Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 augusti 2014

Bardarbunga som gudarnas sista strid mot människan

Baserat på publiceringstiden för larmet att Barbarbunga fått ett utbrott, kan följande horoskop ritas. Även om siktandet ägde rum före rapporten och utbrottet före siktandet, rör sig ascendenten så långsamt genom Kräftan under natten på Island att det kalla Vattentecknet Kräftan under alla omständigheter är det som stiger i öster i området ifråga.


Havets Kräfta i ett expressivt eldhus och
en remarkabel anspänning i havets eget 4e hus

På morgonnyheterna befarar man de lufttrafikstörningar som kan uppstå när lava möter fruset vatten och producerar moln av aska. Fascinerande nog är det just detta som är horoskopets mest iögonenfallande indikation.

Se först den otrevliga och nära konjunktionen mellan den lilla illgärningsmannen Mars - en furiös och svart eld från helvetet - och den stora illgärningsmannen Saturnus, en iskall gud i mörkret i vårt kosmos ytterkant (som den antika människan tänkte sig saken). Saturnus är Liemannen som drar en gräns för allt liv inom dess jurisdiktion.

Eftersom det fjärde huset för "det interna" eller "instängda" är av vattentyp (i analogi med det motsvarande Kräftans tecken i den naturliga zodiaken), kan man redan här se hela farhågan: Saturnus iskyla mot den vulkaniska eldens Mars. 

I det här läget har kontrollören och begränsaren Saturnus delvis tappat greppet om Mars som passerat den med två grader och tagit ledningen i Mars.

Men jag skulle vilja (som tidigare på den här bloggen) föreslå att "korta" planeter rider på den långa aspekt Saturnus kastar hela 270 grader runt zodiaken och där det onda ögat här blir en mixtur av kyla och hetta som träffar - det primära vattentecknet Kräftan. Eld möter iskalla vatten och askan drabbar den meningslösa kapitalistiska rovdriften på naturen - flyget måste avbryta för en tid eller permanent om hela mittatlantiska bergsryggen spricker upp - ett nytt sjunkande Atlantis. 

Atlantierna ignorerade gudarna och gudarna hämnades genom att sänka hela deras kontinent (civilisation) på en dag och en natt. Detta enligt filosofen Platon (300-talet fvt) som sade sig ha mottagit berättelsen om en tidigare och nu försvunnen civilisation från egyptiska historiker som bevarat informationen.

Är det på Island västvärldens undergång nu tagit sin början? Med en löjlig liten nymoderat REVA på 150 meter i marken? Mörker i väst har sökt bekämpa vad mörkret uppfattar som papperslöst mörker - men det är bara det egna dunklet man sökt distansera sig från och anklaga andra för. Se moderaten Littorins "arbetslinje" där sjuka och arbetslösa anklagas för att själva vara orsak till sin belägenhet, inte de marknadsliberala systemet.... Vi vet ju sedan sommarens stora skogsbrand i Sverige hur snabbt en liten reva, en liten eldhärd kan bli något mycket större.

Västerlandet är skyldigt som synden själv till vad som än kommer att hända dess del av världen. Dess sekulära och blinda konsumtionsstil är i sig ett brott mot Naturens fortfarande närmast okända lagar - bara astrologin kan synliggöra gudarnas samfälliga normsystem. Ja, forskare sägs ha "sekventierat" - lagt upp på rad - ebolavirusets dna-komponenter. Jag skulle vilja se någon radda upp en jordskorpa som spricker som Naturens intelligenta respons på mänsklighetens förbrytelser för att begränsa skadan. Kanske håller Naturen just nu på att förbereda en massutrotning av skadeinsekterna människan, arten som aldrig lyckats höja sig upp till sann mänsklighet.

Jordbävningen under vatten i Grekland samma morgon som Island spricker inifrån (4e-husföreteelse) är en smula symptomatiskt, eftersom den vita djävulen - män som Borg och Reinfeldt - just har använt Grekland som slagpåse i ekonomiska diskussioner. Den som har en gnutta intillgens ser att Naturen talar symboliskt till oss och gör kopplingar mellan platser. Sedan säger inte Naturen något mer utan lämnar till den här arten att försöka förstå sin plats och insats i det större hela. Om mänskligheten börjar förstå att Naturen bara är en förlängning av vad som pågår i deras egen själ, då har vändpunkten nåtts.


Tillägg.

Senare under dagen meddelar Storbritannien att de upplever en allvarlig risk för överhängande terrordåd (SvD, The Guardian). Världssjälens anspänning gör att psykiska vrak läcker lite varstans! Detta är astrologin på himmelsk nivå, "världarnas krig".




Faktiskt, det här är den tredje mediala publiceringen idag som bloggen tittar på och där SOLEN ur subjektets synvinkel aktiverar 12e huset, förlustens eller den "onda daimonens" sektor. Se även detta inlägg.


Tillägg 2.

Det hände mer denna fredag. Se Ragnarök del 2.

1 kommentar:

Anonym sa...

Då kör vi igen - Tellus till jupiter - jupiter till mars - mars till Tellus i 8 huset