Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 oktober 2014

Företagsslakterskan och det passiva öket




Det är en fröjd att se fosterlandets informationssystem klappa ihop under övervåldet från Kapitalisterna. Snart kanske det sovande folket börjar förstå vilket system de inbillar sig är det bästa. 

Men som rapporterats angående Sverigehoroskopets gällande "planetära cykel", är det i synnerhet svenska folkets medier och förmåga att kommunicera och tänka (PISA-rapporten!) som har angripits av den "onda demonen" i tredje huset. Det hände under en hel generation då internet förstörde livet och begåvningen hos massorna, i synnerhet i Sverige som hade ambitionen att ligga i framkant av it-utvecklingen. Man trodde nätet gav en ökat livskvalitet, och dog intellektuellt innan man fattat att det vara var ögonen som överstimulerades, inte själen eller intellektet.

Knappt hinner glufsimperiet och stortruten Bonniers sätta sin hejduk Gunilla Herlitz som chef över den narcissistiska och ineffektiva chefredaktör Mattsson på Expressen, förrän hon gör rent hus med alla tidningens fotografer. Om valet står mellan originellt bildmaterial och vinst åt ägarna, väljer Herlitz/Bonniers lågprislinjen. 

Det som redan nu är Sveriges mest föraktade tidning ska bli ännu sämre. I fortsättningen blir det väl amerikanska propagandabilder för hela slanten, tagna av "inbäddade" fotografer varhelst USA bedriver sin destabiliseringspolitik för att hjälpa sina egna utvalda till ännu mer rikedom.



Det är i alla fall kul att se hur Bonniers sätter Herlitz att chefa över både DN och Expressen och hur hennes horoskop (innersta kretsen) är en formidabel blåslampa i häcken på den uppblåsta chefredaktören som enbart består av flegmatisk Jord och så lite brunlortigt Vatten i defensiva Skorpionen. 

Jag kan förstå att den mannen inte har "ökat lönsamheten" på det sätt galet giriga aktieägarna önskar. In kommer då Herlitz med den ytterligt starka eldplaneten Mars (krig och tumult) i oslipade och framfusiga Väduren. En råbuse man kallar in när det behövs hårda tag!

Herlitz är så konstruerad att denna direkta krigshetsare angriper hennes eget intellekt så att man med rätta får visioner av en brutal brottsling. Merkurius urartar lätt till en tjuv och en lögnare under svåra angrepp, och här är den redan lustigt placerad i Kräftan, tecknet som söker bygga upp skyddande murar och leva det lilla och komfortabla livet för sig själv. Tendensen är grymt stark eftersom gyttjan puttrar under fötterna på Herlitz och skapar seghet: Merkurius disponeras av Månen som här står i Jordtecknet Oxen. 

Men det är alltså denna tendens till materialistisk liknöjdhet Mars i Väduren attackerar! Kvinnan är tydligen i krig med sig själv, unnar sig inte att vila på några lagrar. Hon är tvångsmässigt driven av Mars i Väduren. Den skulle kunna illustrera kvartalskapitalismen i dess värsta dager. Otålig och ständigt frågande: Och nå, vad kan du göra mer för att öka vår framgång? 

Det är förstås passande att Merkurius i denna Ragnarök också representerar tidningsvärlden, sjunker i materialistiska gyttja - sankt habegär, och attackerad från Väduren som också kan tolkas som nya givar, debuterande lösningar, uppstickare, annan teknologi - allt som hotar hela det gamla medieimperiet Bonniers. Herlitz blir därför fotografernas olycka när Bonniers tar till det gamla receptet att använda den onda för att bekämpa annat ont.

Om den egenmäktiga pösmunken Mattsson finns inte mycket att säga när man jämför med det drag som följer med den här destruktiva tornadon som går under namnet Herlitz. Han är helt överspelad som i sin jordbruna rutin bara ville sitta och skriva sin självbespeglande och ointressanta blogg.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Med en enkel tulipan
uppå bemärkelseda'n
jag har den äran
jag har den äran
att gratulera.

Seaward sa...

Varken Herlitz eller Mattsson fyller väl år idag? :-)