Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 oktober 2014

Maktpolitik och skitstövelmentalitet

I ETC reduceras - med rätta - den Bonniers-finanserierade Newsmill-grundaren PM Nilsson till en simpel maktjägare sedan har rekommenderat näringslivet att ta Sverigedemokraterna till sina hjärtan (precis som de svenskar som inte ens har ett vettigt språk kvar för att formulera sig). Dagen därpå använder AB precis samma beskrivning: "maktpolitik".

Nilsson, denna tokstolle som en gång krigshetsade och manade USA att gå in i Irak för att leta icke-existerande atomvapen, är en formidabel huvudvärk för den astrologi som måste klara sig utan känd födelsetid. Faktum är att det är svårt att förneka att mannen är gynnad av "kungamakaren" Regulus. 

Frågan måste alltså bli om han är en fullt legitim aktör på den svenska arenan och en - ur Himmelens perspektiv - önskad spelare. Himmelen kanske VILL driva Sverige ner i Helvetet? Hjälpa landet på traven för dess konsekventa materialism och sekularistiska avfall från grundligt tänkande och klarsyn? (Svenskt Näringsliv: "Filosofi är olönsamt.") 

Normalt skulle bloggen placera en sådan satan under den onda stjärnan Algol, som levererar "Guds hämndänglar" att driva det nedbrytande spelet på Jorden. Ni har sett dem - spoilervarning för eventuellt yngre läsare -  i den första Indiana Jones-filmen när de i finalen forsar upp ur Arken som skrikande häxor (banshees! - motivblandningen i Hollwyood är total). 

I filmens slutscen tar hämndänglarna (sataner eller onda daimoner) kål på nazisterna som orättmätigt har tillskansat sig arken i det inbilska hoppet om att använda Guds kraft för sina onda syften. (Nazisterna påminner här mycket om svenskt näringsliv, som söker döda filosofin så att ingen längre ska ha ett språk för att avkoda och demaskera Djävulens hantlangare.)





Om man använder Månen för en ascendent som gäller planteten Jordens psyke under de 2 dygn Skytten gäller som ascendent - stämningsläget i det sublunära systemet som helhet, och börjar nystandet i kungavärdighetens Regulus, rullas följande bild fram:

Kungamakaren gynnar den transpersonella (universalistiska) Jupiter, planeten som bringar framgång i det allmänna, inte det specifika. Kungen vill med andra ord ha kommunism på Jorden, ideologin där allt gott finns tillgängligt för var och en. En månascendent i Skytten reducerar Jupiters kraft något men den är fortfarande "verksamt neutral" och man får inte glömma att den är den Stora Välgöraren.

Men här finns ett problem. Även om Jupiter står för global eller universell välmåga, har inte värdtecknet Lejonet hunnit lika långt. I bästa fall är Lejonet en rådlig konung som individuellt handhar detta välstånd som Jupiter representerar och skänker undersåtarna allt efter sitt behag. Lejonet är det första orosmomentet här, det finns alltid en risk att ett korrupt Lejon blir en ond härskare!

Vi måste gå vidare och fundera hur Regulus välsignelse så fullständigt gått förlorad i det tragiska livsöde som är PM Nilssons. Första motbudet kommer från Lejonets egen härskare: Solen i i ideologiska och gruppsociala Vattumannen opponerar sig mot det som händer på dess egen hemmaplan i Lejonet. Regulus välsignelse av rikedomarna uppskattas inte av den handlingsorienterade Solen i Vattumannen. Normalt uppstår en kreativ spänning mellan den rent gudomliga niondehusvälsignelsen och den lägre Solen inbäddad någon slags social miljö (Vattumannen).

Men nu kommer urspårningen! Solen i konceptuella tänkaren Vattumannen slirar till eftersom den inte står stadigt i Luften utan baserar sin rationalitet på irrationalitetens element Vatten: Solens disponent Saturnus befinner sig i Fiskarnas tecken, tecknet för orosandar, visselblåsare, martyrer och förlorare. Här handlar det om förlusten av politiskt makt (Saturnus) och det över detta den galne Gudssvikaren PM Nilsson i kapitalisttidningen Dagens Industri agerar som Fiskarnas visselblåsare (martyr = en som vittnar).

Det är helt korrekt tänkt av skribenterna i både ETC och AB: det är Saturnus, maktpolitik som är den svaga länken i det här horoskopet. Här vägrar Saturnus kännas vid den varma glöden från en god Jupiter som vill allas väl. Horoskopets vekaste punkt är den Luft/Vatten-störning som så ofta innebär att irrationella farhågor och känslolägen leder till efterhandskonstruktioner, lögner eller desinformation. 

Fredrik Reinfelt var helt konstruerad utifrån denna falskhetens princip: han kände farhågor i sin Kräft-Sol och Månen i Luft skapade godtyckliga och skenbart rationella förklaringar till varför landet Sverige nödvändigt måste brytas sönder och alla medborgare bli främlingar för varandra och slåss mot varandra på gladiatorspelens arbetsmarknad. Han var en djävul skickad upp ur avgrunden.

Det är uppenbart att de flummiga gränslandet mellan instinkt och rationalitet (Vatten och Luft) I SIG har förmågan att ta udden av den fina impulsen från den kungavärdiga stjärnan och som - trodde man - fångas upp av den mest perfekta relästation: den universella godhetens och generositetens Jupiter. Och märk att det inte bara är en "dissociation" mellan Solen (Intelligensen) och dess disponent (ramifikationernas Saturnus). 

Planeterna är dessutom ömsesidiga fiender - en antagonism som kan beskrivas som frågan vem som ska stå i centrum och vem som ska förskjutas ut i periferin. Det är därför det pågår en så patetisk och ointressant nonsensdiskussion om det ska vara monarki (Solen) eller republik (Vattumannen) i Sverige. Folket låter sig duperas av den här pseudobataljen medan de verkliga skurkarna berikar sig!

Men utan att ens djävulsstjärnan Algol behöver aktiveras (som hos Svenskt Näringsliv) får vi här en människa som inte kan hantera den universella godhetens budskap utan springer och sällar sig till den Vattuman-ideologi som istället enbart fruktar för Lejon-chefernas välstånd och rikedomar. Den här Vattuman-Solen är helt identisk med Sverigehoroskopets Vattuman-Sol med välståndets Jupiter: det är den härskaande elitens välstånd som bevaras. 

Svenska folket har aldrig egentligen blivit socialiserade och fått del av det stora goda. Överheten har plundrat landet i alla år, medan de i medierna istället skriker högljutt om hur stora problem de har och hur folk måste lära sig jobba till de fyller 90 år (minns Fredrik Reinfeldts totala vansinniga och människohatande budskap - snacka om Storkapitalets köpta språkrör!) 

Parallellerna mellan PM Nilssons perverterade himmel och Sverigehoroskopet sträcker sig t.o.m. så långt att även nationalförrädarens Jupiter i Lejonet matchas av nationalhoroskopet: Sverige har ju sin Jupiter i Vattumannen i Lejonet naturliga femte hus för det kreativa ledarskapet !!! Tre symboler i kombination i PM Nilssons horoskop möter således också i Sverigehoroskopet.

Den här bloggaren vet inte om det finns en enda läsare "där ute" som kunnat processa den störtflod av intryck som producerats på bloggen, men det finns mer än ett inlägg om Sverigehoroskopet som just trycker på den besynnerliga skillnaden mellan Sol/Jupiter i Vattumannen i "elitens" femte hus och folkets Måne i ett betydligt mindre gynnsamt läge. 

Att nu se PM Nilsson, som vill normalisera rasistpartiet som folket valde i ren (men korttänkt) protest, vara född under exakt kombinationen Jupiter/Vattuman/Lejonet tyder på att bloggens tydning av Sverigehoroskopet har riktig. 

Inte för att en tolkning uttömmer planeternas och tecknens uttryckssätt. En olycka kommer sällan ensam och i allmänhet är det samma problemhärd i horoskopet som ligger bakom flera olika utfall.

Inga kommentarer: