Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 oktober 2014

Zellweger och Djävulens lögnaktiga viskningar



Till att börja med kan man fråga sig om Aftonbladets senaste påläggskalv, den politiskt uddlösa och därför så perfekta Natalia Kazmierska ska uttala sig i frågor om skönhet. Hon skulle själv lätt kunna passera som en bildperfekt fotomodell, att försöka skruva till vad som i grund och botten är banal veckotidningssensationalism och söka koppla en grundlig makeover till en med ytan förväxlad identitetsfråga, lyfter inte det här aktstycket nämnvärt.

Bättre då att verkligen tänka till vad som rört sig under ytan på en kvinna som gifte sig sent i livet men skräckslaget rusade från äktenskapet redan efter några månader. Uppenbarligen har den här "rasblandningen" av mördarlandet Norge och nazistiska Schweiz producerat en formidabel "undermänniska" för att använda Hitlers terminologi, eller åtminstone en kvinna som mår mycket dåligt. Åtminstone där måste man ge Kazmierska en stilpoäng för att hon faktiskt lyckades koppla aktrisens helomvandling till Michael Jackson.

Det här extrema ansiktsingreppet bekräftar faktiskt vad jag hävdade ut i tomma intet för några år sedan, när jag hade osmaken att påstå att Zellweger gav mig "the creeps" och att hon troligen var sinnessjuk. Jag hittar inte det stället just nu men 2010, i samband med en kvinnlig mördare, återkom jag till frågan om aktrisens mentala status.

När jag nu dubbelkollar inför det här inlägget visar det sig att hennes klockslag, som jag inte kände till tidigare, har dykt upp hos trovärdiga Astrodatabank. Och som det brukar vara när man får tillgång till en genuin ascendent klarnar alla gåtor direkt.




Självsäkra och dramatiska Lejonets ascendent och därtill uppbackad av en Sol i Väduren, det linslusande tecknet som finns i världen för att bygga ego, är inte det fantastiskt? Tja, precis som Kazmierska gjorde, är detta att sätta dragaråsnan bakom vagnen. Väduren är bara personan här i världen, inte den gästande själens identitet. Så även om Zellweger gärna gör tydligt utmejslade karaktärer - identiteter närapå - så är individualitetens Lejon bara en påklistrad mask. Visst är det prima att också Lejonets härskare Solen befinner sig i Eld, passionerad Eld därtill, så att det finns hetta och must i utlevelsen.

Men med Solen kanske lite olyckligt strypt av den formalistiska och kärlekslösa Saturnus slutar beskeden om hennes lejonaktiga rollspel utåt. Jo, Solen och Saturnus är ömsesidiga fiender och en människa sliten av motsatta impulser är väl det Zellweger spelat på vita duken med mest trovärdighet.

Men bortom röda mattan och veckotidningarna fortsätter historien - för dem som kan astrologi. Se nu hur hennes identitetsplanet Solen fullständigt kollapsar i tvivel och t.o.m. självhat eftersom dess disponent befinner sig i negativa och mörka Skorpionen och dessutom i fjärde dolda huset för inre välbefinnande! 

Problematisering. Ja, Solen som andesjälens eller identitetens markör blir inte det sista ordet när indisk astrologi kallar dess disponent för "dess själ". Det kan vara ett semantiskt problem och att hinduerna inte på allvar tror att det finns ytterligare en själ bakom Solen. Men i min nysläppta bok på engelska spekulerar jag i att filosofen Herakleitos (500 fvt) kan ha varit kunnig i österländsk astrologi. Han omvittnar kunskap om det femte elementet, Etern, och det skulle i så fall vara det äldsta belägget för den österländska femelementsläran i västerlandet. 

Om man tillåter sig möjligheten att Herakleitos var förtrogen med en äldre och nu förlorad astrologi (ja, den lever vidare i Indien och har vidareutvecklats där) så skulle en av hans krypticismer, den att "de fördolda sambanden är de viktigaste" kunna tyda på att han delar hinduernas tanke om att varje planet också har ett fördolt samband - med sin planetära disponent eller "planetens planetära själ".

Och det är förstås nu botten totalt går ur den på ytan så livsbejakande och eldiga Zellweger. Där Solen i Väduren är Barnet som söker sträva framåt upp och ur sin barndom för att bygga sig själv ett ansikte eller varumärke, där verkar Vädurs-Solens ultranegativa och självhatande Skorpion-Mars i precis motsatt riktning. Vad i hela friden hände flickan i hennes barndomshem - det fjärde huset? Här finns bara Skorpionens isande tystnad och sammanbitenhet. Mars är visserligen i härskarläge i sitt negativa tecken, men hur skulle iskalla biologiska Vatten - Djävulens område - kunna skänka någon sann lycka till en ung Vädurs-Sol. 

Zellweger gör som varje omoget barn kanske skulle resonera: hon begår självmord, skrapar bort sitt första ansikte och låter specialister montera dit ett nytt. Naturligtvis kommer inte hennes negativa Mars att sluta stinga henne inifrån frö den sakens skull och det är tyvärr de här människorna som till sist tar livet av sig. Vad de än gör så gör de fel saker - de ägnar sig åt symptomen på sitt illamående istället för att gå till roten med det.

Och om inte den här analysen övertygar - om EN NEGATIV SENSATIONALISM, där kalla Vatten vägrar ge stöd åt Elden utan i det innersta (den privata lyckans hus) istället drar sig allt längre undan den yttre rollen (minns att hon har "blandat ihop" yttre roll och identitet, precis som AB-skribenten) - så kan man ju notera Satans huvud på topp i horoskopet och aktiverad eftersom den hittade en planet att suga sig fast i. Zellwegers intellekt står i Vädurens 30 och sista grad, men det räcker med den onda stjärnan Algol i Oxens tredje.

Djävulens stora svek mot själen är ju att lura ut den på ytligt tänkande istället för att tänka djupt och penetrera frågan till dess essens. Det är rätt uppenbart att plastikdoktorn / Djävulen har frestad den svaga själ Zellweger är, och lovat att lyckan väntar med en lite bättre form på näsan.


*****

Minnet är inte helt väck, jag tyckte väl att jag gjort ett horoskop på skribenten Kazmierska. Det är så länge sedan att stjärnan Algol ännu inte dykt upp som ett spännande forskningsobjekt. Men det visar sig att Kazmierska troligen själv har Satans förföriska blickar riktade mot sitt sinnelag, och så långt bloggen nu kommit i funderingarna kring denna märkliga astrologiska faktor (som det tycks ha varit i en nu utdöd gren av den orientaliska astrologin), så tycks den - som Djävulen själv - anpassa sin strategi till horoskopets egna tonläge. 

När Djävulen visar sig genom Svenskt Näringsliv är den hård och falsk som synden. I "mjukare" horoskop kan den komma som en frestande len röst. Och jag tror faktiskt Fan har trälbundit Kazmierska i ett liv som fejkintellektuell. Egentligen tillhör hon "det sovande folket" som en annan djävul så pregnant kallade svenskarna.




Vid lunchtid det här dygnet (i Polen) har Månen i Oxen redan passerat den exakta konjunktionen med Satansstjärnan, men med den antika vida toleransen (7½°) kommer sinnelaget att vara påverkat ända fram till sju-åtta på kvällen. Sannolikheten är således mycket stor att skribenten har givits till Satan att pröva hennes själ.

Det här är den "mjuka" typen av horoskop och därför kommer Den Onde att använda kvinnlig list för att lura själarna från den sanna och insiktsfulla vägen. Se hur denna "Algoliserade" Måne stöds av en perfekt feminin mix av Oxens egen härskare Venus, framgångens Jupiter och den karismatiska Solen. Jag undrar just om det ens är möjligt att födas oattraktiv under så MATERIELLT gynnsamma stjärnor. Men notera undermeningen: det goda karma Kazmierska kan ha jobbat ihop under ett eller flera tidigare liv har hon valt att växla in i utseendemarker inför detta jordeliv. Så på sätt och viss har Satan vunnit redan innan spelet hann börja. 

