Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 november 2014

Studie i spontant idéflöde

Det här inlägget kan inte läsas utan just föregående, Herrejävlar, svensk.

Vem representerar Satan i opposition till Saturnus i öster?
Bloggaren i rollen som Åklagaren?


Kartans tidpunkt, 9.31 på lördagsförmiddagen, är exakt den minut då jag sparar skärmdumpen på DN-artikeln. Jag hade då bara läst ingressen (och har fortfarande inte läst artikeln) men som det är med en Stor Idé tränger den på med full kraft och ingressen var verkligen sprängstoff. 

I bloggarens spontana reaktion på ingressen ligger alltså fröet till hela det inlägg som naturligt flödar fram ur denna initiala reaktion. Det är detta födelsehoroskop jag nu ritat ut.

Och sällan har någon väl fått ett så tydligt exempel på precis vad sakfrågan gäller: övergödda satanister som kurar i rikemansgetton och vägrar delta i den allmänna mänskliga strävan mot att bygga ett himmelrike på jorden för alla.

Avvisande Skorpionen stiger i öster med så många planeter att ett osedvanligt fanatiskt och privatistiskt resultat följer. Eftersom den stigande Saturnus är Månens disponent och Månen här är hemma i det hus den signifierar (bhava karaka), får vi en hyperexakt bild som kombinerar en social grupp (Vattumannen = sociala gruperingar) med det sociala utanförskap som avvisande Skorpionen i kombination med Vattumannen tecknar. 

Här är således den egoistiska borgaren i ett nötskal: förstahus-narcissistisk och extremt negativ till att låta någon annan "sort" ens bo inom dess primitiva (Vatten) revir. I det fjärde huset för egna hemmet (och revir i allmänhet) syns en intellektualitet som är mer sinnessjukdom än friskt tänkande eftersom det är en Vattenbaserad och narcissistisk Saturnus som styr planen för vem som ska få vila sitt huvud i trygghet (Månen) i Stockholm. 

Jag har ALDRIG sett en så rent klingande bekräftelse på den EXAKTA astrologi den här bloggen under sex år sökt frilägga från tvåtusen år av mänsklig idioti i västerlandet. Min anfader - jag själv som persisk astrolog i ett tidigare liv - skulle vara stolt över att hans "andliga avkomma"  lyckats ta systemets första tentativa byggbitar ett steg längre, mot ökad artikulation och begriplighet för det dödliga sinnet. 

Detta är astrologi som skär smärtsamt djupt in i varje människa och som bekräftar vad de persiskt influerade judarna snart insåg: INGET KÖTT ÄR OSKYLDIGT. Alla materialiserade själar uppträder via de fyra elementen och det är här man kan avläsa mycket om deras "naturliga" instinkt och predisposition.

Till och med förra inläggets bredsida mot fastighetsägarna syns tydligt i horoskopet, för den med ögon att se.

Inga kommentarer: