Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 november 2014

Nordic Capital - skattesmitarnas klubb (samt Omega-punkten)


Morgan Olsson, tillfälligt
uppstigen ur Underjorden
I studien av 190 kapitalist-horoskop den 9 november saknades några ökända skattesmitare inom den svenska finanssektorn. Om det blev jag varse när tidningen ETC fyra dagar senare använde en snarlik artikelidé men fokuserade på en handfull namngivna svenskar.

Mest notabelt lyste Nordic Capitals vd Morgan Olsson med sin frånvaro i mitt dataunderlag. Och vem kan motstå a singla ut ett så enastående exempel på just den typ av horoskop som troligen avsågs i det minimala textfragment från de judiska Dödahavsrullarna som avslöjade att texternas brukare inte bara var fatalister utan troligen hämtade näring till tanken att Gud styr världsskeendet (mot Omega-punkten - se kvantfysikern Frank J. Tiplers kosmologi).

Det här antika textfragmentet om en människa född i "Oxens fot" predestinerad att göra ont, födde hos undertecknad misstanken att Månens "upphöjelse" i Oxens tredje grad måhända döljer en äldre och nu förlorad astrologisk tradition. I tredje graden låg ju fixstjärnan Algol som i judiska medeltida texter poppar upp som "den onda stjärnan", sannolikt förmedlat via arabiska naturforskare som var väl medvetna om al-Ghul (demonen). 

Men islam blev till att börja med påverkade av judendomen i diaspora (efter det misslyckade upprorskriget mot den tidens Rovkapitalist, imperialisten Rom). Så det är mer än troligt att dagens flytande omnämnanden av den onda stjärnan Algol i själva verket går tillbaka till de sista århundradena före vår tid, och judisk astrologi! Om läror om den onda stjärnan också florerade i Babylon, är inte känt.

Så... Här har vi då Morgan Olsson, ett Satans barn i lika hög grad som Svenskt Näringsliv och deras oavbrutna ormtungande om behovet av att sänka landets lägstalöner för att skapa en så uttänjd löneskala att de fattigaste aldrig i detta liv kommer att kunna närma sig de allra rikaste ens marginellt. 

De onda själar som valt att födas rika eller som hänsynslösa strebers, är precis samma folk som de gamla judarna kallade Satans kontingenter och vilka man till sist, bokstavligen med kniven mot deras strupar, avkrävde ett ställningstagande för Gud och de upphöjda morallagar, vars återimplementation i västerlandet skulle innebära slutet på kapitalismen av den sanslöst giriga typ som utvecklats under bara några årtionden.

Modernt tänkande värjer sig naturligtvis mot något så mekaniskt och just fatalistiskt som att kosmos med nödvändighet producerar onda människor några dagar om året. Men precis som babylonierna "idé-aliserade" stjärnbilderna närmast solekliptikan - skapade en mer symmetrisk idébild som jämnade till varje zodiaktecken och gav det 30 grader i cirkeln - på samma sätt måste man uppfatta "ondskan" i Oxens tredje grad. 

Det är en hållpunkt som kanske någon hätsk person född i motsatta Skorpionens tredje grad projicerade mot det himlaljus (ett stjärnkluster) som går under namnet Algol och tillskrev Oxen - Guldkalven och sådant folks dansande runt materiella rikedomar! - onda kvaliteter som diskvalificerade dem från medlemskap i den rörelse som skrev Dödahavsrullarna och varav en del sedermera blev den första palestinska kristendomen. 

Jag har tidigare på bloggen nämnt att Jesus troligen inte identifierades av de äldstes råd som rörelsens inväntade Messias (högsta ledare, konung) utan ursprungligen var en av samfundets många missionerande lärare som vandrade runt i landet och sökte vinna fler till det stundande upprorskriget mot Rom. Svenske teologen Birger Gerhardsson var sannolikt på rätt spår när han i Jesus såg en maskil, en traditionalist som via liknelser förmedlade vishet till åhörarna. 

Religionsvetenskap med kristna förtecken var i Sverige fortfarande 1990 inte mogen att sätta den kringvandrande läraren Jesus i Dödahavsrullarnas kontext (Birger Gerhardsson - Evangeliernas förhistoria, Novapress 1991). I rullarna ges t.ex. uttryckliga instruktioner för gruppfunktionen maskil. Det var bara Jesus anhängare som euforiskt fann den märklige mannen Den Utvalde - Jesus förnekade enligt Nya Testamentet ständigt att han var Messias; han fullgjorde bara sin del i partiets organisation och målsättning. Han var sannolikt utvald på astrologiska grunder, som alla andra i de högre graderna av "helighet".

Varför den här såväl andliga som politiska gruppen inte ville ha in folk som dansade kring Guldkalven i sina led, är lätt att förstå när vi ser den svenska högern och vad de under Alliansregeringen gjorde med vårt land. Anders Borg, sannolikt bara lätt berörd av stjärnan Algols inflytande går nu till World Economic Forum - det ondaste organet i hela det kapitalistiska systemet! Svenskarna förstår ingenting av vad den utnämnelsen betydde. 

Tiden börjar bli väldigt kort för Sverige - vi exporterar nu sådan ondska till världen i formen av Bofors-metall, dataspel med våld och krig, och så en svetsare som påstår att det är jobb som är det viktigaste med att vara människa, att Satan verkar ha sluppit helt lös i det här landet.

Sådan är då sammanhanget - Guldkalven som står gjuten i brons i New Yorks finanskvarter - som bättre låter oss se Nordic Capitals vd som en av dem som föddes - inte ond skulle jag säga - men väl en måltavla för Satans direkta angrepp. Och han trillade förstås dit - det ska till en stor själ att genomskåda Satans gigantiska väv av lögner när man står mitt i skiten! Men jag vill tro att det ändå är möjligt.

Det är ingen slump att Morgan Olsson ofta nämns i samband med svenska landsförrädare (landsförräderi definieras i Sverige i termer av skattesmitning, så låg är tankehöjden i detta land att man inte ens kan se på vilken nivå det verkliga förräderiet ligger utan bara kan tänka och tala som en räknenisse). Tvärtom ter det sig rätt typiskt att hans horoskop, i likhet med det för Svenskt Näringsliv, i princip definieras av den onda stjärnan Algol. 

Men "Nordic Capital" slår till och med den parodiskt obegåvade lobbyorganisationen, för här gäller GRADEXAKT RÄT LINJE mellan Korrumperaren och symbolen får vår andliga identitet, Solen. Och detta ÄR om man ska vara konsekvent, en utsaga om en människa förutbestämd att kanalisera det onda genom sin själva motoriska verksamhet i denna världen. 

Men märk också att man med "andesjäl" i astrologin bara menar den nuvarande inkarnationen. En som föds under Algol men står emot kommer säkerligen INTE att testas av Åklagaren på samma sätt i horoskopet för vederbörandes nästa återfödelse till Jorden.

Kartan är ritat som "naturlig" zodiak så att Oxen bebor sitt naturliga hus för ägandeinstinkt och pengar.



Tamas guna, "vansinnets materiella kvalitet",
dominerar stort med 5 av 7 klassiska planetplaceringar


Notabelt är också att Morgan Olsson föds när den Stora Illgöraren Saturnus har slagit sig samman med den Lilla Illgöraren Mars. Och detta händer i det solära femte huset, dvs. det seende eller spekulativa huset. Viskade någon ond spekulativ "risk"kapitalism?

Jämför Anders Borg och hans "hedersamma" uppdrag åt den onda kapitalismens värsta organisation som får Svenskt Näringsliv att förblekna. World Economic Forum har från Satans och Guldkalvens eget land, de tusen bankernas Schweiz, ambitionen att RITA UPP MORGONDAGENS FINANSIELLA SYSTEM

Anders Borg har i tidernas ände vald att agera för det sataniska väldets fortsatta makt över jordborna. Horoskopet för den lögnaktiga nyheten om ryss-ubåten kan lika gärna användas för pressmeddelandet från Geneve om Borgs nya jobb - om du är med på grejen! Det är det militär-industriella komplexet som gapar efter nya vapenorders och Borgs jobb inkluderar förstås den globala ekonomins synnerligen lönsamma krigsgren.

Fan tror att de bakomliggande intressenterna tror på "samarbetet" mellan privata finansiella system och offentliga (stater). Det här handlar alltjämt om att "framtidssäkra" de "1 procentens" privilegier medan kostnaderna för att "ta ansvar" och "öppna era hjärtan" kommer att få bäras av medelklass och underklass i de tidigare så övergödda västsamhällena. 

Det är viktigt att påminna sig den obehagliga sanningen om hur få familjer som äger nästan alla världens rikedomar - siffran cirkulerade flyktigt i medierna för några dagar sedan..  Naturligtvis kommer inte världen att överleva ett varv till med finanstänkandet som basis. Nästa tidrymd måste utgå från Människan - Vattumannens tidsålder! 

Blodiga revolutioner är att vänta om män som Anders Borg tillåts fortsätta styra och ställa åt de "0,001 procenten" som var den mer korrekta illustrationen av hur enormt få som tillskansat sig så otroligt mycket.


Tänk att Anders Borg dunkelt kallat sig troende utan att gå närmare in på sin övertygelse! Men eftersom Schweiz såg den kristna penningdyrkans födelse i och med den galna teologen Jean Calvin, kanske vi genom hans nya bas i detta land kan ana ungefär hur hans totalt sinnessjuka världsbild ser ut. Moderaternas "arbetslinje" avslöjade en hel del om hur de "duktiga" ansåg sig stå högre i Guds ranking än sjuka och arbetslösa!


Se även:

Jean Calvins horoskop - händelsevis med psyket/Månen GRADEXAKT på rät linje med Satanshuvudet Algol!

Schweiz horoskop


Bonusspaning - fysikern Frank J. Tipler:

Den här skarpa teoretikern har en intressant kosmologi som hämtar inspiration från antiken. Glöm Big Bang för ett ögonblick, det är universums sista ögonblick som DRAR TILL SIG. Gammal klassisk teleologi med andra ord, universum finns till för ett syfte, det har ett ändamål. Från Alfa till Omega indikerar således ett universums totala livslängd. 

När universum upphör, enligt Tipler, upphöjs det och går in i evigheten eller BLIR evighet. Det är länge sedan jag läste om honom och jag kanske rör ihop skilda tänkare, men det är frestande att se Tiplers Omega-punkt som ett nytt sätt att beskriva de gamla grekiska filosofernas övertygelse om att universum är evigt. Vi som är fast i tidens malström har (i allmänhet) ännu inte intellektuell beredskap att förstå den "magiska" transformation där tid övergår i evighet eller att evigheten faktiskt omsluter och innefattar den temporala världsprocessen och gör t.o.m. timliga skeenden gudomliga. Som myrorna som skubbar runt i tiden förstår vi inte själva hur gudomligt vårt ofärdiga sprattlande är! 

Allra minst förstår Satans barn som rörts in i världsprocessen av en Gud som vill se lite mer drag i händelseförloppet! Som kanske är beroende av att skapa dikotomier som Dödahavsrullefolkets motsättning mellan ärkeängeln Mikael och Satan - hinduismens Sattva resp. Tamas guna två "materiella fibrer" av helt motsatt kvalitet och orientering. 

Som synes av kartorna är både Morgan Olsson och Anders Borg tydliga verktyg på den Mörka sidan. Men de behövs alltså och alla som kollapsat och går Mörkrets ärenden tjänar därför till att väcka Ljusets barn om vilka de är! (Ja även ett Mörkrets barn kan vakna, och kommer sedan att leva i ständig friktion med sin materiella kropps onda böjelser - en kamp för det bättre vetandet mot den materiella instinkten.)



Bortsett från hur typiskt det är för en fysiker och kosmolog att födas i Jordtecknet Stenbocken av den mixade kvaliteten Rajas (passion), syns mig Omega-punkten klart symboliserad i den här kartan.

Se vad som händer i det mörkaste av mörker i dödens Skorpion, i andra graden av nära nog exakt oppositionsförbindelse med denna världens herre Djävulen i Hades portal (2a huset).

Det är den högre Gudens Jupiter som i universums dödsögonblick tar emot dem som färdats hela den världsliga vägen och skänker dem Jupiters befrielse från "den sataniska axeln" - alla de som gått från död till död i miljarder år enligt den materialistiska mytomanin, kommer här med den kristna predikanten Paulus att kunna utropa: "Död, var är nu din skorpioniska giftgadd?" 

Omega-punkten är dock inte nödvändigtvis Jupiter i opposition till denna världens herre, Algol som i Frestarens skepnad söker plantera Guldkalven och förstörs så många själar som möjligt. Jupiter i den naturliga zodiakens åttonde dödshus skulle visserligen kunna läsas som "befrielse bortom dödens käftar". 

Men i ett enskilt horoskop skulle Jupiter också kunna ha funktionen att snarare driva på den sataniska axeln och istället beskriva den demonanfäktade fantasin att, "den som samlat mest rikedomar när han dör, har vunnit loppet". Det vill säga, de inkarnerade onda demonernas enda maxim. Man kan misstänka att dessa fula själar tagit plats i bankfolk och hängivna kapitalister. Jag har sett djupt in i några fanatiska moderaters själar och det är rent vanvett där nere på botten, jag lovar! 

(Titta gärna på den handfull fall av "Algol och Jupiter" som taggats på detta sätt, bloggen innehåller säkert många fler som passerat okommenterade.)

I dessas själsdjup anas vredgat kaos som mycket påminner om romaren Manilius beskrivning av den sataniska axeln: vredesdemonen Tyfon fastbunden under vulkanen Etna på Sicilien. Tyfon påminner om hur furiöst vansinnig den är, som är bunden i dödens materialistiska sfär. Det är inte vänsterideologier eller genuin humanism som får Svenskt Näringsliv att spy ut illaluktande svavelångor, utan vetskapen att de innerst inne själva är helt trälbundna i ett system de saknar intelligens att trassla sig ur.

Se även: Drevets psykologi och antikens tolv tempel, samt t.ex. Tyfon, Illgöraren, Demonen och Vågen.  





PS. Som i ett nyligt inlägg vill jag påpeka att det troligen är Saturnus i Skorpionen som nu gått in i exakt opposition mot Satans stjärna som styr bloggarens fokusering - nu är det ett antal inlägg på raken som kretsar kring Korruptionens stjärna Algol!

Man skulle t.o.m. kunna ta Anders Borgs utnämnande häromdagen som en indikation att han föddes strax efter midnatt eller på småtimmarna för en nästan maximalt kraftfull konjunktion mellan Algol och Månen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Var inte avundsjuka på de rika