Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 november 2014

Sverigedemokraternas "chefsideolog" - rasism dold som kulturhat

DN:s skuld till att vi kommer att ha en rasistisk regering efter 2018 kan inte nog påtalas redan nu. Normaliseringen av SD kommer att leda till "Nya Sverigemoderaterna" och landet kommer att skämma ut sig ännu mer internationellt. 

Nu senaste låter DN-redaktören Wolodarski - en som svek sitt judiska arv om någon - SD:s Mattias Karlsson få passera som "chefsideolog"! Bara att tillerkänna honom en titel avslöjar var DN/Bonniers befinner sig på skalan Människa/asgam. 

Det är som vanligt Sveriges Storfinans som gärna ser den här fusionen, och sedan, när kapitalismen vridit makten ur sosseriets händer - högersosseriet har ju varken lyckats klippa tillräckligt tydligt med vänstern eller skickligt sälja in Lögnen till massorna - då kommer alla små rassar på bondvischan att kunna känna sig blåsta: SD:s maktsugna toppskikt sugs lätt och ledigt in i Svenskt Näringslivs brist på värderingar, och kommer att bejaka otyglad arbetskraftsinvandring i projektet att göra Sverige till ett låglöneland vilket som helst. 

Jag här kluven till frågan. Sverige hade sin naiva charm, det FANNS en tid då svenskarna var goda människor, inte som nu alla hågade att flytta in till storstäder och bli arroganta och hyperegoistiska äckel. (De som får in en fot i staden blir snart nog sämre människor, eftersom de nu helt sveps in i konsumtionsmyten.)

Låt oss titta på Mattias Karlssons "ideologi" via hans horoskop - det tankesystem som enligt DN får Karlsson att uppleva att Zlatan slutat vara motspänstig och börjat "assimilera" sig till det svenska. Att Karlsson här spritt språngande galen hörs direkt, men problemet är att det är en galenskap på en principiell nivå, och så länge dumsvensken inte kan se principerna bakom de flimrande fenomenen fortsätter de att luras och finna ditt eller datt "trovärdigt" eller värt att bejaka.

En befolkning med så dålig skola som vi fått, saknar helt enkelt verktyg för kritiskt tänkande och det gäller kanske mer i de privilegierade statsdelarna än någon annanstans. Där är hjärntvätten total redan från början att de är legitima Överherrar och arvtagare av det här landet. (Se "En familj som alla andra...")





En viss osäkerhet här. Horoskopet är av Chandra lagna-typen med Månen (psyket) som ersättare för den okända fysiska ascendenten. Månen når Jungfrun först cirka klockan tio på förmiddagen, men oddsen är svagt i den här kombinationens favör.

Och dessutom har vi nu en stor datasamling som från första början pekat på att det är just Månen i Jungfrun som illustrerar den främlingsfientlighet som bygger på Jungfruns egoistiska önskan att inte behöva dela sina vinster med andra, alternativt den del av mytkomplexet som i detta tecken ser den oskyddade skördearbeterskan Persefone (lika oskyddad och sårbar som det individuella sädessstrået)  och hur hon faller offer för främlingen Hades som plötsligt dyker upp och rövar bort och våldför sig på Jungfrun. 

Den mest främlingsrädda bekant jag har, har Solen i Jungfrun och har dragit rader av anekdoter om hur invandrare terroriserat bekantas svenska döttrar - eller åtminstone skrämt dem. Det hela är så parodiskt att man undrar om människorna är verkliga eller om vi alla är statister som radiostyrs från stjärnorna! Vi verkar ibland förprogrammerade, i detta fall att bara kverulera och se problem och hot i allt! 

(Och som myten visar kommer varje latent förprogrammering att besannas: Hades kommer och rövar bort och våldför sig på dig! Detta är naturligtvis inte Hades fel utan ditt fel, du som valde privatismen till att börja med.)

Mattias Karlssons ideologi visar sig genast vara föga mer än en psykisk anfäktelse: Månen eller sinnelaget i den separatistiska, felfinnande och vinstorienterade Jungfrun ÄR REDAN BORTRÖVAD i detta horoskop! Månens disponent - Merkurius - har sugits in i förlustens 12e hus och är där i den "onda daimonens våld". 

Det paradoxala här är att denna onda ande likställs med Mattias Karlssons eget granskande Sol-Öga i Lejonet. Det är hans Vision som missfärgas av belägenheten i denna märkliga 12e zon med dess främlingskap och känslor av bristande integration med livet utanför. Att då "kungavärdighetens" Regulus skiner över hans Sol-Öga resulterar bara i smörja: nonsens om vilken Identitet som är den värdiga. Tortera fanskapet så ska vi se om han inte under svår smärta medge att han är en tvättäkta rasbiolog! Horoskopet antyder definitivt detta.

En bekräftelse kommer från 11e idealhuset som här, till följd av Jungfruns exceptionellt egocentriska världsbild, blir ett ovanligt lågt satt ideal: det bästa och mest eftersträvansvärda för en sinnelag som Karlssons, är att mätta den egna familjens munnar enbart, och till och med dra en kallsinnets gräns INOM den egna klanen (Kräftan = de närstående). Det här är ett andra tecken på rasbiologi eftersom Kräftan och Vattenelementet anknyter till den biologiska naturen på ett sätt som t.ex. inte Luftelementet, människans andliga högre natur, gör.

Luftelementet har också med tanke och intellektuella luftslott att göra, så även om Karlsson inte fyller kraven på en ideolog - en derangerad dåre är han under ytan - så har han en tillgång i Luftelementet i tionde huset för publika framträdanden: Jupiter och Venus gör honom till en så slipad och slickad kommunikatör att folk i gemen - inte minst DN:s talanglösa journalister - helt missar det avgrundsdjup vi utan problem sett med astrologins hjälp.

DN:s journalister skulle - om de haft någon som helst begåvning - ha vägrat att använda ordet "chefsideolog" utan att sätta det inom citationstecken för att markera distans till Karlsson och till hans djupare tankeinnehåll. Men förefattarna Josefin Sköld och Karin Eriksson förefaller närmast sympatisera med Mattias Karlsson och kallar honom den "ofrivillige ledaren"! Deras intellekt är uppenbarligen lika trubbiga som deras namn högfrekventa. Jag orkar inte ens påbörja spårningen av deras horoskop, men man kan förutse att det inte är några Einstein-himlar.

Äregiriga Rahu delar förstahuset med Månen i Jungfrun, ändå säger Karlsson att han alls inte har någon önskan att axla ledarskapets mantel. Men om man betraktar norra månnoden mer som ett förstoringsglas blir det som förstärks här en 12e-husplacerad Merkurius, dvs. en förstärkt "bakom-ridåerna"-mentalitet. Det är mycket möjligt att han är nöjd att sitta i det fördolda och odla sina griller om vit överhöghet och sedan översätta dem till falskt inbäddat tal om assimilation till svenska kulturmönster. (Jfr. kalla Saturnus skära snävt t.o.m. inom klanen Kräftan: Zlatan anses inte svensk trots att han fötts i Sverige.)

Märk att den extremt dominanta framgångsplaneten Jupiter i kommunikatörens tecken i tionde officiella huset är en VERKSAM ILLGÖRARE när Jungfrun äger första huset. Denna Jupiter blåser upp en falsk kommunikativ bubbla och drar in den goda Venus i sin soppa. Och det är alltså detta byfånarna på DN köper utan att ens äga rudimenten till ett nervsystem som svarar på den objektiva Sanningen som genomsyrar kosmos högre och mer andliga regioner.

Beträffande Karlssons falska uppblåsta bubbla med smeksamt Venus-tonläge är det rätt typiskt för den svenska rasismen att den är feg, precis som den svenska nationalpsykologin har något fegt och småfalskt överslätande över sig. Detta beror på att en sekulär livsåskådning fjärmat sig från de eviga och alltid giltiga moralvärde som behövs för att tala sanning. Därför excellerar Sverige i dubbelmoral mer än t.o.m. USA. 

Landets intellektuella atmosfär är förgiftad och det är bara därför Karlssons Tvilling i tionde bereds utrymme i det officiella. Ett land som sökte sina medborgares bästa skulle inte som de högerägda tidningarna - DN i synnerhet - vägra publicera repliker från folk som tidningen tidigare missrepresenterat eller fejka opartiskhet (som skämtet SVT) och presentera Karlsson på det sätt DN idag gör. Se för bövelen vilket Hänt i Veckan-reportage dessa två lantlollor med uppenbara SD-sympatier producerar i största Stockholmstidningen:
Den gladlynte före detta partitrubaduren (Linus Bylund) tog inte bara på sig ansvaret att svara på mediernas frågor. Han såg också till att hålla Åkesson på hyfsat humör.

"Hyfsat humör." Herregud - de här två skribenterna fattar inte vilket ämne de hanterar!

4 kommentarer:

Susanne sa...

Den här SD-gubben är född bara 3 dagar före en annan SD-gubbe - Nils Jungenäs som kallade afrikaner för chimpanshannar - som du skrev om för en vecka sen. Skillnaden är att den senare har månen i vågen. Men hos båda är mars-oxen i attack mot solen.

Susanne sa...

PS: Nu har jag läst artikeln, och den är intressant - det verkar som om detroniseringen av Åkesson är i full gång bakom kulisserna i SD, och att Karlsson verkar beredd att överta ordförandeskapet. Han "ska ta sig en funderare" samtidigt som Åkesson sägs ha stort kontrollbehov och ha gjort sig till offer - det stämmer säkert, med solen/algol som han har - men det anmärkningsvärda är att det omtalas helt öppet i en artikel. Detroniseringen av den frånvarande ledaren har börjat, liksom positioneringen hos dem som är sugna på att ta över. Man kan också läsa in en kritik mot att Åkesson ägnat för mycket tid åt familjen, nybliven far som han är. Inte undra på, med den grabbiga machomentalitet som säkert råder inom SD. Men det anmärkningsvärda är att det sägs i en tidningsartikel.
Det verkar också som det ges en signal om att SD inte tänker fälla regeringsbudgeten och därmed orsaka regeringskris, när man läser: "Sverigedemokraternas strategi hösten 2014 är att framstå som stabila och ansvarsfulla. Mattias Karlsson talar om att ta ansvar för väljarna i de kommande veckornas budgetturer".

Jag noterar också att du tidigare skrivit i mindre positiva ordalag om den av artkielförfattarna som står överst - Josefin Sköld: http://sidereal.hall-of-man.com/2011/06/generande-referatteknik.html

Seaward sa...

Där såg du en kontinuitet - Mars mot Solen. Samma som Kinnaman - "årets mest LÖNSAMMA svensk i Hollywood" (för det är Pengarna som hyllas, inget annat). Detta om man vrider fram aspekten till Lejonet/Skorpionen.

http://www.svd.se/kultur/kinnaman-prisad-som-arets-svensk_4084969.svd

Kinnaman var så skrämmande lik en bekant att jag genast slog upp skådisens datum, och nog var båda Skorpioner... Också min bekant var en ensamvarg och slagskämpe i ungdomen...

JS - jaså? Ja där ser man. "Skit in, skit ut". Jag lägger inte de här snabba inläggen på minnet. Men då är det alltså andra gången jag reagerar på att något saknas i den människans analysförmåga...

Jag håller helt med om att DN:s artikel röjer intern maktkamp. Lite senare på dagen stämmer också SvD in i lovsången till det nya SD som Alliansen strax kommer att slå sig ihop med för att driva fram nyval. Storfinansen gnuggar händerna och jag tror alltmer vi får en högerfascistisk regering 2018 - som jag flera gånger dystert muttrat om. Kapitalet har ingen som helst moral, särskilt inte när det gäller att kapa en svag ideologiskt klen regering - en påminnelse om hur mentalt försvagade svenskarna numera är.

Anonym sa...

Du måste ju bara göra en astrologisk analys av SD:s nya stjärnskott, Paula Bieler. https://en.wikipedia.org/wiki/Paula_Bieler

Får mig att tänka på Kirke eller ett skogsrå av någon anledning.