Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 april 2014

Två månar prövade i Vågskålarna - en visade sig värdig

Måste säga att jag gillar (numera helt) politiska kolumnisten Fredrik Virtanen i AB. En riktig dynamitard är vad han blivit, en ordfäktare, mannen från V som i Vendetta fast parkerad vid ett skrivbord! Den här drapan är fenomenal:


Storstadschauvinism är främlingsfientlighet i det lilla. Samma knäppa vurm för inavel, samma storhetsvansinne, samma inskränkthet, samma lillfascistiska tankekollaps. Kretinismen! (AB)

Resten av krönikan svamlar bort sig, men låt oss hålla oss till pärlan här ovan. Lite av den ständigt vredgade kapten Haddock från Tintin kan man nog ana här (dvs. seriebokens Haddock och inte kräkmedlet som gick på bio för några år sedan). 

Vid någon tidpunkt tyckte jag att Virtanen gjort en kovändning i förhållande till sitt födelsehoroskop, vars ingångsvärden tydligt lyser igenom i citatet härovan. Segregationismen från Månen i Jungfrun som söker sin egen sorts renhet genom att hålla utbölingarna borta. I inlägget Satan i zodiaken II (2009) antog jag det här sinnelaget hos Virtanen som då haft sin lapsus i formen av ett spekulationsraseri som lämnade honom smått barskrapad.

Men fyra år senare när Virtanen deklarerade att det var sexigt att betala skatt, hade jag omvärderat hans knepiga födelsedygn. Eftersom Månen vid lunch redan nått in i Vågens tecken och bloggaren är Sol-Våg började jag förstå varför jag gillade det jag läste. Det måste vara en Måne i Vågen som anslöt sig till Solen i Vågen!

Också den här bloggaren gick vilse och dekade ner sig moraliskt och tankemässigt under några år i Stockholms vulgära IT-värld, där teknik och pengar rörts samman till en satanisk sörja av simpla popkulturskonsumenter helt utan bildning (utom ekonomi och teknik) och alldeles för mycket kapital i omlopp. En underart till verkliga människor och helt ointresserade av världens alla sammanhang, bakom dag-till-dag-mötena med skratt och många efterjobbetgroggar kan jag i efterhand se en annan sorts människa, en sämre sorts människa, en människa helt utan omvärldsorientering eller med en djupt förljugen borgerlig världsbild, en sådan som nu en fransk ekonom stuckit hål på genom ny forskning ("En atombomb i den politiska debatten").

Jag tror Vågens tecken som sådant har risken för att degradera sig för en tid eller permanent till följd av dels dess vilja att upprätthålla en harmoni med sin sociala miljö och dels genom att dess härskare Venus nu faktiskt är en passionerad planet som söker skönhet och det behagliga livet. 

I horoskop där Vågen visar sig både genom sin högre luftslottbyggande sida (Vågen) och dess jordbundna och kroppsnära känslodel (Oxen) är risken uppenbar för en hedonist som väljer det materiella välbehaget och helt åsidosätter det sociala patos som också bor i Vågskålarnas tecken och som numera hörs så tydligt genom Virtanen.


Om en Måne/ett psyke i Vågen stämmer för Virtanen är han en tydlig representant för jämlikhetens princip - och det är ju så det låter i krönikorna. Samtidigt har jag redan pekat på den hypermaterialistiska "sataniska axeln" mellan Oxen och Skorpionen som en barlast, som Vågen intellektuellt, i Luften, har att förhålla sig till. Särskilt rättvisans princip har en härskare, Venus, som förirrat sig in i orättfärdighetens och Djävulens värld av overkligt glitter.

Faktiskt, sedan bloggen häpet tillkännagav att dess "sataniska axel" upptäckts tidigare i historien - samma axel kallas (monstret) Pyton i romarrikets äldsta astrologiska text, Astronomica av Manilius, har vi förutsättningar att bättre förstå varifrån allt det nya krutet hos Virtanen kommer. Minns "Drevets psykologi & antikens tolv tempel" från april 2013? Där noterade jag att ett antal socialdemokratiska kvinnor som var pådrivande i sosseriets Omar-skandal alla hade satansstjärnan Algol aktiverade på sin födelsehimmel och att Manilius associerade Pyton med VREDEN som bodde i djupet under den sicilianska vulkanen Etna. 

Är det då inte samma VREDE som Virtanen spyr ut numera? Han ligger ibland farligt nära tonläget hos en populistisk folkuppviglare (och detsamma kanske kunde sägas om den här bloggen), men han landar på rätt sida, i kraft av att tankarna i grunden är sunda. Jag skulle vilja påstå att detta är en sund motreaktion på  moderaternas styre, som helt förgiftat landet med lögn - folket tänker och lever en lögn nu som aldrig förr. 

Horoskopets dubbla "dissociation" (Luft/Vatten) för dock tankarna till de ateistiska hatdebattörerna som spydde galla på Newsmill för några år sedan och hur bloggen i samband därmed upptäckte att den "trevliga och sociala" Vågen faktiskt är det mest ateistiska av alla soltecken man kan födas under!

Vatten/Luft i kan tydligen både ge hatiskt attitydstyrda dårar som riggar halmdockor att angripa men också tjäna dem som håller sig nyktra och angriper desinformationen och de derangerade luftslotten! Se bara moderaternas och reklambyråernas avkomma: den är mer orealistisk och förljugen än någonsin i västerlandets historia. 

När jag växte upp kunde tobaksbolagen fortfarande annonsera "känt folk röker Kent" i dagstidningarna. Det påståendet hade säkert visst fog för sig - mer än troligt rökte åtminstone några kändisar Kent. Men jämför det med de ändlösa strömmar av televiserad idioti som dagens svenskar matas med, den ena produkten efter den andra där forskare påstås ha utvecklat den till en ny och bättre tandkräm under "sju år". Och två veckor senare har någon annan produkt copycattat samma dravel och har också arbetat på sin produkt under orimligt lång tid. 

Det är i den här malströmmen av ständig pågående mytomani (lögn) man måste placera och förstå nymoderaternas främsta företrädare, som alla tycks ljuga helt obehindrat och missrepresentera forskningsrön och sifferdata. Se t.ex. "Vet moderaterna fortfarande inget om sanning?" (jan 2012). 

*****

Några ord om Frestaren, Djävulen. I indisk astrologi dominerar åsikten att planeter inte aspekterar genom väggarna som skiljer tecknen. Jupiter med dess unika förmåga att bilda en triangel ignorerar därför en planet som står på gränsen till, men inte inne i samma element som utgör Jupiters egen tillfälliga "miljö". 

Eftersom indisk astrologi överhuvudtaget inte gör bruk av enskilda stjärnor finns det därför inga riktlinjer hur t.ex. Virtanens Sol förhåller sig till Djävulens stjärna Algol. Enligt indisk tanke är en Sol t.o.m. i Vågens 30e och sista grad helt fri från den store Korrumperaren, medan de som föds dygnet därpå, med Solen i Skorpionens 1a grad plötsligt har Frestaren att ta ställning till i sina liv.

Eftersom Virtanens horoskop redan innehåller en "satanisk axel" som i någon mån är ekvivalent med Algols inflytande är horoskopet inte lämpat för studera huruvida oppositioner som "skär snett" ändå har en påvisbar inverkan på livet. Givet Virtanens försök att bli en klippare som exploderad mitt i nyllet på honom, är det frestande att tänka sig att Djävulen subtilt påverkar hans Sol, dvs. talar till hans inre andesjäl söker derangera hans intelligens och uppfattning av vad Vågen har för livsmål. 

På bloggen har jag tonat ner Vågen som en handelsman, men den sidan ligger införstådd som en sidogren av det här sociala balanstecknet. Antikens kungar straffade de aktörer på marknadsplatserna som fuskade med motvikterna för att lura kunderna att de fått mer för sina pengar än krämaren släppt ifrån sig. Det är ett stående inslag i slaskpressen att varje år avslöja elektronikkedjorna och hur de smyghöjer priserna inför mellandagsrean. Fast det kanske är en smula sökt kan man se att det pågår ett schackrande med vinster och i synnerhet vinst på andras bekostnad i serien Jungfrun-Vågen-Skorpionen. 

