Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 oktober 2014

Maktspråk den onde högerpolitikerns fall


Uppenbarligen är f.d. estniske finansministern Jürgen Ligi så ful i mun att uppgiften måste ingå i Wikipedia, fast omskrivet som "frispråkig". Enligt SvD har han nu fått avgå efter att ha uttryckt sig främlingshatiskt mot en annan regeringsmedlem med ryskt påbrå.

Horoskopet är fascinerande för att man tydligt ser illvilja och en självutnämnd vonOben-mobbares maktspråk mot andra, men också för att födelsedagen skapar osäkerhet om vilket Solens livsmotiv egentligen är. 

Det här är nämligen precis samma sliriga och oärliga födelsedag som då Annie Lööf föddes - en dag där Solen kliver från Tvillingarna till Kräftan under dygnets gång! 

Men oavsett den här osäkerheten om var man har individen har esten förstås också en helt absurd månplacering: psyket i giftiga Skorpionen och dess egen härskare Mars i dominanten Lejonet varifrån krigaren söker förmå dödsdriften inom Gigi att slå till så politikern begår självmord. Och det lyckades han med!




Som synes finns kungamakaren Regulus på topp i det här månhoroskopet, men givet vilken planet den kuggar i - Mars - kan vi nog pröva en ny tolkning här: KUNGEN AV OMORALISKA SKITSTÖVLAR. För hur troligt är det inte att Månen också ligger under den korrumperande stjärnan Algols inflytande. Här kan det omöjligt vara den form av Djävulen förleder sina offer med mjuka ord och frestelser. Här har vi den rent demoniska typen, en Satan som söker krossa och döda sin opponent.

Skulle nu politikern vara född efter fyra på eftermiddagen - alls inte helt osannolikt - lämnar Solen Tvillingarna och går in i Kräftan, där för övrigt redan Tvillingarnas härskare Merkurius befinner sig. Även om Algols inverkan på psyket mattas av senare på dagen, spelar därför knappast någon roll vilket soltecknet är, här finns redan en sladdrig kommunikatör som är ovaksam med orden. 

Bloggen har noterat några präktiga svenska exempel på intellektuell hawaii-hockey när känslor rörs upp i Vattentecknet och intellektet försöker skapa rationella förklaringar på basis av panikkänslor. F.d. svenske försvarsministern var riktigt illa ute just innan han avgick med svepskälet att det var för "familjens skull" (ynkryggens argument, att gömma sig bakom mammas kjolar).

Skulle det här nu vara en senare födelse, under Sol-Kräftan, ja då finns det helt enkelt ingen rationalitet kvar i horoskopet, då är det den eländigt placerade Månen (angripen av sin egen hyresvärd) som ska tjäna som bas för en solär Intelligens i månstyrda Kräftan.

Hur är det möjligt att sådana här människor blir politiker? Svaret ligger troligen i det inledande citatatet i detta inlägg om den mediokra borgaren som inte ens har vett att förstå sina egna begränsningar.


PS. Nymyntade "kungen av skitstövlar" gäller inte alls Regulus som "kapas" av omoraliska Mars. Ett komplett horoskop (med känd tidpunkt) gör att Mars kan inta rollen av välgörare - kanske en kämpe för det godas sak! Enligt estens månascendent i Skorpionen är visserligen Mars en verksam välgörare, men det är inte så smart att hacka på sitt eget bo. OCH: den karaktärstestande störningen från Satans stjärna var det som föranleddes denna bloggens senaste "smädelse"!

Inga kommentarer: