Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 november 2014

Predikanten och Mammon



Det utstrålar något ofrivilligt komiskt om ego-predikanten Runar, som nu åker in i finkan för dåligt utfört fiffel. Syftet det klassiska: att leva lite bättre på andras bekostnad genom att försöka undanhålla staten skatt. 

Det är möjligen så att man faktiskt kan se dumhet lysa ur ögonen på en del människor och att den här begränsningen blir komisk först när den gör sig pretentioner - som den skenhelighet som Runar lyckas utstråla på Aftonbladets väl valda förstasidebild.

Runar fick sitt första blogginlägg så sent som i juli 2012 och redan rubriken, "Runars fall ner i Vattenelementets malström av begär", säger mig att det som behöver sägas redan har sagts. Men eftersom Googles underbolag Blogger förstörde hundratals, kanske tusentals bilder för några år sedan, kommer här en ny karta:



Det är uppenbart att han har svårt med Vattenelementet och dess hunger efter värme och basala typer av tillfredsställelse: mat och sinneskittlingar.

Psyket i Vattumannen bygger upp hela konceptuella luftslott men det är bara efterhandsrationaliseringar eftersom Saturnus står i Vatten och bildar den satanisk axel (överdriven materialism) med Mars i distinkt självtjänande Jungfrun i åttonde korruptionshuset. Här är det alltså den lilla illgörarens omoral som påverkar den stora illgöraren så att andra ekonomihuset blir till "bokföringsbrott".

Tittar man på principfasthetens planet Saturnus står den om möjligt maximalt sank eftersom också dess disponent Jupiter befinner sig i Vatten och därtill med lyxtörstande Venus i Kräftan - men i sjätte huset för olyckor och fiender.

Nå, innan han gick in i väggen fick han några år som celebritet av ett synnerligen okvalificerat slag och ur psyk-ascendentens perspektiv var det också att vara en Sol i femte ledarhuset som var drömmen i hans Måne, i hans föreställningsvärld. Typiskt nog en Solen-i-Tvillingarna, dvs. den pratsjukare typen av kändisskap - en "predikant"!

Eftersom månascendenten gäller så många födslar under två dygn måste man efterrationalisera: Sögaard var kanske den som nådde högsta celebritetsstatus av alla barn som föddes under de här dagarna och det är han som tagit på sig att i förstora upp särdrag som möjligen fanns lite var till mans under den här korta perioden. Skatteverket kanske skulle hitta oproportionerligt många skattefuskare i det lilla och stora om de gjorde en närgranskning av horoskop av den här typen... Carl Bildt har t.ex. samma tydliga skärning i sin karta mellan suget i Vattenelementet och de svepskäl eller luftslott som Luftelementet bygger - "dissociationssyndromet" - för att hålla omgivningarna upptagna med tankebyggen som mörkar de verkliga, känslomässigt styrda förehavandena.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt Runar själv så var det firman som han anlitade för att b la lämna in hans deklaration i tid som hade slarvat med detta. De från firman var uppenbarligen själva i rätten och intygade detta också men det hjälpte inte, Å andra sidan, vem säger att tingsrättens dom kommer att hålla om Runar kommer in med en överklagan? Den som lever får se...

Men han kanske omger sig med dåligt folk eftersom detta inte är första gången som detta händer honom? Man kan vara offer för andras klantigheter också och han kanske inte är så mycket fifflare ändå när det kommer till kritan, utan kanske har den dåliga smaken (naiviteten?) att omge sig med dåliga rådgivare?

Däremot så tror jag att han hade inget emot att sola sig i Carola Häggkvists glans då när det begav sig på 80- och 90-talet.

Hur som helst så läste jag idag en kortare intervju med Carola där hon uppenbarligen har träffat en ny man, och säger sig ha ett förhållande med honom (vem han nu än är... hon verkar alltid av någon konstig anledning vara mystisk med sina mäns identiteter).
I samma intervju säger hon också att det tog lång tid för henne att repa sig från kraschen med "her love of her Life" (Runar).

Jag har många gånger undrat vad det var som gjorde att hon blev kär i honom. Var det bara tron som förenade dem? I mina ögon var de allt bra omaka som par.

Seaward sa...

Carolas Skorpionascendent gör henne naturligt förtegen om många ting (jfr Carl Bildt som effektivt lyckats hålla uppmärksamheten från hans bygge av privat förmögenhet via yrkeskontakter som politiker - ända tills Lundiln Oil och Afrikahärvan blev en envis följetång.

Carola har ett extremt emotionellt "sug" i formen av en negativ Mars och negativ Jupiter i Kräftan i nionde. Detta är inte bara "längtan" eller "åtrå" efter Gud, det är hunger på det mesta!

Den begärsnaturen delar hon med Runar och deras soltecken fungerar mycket bra tillsammans. Det är ingen tvekan om att Lejonet bestämmer var skåpet ska stå och Tvillingarna flyger cirklar runt Lejonet och bekräftar det. Carolas Måne i Oxen är zodiakens kanske minst flexibla och tar separationer dåligt.