Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 november 2014

Dödsindustrin och andra bedragare



Intensiv öppning på morgonen. Hinner formulera en vag idé utifrån Begravningsindustrins veklagan i DN att deras vinster minskar eftersom svenskarna håller sig för friska (det stinker falskhet och oärliga baktankar kring hela upplägget men det tänker jag inte utforska just nu) - då ringer plötsligt telefonen, vilket i princip aldrig händer vid sjutiden. Tankarna går till olycksbud om någon anhörig - det var dock livets segerrika kamp mot döden som jag just upptäckt att DN-artikeln tecknar:



Gammal indisk astrologi förefaller ta planeternas tågordning på stort allvar, och i så fall är det sannerligen ett gott omen att livsmotorn Solen idag passerat dödens Saturnus - i dolska dödens Skorpion dessutom!  DN publicerar nyheten från sitt dvärghöga Twin tower i Stockholm just då Solen går segrande ur envigen med Saturnus i det andra huset. Att det här är näringslärans hus (inte mindre än ekonomins), får mig att tro att hela artikeln är ett bedrägeri från något Hälsoinstitut med uppgiften att uppmuntra folkhälsan genom att skrämma med bleka Döden. 

Nyss har morgonradion beskrivit den ultimata skymfen mot mänskligheten: först bygger Storfinansen en så djävulsk värld, en så ond cirkel av själlöst arbete och meningslös konsumtion att en stor del av svenskarna har svåra sömnproblem. Sedan sätter Storfinansen sina teknikfascister på att utveckla ett ljuskänsligt system som alla svenskar ska bära likt en fotboja och som styr ljusstyrkan i hemmets för att ta udden av svenskarnas psykiska problem - ljusterapi för att mildra symptomen på att samhället och dess värderingar är helt sjuka! Likt de förbannade Moderaterna söker vetenskapen lägga problemet hos den enskilde istället för att skamset skrota den kapitalistiska civilisationstypen!

Som sagt: det yttersta hånet mot mänskligheten: att totalt reducera dem till kugghjul i det stora Finanshjulen som snurrar och producerar rikedom åt världens ledande procent superrika. Har vi inte fått nog av västerländska uppfinnare nu och deras svassande för Kapitalet. De är förvuxna pojkar allihop, och mänsklighetens verkliga fiende nummer ett!

Det är i denna intensiva urladdning av mänsklig idioti och rent fanskap istället för goda tankar som telefonen ringer. På dålig telefonlinje och med knagglig engelska med "indisk dialekt" hörs en kvinna fejka Microsoftombud, den gamla välkända bluffen som man läst i tidningarna om. "Will not succumb to this foolishness; DO NOT call again" hör jag min egen röst säga på engelska. Det är ännu så tidigt att själen inte släckts ut av egot så den ego-kroppen prata ÄR själen.

Snabbt kastar jag en blick på datorns klocka och ritar upp ett horoskop för bedrägeriförsöket som max kan vara 30 sekunder fel:




Minsann! Den dolska Skorpionen börjar stiga exakt i sin första grad när samtalet kommer och den naturliga motparten och allierade på andra sidan är förstås Djävulen, Bedragaren själv.

Det här är nu ett intressant horoskop eftersom Saturnus temporärt är den viktigare planeten rent världsligt. I termer av planetär symbolik drar visserligen Ljuset och Intelligensen (Solen) ifrån Saturnus, men detta är supralunära, och på sätt och vis tidlösa indikationer från den himmelska världen. 

Nere på Jorden tar vi (felaktigt) avstamp i planetens (begränsade) horisontlinje och upplever chimären av förändring och "liv och rörelse" - vilken begravningsbranschen begråter eftersom de inte lyckas skinnflå tillräckligt många svenska hem just nu med det slutliga bedrägeriet som Hydran utsätter folket för: påtvingad och ohemult dyr begravning. 

De söker slå i kunden att det handlar om att ge den avlidna ett värdigt farväl, och förvisso är en rituell begravning en rite de passage för andligt döda människor som inte kan hantera verkligheten som den är i sig. Men lika sant är att i dödsindustrin samlas samhällets värsta parasiter och asätare. De som SKOR sig genom att gräva ett hål i marken och tippa avfallet där till ENORMA summor. 

Om jag kunde förekomma min egen död skulle jag avlasta anhöriga genom att gå ut i naturen - utan identitetshandlingar - och lägga mig under en buske och dra min sista suck där i förhoppningen att samhället inte låter sig skörtas upp av begravningsindustrin utan har metoder att till självkostnadspris städa upp i naturen eftersom detta onda kapitalistsamhälle tydligen inte tillåter naturen själv att sköta dekomposteringen.

Rent världsligt är det alltså Saturnus, Döden, som enligt programmet just skall stiga i öster när försöket till telefonbedrägeri. Omnämnandet av datortillverkaren Microsoft är förstås Saturnus som Auktoriteten, men med mindre än tre graders differens i oppositionen till den onda stjärnan Algol, är det förstås Djävulens falskspel, en fejk-Saturnus som visar sig.

Och när jag nu skriver detta, förstår jag varför jag fattade misstankar redan om DN-artikeln. Det är ju samma fejk-auktoritet som är på väg att stiga i öster redan då, fast då skull ana det eftersom bedrägeriet är förklädd i Vågens tecken. Men även Venus sammanhänger dessa dagar med den märkliga årgång av Skorpionen som just startad och som kommer att ge en månad av nyfödda barn, märkta av Dödens Saturnus. Vilka förbannade själar är det som återkommer till Jorden just nu? Vad är det här för att uppleva i världen? 

Ja, det gäller alla barn som föddes under Saturnus 2½ år långa vandring genom Dödsskuggans dal i den händelse Saturnus disponent i det enskilda födelsehoroskopet ger dåliga indikationer. Tiden går då från illa till värre, symboliskt sett.



Anmärkning
 
För den skarpsinniga läsare som tyckte sig se ett metodfel av något slag, ego-inflation eller förvirrade referenspunkter, vill jag påpeka bloggaren mottog samtalet med bedrägeriförsöket, inte för att han på något sätt är universums referenspunkt men däremot själv råkade födas en minut då Saturnus stod i gradexakt opposition till den bebiskropp som blev själens fordon i detta liv. 

Det som händer världen - Saturnus betecknar ju Världssjälens platoniska Form - genljuder därför också i alla som föddes med en kroppshydda så genomsyrad av Saturnus, bloggaren inkluderad. Troligen drabbas en mängd "utvalda" mottagare av call-centrets bedrägeriförsök och alla mottagare.

Men telefonbedrägeriet i Microsofts namn har ju pågått länge, långt innan Saturnus gled in i position att samverka med Algol för tankefiguren om en falsk Auktoritet? Här får jag släppa ämnet, dagens andra aktiviteter kallar!




Inga kommentarer: