Då hamnar Vågen i åttonde sex- och dekadenshuset och trots att Venus själv hamnar i 11e huset för "den goda daimonen" är det ändå ett svart omen för åttonde huset eftersom Venus disponent Saturnus står på rak linje med Djävulen Algol. Visst, Algol är inte alltid lika dramatisk men här gällde tydligen bottenlös ondska...

Inga kommentarer: