Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 november 2014

Finanshögerns mörkning om Bromma flygplats

Det är fel att placera artikeln under "SvD/Opinion" - innehållet är allt annat än en simpel åsikt. Författarna klarlägger det bedrövligt falska spel som Finansvärlden ägnar sig åt för att i hemlighet göra Bromma flygplats till en storflygplats. Skulle det här bara drabba den övre medelklassen i områdets lummiga villaträdgårdar kunde man skadeglatt skratta åt borgerlighetens rättmätiga straff, men Bromma som storflygplats drabbar naturligtvis ett så mycket större område.

Nyfiken på de två ledande positionerna bakom det lömska Swedavia AB vaknar naturligtvis direkt, och ytterligt ansvarig är förstås den människa som tar en vd-roll i syfte att tjäna grova pengar och mer sällan för att han eller hon anser företaget bidrar med något viktigt.

Med tanke på den extrema ökning av flygplansbuller företagets förrädiska bakslughet kommer att leda till kan man bara tappa hakan inför den kvinnliga vd:ns förnamn. Hon heter Torborg, asa-gudens Tors befästning. Om inte polletten trillar ner där så var det latinska namnet på Tors Dag dies Iovis, dvs. Joves eller Jupiters dag. När man översätter tillbaka till den ursprungliga grekiska gudaskaran, är det förstås Zeus som kastar blixtar och bullrar som satan själv! Vilket passande namn för den här själens bottennapp i detta liv.

Låt oss titta på hennes karta och särskilt då Jupiter, som ju också är "stora och lätta pengars" planet i sämre människors horoskop.



Det här inlägget följer dagen efter redovisningen av den förfrusna och förkrympta karta som jag liknade vid den ringa svenskens plumpa och övertydliga girighet - bara Jord och Vatten är omedelbart synligt i det vardagliga livet som generande ockerpriser för taxiresor från Arlanda eller ohemula priser för att sända ett litet paket ur Sverige.

Och så följer då denna flygplats-vd som exakt uppfyller kriterierna på Eld och Luft som skurk. När Eld och Luft urartar flyger planerna skyhögt och det är inte sällan bedrägerier som man frestas att applådera för deras elegans. Som den bedrägliga rökridå personerna bakom SvD:s "opinionsbildande" artikel lyfter fram och avslöjar att dagens svenska journalistkår är en obildad aningslös och helt inkompetent hop av klena analytiker.

Som synes står åskande och blixtrande Tor (Jupiter) i 11e huset för Stora Pengar och eftersom Jupiter själv kan indikera detsamma blir budskapet tydligt. Dessutom välsignas den Stora Tursamhetens planet av den persiska kungastjärnan Regulus. Här kan man verkligen tala om en Tors borg, Jupiters fästning!

Dessutom: Jupiter förfogar över en annan bullrig planet: stridslarmets Jupiter som otroligt nog befinner sig i tredje huset för kommunikation, vilket förstås inkluderar flygkommunikationer. 

Kanske är kartan så här signifikativ för att individen föddes under en nymåne, vilket tecknar en entreprenörsande.

Men hur kan alla denna karismatiska energi leda till en simpel kapitalist som för pengarna är redo att förstöra miljön för en hel stadsdel? Här kommer man inte längre med horoskopet för enbart dygnet. Vi har förvisso en starkt "manisk" karta eftersom den drivande Solen "bränner" den reflekterande Månen och därför fastnar i sina egna visioner och projekt. Nymånens projektlystnad måste vägas mot den antagligen stora andel vettlösa fanatiker som följer den. 

Dessutom är det här ett instabilt dygn för en nymåne i balansens och proportionalitetens Våg. Fram till midnatt befinner sig Vågens härskare Venus alltjämt i Lejonet och deltar där i de gynnsamma omina om framgång och en framskjuten ledarposition (en Jupiter/Zeus, en gud som flyger högt över småkrypen till människor och egentligen är helt intresserad av hur de har det där nere under flygplanens färdleder). Nästa dag "faller" Venus handlöst ner i privatismens Jungfru och blir en hora för vinster. Venus i Lejonet är något helt annat. Venus i Lejonet identifierar sig med ledarskap och storhet och givet Jupiter i samma tecken är detta ett fenomenalt omen om en nymåne som når personlig position och stora pengar. 

Men Venus bebor Lejonets trettionde och sista grad, den är just nu döende enligt den indiska avashta-läran. Och se hur det gick för Håkan Juholt med Solen (ledarskap) i Lejonets 30e grad! 

Utifrån kartan för hela dygnet är det annars egentligen bara en ensam Saturnus i Vatten som antyder var den kvinnliga vd:ns problem sitter. Saturnus i den osedda Natuens element men i sjätte huset för fiender. Miiljöansvar som en fiende! Kvinnan är också djupt på kant med sin egen själsliga form, det här kan vara en före detta man som nu återfötts i kvinnokropp och här avslöjar en total likgiltighet för natur- eller miljöhänsyn, något som själar som levt många liv i kvinnliga kroppar lär sig värdera högre pga. den kvinnliga kroppens närmare koppling till Jordens spelregler: kvinnan är cyklisk/periodisk, mannen en spermie som färdas linjärt, utan återvändo. 

Ett horoskop med exakt födelsetid skulle säkerligen avslöja att denna solitära Vattenplacering degraderar den individualiserade kartan enormt.

En vd är anställd och ännu mer klandervärd för flygbranschens brott mot Framtiden är styrelseordföranden Ingemar Skogö. (Vad i hela friden är "Slottet 1" för adress, vem är denna vulgärkapitalist? Är det så här arbetarstaden Västerås söner blir när de tagit sig upp till materiellt välstånd? Lever drömmen ändå ut i parodiskt missvisande gatuadresser?)




Här är samtliga fyra element aktiverade via blandningar med en eller flera planeter, men det är ändå samma visionära alternativt fanatiska typ som hos vd:n! 

Inte måste man le åt hur exakt de två teamat upp och båda har intresse av stora och lätta pengar (11e huset rymmer Jupiter i Eld även här) samt en koppling till tredje kommunikationshuset. I det senare ser man dock styrelseordförandens kapitala smutsighet. Den giriga demonen Rahu skapar samma falskhet som hela Sverige just nu känner av och som nationalhoroskopet synliggör genom vår medfödda Rahu i tredje medie- och kommunikationshuset. Lögner, vinklingar och uppblåst dårskap dominerar landet eftersom kommunikation och medier (3e huset) så starkt dominerar det som finns bakom pannbenet på svenskarna. 

Carl Bildt gick i bräschen för IT-revolutionen som i sin tur framskapade världens mest vilseledda och socialt handikappade folk: svenskarna, som numera bara går och stirrar ned i små it-dosor i sina händer. Så lyckades Överheten snöpa en hel befolkning och göra dem till slavar under kostnadsbelagd information. Sannerligen att Rahu i tredje huset under den onda demonens tid 2002-2020 krossade ett helt folk!

Sverige under en ond demon

Ond demon 2011. Agent: journalistkåren

Sveriges onda demon kryper trådlöst

Swediavias ordförande har en smutsbrun fläck i tredje huset (Bromma flygplats som en kommande olägenhet för hela Stockholm?) - det låga Jordelementet grumlar här den projektlystna Vädurens klarhet - och förstärks genom äregiriga och högt strävande Rahu. Jordens - materialismens - besmittelse av Skogös mentalitet och tankebanor - 3e som logiskt tänkande - stammar från Mars i bruna Stenbocken. 

För ett psyke i Vattumannen, som därtill växer genom sin opposition med visionärt skådande av Saturnus strukturer, är jordbundenheten hos en Stenbock en black om foten. "The world is not enough" - de höga andar som befolkar Luften bygger bokstavligen sina imperier som luftslott, de osynliga luftvägarna finns dock där som komplexa och sammansatta strukturer i tankelivet hos en Vattuman. Här är definitivt rätt man på rätt plats. 

Men Stenbocken - den ansvarstagande - får här stryka på foten i det tolfte huset för uppoffringar och förluster. Här är ännu en bindgalen fanatiker - en kreativ själ förvriden och perverterad genom sin acceptans av tillväxtsamhället, den mest vansinniga myten av dem alla.




Inga kommentarer: