Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 november 2014

Judemördaren Titus, Bonniers andliga bundsförvant

Fast det kan tyckas en sökt länkning till Bonnier-ägda DN om ett Stockholm där segregationen mellan samhällsklasserna växer och i kommuner som moderata Täby man till och med infört apardheid-politik baserad på privatekonomisk grund, menar jag att den här texten kan kasta ljus över ett system många arbetar för. Låt oss säga att t.o.m. en genomsnittlig läsare bör få ut en minsta gemensam nämnare av detta: getto/gentrifiering i historia och nutid.

Titusbågen i Rom: Judar i förnedrande slaveri tvingas
bära sina heliga reliker som krigsbyte åt
rovkapitalisten och imperialisten Rom
.


Det kan knappast förvåna att Bonniers mer än gärna ger ut "Stridshingstens" politiska memoarer; förlaget tillhör historiskt den medlöpande sortens jude som gärna fejkade konvertering till kristenheten i 1800-talets Europa för att slippa den vite djävulens rasism och påtvingande utanförskap. Från att redan ha hanterat den av de kristna så föraktade räntan på pengar kom juden att bli än mer föraktad i Europa då han nu också seglade upp som en storskalig finansman. Från ockraren i Shakespeares "Köpmannen i Venedig" bar det nu bara utför. Juden i väst var på ett sluttande plan som bara kom till ett slut med Hitlers storskaliga försök till förintelse av ett helt folk.

Även sedan man gallrat bort antisemitisk propaganda som "Zions Vises Protokoll" är det lätt att se hur historien har framtvingat en ny typ av ynkrygg av ett folk som än gång hade heder. Bonniers nya hyperkapitalism med stenhårt lönsamhetstänkande är Djävulen förverkligad. Det judiska blodet spelar inte den sekulära människan någon roll och vilka släkter som helst kan besättas av de ondast tänkbara andesjälar. 

Jag håller det för troligt att vi numera har MÅNGA forna nazibödlar återfödda in i judiska familjer. På ett sätt är detta Naturens och Ödets försök att späda ut ondskan, men det kommer att krävas flera återfödslar innan de som gick ner sig i världshistoriens yttersta mörker åter klarar att tänka med utgångspunkt från Sanningen. Den dagen de förmår det, ser de vilken källa till urbota ondska kapitalismen är. 

På morgonkvisten upptäckte jag att denna lördag den 22 november ser en nymåne i Dödens tecken Skorpionen, och jag kom att tänka på den romerske generalen Titus som ändade ett flerårigt judiskt uppror mot den tidens globala rovkapitalism, imperialisten Rom. Titus dödade tallösa mängder judar, lät riva deras tempel i Jerusalem och förde hem till Rom judarnas heligaste reliker. Förnedringen av ett stolt och tidigare så respekterat folk var total. Titusbågen i Rom fotograferas idag flitigt av menlösa turister som inte ens tänker på vilket vidrigt stycke historia som är inhugget i stenen.

Kopplingen till Titus horoskop, som jag har haft på hårddisk sedan den 8/8 2011, gavs genom en Wikipedia-länk om en genomgång från 1500-talet av stora brittiska poeter, ett sammelsurium till verk i vilket den helt fiktiva Shakespeare-pjäsen "Titus Andronicus" nämndes. Jag fick då en distinkt förnimmelse av vilken Titus "Shakespeare" haft i tankarna då han skriv detta, tydligen, våldsamt blodiga drama.

Hur general Titus horoskop såg ut mindes jag inte, att grabba ett datum från nätet och spara i datorn är en ren rutinmanöver som inte sätter några djupare spår. Men när jag nu för första gången sedan 2011 tittar på kartan måste den sägas vara sällsynt lämpad för en general och en blodbesudlad judemördare.





Se där! En "fallen" Måne i dödens Skorpion mitt under dagens nymåne i samma tecken. Sannerligen att hela vårt tankeliv tycks dikterat av gudarna (till den egocentriska människans förfäran)! Titus horoskop hade jag glömt tagga med "mördare" så där späds den digra gruppen mordiska månskorpioner på ytterligare en smula.

