Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 november 2014

Den sårbara sorten: insektsmänniskorna som går på instinkt enbart


Folkmördaren Lothar von Trotha

Äntligen en angelägen läsning i DN, en förfärande bokrecension om hur den tyska nazismens Förintelse i själva verket provkördes på några afrikanska stammar flera årtionden tidigare.

Det räcker egentligen att efter sex års bloggande bara lista horoskopen för de två primära figurer som nämns, den rasistiska (och sadistiska) folkmördaren generallöjtnant Lothar von Trotha, och den i Sverige så uppskattade "rasforskaren" Eugen Fischer (varav en lära som på svenska träffande kallas eugenetik).

Så varför inte göra det och låta senkomlingarna stå sitt eget kast. Här är två kartor som beskriver den Bestialitet som människor är kapabla till när de likt förre svenske statsministern glidit ner i den VEGETATIVA PRINCIPENS våld och inte har intelligens nog att genomskåda sina blinda drifter (eller "drivkrafter" som "Stridshingsten" kallade dem). 

Likheten mellan horoskopen för dessa sammanflätade tyska livsöden kan ingen missa och varför jag inte blåfärgat den luftblå Tvilling-Solen för någon beror på att deras oförlösta och låga sinnelag (Månen) - brukade som en lunär ascendent - tvingar in intelligensens Sol i obskyra hus av Vatten-typ. 

Det finns således inte ett vitten av rationalitet hos någon av dessa tyskar. De själva är, om något, uttryck för en underlägsen art. Men som det brukar vara krampar och vredgas dem som vagt anar att de har ett extremt underläge och istället för att bilda sig och vinna åtminstone en liten ingång i den Rationella Själen, pekar de ut någon annan som underlägsen och söker förgöra dessa. 

Vattenelementet är kort och gott den blinda och genuint onda Naturen där den tillåts verka utan styrning från den högre gudomliga verkligheten. Förstå nu varför "Marknaden" hatar inblandning från Staten. Detta är då de mentala krymplingarnas enda analogi till DET VERKLIGA FÖRHÅLLANDET som klassisk filosofi, religion och astrologin enbart kan upplysa om.


Slaktaren och monstret von Trotha


Klassisk rasist och hackordningsinrättare:
Saturnus i Jord och så mycket låga instinkter
i det kalla och näriga Vattenelementet!


De som följt bloggen och memorerat den här mycket speciella karttypen renodlat Vatten eller Vatten och Jord, vet att detta är den SUBLUNÄRA DEMONENS TYP AV HOROSKOP. Som människor har de möjligen tappat bort all andlig medvetenhet och blir därför, givet människoartens avancerade hjärnor, en art som står lägre än någon annan varelse i Naturen, lägre än de vilda djuren.

De båda horoskopen påminner om varför antikens tänkare hade så svårt att bestämma sig för om Gud alls haft en hand i planeten Jordens tillblivelse eller om den massutrotning på sina egna som Naturen ägnar sig åt är "den bästa idén" en lägre stående demon kunde komma upp med. Romaren Plotinus sökte försvara världens godhet, men det är inte svårt att se hur också han vacklar. Han visste, han med, att det pågår en strid i universum mellan Satans barn och Guds egna.


Den debila svenskens favorit:
rasbiologen Eugen Fischer

Eugen Fisher har sedan första början funnits med i bloggens dataunderlag för studier av rasister och främlingsfientliga horoskop. Men Lothar van Trotha var en ny och obehaglig bekantskap. Tidigare i år hade brittiska The Express en lång artikel om samma ämne som boken DN anmäler.


Se även: Skämsnyheter för ett annat och mildare uttryck för samma slaviska bundenhet i den låga biologiska verklighetsupplevelsen.


PS. Det viktigaste i förståelsen av tänkaren Plotinus är att de själar som satt på sig människokroppar inte är delar av Världssjälen, utan sidoordnade denna - syskon! - i relation till Den Ene (Gud). Detta innebär att en människosjäl till dess essens är långt större än den (lägre och fasvridna) själ som astrologiskt beskrivs som "Vattenelementet". Men som bloggen noterat i kvantitativa studier tycks individer starkt under Vatten vara benägna att tappa kontakten med himmelen som väntar ovanför vattenytan...



Inga kommentarer: