Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 november 2014

Så lurar industrin en (s)-regering som egentligen är med på noterna...

Ingen i Sverige bryr sig längre om att maskera sin agenda och de strategier man använder sig av. Med "ubåtskänkningen" är det precis som när en PR-byrå gick ut och bröstade sig med att de lyckats säkra 5,4 miljarder i skattepengar rakt ner i fickorna på restaurangfolket. (En i raden av högeralliansens många skamfulla missgrepp.)

Nu hinner knappt "bildbevisen" om att Sverige blivit kränkt sluta ryka förrän vapenindustrin och försvaret i maskopi kommer med stora önskelistan i moderata organet SvD...


Men för vem görs dessa utspel? Stefan Löfven är ju den mest köpta politiker som vi haft i mannaminne. "Stridshingsten" var ett under av självständighet jämfört med mannen som Bilderberggruppen (som naturligtvis inkluderar försvarsindustrin) godkände honom som efterträdare till det förra stolpskottet.

Man kan notera att artikelförfattaren, en man i marinen, så sent som i augusti gnällde i SvD över krympande medel till försvaret. Och så siktades lägligt en ubåt i oktober varefter "Skipper" återkommer i samma tidning...

Om inte svenskarna ser att allt det här är uppgjort och att mediainformationen bara är en chimär, då är de verkligen århundradets pajasar. 

Förresten, tänk att Hollywood kom undan med filmen "Wag the Dog" - den beskrev ju knappast i några ellipser hur medierna trycker på allmänheten  lögnaktig smörja, beställd av industrin och politikerna i säng med varandra...

*****

Artikelförfattaren, örlogskapten Wiklund, är förvisso en havets son med Solen i Kräftan, tillika protektionismens eller självförsvarsprincipmen också också näringslivets ständigt gapande mun som måste fyllas...




Antar man en födelse med sinnelaget i Skytten har han (som bevisat genom bloggen och pseudonymen "Skipper") en klar talang åt det "sensationalistiska" och det är därför inte förvånande att hitta honom ogenerat i SvD redan dagen efter det parodiska pressmötet hur viss överhet i Sverige markerade hur "kränkt" den var...

Jag säger bara: sett ihop ett drömlag med etthundra fokuserade meditatörer och yoga-proffs (bland annat den populära svenska "yogagirl") och låt dem bygga en tankebubbla runt landet som ingen fientlig makt kan bryta igenom. Sedan kan vi använda dessa försvarspengar till att göra livet för folket mer drägligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Precis vad jag trodde , att någon lägligt "inifrån " placerade "ubåten " . Högst troligt är det så .