Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 oktober 2014

Socialisten Evo Morales och majestätet




Folkkäre Evo Morales vann en mycket tydlig seger i Bolivias val, och deklarerade att han ämnade fortsätta kampen mot den onda kapitalismen (DN). Fast okunnig om Bolivias historia förstår man ju per automatik att även detta land slavat under den västerländska kolonialismen. 

Politikerns humanism (dvs antikapitalistiska lidelse) kändes så bekant att bloggaren bestämde sig för att leta upp födelsedata...



Hypotetisk placering för Månen

Minsann, är det inte bloggarens fyra dagar fördröjda tvillingbror, född i Sydamerika via en annan kvinnas livmoder!

Det är nästan så att jag avundas den här födelsedagen, där Månen nu lämnat det dåliga karma och kvardröjande plikter från tidigare liv som ett psyke i opposition till Saturnus, som bloggarens, kan indikera. Jämfört med min Måne i Tvillingarna har Evo Morales sitt sinnelag i antingen Kräftan eller Lejonet. Det är faktiskt en 50/50-situation, där Månen vid middagstid just gått in i Lejonets första grad.

Men givet hans oerhörda popularitet hos folket och hans storsinthet - och det faktum att en födelse vid middag eller senare välsignar folkets planet (Månen) via dess valda konung (kungamakaren Regulus) - kan jag inte tveka om att vänsterpolitikerns sinnelag har uppnått LJUSETS REGIONER och inte bara VATTNETS (som girigt söker återspegla vad av ELD som lyser ner i den sublunära sfären - Vatten blir ibland extrema plagiarister så det krävs en utvecklad sensibilitet att skilja den äkta varan från imitationen).

För en konstruktiv relation mellan ledare (Solen) och folket (Månen) finns det väl ingen bättre koppling än den ömsesidiga receptionen. Den finns under en del av Vågen årgång 1959, så länge Solen i Vågen behärskas av en rättvise-Venus i kungliga Lejonet och denna Venus i sin tur har Solen som sin härskare eller disponent. 

Antar man att Månen hunnit in i Lejonet kommer denna brygga mellan Sol och Venus också att omfatta folket i stort. Förstå varför jag är avundsjuk på denna ytterligt sannolika perfektion som Evo Morales klockan tolv eller senare uppvisar! För lyckas man inte få folket med sig, kan det kvitta hur högt det visionära Sol-Ögat färdas eller vilka giltiga sanningar det ser!

Enligt DN tillägnar Morales segern "folken i Latinamerika och i världen som kämpar mot kapitalism". Är inte det att göra folket (Månen) kungavärdigt (Regulus), då kan vi stryka den här persiska stjärnan från programmet! 

Jag ska om några dagar återkomma till denna koppling mellan Lejonet och Vågen i ett annat, sedan några dagar färdigskrivet inlägg om min kommande bok på engelska. Men det är trevligt att upptäcka hur Morales födelsehimmel bekräftar tankarna i inlägget som ligger på kö.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Bolivianska flaggan har dessutom samma färger som den etiopiska, så nog är det the LION of Judah som går igen! Bildgooglar man Morales så har han händerna öppna och utåtriktade eller ordförandefingret svingandes på nästan samtliga bilder. Inte så Kräft-aktigt, alltså.

1959-10-26 = 60. Det gudomliga Noll verkar genom kroppen (6). Sjätte sefiran Tifereth = Solen = Kungen.

Och kartan säger Peace, Love & Rättvisa för hela slanten.

Seaward sa...

Jag tyckte väl att flaggans färger sa något fint men jag klippte abrupt bort den delen av bilden för att passa in överst i inlägget!
:-)

Ser man till elementen som temperament är det samma fräs här som i Lejonet Håkan Juholts horoskop, som så kriminellt kuppades bort av tidningsvärlden och högerkrafterna i förening.

Men man kan notera att Morales helt saknar attacker från Mars på sin himmel. Ingen ondska riktas mot honom. På Juholts himmel var det Mars attack mot faktaplaneten i Jungfrun som Aftonbladets två grävande skurkar så begärligt grep i som en sårbar punkt för att knäcka honom.

Just kombinationen av Tvillingarna och Jungfrun (båda merkuriska) har jag ju kommenterat flera gånger att de verkar dyka upp titt som tätt hos elaka journalister. Och här satt alltså problematiken i Juholts horoskop. Morales Merkurius (apropå din kommentar om gestikulationen) kombineras snyggt med den expressiva Jupiter, låt vara i garderade Skorpionens tecken. Han kanske är yvig men ändå kontrollerad? (Har inte sett honom agera live.)