Brutaliteten är lätt att se: det är det i sig närmast patologiska Skorpionpsyket som här baseras på, disponeras av, en krigare (Mars) som ställt sig i Diktaturens tjänst. Mars anses därför vara mycket stark i Stenbockens tecken, krigaren går den absoluta maktens ärenden.

Söker man bevekelsegrunderna för att ta strid i detta horoskop - där vi tyvärr får nöja oss med en månascendent - så står den i sig vackert upphöjda Saturnus i Vågens (balans, proportionalitet) uselt placerad i den onda och förlustbringande daimonens tempel (12e huset). Och det säger sig själv: född slaktare - med Skorpionen i första huset - är balans det värsta hindret av dem alla. En slaktare kan inte stå och avväga (i vågskålarna) om kreaturet ska leva eller dö, kraften ur det dödande svärds- eller yxhugget går genast förlorat.

Alltså måste alla övergripande program (Saturnus) för nåderikhet stryka på foten när mördarens zodiaktecken stiger i öster - här, som sagt, i den "lunära" eller psykiska verkligheten och inte nödvändigtvis i den lägsta av alla verkligheter, den fysiska där dårarna tar allt som bokstavliga sanningar.

Titus var son till Vespasianus, sedermera kejsare, och det är uppenbart att hans Måne (hemmiljön) via Mars kopplar åter till en fenomenalt mäktigt berättelse i Stenbockens tecken, med både noblessens Jupiter och kungamaktens Sol. Eftersom det var fadern som påbörjade belägringen av Jerusalem men lät Titus avsluta nidingsdådet, kan man fråga om talesättet, "sådan fader sådan son", gäller i det här fallet?




Först och främst: franska astrotheme.fr ger den parodiskt minutexakta födelsetiden 6.48 - parodiskt eftersom det handlar om en människa född under det första århundradet, långt före kronometrarnas och atomurens tid! 

Sajten ger heller ingen källhänvisning, och det handlar säkert om en efterhandskonstruktion baserad på att Vespasianus lät prägla mynt med den romerska örnen på och själv var född då den sideriska zodiaken angav en Sol i Skorpionen (i den komplexa härva av "mörka" symboler som inbegriper Ormens och Örnens stjärnbilder). 



Vi kan därför rätt säkert ignorera astrotheme som en källa till desinformation, strunta i ascendentmarkören på kartan och istället se detta som en indisk solascendent - det horoskop som hänför sig till handlingsmänniskan snarare än den psykiska (mån-) människan. Skillnaderna mellan horoskopen kräver en repetition av 6 års bloggande och det är inte längre tid för rekapitulationer, inte när dödens Saturnus just nu börjat sin långa vandring genom Skorpionen.

Mynt från år 76, under Vespasianus regeringstid

Som grundare av den Flaviska dynastin kan det tyckas passande att ge Titus far ett solhoroskop medan sonen, som bara regerade i två år, var den psykiska månskuggan av den äkta varan. Det var fadern som marscherade in i Palestina efter att den judiska befrielsen hade börjat och gjorde mycket av skitgörat, även om det var sonen som avslutade terrorstaten Roms förbrytelse mot sin omvärld. Ja, så här beskrivs inte Rom i västerländska historieböcker, men det är nyttigt att påminna sig vad den globala Rovkapitalismen idag gör mot världens folk...

Som synes har Saturnus gått ett fullt var mellan far och son så att även vårt horoskop för fadern ger en slaktares utblick med dennes behov att dölja för sig själv alla tankar på upphöjd rättvisa som Saturnus i Vågen tecknar. Man ser också hur dominerad av PASSION FÖR MÖRKRET Vespasianus himmel är. Till skillnad från mörkermannen Anders Borg (som nu sällat sig till en lobbyorganisation som arbetar för Storfinansens och västmakternas (= Rom) fortsatta överherravälde över den förslavade mänskligheten, hade Vespasianus ett storkors i Rajas eller passionens kvalitet och inte i Tamas eller mörkrets kvalitet. 

Men indisk guna-lära säger att Rajas är en mixad kvalitet, en passionerad och obeständig "krigsskådeplats" som uppstår där Ljuset och Mörkret konfronteras. Det blir såldes krigarherrens Sol i Skorpionen som anger att han (passionerat) väljer mörkrets sida. I fallet Anders Borg valde hans Sol visserligen Ljuset (Solen i Skytten) men på grund av hans orena psyke (Månen i Jord) förpassades Solen (i månhoroskopet) till åttonde onda huset, ett hus som hindrar de inneboende full effektivitet). 

Borg verkar trevlig men han har uppenbarligen en psykisk defekt som hindrar honom från att förstå den verkliga spelplanen och att han inte alls befriar världen i sitt nya arbete utan tvärtom - och typiskt för den rigida Mörkrets kvalitet - arbetar för att befästa Satans ordning på Jorden - det kapitalistiska systemet. Anders Borg har gjort sig till de rikas vän men blivit gudarnas dödsfiende. Når han ett lyckligt slut, skulle jag bli överraskad...

På en punkt måste man nog säga att hinduerna överdriver. Mörkrets kvalitet anses betyda galenskap. Men på jordytan ser man nog så många exempel på människor som verkar ha väldigt bra kontroll över sina tankar och vad de håller på med trots en födelse tungt under Tamas guna. I vilken skulle dessa kunna kallas galna? Romerske platonisten Plotinus och många andra klartänkta filosofer genom tiderna har visar hur "odemokratisk" tillvaron i denna värld är: det mått med vilken vi mäter "gatsmarthet" är I SIG en förfalskad intelligens så som den presenteras i den lägsta av världar: som den enda intelligens som existerar. Denna pseudointelligens uppstår i människans i huvudsak rajasiska eller passionerade fenomenvärld under inflytande från de mörka makthavare som inte vill se Ljuset och sann intelligens bryta in i världen. 

Det är som med Newtons mekaniska universum jämfört med kvantfysikens moderna världsbild. Nere i mörkret talar svenska ingenjörer om Newtons enkla tillvaro och det både låter intelligent och är intelligent - i denna begränsade del av verkligheten. Kvantfysikerna tillhör istället en verklighet som dels är bakåtkompatibel - den förstår de enkla mekaniska människornas tänkande och kan förstå att detta gäller som intelligens hos dem - men kvantfysikern förfogar också över ett helt annat Spel som går helt bortom det en materialist förmår föreställa sig, antingen för att han inte mäktar en högre intelligens eller för att han är fullständigt ointresserad. 

Det är egalt vilket - han förblir i en helvetesvärld vi kallar Mörkret jämfört med de levande andarna i Ljuset. Och så uppstår konfliktlinjen med en spelplan av passion i mitten - studera svenska medier där Rajas guna tippar lika betänkligt in i Mörkrets helvetesvärldar som slaktarkejsaren Vespasianus på sin tid.


*****

Efterord. Detta var ett inlägg föranlett av DAGENS NYMÅNE I SKORPIONEN KOPPLAD TILL LIEMANNEN SATURNUS. 

Var god människa av judisk börd bör ta sina händer från varje produkt skapat av Djävulens hantlangare Bonniers - just den sorts företagsverksamhet som idag säljer ut alla människor som judar till dödens gasugnar. Se gårdagens och dagens medelsvensson bära bördor på omslaget till den utmärkte judiska forskaren Hugh Schonfields bok som under 60-talet ledde till massiva antisemitiska tillvitelser för att han hade mage att avslöja kristenhetens gemena historia.

Ingen ska låta sig luras av att Bonniers säkerligen subventionerar projekt som syftar till att upplysa om Förintelsen. Sådan är rökridån. Se istället hur Bonniers självt är en verksam del i vår tids ständigt pågående Förintelse, signerad Rovkapitalismen. Och ska de ge ut Stridshingstens memoarer! En god jude hade tigit ihjäl detta aborterade foster till politiker och arbetat för att läka Sverige efter åren med en mördare på det andliga planet. Ja, högermedierna kallar honom "ideolog", men bloggen har visat att det bara är den Vegetativa och därmed helt amoraliska själen som talade falska och efterhandsrationaliserande ord genom denna broilerpolitiker.

Inga kommentarer: