Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 oktober 2014

NÖD !!! (Välmenande men flata svenskar göder lånehajar)

Tillägg. Efter att det här inlägget skrivits hittar jag en uppföljningsartikel i DN som exakt stämmer med nedanstående horoskop och dess horaktiga pengaplanet och handelsmannamentalitetets Merkuriius - båda onda krafter i horoskopet. Läs vidare! 

*****


Med någon automatik tycks DN ofta publicera förberedda artiklar fem minuter över midnatt, för morgonens läsare att ta del av. Idag en avslöjande artikel om att det faktiskt förekommer organiserat tiggeri får mig att undra om SD med sin markant ökade politiska representation i Stockholm - särskilt i de negativa rikemanskvarteren - tagit sig in i DN-redaktionen och att vi nu kommer att få se en alltmer tiggarfientlig agenda, trots att chefredaktören Wollebarskij med hög sannolikhet själv stammar från de fattiga judar som under medeltiden i grupp drog runt i Europa på liknande tiggarturnéer.

Få sekulära svenskar förstår att de redan förtjänat sig ett blodbad på sina gator till följd av sin ohämmade Amerika-dyrkan. De säger ja till inte bara "den amerikanska drömmen", den falska myten att "ensam är stark" utan samtidigt också de privata vinstintressen i USA som ser till att det alltid finns en ny fiende ett nytt oljerikt Irak att ingripa mot eller bekriga. 

Nu smäller tydligen nästa USA-korporation upp mera datorhallar i Norrland och vår skuld ökat genast ytterligare. Det är när högerns och i synnerhet avgångna fähunden Reinfeldts USA-inspirerade budskap om att "bara individer existerar", inte staten, som de duperade automatiskt istället för medborgare gör sig till delar av det globala kapitalet - döpt till Hydran - på den här bloggen. 

I senantika Rom hade filosoferna kanske snarare talat om den "Irrationella Själen" eller den "Vegetativa Själen". Folk som låter sin kroppsliga struktur - grönsaken - dominera sina liv, lever inte. De är bara säsongsblomster. Med den definitiva hackordningen etablerad, låt oss se vad stjärnhimmelen säger om DN:s timliga avslöjande om att lånehajar från de fattiga rumänernas byar organiserar resor till Sverige och att fattiga bybor skuldsätter och hyr en liten sittplats utanför ICA eller Coop i staden.
 

Det är troligen dunkla politiska intressen som motiverar DN:s publicering - vi redan vet att Moderaterna i Stockholm föreslagit en kriminalisering av tiggeriet. Borgarnas livskvalitet blir sämre av denna oförutsedda bieffekt av Reinfeldts omhuldade fria rörlighet inom EU för kapitalet och kapitalets slavar. 

Det är en anslående syn, den som möter i DN-artikelns sideriska horoskop - den sideriska zodiaken är knivskarp varje gång och har väntat på västerlänningens elfte timma alltsedan begynnelsen. Zodiaken erbjuder ett kosmiskt koordinatsystem, en serie stationer eller hållplatser som var och en tecknar ett visst dilemma människan måste lära sig att genomskåda om hon någonsin tänkt sig återfå sin sanna identitet som en själ med en intelligens oändligt mycket större än de prosaiska omdömen hon fäller ur sin nuvarande, i subjektivismen nedsänkta jordekropp.




För att förekomma tolkningen så stavas det här horoskopet: NÖD och RÄNKSMIDERI. Det påminner otroligt mycket om Fredrik Reinfeldts, vilket påminner om hur hans "öppna era hjärtan" och dubbelbudskapet "mera pengar" för mig avslöjade att han själv var ett fattighjon i ett tidigare liv. Det var en tiggares själ han blottade i det ögonblicket, en undermedveten insikt om att förtroendekapitalet var slut och att han återigen var en nolla.

Man blir inte moderat genom väl förvaltade tidigare liv på jorden. Det är ett straff att sjunka så lågt som till den "om sig och kring sig"-mentalitet som Reinfeldts ideologi torgförde! När han poserade som välvillig ögonblicket innan väljarnas dödsstöt mot hans hjärta - den borde bara ha utdelats fyra år tidigare, innan han och Borg slösat bort så mycket av statens pengar på lån till skattesänkningar.

Man måste fråga vad ovanstående horoskop fokuserar för problem. Det är uppenbart att "själens" (innehållets) yttre form är Saturnus i Vågen i hemmets fjärde hus. Detta är armodets planet med ett vekt stöd i pengarnas Venus eftersom den älskliga gudinnan är "fallen" i skörde- eller vinstorienterade Jungfruns tecken. Detta är horans symbol eftersom äkta kärlek ALDRIG stannar vid bara Jordelementet - aldrig kommenterar andras fysiska företräden, hudfärg eller någon annat ytligt. Venus är en gudinna och tillhör inte det jordiska. Men här drar således den upphöjda Saturnus ner i smutsen och man får ännu en i raden av Saturnushoroskop som inte når Vågens högsta potential efter Venus saggar efter.

Nu befinner sig dock Jungfruns härskare Merkurius i Vågen så en ömsesidig reception bildas mellan de båda tecknens härskare. Kortare resors tredje hus och välmåendet i hemmets fjärde binds samman, och det genom Saturnus - den snäva gränsens planet och Merkurius, den utsträckta tiggarhandens planet! Horoskopet är sublimt i sin tydlighet. Här är de korta "dagturerna" för att förbättra hemmets välstånd och försöka utrota Saturnus armod - genom att bete sig som en hora - en fallen Venus - och med händerna tigga pengar. 

Ja, faktiskt värre än en hora för den som köper sex får åtminstone en tjänst utförd för pengarna. Tiggarens enda "tjänst" är att sitta där imorgon och vädja till västerlänningens dåliga samvete. Det är därför moderaterna hellre ville kriminalisera tiggeriet: fähundar klarar inte av att inse att de själva är skyldiga, via sin politik och allmänna världsbild, till tiggarens fattigdom.

Horoskopet är verkligen sublimt i sina indikationer, för nu kontrasteras plansmiderierna på hemmaplan (Östeuropa) med drömmen om stora och lätta pengar i ett rikare EU-land. Det är förmögenhetens Jupiter som stiger i Kräftans tecken i öster, genom Kräftans tecken i första huset blir den naturligt generösa Jupiter dessutom en "verksam välgörare". Detta är en perfekt bild av hoppets stjärna i samband med den Vegetativa Själen, hemmet, tryggheten - Kräftans tecken. Men se nu hur denna förtröstan på främlingars givmildhet CYNISKT ORKESTRERAS REDAN FRÅN DEN EGNA HEMMILJÖN, av kallsinniga Saturnus i det fjärde huset - en "själens form" som här är lägre än en hora. 

Det är den naturligt onda Saturnus som via sin långa och kontrollerande 270-gradersaspekt likt dockmästaren organiserar och håller tag i den spelade  ytan - Jupiter-i-Kräftan. Detta är nästan den viktigaste delen i DN-artikeln: att lånehajarna, de lokala "entreprenörerna" i byarna i Rumänien kommit på ett smart sätt att sko sig på sina grannar och bekanta, håller fram löftet om stora rikedomar, bara de urbota fattiga skuldsätter sig för att spela med i den här kollektiva invasionen som vår oss rikare blir ett "gränssnitt" - en Kräftascendent med Jupiter.

"Berika mig," säger det tomma svarta hål av intighet som Kräftan som kosmisk princip representerar. Här är tiggeriet. Här är Fredrik Reinfeldts horoskop, och i princip tendensen hos alla dem som en gång röstade på Alliansen för att de var eländiga tiggare som bara såg till sin egen plånbok!

Jaget finns och det är en själ. Vid varje besök i systemet Jorden bäddas det in i en ny biokemisk ego-illusion och i Sverige odlas via det hetsiga näringslivet en specifik flyktighetens kultur knappt ens apor med kort uppmärksamhetsfält skulle roas av. I Sverige har vi verkligen duperats av den Vegetativa Själens simpla illusioner.  Titta bara på mängden "nätcasino" och liknande fördumningsmedel som bjuds ut till vår konsumtion!

Den kanske fulaste kombinationen i hela horoskopet, förutom den manipulerande schematikern Saturnus, är den ömsesidiga receptionen mellan resornas Merkurius och pengarnas Venus. Inte bara är den senare "fallen" i vinstmotivets Jungfru (minns den unga kvinnan med ett helt fång sädesax i händerna) utan båda två förvandlas dessutom till VERKSAMMA ILLGÖRARE när "behovsfullhetens" Kräfta stiger i öster. Jag hatar att säga det och politiker av olika färg har fått lämna sina uppdrag, men den här stjärnhimmelen påminner om beskrivningar som just "parasiter" och "blodiglar". 

Den goda Jupiter är just bara den spelade ytan, hoppet om att i "gränssnittet" Sverige hitta vänliga och generösa allmosegivare. Under ytan är det bara elände och ful-kalkyl. Detta är riggat, av sådana entreprenörer som Reinfeldt och näringslivet i princip måste applådera för deras företagsamhet för kyliga förmåga att trampa på och utnyttja dem som är ännu mindre. Hela Regeringen Reinfeldts "arbetslinje" byggde på den mentaliteten.

Eftersom regeringen Reinfeldt drev mig ned under den svenska fattigdomsgränsen via fas 3 (och en rejäl bit, också), har jag en enda gång givit en tiggare en allmosa - bara för att "lyssna" till den biokemiska kicken som kommer sedan tanken tänkt "nu gjorde jag en god gärning" (det är alltid tanken före den biologiska realiteten, alla framstående tänkare känner till detta, dvs. knappt en enda svensk, där Satans motsats-sanningar odlas för fullt). Den biokemiska reaktions-kicken räckte i ungefär två sekunder innan den högre "Rationella Själen" påminde om vilken ofattbart meningslös gest allmosan var. 

Köttet kommer aldrig att ärva Himmelriket och problemet med tiggarna kan inte lösas annat än med en helt annan världsordning. Och tror någon att Fort Europa bryr sig? Med idel Kräftor i ledande position! (Cameron, Hollande, Merkel och nu Löfven). Det är självbevarelsedriftens och det egna hemmets snäva horisont som gäller i Europa i våra tider - att de dominanta EU-ländernas ledare alla är Kräftor, avslöjar detta som ett "tecken i tiden".

Man kan också notera att den nya samlingsregeringen Löfven igår installerades och detta under samma himmel som DN-artikeln om organiserat tiggeri. De stora milstolparna sköts av Solen, men "aktualiteter" som snabbt fladdrar förbi tecknas av Månen. Typiskt nog har vi igår och idag Månen i fattigdomens tecken Stenbocken (härskare: armodets Saturnus), en Måne som är så oerhört fattig och hungrig och med begär stirrar mot Kräftan på andra sidan, där förmögenhetens Jupiter hägrar. Detta är naturligtvis också en solklar referens till tiggeriet, men blir också en slags nivåmarkering för den nya regeringen. Det visar sig att den är precis lika låg som Alliansen. Den tänker och ämnar verka som en fähund som gått vilse nere i den Vegetativa Själen. 

När Löfven talar luddigt om "innovationer" i sitt försök att blidka Näringslivet, då är det bara tomprat. Den mannen har aldrig uppfunnit något och kommer aldrig att göra det. Själva den irrationella själen är alldeles för kortsiktig och ser för mycket till de kroppsliga behoven. En sann uppfinnare kan svälta ihjäl i sitt sökande efter en lösning i Himmelen, i den Rationella Själen. Det kan inte den som hela tiden lyssnar på en kurrande mage.

En ny studie av Nobelpristagarna i perspektiv solär motor och återspeglande sinnelag kommer inom kort. Den fiktiva litteraturen exkluderas och bara de hårda vetenskaperna, fysik, kemi, medicin och matematik granskas. Jag söker just nu utröna om olika sol- och månplaceringar är olika gynnsamma. Kort sagt, om vissa födelsetider passar bättre för apor på zoo eftersom de inte tänker tillräckligt högt och envetet - så intensivt att de tar sig hela vägen fram till ett för mänskligheten värdefullt genombrott (och ett Nobelpris).


Inga kommentarer som inte seriöst engagerar sig i den astrologiska symboliken, tack. Detta är ett PRINCIPIELLT viktigt inlägg.



Se även Visselblåsandet och Förnekelsen - horoskopet för avslöjaren om köpslåendet kring tiggeriplatserna och en kvinna som genast förnekar att så skulle förhålla sig.

Inga kommentarer: