Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 november 2014

Aftonbladets arbete på att degradera svenska folket


Aftonbladet - i Sverige - år 2014:
"OMG NEWS"


Som landets största tidning finns det anledning att kommentera Aftonbladet angående många ting. Låneord från andra språk friskar ofta upp och berikar, men vad ska man säga när, samtidigt som den socialdemokratiska regeringen försöker lägga ner viktiga språkinstitut - denna pöbelns tidning legitimerar den amerikanska underklassens mest vidriga uttryck "Oh my God!" - ett emotivt kraftuttryck. 

Även om man bortser från att det här är en hädelse och brott mot de judisk-kristna "tio Guds bud" så bidrar Aftonbladet i sin banalitet till att göra svenskarna till ännu värre idioter än de redan är, på det sluttande plan som PISA-rapporten avslöjat: inkompetenta språkligt, ur stånd att innehållsanalysera text, oförmögna att lösa matematiska problem.

Och till och med om man backar från den senaste "förlorade generationen" och tittar på tidningens äldre trotjänare, blir man mörkrädd. Var tog journalistkoden att neutralt som ett rena rinnande vatten förmedla nyheter och lämna åsikterna till debattsidorna?

Aftonbladets Annette Holmqvist fick pris för att hon drog igång det drev som ledde Håkan Juholts avgång. Sedan dess har jag i protest vägrat läsa en rad till av den infama högerkvinnan på den politiskt obehagligt schizofrena Aftonbladet med dess fejkade samhällsengagemang och dolda högeragenda och en försvinnande liten del genuint material.

Nu råkade min blick ändå falla på några rader i en text medan jag först rullade neråt för att se så att det inte var någon av landets många skitjournalister som jag slösade ens två minuter på (längre text än så är "olönsam" för den krisande och lågkvalitativa svenske medieindustrin).

I princip i samma ögonblick som jag läser följande stycke långt ner på sidan registrerar min flackande blick upphovskvinnan, sagda Holmqvist:

Samtidigt slänger Mikael Damberg också ansvarskortet mot övriga oppositionspartier i Alliansen. Han menar att han har "respekt för" att man vill gå fram med med en gemensam budget i första läget, men att de borgerliga partierna också måste fundera över hur man ska agera om regeringens budget faller. (AB)


Sedan när "slängde" någon ett kort mot en annan? Domare visar gult kort och inte ens speltorskar beter sig så genant som Annette Holmqvist söker framställa Dambergs beteende (han är förvisso ingen favoritpolitiker på den här bloggen längre). Ofta händer det att man missar en vedertagen fras, jag har generat smugit in små rättningar i månget inlägg. Men att det här inte är ett misstag avslöjar redan nästa mening där journalistens onda uppsåt återigen går i dagen. Hon distanserar sig så långt det någonsin är möjligt från Damberg genom sitt bruk av citationstecken och det lika avståndstagande "Han menar..." 

Det här är subtila krusningar vilka knappast dagens exceptionellt lässvaga generation av svenska YouTube-konsumenter skulle fånga upp, men Holmqvist är dock en utbildad journalist och när hon använder orden på detta sätt ser man åter hennes perversa borgarnatur. Den som så tydligt gick i dagen i det skenheliga grävet om Juholt, en politiker långt ifrån ensam om att ha snubblat på de oklara reglerna om ersättningen för boendet. Ändå kände Anette Holmqvist sin Herre beordra henne att fokusera på Juholt. Storfinansen bävade inför denna ledare med en potential att vinna folkets hjärtan. 

Det finns ett helvete för låga murvlar och Holmqvist har sedan länge försäkrat sig en plats i det. Tidningens lilla och isolerade vänstersympatiserande redaktion har en betydligt bättre kontroll över sina tankar och tangentbord. Mycket sällan ser man sådan här ful-journalistik i Aftonbladets politiska ledare - inte för att den gapande pöbeln i kommentarfältet förmår urskilja det. 

Det är inte lätt att behålla respekt för folk när ett samhälle som det svenska tillåter folkets bildningsnivå att sjunka till sådana avgrundsdjup att det helt reducerats till näringsliv och marknads förslavade roddare. De har aldrig varit utanför spelplanen ens en sekund och exercerat fritt, filosofiskt tänkande! Inte konstigt att MP med dess vision om ett nytt samhällssystem utan den perversa tillväxttanken attackeras så oerhört i högermedierna (= alla svenska medier) för närvarande.



Se tidigare inlägg om murvelns (förmodade) horoskop. Här kan bara noteras att det gula fältet indikerar det medvetna sattviska kvaliteten i hinduisk astrologi. Men den här grenen betraktar i princip placeringen hos zodiaktecknets härskare som viktigare än den planet som händelsevis bebor tecknet. 

Här är det ett psyke eller sinne i sattviska (kunskapssökande) Jungfrun som fått sig en riktigt mörk fastighetsvärd på halsen. Jungfruns härskare Merkurius befinner sig i hatiska och förvända Skorpionen och det är därför det gula fältet "läcker in" svart Tamas guna, mörkrets och vansinnets kvalitet. 

Med vansinne avses nu inte den typ av problem som förvisas in i sinnessjukhusen i västerlandet utan just det vansinne som klassar vissa som dugliga och andra som odugliga! I västerlandet har således dårskap normaliserats och den här journalisten är av samma sort som kapitalisten Anders Borg, vars horoskop sjunker obönhörligt ner i Tamas gunas attitydlåsta mörker. Den mörka kvaliteten är väldigt svår att reformera, jämför dem med obotliga pessimister!

En pessimist söker det dåliga hos andra människor och i sin omvärld och närmar sig gärna högerns omoraliska värdesystem och t.o.m. fascistiska ståndpunkter (som också hyllar styrka och duktighet och föraktar svaghet)

Det säger sig själv att en murvel kan ha nytta av en medfödd instinkt att vilja befläcka sig själv genom att gräva i skiten. Drevkarlen, Jan Helin betalar henne för att gräva sin egen andliga grav. I linje med tidningens tilltagande vulgarisering och språkliga utarmning kallar sig Jan Helin numera "publisher" istället för "publicist"! 

Sverige sjunger på sista versen om det är sådana här tidningar som informerar massorna!

Inga kommentarer: