Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 november 2014

Skämsnyheter - svensk girighet




Det är extremt träffsäkert att nyheten om Sveriges världsberömda girighet i taxirörelserna runt Arlanda kommer hack i häl på den att svenska posten skor sig mer på sin befolkning än i andra europeiska länder. 

Små tunna brev tillåts svensken skicka till ungefär samma priser som överallt i Europa, men sedan sätter girigheten och vinstlystnaden in. Det går att skicka ett lättare småpaket från Hong-Kong till Sverige för 15 kr. Slå upp avgifterna hos posten.se och häpna över vad de ska ha för allt som väger mer än en hönsfjäder.

Båda skämsnyheterna om Sverige - plus den om f.d. Alliansens skandalösa barnrumpebeteende i samband med pensionsfrågan - utspelar sig under samma grundläggande himmel. Kartan beskriver perfekt den ringa människans ofattbara fixering vid sin egen ekonomi, en genuin Reinfeldt-adept. 

Här är Koncuficus-citat högst upp bloggen applicerbart: "Den ringa människan tänker ständigt på sin egen vinst, där den nobla människan begrundar Principer (dygd)."

Det är inte så att kriminalitet saknas från de himmelska elementen Eld och Luft, men där finns det åtminstone en elegans i tilltagen. Den här rekordgrå hösten kan ha kuliminerat igår och idag men en lersörja som bara är futtig och gemen:


En häpnadsväckande kall och negativ stjärnhimmel. Materialismen i dess värsta skepnad. Jämför gärna med horoskopet för Svenskt Näringsliv och dess lodräta axel. Kartan här ovan är dock bara en "naturlig zodiak" - den tjänar till reflektion över de idéer som är aktiva i tiden men inget om hur de närmare uttrycker sig i världen. 

Kartan beskriver således materialismen eller satanismen som en intellektuell manifestation i Guds medvetande. Ja, Gud TÄNKER UT RÖTÄGG OCH SMÅAKTIGA STRUNTAR. En dubbelsidighet i gudomen som kristendomen brottats med i 2000 år utan att kunna få rätsida på. Hur kan den goda Guden predestinera människor till ynkedom?

Svaret är förstås att det existerar tidlösa själar i universum, vars kontinuerliga liv vi på Jorden bara fläckvis kan följa de gånger själarna manifesterar sig kroppsligen i den här världen. Och då bara under förutsättning att vi kan identifiera "kommanden" och "gåenden" och ana (eller tydligt i andanom se) kontinuiteterna.

Bortom en enskild människokropp är en del av själarna ofantliga och bärare av kanske tusentals individuella livsöden. Och ja, det finns en själ för "svenskhet" som vi alla deltar i, enbart i kraft av att ha blivit födda till det giriga landet Sverige. För vissa är detta ett "straff" för tidigare synder, för andra bara sakernas naturliga tillstånd - man ser inte ens vilken grov kropp man är klädd i.


Inga kommentarer: