Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 november 2014

Birro, blåslampan i Mattssons röv



Nyligen vinklade jag om den flitigt ventilerade misstanken att vi har en massa återfödda nazister i Sverige. Det är svårt att förstå hur tidsandan kunnat bli så simpel och förråad annat än som att det fötts en ny generation som till stor del är av sämre virke än den utgående. 

I hårdvinklingen anammade jag egentligen bara en medialt mottagen insikt som Shirley MacLaines favoritmedium Kevin Ryerson yttrade för många år sedan. Han insåg att det var franska antisemiter som återfötts som judar och förklarade varför staten Israel beter sig som ett praktsvin. Jag spekulerade att samma problem kunde gälla den judiska mediegiganten Bonniers här i Sverige.

Mer lik en återfödd tysk eller kanske polsk nazibödel än pistolsnurrande lagbrytaren Mattsson - chefredaktör på Bonnierstidningen Expressen - kan man knappt vara! Han har "högt i tak" i sin tidning eftersom han är den mest tokgalet egenmäktiga dåre Bonniers rekryterat på mången god dag. Frågan är om Gunilla Herlitz kommer att avsätta den här låtsaskungen - för tidningens överlevnad.

Men nu gällde det rubriksättning. Så som på bilden ovan skrev Aftonbladet inte. För hur skulle de kunna det när de båda "konkurrerande" tidningarnas chefredaktörerna öser priser och utmärkelser över varandra och går på vänskapliga visiter titt som tätt. Nej, istället var det denna pöbelrubrik som AB valde att sätta, och genom valet av formulering ställa sig på Mattssons sida!




Fy fan för Aftonbladet som tycks ha glömt att de brukar låtsas stå på den utsatta människans sida - försåvitt inte någon av deras mäktigare vänner är inblandade! 

Rätt kul i vilket fall att se hur Birros klartänkta blå Luft-Tvilling huserar en kraftfull intellektuell krigar-Mars som ligger på Thomas Mattson som en blåslampa. Och utlöser hans nazifasoner som jag så tydligt sett bakom tidningens fejk-liberalism.

Nu börjar Bonniers på allvar visa vilka de är! Kriget har kommit till Sverige och medierna kommer att dö plågsamma döden. Jag upprepar mig: rör inte vid en Bonniers-produkt. Den är en pariah. Svält ut dem och låt dem komma ner på jorden.


Födda så nära i tiden men så annorlunda
principer som styr dessa två herrar

Inga kommentarer: