Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 november 2014

Satan kan inte angripa sig själv (Om 12e husets herre)

[Om någon undrar över ett tredje inlägg på raken under snarlikt tema, ligger f.n. den vandrande Saturnus i Skorpionens andra grad - rakt emot Satanshuvudet eller den onda stjärnan Algol. Bloggaren har en stark hörnplacerad Saturnus och plockar därför upp Saturnus rörelse där den skapar Tid i högre grad än dem som knappt inte märker Gränsdragarens manipulation av Spelplanen.]

En stark mur omringar mig, järnbommar och bronsdörrar som inte låter sig öppnas. Mitt fängelse räknas till Djupet från vilken ingen kan undfly... Belial (Intighetens herre) omringar själva min själ... (Tacksägelsehymnerna 13:37-39 från Dödahavsrullarna, förkristen tid) 
Jesus: Om Satan gör uppror mot sig själv och splittras kan han inte bestå – det är slutet för honom. (Markusevangeliet 3:26)

Jesusordet från Markusevangeliet betyder på ett djupare plan att Intighetens herre inte kan gå emot sig själv eftersom han inte har någon positiv berättelse att komma med. 0 delat med 0 är fortfarande bara 0. 

Därför kommer Satans civilisationssystem, det västerländska, att gå under. Det ställer människor att slåss eller konkurrera mot varandra och gör så på en värdegrund som i sig bygger på att det inte existerar några sanna värden. 

Nihilism är t.ex. de sekulära Humanisternas Urgrund. De står inte på något underlag alls. De har diktat ihop en historia som lika gärna kunnat vara skriven som att "den som bankar skiten ur andra och jagar enbart sin egen framgång, en sådan människa är god". Den historien är nämligen enligt Humanisterna varken sannare eller falskare än någon annan berättelse. 

Djävulens barn hävdar att det är människan själv som skapar sina egna moralkoder. Ja, det är sant men bara för Djävulens barn och i deras förryckta fantasi! Det remarkabla är egentligen att västcivilisationen ens har lyckats överleva två självskapade världskrig. Men nu ligger ett bokslut i luften, den babyloniska zodiaken har gång på gång visat bloggaren hur det verkar finnas en annan lag, ovanför människornas godtyckliga konventioner - den ursprungliga lag som från början ledda mänskligheten till att bli människor.

Den här bloggen har som kanske den enda i världen öppnat för möjligheten att Jesus var astrologiskt bevandrad. Att hans läromästare, esséerna i Dödahavsklostret var det, är uppenbart från fyndet av Dödahavsrullarna.

Det är utifrån de få textfragmenten av astrologisk natur, bloggen experimenterat med den onda stjärnan Algol i flera år, och här kommer nu nästa intuitiva ingivelse, upptäckt genom en mager, det medges, samling av 68 horoskop för brottslingar med känd födelsetid. 

Gruppen är minst sagt disparat, för här finns både några små förseelser som artisten Tommy Körbergs dom för skattefusk och groteska människor som folkmördaren Adolf Hitler. Sak samma brottet, i det här studiet ville jag undersöka den gamla hellenistiska tesen om "den onda daimonen" och som ännu lever kvar i astrologin fast i maximalt urvattnad form. 

Idag kallas det tolfte huset försiktigt och fegt för en plats för permanent hospitalisering eller fängelser eller kanske kloster. En plats som "offrat världen" varav också dess betydelse av "förlust" i indisk astrologi (vilket naturligtvis avslöjar att det är motpolen - Jungfruns hus och kanske tecknet självt, som jagar efter "vinst").

Astrologiskt är den onda daimonen en "shapeshifter" för att prata nyandlighet och billig Hollywood-underhållning. Med varje nytt tecken vid ascendenten får också tolfte en ny tillfällig planetär ägare - den tillfälliga bäraren av den onda daimonen som förorsakar förlust och t.o.m. landsflykt. Indisk astrologi är intressant eftersom den hellre än att tala om en människa besatt av en ond ande väljer att se tolfte huset som platsen där man RENAR SIN SJÄL från onda inflytanden. 

På visst sätt är långvård och kloster och fängelser således platser där det onda gradvis löses upp, även om kopplingen mellan terminalvård och livstidsstraff för t.ex. mord kan tyckas långsökt. Tolfte huset håller i vilket fall individen utanför samhället, vare sig det är självvald eremitism i ett högre syfte eller samhällets bannlysning av en socialt omöjlig varelse.

I det här lilla experimentet hade jag ingen hypotes, jag var vara nyfiken på att se hur den tillfälliga bäraren av "den onda demonen" placerat sig i husen hos de 68 brottsdömda (ja, Hitler och några ytterligare begick självmord eller smet från lagens långa arm, men jag har inkluderad de uppenbara förbrytarna under rubriken "brott"). Det är ju de tolv husen som i hinduisk astrologi till att börja med "färgar av sig" på planeterna så att de accidentellt - men inte essentiellt - är bärare av en verkan som "gör illa" eller "gör väl".

(I t.ex. fallet med en essentiell problemskapare som Mars, förvärras planeten om den dessutom är en verksam illgörare - som alla bör ha sett i fallet med den svenske statsminister som inte tyckte det var kul att leka politik från det ögonblick Moderaterna tappade mängder med väljare till sin ideologiska släkting SD.)





Med ett genomsnitt på bara 5,5 "onda demoner" i vardera huset, är det förstås lönlöst att diskutera "signifikans". Men likväl är det mönster som framtonade ganska remarkabelt.

Att den onda daimonen drabbar människorna runtomkring brottslingen tycks vara budskapet här, särskilt de närmaste (7e allianshuset). Men också människorna som grupp betraktad, samhället (11e huset) ligger pyrt till med 9 onda demoner.

Och till sist det mest fascinerande, det som genast tände upp bibelperikopen i mitt medvetande: Bara en enda ond demon i den sektor som representerar division, split, fiendskap. Satan, söndraren som sådan, kan inte gå emot sig själv, det är en logisk omöjlighet för ett axiom att lämna sin kropp och verka på sig själv i enlighet med sin axiomatiska natur.

Det verkar också gälla demonerna i Satans följe. Vilket härmed har fått sin grafiska representation, även om men inte får uppfatta fyndet bokstavligen (som Fan läser Bibeln). Vad siffror visar är inte exakt kunskap, vilket onda makter i västerlandet söker lura i befolkningarna, de är också en löslig mytologi som söker ringa in den gäckande andliga verkligheten. Men att den onda daimonen knappt inte opponerar sitt eget "negationens hus" alls, det är en storstilad approximation av Jesus karaktärisering av Satans natur.

*****

Replikering

För att få åtminstone en antydan om huruvida det sjätte fiendskapshuset står så tomt som det gör därför att Jesus ord avslöjade en kosmisk men förborgad hemlighet kring tillvarons väsen, testar jag en grupp horoskop där alla med taggen "brott" har exkluderats. Om individerna inte längre är under den onda daimonens våld borde logiskt Jesus embargo mot oppositionen om ondskans tempel hävas. 

I ett försök att sålla bort horoskop som i andan påminner om brottslingar söker jag de cirka 1500 horoskopen men filtrerar bort alla taggade som "finance" samt "entrepreneur". Kvar blir (vet jag) en väldig massa skådespelare och musiker (yrken vars utövare ofta har offentliggjorda födelseklockslag). 

Även om det kan dölja sig en och annan "satanist" även här (det är inte ovanligt att ge sig in i båda dessa yrkena för att det man vill åt är framgång och pengar snarare än en genuin kärlek till skådespelarkonst eller musicerande), finns helt klart de värsta skumrasken i finanssektorn - människor som tror sig vara sluga och utnyttjar den i sig sjuka kapitalistiska spelplanen för att berika sig själva - dessa är sannolikt mänsklighetens lägsta avskum. Egentligen borde jag ha inkluderat dem med de brottsdömda!

Obs. Den här studien tar inte hänsyn till att individer kan vara predestinerade via nionde huset (det universella dharma) till en ond livsinsats i det historiska världsspelet. 

Ett exempel på ett sådant livsöde var förre svenske statsministern: verksamt ond Mars i första huset, och en verksamt god Venus som ägare av nionde, men huset ändå skadat genom Venus 12e husplacering hos den onda daimonen (Venus godhet inhiberad!) och istället en verksamt ond Jupiter för Storfinansen i det nionde huset! 

Där kan man tala om en Mammons tjänare med den förutbestämda uppgiften att SKADA ett land, att arbeta som en Satan för att se om det sovande folket skulle vakna och börjar förstå Principerna för en god regim. Men se vad svenskarna gjorde istället: rände till rasistpartiet "i protest" som de mest patetiska försvararna av folket försökte med.

Nej, Sverige består till ansenlig del av andliga rötägg, själar som förvisats till den skyddade verkstaden Sverige eftersom deras sociala kompetens är så låg att de inte skulle kunna haka i kuggarna i de kulturellt mer komplexa system som gäller på många andra platser på jorden. KARMA är inte bara enskild utan också kollektiv - själar är som stora fiskstim. Här och var på jorden hopas sådana som tror "blodet" är verkligare än luften (anden). Då får man genast länder med rasistiska tendenser eller en falsk övertro på vad biologin kan berätta om människan.

Bara i Sverige har tillvaron banaliserats till den milda grad att livet handlar om "jobba" och "löning (och supa) på fredagen". Man undrar just var kärnan i det här folket befann sig för hundra år sedan. Var de svenskar då också, de analfabetiska fattighjon som nu inte kom sig för med att utvandra till Amärika? Då förstår man livligt hur en själ faktiskt inte gör några framsteg medan den är "död", dvs frånvarande från jorden och utan en kropp.

När själen väl återföds befinner den sig fortfarande på ungefär samma allmänna nivå som i sitt förra liv. Det är därför självmord är totalt meningslöst - själen kommer bara att tvingas uppleva samma hinder på nytt och nu dessutom med den ökade början av en olöst ångest som lever kvar som en ond ande från ett glömt tidigare liv.

Metod. Med programvaran ZET Lite kan jag inte se någon annan metod än att något klumpigt använda följande sex sökmönster och i varje byta hus-konstanten (H1 etc) tolv gånger och addera antalet träffar. Det var så ovanstående diagram producerades fast manuellt (eftersom datamängden var så liten).  Här är resultaten av 12 hussökningar efter de sex daimonerna (jag slog ihop Solen/Månen i en sökning):

(h12.can & mo.h1) | (h12.leo & so.h1)
(h12.cap | h12.aqu) & sa.h1
(h12.sag | h12.pis) & ju.h1
(h12.ari | h12.sco) & ma.h1
(h12.tau | h12.lib) & ve.h1
(h12.gem | h12.vir) & me.h1

Onda daimonen i H1:
25 + 11 + 13 + 20 + 37 + 38 = 144
Onda daimonen i H2:
32 + 12 + 5 + 17 + 26 + 39 = 131
Onda daimonen i H3:
19 + 8 + 13 + 31 + 28 + 38 = 137
Onda daimonen i H4:
23 + 11 + 18 + 19 + 16 + 29 = 116
Onda daimonen i H5:
29 + 9 + 11 + 15 + 25 + 28 = 117
Onda daimonen i H6:
29 + 8 + 13 + 19 + 21 + 22 = 112
Onda daimonen i H7:
24 + 10 + 15 + 15 + 23 + 19 = 106
Onda daimonen i H8:
21 + 8 + 20 + 18 + 27 + 27 = 121
Onda daimonen i H9:
21 + 9 + 19 + 23 + 20 + 24 = 116
Onda daimonen i H10:
27 + 9 + 14 + 16 + 39 + 28 = 133
Onda daimonen i H11:
28 + 11 + 17 + 15 + 24 + 31 = 126
Onda daimonen i H12:
29 + 13 + 11 + 16 + 32 + 31 = 132


Man ser direkt att dataunderlaget innehåller färre placeringar för Saturnus i rollen som den onda daimonen oavsett hus (11 + 12 + 8 + 11 + 9 ...-serien). Det betyder underförstått att datasamlingen har en viss brist på ascendenter i "samhällets olycksbarn" Fiskarna eller den kollektivistiska och personligen tillbakadragna Vattuman-ascendenten. 

Det kan stämma att en samling med nästan bara celebriteter saknar dessa två, de kanske minst narcissistiska tecknen och tillika de som kommit längst i zodiakens egen berättelse. Båda är universalistiska tecken vilket är lite av en "mismatch" om man tänker på att ascendenten är en mycket mindre utgångspunkt - bara en enskild individs egocentriska eller personalistiska horisont! 

När därför ett universalistiskt tecken stiger i öster, den koncepttänkande Vattumannen eller Fiskarna som arbetar på att befria sig från världens besmittelser, då blir det inte lika många celebriteter eller individer som gör ett namn för sig själva!

Studier av ascendenten utlöser förstås frågan om från vilka trakter på Jorden underlaget hämtats. Överallt där "midnattssolen" är en verklig företeelse kommer vissa tecken aldrig att kunna stiga, men å andra sidan blir jordytans areal mindre och mindre ju högre norr eller söder om ekvatorn man går så dessa ytterlighetsfall kan man helt bortse från om dataunderlaget är blandat och inte bara en studie av t.ex. invånarna i Kalix!

Därför var detta en otippat men intressant fynd, att Fiskarna och Vattumannen tycks hålla sig borta från celebritetsstämplar. Även Jungfrun skulle kunna tänkas sakna ascendenter i den här samlingen då tecknet är antisocialt och t.o.m. okollegialt. Den är visserligen alltjämt verksam i andra akten, den individualistiska, men bakom ryggen som den onda daimonen har den Solen och Lejonet i 12e. Den skyr och kanske t.o.m. avskyr Solens ogenerade sätt att vräka ut sig och lysa hämningslöst!

Eftersom bara drygt 200 av de här 1490 mätpunkterna är "vanligt folk" och resten mer eller mindre kända "stora namn", skulle faktiskt blotta antalet ascendenter kunna säga något om de olika zodiaktecknens grad av linslusighet. 

Skulle t.ex. solitära Jungfrun som ascendent ha en lägre numerär närvaro bland dessa celebriteter? Jag skulle påstå att man inte kan avgöra detta utifrån hela gruppen pga. blandningen av verksamheter. "Celebritet" är en alltför allmän kategorisering. Se filtreringen av 136 författarascendenter och den mer nyliga granskningen av hela 348 skådespelarascendenter. Författarna tycks vinna sin celebritet just precis genom att ha den asociala Skorpionascendenten! Naturligtvis! Vore de ute och minglade och babblade om väder och vind skulle aldrig någon djupt involverande roman bli skriven. (Å andra sidan gjorde även Lejonascendenten väl ifrån sig som dramatiker, så argumentet är inte helgjutet.)

Om vi istället återvänder till det egentliga ärendet med den här kontrollgruppen visar det sig genast att den kriminella typens nästan totala brist på "den onda daimonen" i opposition till sitt eget 12e hus utraderats, precis som man kunde misstänka. Det är bara slumpmässiga variationer mellan antalet "onda daimoner" i de tolv husen. Detta är logiskt eftersom individerna inte blivit notabla för brottslighet och hela frågan om Satan kan opponera sig själv blir en icke-fråga för vanligt folk som inte förmodas vara drivna av det sataniska. (Jag använder här den alltigenom negativa nedbrytaren som en löst fattad synonym till 12e som den onda daimonens verksamhetsfält.)

Det gör det bara mer spännande att fråga sig om gruppen med brottsdömda, de som skadar andra för att gynna sitt eget liv, också var en slumpmässig avvikelse eller om Jesus ord att Satan, Nedbrytaren, Förstöraren aldrig går i opposition till sig själv faktiskt resonerar mot en dold moralisk naturlag som astrologin händelsevis är ett vasst nog instrument att synliggöra. 

Bara en enorm datasamling med brottslingar med känd födelsetid skulle kunna verifiera eller falsifiera den här inledande observationen, men en sådan datasamling har jag inte tid eller möjligheter att säkra. 

Samhället har naturligtvis inget intresse av att samköra register för att få ut ett sådant dataunderlag. Det sekulära samhället ser i själva verket astrologi som sin fiende, en konkurrent om den världsbild medborgarna bör formas i för att vara så lugna och lydiga som möjligt. Sveriges omfattande vapenindustri skulle t.ex. vara helt omöjlig om landet accepterade den verkliga och eviga moralläran som är given från en högre verklighet. 

5 kommentarer:

Jonte sa...

Intressant tema i detta inlägg! :) I och med att jag själv har 2 planeter, Saturnus och Jupiter, "instängda" i Jungfrun i 12e så har jag funderat lite på hur man kan förstå placeringen av dessa planeters "ägare", i mitt fall Merkurius i Tvillingarna i 9e. Som jag har förstått det så blir Merkurius en verksamt "neutral" planet för Våg-ascendenten, antagligen på grund av att den både förfogar över ett "dåligt" (12e) och ett "bra" (9e) hus. Kanske bildar den stigande Vågen här då ett tvetydigt "specialfall" i förhållande till den tolkning du föreslår ovan, då Merkurius både blir potentiell bärare av din "onda daimon" men även en möjlig representant för det Högre i egenskap av 9e-husägare?

En ytterligare förbryllande omständighet här tycker jag är den doktrin jag hört att en verksam "illgörare", som t ex Jupiter för Våg-ascendenten, kan neutralisera ett "dåligt" hus, eller alternativt att ett "dåligt" hus delvis skulle kunna "neutralisera" en skadegörares negativa inflytande - har du kommit fram till någon "favorittolkning" av dessa båda synsätt vad gäller "illgörare i dåliga hus"? :)

Hoppas i övrigt att bokskrivandet rullar på fint!

Seaward sa...

Även om 12e klasss som ett ont (icke önskvärd i den mänskliga erfarenheten) beror det ju helt på vad man vill med livet. Tolfte som ett själens befrielsehus (moksha) måste vara perfekt för en tillbakagraden människa som kontemplerar mycket!

Jag finner det svårt att tala om horoskop utan att titta på hela kartan och dessutom väldigt länge om det handlar om genuin analys och vilja att förstå. Att "den onda daimonens" platshållare Merkurius står i horoskopets "bästa hus" (9) låter spontant som en fantastisk kombination eftersom det onda (typ: förluster) där kan förädlas och vändas till det goda, eller "integreras med den universella ordningen", man finns i livet en plats för även det onda och ser hur alla delar hänger samman ur ett högre perspektiv. Men här hänger förstås mycket på om 9-ägaren själv är på hugget...

Jag skulle därför säga säga att H9 får sista ordet eftersom Vågen nu ger den dubbelhet som du nämner. En Merkurius som intellektuellt kan sätta sig in i både det goda och det onda och se hur livets skuggsida administreras från den ljusa sidan. Faktiskt, Dödahavsrullarna som inleder blogginlägget ägnar sig mycket åt "Ljusets" och "Mörkrets" anda och hur den yttersta och odelade enheten (Gud) ligger bakom båda men "föredrar" Ljuset. Man kan tänka sig hur Jupiter/Zeus ("gudarnas gud") "naturligt" äger 12e och 9e, men föredrar Elden i 9e framför Vattnet i 12e...

Jag blir faktiskt inte riktigt klok på regeln att naturligt onda Saturnus oskadliggörs i ett ont hus som tolfte. Men det beror på att jag oftast tar aktuella horoskop utan födelseklockslag och bara tecknar de tydligaste dragen. Har väldigt lite vana av att i grundligt praktisera de hinduiska spelreglerna. En hypotetisk mån- och solascendent stämmer ofta inte alls vid jämförelse med en äkta ascendent och används ju i Indien bara för att se om grundhoroskopet backas upp i olika husfrågor av de andra ascendenterna (och det finns fler metoder än sol- och månascendenter...)

Jag började skriva om Kim Basinger, en gång sexsymbol i Hollywood, och kanske gör klar den texten. Hon förebrådde sig senare i livet för att ha ställt upp på så mycket skitfilm där hon i princip bara vara med för att vara en "snygg kropp". Via känd tid ges hon den extremt kroppsliga Stenbocksascendenten och som objektifierat prydnasföremål passar det perfekt att Saturnus stod upphöjd i estetiska och sköna Vågen i 10e huset för publikt inflytande! Men trots att ascendenthärskare är en verksam välgörare, ser man tydligt problemen med dess utsatthet i det offentliga. Kvinnan var sjukligt introvert (typiskt Saturnus) och har gick många år i terapi för sin folkskygghet och torgskräck. Så Saturnus grundläggande "ondska" och egenskaper läcker igenom, trots att den som "verksam välgörare" gjorde henne till något av en ikon. Så här virrigt är det, är jag rädd för. Det blir lite av varje och spelreglerna får i slutändan ge vikta för ens egna intryck och intuitioner...

Boken ja, det går trögt men nu när antalet sidor är fyllda börjar det svår att redigera, ta bort och förbättra, sån lyx som inte blogginläggen förunnas, mestadels...

Jonte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jonte sa...


Jag delar intuitivt din tanke att även om både Ljus och Mörker härrör från samma Enhet så "föredras" ändå Ljuset; det ligger på något vis i Ljusets - och Guds - natur att det borde förhålla sig ungefär så. Ett sådant perspektiv mjukar ju också upp teodicéproblemet en smula i och med att Ondskan förvisso erkänns som en aspekt, eller kanske snarare en reflektion/inversion av Gud, men att Ljuset i slutändan ändå är Guds högre och "slutgiltiga" aspekt som så att säga "föredras"; syftet med det hela helt enkelt.

Apropå "dåliga planeter i dåliga hus"; jag har personligen även Våg-ascendentens verksamt "skadliga" Sol i ett annat "ont" hus, i Oxen i 8e. Där finns tyvärr även Ascendent- och Solhärskaren Venus som inte riktigt tycks slippa ut i friska luften i 9e som man väl spontant hade önskat... Även här tycks ju ett "specialfall" uppstå vad Vågen beträffar; Venus härskar ju över både 1a och 8e huset (och vad som där nu "stängts in"). Någonstans så rimmar ju denna tvetydighet väldigt väl med Vågens tema i stort. Dock så anses väl Venus vara en verksam "välgörare" för Vågen i stigande, trots associationen med 8e...

Seaward sa...

Jag skrev klart och lade ut det äldre inlägget om Basinger och lade till några rader om Anni-Frid Lyngstad. I den kartan ser man verkligen besvärliga planeter ställa till det (för familjelivet). I sådana här lägen får man väl föreställa sig att livsödet är omilt för att driva fram en ny tankehöjd hos individen... I brist på inblick i tidigare liv, blir tanken om "hela horoskopet är själens karma" en rätt platt kliché...