Den ömsesidiga receptionen mellan Månen och Venus bildar en vacker men i djupare mening substanslös lersörja. Det förvånar inte alls att den här tidningen med dess övergripande mål att förytliga och fördumma den redan så svaga genomsnittssvensken, väljer att ge sin kanske mest fotogeniqua skribent en mer framträdande roll och att storförrädaren själv, chefredaktören, har en lika materialistiska födelsehimmel! Lika barn leker bäst. 

Varje skribent med självaktning skulle hellre tömma latriner än arbete för den tidningen med dess nazivänliga förflutna sedan norrmännen kom som majoritetsägare. Och så Breiviks massmord - där ser man vad unionsupplösningen från Sverige och det horoskopet bar i sitt sköte. Månen i Kräftan ligger galet isolerat i instängda tolfte huset och då börjar individer (eller nationer) ofelbart odla galna åsikter om andra människor (och länder). Norge är ett folk av paranoiker. 

Okej, Satans centralt placerade stjärna i Norge-horoskopet kanske förstärker bilden av dem i den riktningen... Men när en "socialdemokrat" som Stoltenberg går och blir Nato-chef, då vet man att Satan verkligen är involverad i Norges öden och äventyr... Något av dessa mystiska rörelser tycks eka också inom halvnorskan Zellweger.

Men kort sagt, det en häpnadsväckande skillnad mellan "vänsterskribenten" Kazmierskas komfortabla och komfortorienterade horoskop och det otäcka självhat man tycker sig se i Zellwegers. Aktrisens norska arv tycks vara en ren kopia av Norges eget problem med sin sanslösa folksjäl. Jämför horoskopen: både landet och Zellweger har Månen i Kräftan i 12e huset (den onda daimonens hus) och Satans stjärna på topp i horoskopet och i full färd med att infiltrera olika förmågor hos landet/personen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ang. Zellweger,

Det måste sägas att amerikanska pressen har tagit sig friheten att kritisera hennes utseende och hur
"F U L" hon var innan "förändringen" mer än någon annan kändis utseende. ( Ofta manliga journalister.)
Respekten där = O mot kändisar, och särskilt mot henne.
Vi råkar leva i en extremt utseende fixerad värld där det yttre och skönhet diskuteras hela tiden och det har hon fått smaka på...

Att hon har råkat ut för ren mobbing i media pga. sitt yttre och som du skriver lider av självhat är det nog inte konstigt att hon hamnat under skalpellen så som resten av Hollywood.
Hon är definitivt inte min favorit på vita duken men jag ville bara påpeka att det nog inte finns många som orkar stå emot kirurgi om de får höra att de är skitfula helt officiellt och hoppas på karriär i underhållningsbranschen.. Och med tanke på att hon är över fyrtio har hon varit starkare än den mängd av kvinnor - och män som börjar ändra ansiktet och andra kroppsdelar innan de fyllt tjugofem. ( Och alltför ofta är de redan fotomodell vackra innan!!??)












Seaward sa...

Socialt nedsablande i pressen skulle mycket väl kunna fungera med Algol i tionde huset för social ryktbarhet/anseende.

Min fundering är bara om inte Mars i fjärde barndomshuset antyder något negativt som börjat långt, långt tidigare och "urgröpt" förnöjsamheten i hennes liv. Här kan man tänka sig allt från hackande elaka föräldrar till mobbning i skolan. Horoskopet är en stillbild men fjärde huset indikerar den formativa begynnelse i det (förmodat) slutna och trygga hemmet, och det här ser lika illa ut som sexantastande polisen "Kapten Klännings" fallna Mars i Kräftan (som bas för hans Sol i Väduren).

Håller med om att det är låga attityder i medierna och antagligen var hon oerhört revanschlysten och fylld av förhoppning om att kunna lappa ihop "minusvärdet" i fjärde lyckohuset, men _var_ sårbar inför den onda skräpjournalistiken...