Eftersom Skorpionen står för död och opponerar Oxen ("eget ägande") kommer skorpionhuset att fokusera "andras pengar", t.ex. sådana man ärver från någon avliden. Vågen är förstås den sociala balansakten i mitten, men på sin andra sida har den Jungfrun, det Jordetecken som är ensam om att söka förmera jordens håvor genom sluga metoder att effektivisera "bruket av det materiella" ("jordbruk") för att öka avkastningen/vinsten. 

Håller man alla tre principerna - "vinstmaximering", "andras pengar" och "vågskålar" tonar en riktigt usel människotyp fram här - en som via listiga luftslott söker tillskansa sig medel från andra för att addera till vad nu den egna åkerjorden ger. Här har vi väl Annie Lööf som en degraderad version av bonden, som söker förbättra vinsten genom falska vikter på marknadsplatsen. 

Kanhända en övertolkning av tre tecken samtidigt i SolÖgat och definitivt inte det enda resultatet av dessa tre sammantagna. För man kan stå på antingen Brottslingens sida eller på Myndighetens. Samma tre tecken skulle kunna figurera hos ämbetsmän som ser om kundernas rätt eller hos hälsovårdsinspektörer - om man påminner sig rötan i Skorpionen och Jungfruns panikrädsla för att få minsta såsfläck på tröjan. Vågskålarna kan tjäna både skurkar och rättskaffens folk och ett riktigt vidrigt exempel på den första typen är faktiskt Fredrik Reinfeldt som garanterat har den Måne i Vågen som jag tror Fredrik Virtanen har.

Ytligt sett verkar Reinfeldt ha en bättre Måne än Virtanen, inte minst för att han slipper den skärande dissociationen mellan ett psyke som söker balans men där Venus i Skorpionens mörka Vatten tenderar att derangera jämnmodet och framkalla "Pytons vredesmod" (låt vara en "helig vrede" över att tingen ter sig ur balans jämfört med de egna värderingarna). Dessutom slipper Reinfeldt tampas med Korrumperaren och har i stället sin psykdisponent Venus i mingel med kungamakaren Regulus - en indikation på favörer från ovan...

Reinfeldt har en ytlig glidares kombination av Våg-psyke och underliggande disponent - Venus i Lejonet ger med lätthet den sociala mingeltendens (Vågen = social) som går under namnet premiärlejon...

På bilden nedan har mingel-Fredde flugit över till New York över helgen och frotterar sig med.... kända svenskor. Sol-Kräftan är nämligen lite harig inför utlänningar, så harig faktiskt att Reinfeldt gjorde ett nummer i
riksdagsdebatt om att HAN, faktiskt, åkt i Stockholms tunnelbana...






Och det är med hans "bragd" - att faktiskt ha provat på att åka tunnelbana som en "vanlig" svensk (= stockholmare) som vi börjar ana att hans psyke inte fungerar som ett Våg-psyke normalt borde göra.

Eftersom det finns ett födelseklockslag ligger det nära till hands att förklara hans ångest för slutna och folktäta utrymmen som tunnelbanan med "förlustens tolfte hus". (En som inte fruktar folket som döden skulle aldrig komma på tanken att göra ett lögnaktigt nummer av sin förmenta folklighet.) 

Venus i tolfte står med andra ord helt utanför den normala verkligheten, och har tagit skydd i ett skyddat boende eller befinner sig i landsflykt i det här huset. Inifrån denna plats, där vardagskontakten med världen därutanför har gått förlorad kan den extremt introverta Reinfeldt sitta i lugn och ro och låta sitt psyke spela över det andra huset för privatekonomi. Det är som ett litet barn hemma på pojkrummet som hellre ägnar sina dagar åt att bygga sina privatekonomiska luftslottskalkyler än att komma ut i det öppna och se hur folk egentligen har det. 

Ett skrämmande uselt horoskop för en som ska vara ett folks ledare! En dagdrömmande räknenisse utan någon empati alls med människors FAKTISKA ekonomiska situation. Ett gissel för alla de i landet som hade det sämst då Reinfeldt, sponsrad av Svenskt Näringsliv tog makten och som genast såg till att göra det ännu sämre och osäkrare för alla svenskar. En otrygg människa - otrygg som Reinfeldt själv - käftar inte emot när arbetsgivaren kommer med extra pålagor eller egenmäktigt sänker lönen (Reinfeldt och Borg chockhöjde ju a-kassorna för att driva ut svenska folket i "ensam-är-svag"-tillståndet. 

Alla dessa moderaternas åtgärder som regeringsbärande parti illustreras perfekt av ett Våg-psyke som helt enkelt är sinnessjukt - inga av Vågens fina kvaliteter stämmer här. Venus står i tolfte och är enligt de gamla grekerna i "den onda daimonens våld", och den onde i Reinfeldts fall är ingen annan än tolfte husets ägare Solen - hans egen andesjäl och Sol-Kräftans generella livsmål: att sänka individerna ner till rädsla och ängsligt revirbyggande för att säkra sitt eget (eller avkommans) mål mat om dagen. 

(När Sol-Kräftan inte är en ond demon är dess direktiv både sunt och naturligt: vi måste äta för att den biologiska kroppen ska bära oss framåt. Några har en Sol som söker ett högre förverkligande än att bara äta eller producera föda, men det är bara de onda Vatten-varelserna bloggen hånar - eller lamenterar för deras oförmåga att hålla sig borta från drog-, sprit- eller sexmissbruk - den Vegetativa Själen tycks starkare än det mänskliga hos en del.)

Denna primitiva drift som tecknar en lika låg intelligensnivå som den Växtriket arbetar utifrån, upphöjs sedan till ett ideal (11e huset) i Reinfeldts horoskop! Vi kan helt klart säga att han är en köpt lakej - det är Svenskt Näringsliv - närighetslivet (Växtriket eller Djungelns lag som bärande princip) - som äger Reinfeldt. Under åtta år vid makten har näringslivet dikterat hans och Anders Borgs förstörelse av det här landets trygghetssystem. Närighetens djävlar vill nämligen skapa sårbara och bräckliga människor som är beredda att jobba i princip gratis. 

Och faktiskt, de lyckades så till den grad att de defaitistiska socialdemokraterna inte ens har ryggrad att peka ut hur sjuka värderingarna som styr det mesta i vårt samhället har kommit att bli. Den enda chansen för landet är att Löfven tappar många väljare till Vänsterpartiet så att vi får en regering i höst som verkligen står upp för människorna istället för de kapitalstarka. Men för att det ska ske måste borgerskapet börja inse att de inte alls blivit rika på den partipolitik de röstade fram. 

Problemet är att högern har alla pengar och reklambyråerna till stöd för sin kontinuerliga mytomani och lögnindustri. Det är fenomenalt att det Reinfeldt hånfullt kallade det sovande svenska folket faktiskt har börjat förstå vad som håller på att hända (att döma av alliansens starkt sviktande opinionssiffror). 

Jag skulle vilja påstå att det beror på att båda de borgerliga tidningarna DN och SvD, trots deras allmänna dekadens i ett skiftande medielandskap alltjämt minns något av vad det journalistiska uppdraget handlade om. För de mutskandaler, korttänkta beslut (då särskilt stockholmsmoderaternas rivningsraseri) och misslyckanden som följd på den omoraliska regeringen Reinfeldt och den nivå den satt, är verkligen uppgifter värda förstasidorna, månad efter månad. Skol- och vårdskandalerna som är resultatet av borgerligt regeringsinnehav vid avgörande milstolpar, är uppenbarligen ämnen som ligger så nära till och med högerjournalistikens inbyggda känsla för vad som är rätt och fel går före ideologiska skygglappar. Det är tur för medierna är verkligen den tredje statsmakten.

Inga kommentarer: