Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 november 2014

Tripp, trapp, trull

Inlägget kunde också ha kallats "Trenne dasha-cykler med tilltagande specificitet" om avsikten var att inte locka mer än två-tre läsare! Bara ordet "specificitet" - vilken skribent använde det senast?

Som bloggare får man unna sig personliga inlägg till allmän beskådan - majoriteten bloggare gör inte något annat än förpestar nätet med egna åsikter och rapporter om triviala små dagliga bestyr. Hela Facebook bygger på idén om att vara liten och obetydlig och ändå skrävla och brösta sig inför den trängre kretsen. Men om det här inlägget än en gång återvänder till det gåtfulla indiska dasha-systemet och använder bloggarens horoskop som utgångspunkt, finns det ännu något av allmänt intresse i det. 

Således: På snart sex år och tusentals sidor har jag ännu inte ens kommit upp i tio inlägg taggade med eget namn, men här är ett. I samband med den utsiktslösa självpubliceringen av Sideriska siktet i bokform - utsiktslös för ingen ens kommer att hitta fram till boken i avsaknaden av marknadsföring - fascinerades jag i det här inlägget av dess krigiska ascendent med Mars i Skytten i öster.

Det visade sig nämligen att Mars vid tiden var gällande sub-cykelhärskare under den mest specifika och långvariga 17-årsperiod då skribenten eller kommunikatören Merkurius satte grundtonen.

Här, av ingen speciell anledning, bokens födelseögonblick och författarens inom ramen för den "naturliga zodiaken". Författarens blå Tvillingascendent hamnar förstås i tredje kommunikationshuset och bokens Mars-laddade "utbrytning" äger rum på andra sidan, i nionde huset för filosofi och religion, eller kanske bara "långväga resor" för dem som rent kroppsligt bearbetar motivet om en andlig expansion (på resan mot själens gudomliggörande). 



Ja, t.o.m. tvångsmässiga fixeringar - tvätta händerna tre gånger eller räkna till tio när man ser ett visst föremål - är i själva verket anden som tvångsmässigt söker befria sig ur en urvuxen tvångströja, det är när beteenden börjar bli parodiska manier som själen är nära att genomskåda sitt eget predikament.

Ta räknenissar, som de flesta moderater är, som exempel. De reducerar tillvaron till lätthanterliga "tillgångar" och "utgifter" i krampaktiga försök att vinna tillbaka den själens autonomi som gick förlorad när den slog sig ihop med räknementaliteten - en låg och ganska enkel nivå i Världssjälen enligt de gamla grekerna, men likväl ett viktigt första steg mot återuppväckandet av den inre guden. (Det betyder inte att bloggaren inte kan ha hjärtligt roligt i många vinklade inlägg åt dessa arma borgare och några andra som faktiskt tror att livet bara handlade om att "gå plus"!)

Som inlägget om planetära cykler (2012) relaterade, blev bloggaren erbjuden ett typiskt "Merkurius-jobb" som översättare ganska exakt när Merkurius 17 år långa maha dasha drog igång 2005. Finanskrisen hösten 2008 gjorde abrupt slut på den yrkesvägen, men med blodad tand för det skrivna ordet startades kortlivade bloggen Ockulta ögat redan i december samma år. 

Men det var stjärntydning på Sideriska siktet som var roligast och på sikt resulterade i en bok i ämnet - något jag aldrig tänkt mig tillbaka i 2005, inte ens efter att i en dröm i november 2005 fått påhälsning av vad som visade sig en historisk person på 1500-talet, den 17 greven av Oxford, händelsevis en ryktbar astrolog i sin tid! Kanske såg han från sin eviga himmel den här bloggarens framtid och bestämde sig för att fingra lite med den ödeslinjen...

Varför bloggaren inte blev brevbärare eller butikssäljare vid starten av hans Merkurius-cykel beror på hur planeten låg i födelsehoroskopet. Den befann sig i femte huset för lek och kreativitet, ett orättvist (kan det tyckas) lättsamt och lyckligt hus, särskilt om man jämför med femmans "onda kusin från landet", det sjätte huset för träldom, ha-begär och fientlighet.

Jämför man de inblandade planeterna förstår man bättre: Solen och femte går hand i hand - detta är kungar och överhet. Merkurius och sjätte går hand i hand, och Merkurius blir här arbetskraften, de flinka händerna som realiserar Sol-Ögats vision och för det får sin lön men inte mer än så. 

Men yrken åt skrivarhållet ligger underförstådda eftersom Merkurius i femte huset disponeras av Venus som ligger i tredje huset för skriverier. Och genom att Merkurius står kombinerad med Solen i femte blir den delaktig i en ömsesidig reception mellan Solen och Venus som i princip bildar en oupplöslig enhet av tredje och femte husen. Skriva som lustfylld aktivitet. 



Naturligtvis känner astrologin många andra sätt att illustrera skrivglädje, precis som det finns många astrologiska sätt att illustrera skrivkramper av olika slag. 

Här är t.ex. horoskop för två personer (båda män), båda dyslektiker och båda med djupt motstånd mot att ens fatta en penna (eller tangentbord) och uttrycka sig i något längre än en lakonisk rad text (alltid i något praktiskt eller konkret ämne). Ibland undrar jag om inte dyslexi är det yttre tecknet på en förtvinad kontakt med själen!



Dyslektiker 1 har det långt värre handikappet och har jobbat hårt för att ens lära sig skriva. Han håller isär satsdelar dåligt och gör ständiga syftningsfel. Ämnesavvikelserna är legion och ibland byter meningen ämne (subjekt) halvvägs till punkt. Det är uppenbart att Vågascendenten här omvittnar ett vacklande luftrum när aggressiv och impulsiv Eld strömmar till och samtidigt den formella Saturnus från Jord begränsar jaget pga. av någon inre eller privat fjärdehushämning.

Dyslektiker 2 skriver läsligt men med ett begränsat ordförråd (baserat på talspråk) och odlar en fobisk föreställning om sin förmåga att uttrycka sig. Det är rätt typiskt för fobier och emotionella tillstånd att Saturnus ("Hämmaren") är står i Luft MEN i ett "ont" Vattenhus och riktar sin begränsning mot femte huset för fri lek och där drabbar skrivpennan Merkurius disponent Venus. Eftersom Solen befinner sig i tredje kommunikationshuset kunde man tro detta var en styrka och människan kommunicerar förvisso - detta är en säljare! (Merkurius merkantilism). 

Men det handlar enbart om muntlig kommunikation och därtill (så typiskt Jungfruns Jordelement) alltid om fysiska ting! Den här kartan, den andra, är således raka motsatsen till bloggarens hetlevrade kombination av tredje och femte i Eld och Luft. Säljaren har istället Jord och Vatten, vilket naturligtvis kopplar starkt till marknaden och denna obeständiga värld av slit och släng...

Lustigt nog är båda männen kompenserade på annat sätt: de är båda mycket musikaliska!

Jag vet inte om det är en slump, men rapparen Petter (740525) som pratat av sig rejält i medierna om sin dyslexi har också Oxen som ett dominant tecken i horoskopet. Oxen kan ses som den oralitet som är förstadiet till skriftlig verbalitet, som kommer i nästa tecken, Tvillingarna (Merkurius). Minsta gemensamma nämnare för dessa tre dyslektiker är således Oxen. 

Men "minsta gemensamma nämnare" är att återföra astrologin till steg A när vi redan sagt B genom några mycket specifika och högst komplicerade horoskop, där i ena fallet ascendenten verkar skadad (dyslexin kan vara följden av en medfödd, lindrig hjärnskada - Mars är känd som en ödeläggare och "deformerare" och i det här horoskopet blandar sig också materiella strukturers Saturnus i spelet).

*****

För att efter denna utvikning om uttryck för skrivvånda återvända till läran om de planetära cyklerna, konstaterade jag alltså att min bok föddes under planeten Mars (stigande i öster), under det år i livet då min personliga, 17-åriga spelplan var Merkurius och under cirka ett år preciserad ned till ett år att starta en energisk aktivitet (kanske en bok som utmanar den tropiska zodiaken, dvs. startar Mars-krig). Tripp, trapp...

Med en sub-cykel stannar astrologin enligt den voluminösa och komplexa introduktionen till indisk astrologi, "Light on Life". Författarna hävdar att skälet är komplexiteten som resulterar om man går djupare och öppnar också en mycket liten och precis tredje sub-cykel - tripp trapp trull. Men jag ifrågasätter detta påstående, att man nu har hela tre planetära herrar i luften och att dessa aktiverar så många hus och andra faktorer att det nästan blir omöjligt att applicera alla hinduiska regler och få ut något vettigt utlåtande. 

Varför inte, resonerar jag, bara använda dasha-herrarna för att identifiera temporala perioder som indikerar "väderväxlingar". Mina intryck av huvudcykeln (maha dasha) är att den i flera fall har koinciderat kusligt väl med större förändringar i livet och så också sub-cykeln. Se bara hur min 17-åriga Merkurius-cykel i princip bara understryks när Mars sub-cykel råder vid tiden för bokpubliceringen. 

I bloggarens födelsehoroskop har Solen i femte huset ätit upp Mars, så att det i själva verket är Solen själv som tar över rodret varje gång tiden för "krig" har kommit. Det är nästan tur att Solen anses "fallen" i Vågen, annars skulle en solär energi där bara "tändstiftet" Mars efterfrågas kunna bli en rejäl "overkill". Men den effekten finns ändå i min personlighet (tyvärr) eftersom Solen har fri lejd i sitt eget femte hus. 

Om personer med låg energi kommer i närheten tenderar jag att ta över situationen och föra monologer. Hela jag är så "merkurisk" att det är outhärdligt med folk som inte har mål i mun och jag fyller själv obekväma tystnader där folk antingen inte har några egna idéer eller tar för lång tid på sig att komma med en replik. Så är det att ha Merkurius med Solen i femte huset! Jag märker det inte själv förrän de försagda tröttnar på att vänta på sitt tillfälle. Det är helt enkelt en fråga om produktivitet och kreativ urkraft (vilket den här bloggens 12-15.000 sidor omvittnar).

Naturligtvis skulle man kunna göra som Proust, och sitta hela livet och skriva sitt dussin volymer och putsa på varje tankefigur intill perfektion. Men den mannen var patetisk en tragisk borgare som dessutom hade oturen att födas homosexuell och därmed i behov av att spela överlägsen på något annat sätt - och att han såg ner på alla andras intellektuella kapaciteter är förfärande tydligt i horoskopet. 

Det är samma negativa Mars som hos "Stridshingsten" och denna diskriminerande och sifferfixerade Mars angriper hans eget psyke. Men det är alltså omgivningen han attackerar och beskyller för lägre förstånd! Jag identifierade nyligen den här sektorn i inlägget om 112 nazister och kallade den "civilisationsförstörare". Lustigt nog heter Prousts verk "På spaning efter den tid som flytt" - dvs. en värld eller civilisation som inte mera är, en förstörd civilisation.


Marcel Proust: exceptionellt författarhoroskop men
med en smutsig biton av egoism och mindervärdes-
komplex maskerat bakom en arrogant nedlåtenhet


Det är påfallande att den som har Saturnus mot sin Sol inte får projektet ur händerna utan sitter ett helt liv och filar på några rader text (eller en bok i tolv volymer)! Likväl är det en rätt spännande axel Proust har mellan tredje och nionde! "Fienden" i sjätte huset är naturligtvis han själv, hans egocentriska Vädurspsyke som upphöjt sig över alla i skapelsen och sitter uppflugen och bedömer. Solipsism. 

Vad jag inhämtat var Proust en feg man i det sociala - men sedan gick han hem och skrev ner allt och alla. Det är svårt att härleda det här beteendet till något annat än Mars i solitära Jungfrun och i fiendskapens och diskrimineringens sjätte sektor, särskilt som Mars i själva verket är hans eget Vädurspsyke på djupet. Givet en sexualitetsplanet som lystet angriper sitt eget näste, är det möjligt att Prousts homosexualitet ligger i den här konfigurationen. Inte i Mars-Jungfrun och Mån-Väduren i sig utan enbart när de befinner sig i just de här husen, särskilt första huset som handlar om självbilden.

Man kan också notera att en tidigare kommentar om "andens brutalisering" när Eld krockar med Jord inte gäller Jungfrun. Proust har en enorm betoning på de förfinade sattviska tecknen, hela 5 av de 7 klassiska planeterna ligger där och kan förklara varför han var så kräsen när det gällde andras intellektuella kapacitet. Jag har nu inte granskat Prousts liv på djupet men fransk antisemitism verkar nästan ett givet, då vi redan sett hur Jungfrun och Väduren utgör främlingshatarens fantombild.

*****

Vän av ordning har väl nästan givit upp, men det här inlägget sporrade till många små utflykter längs vägen! Vad om att studera tre dasha-nivåer - Tripp trapp trull-fenomenet - i samband med min egen (jämfört med Proust) ohyggligt anspråkslösa självpublicering?

Jo, här händer något fenomenalt spännande, om man enbart ser dasha-perioderna som just tidsmarkörer:
Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2005-08-19  -  2022-08-19
  Mars AD:  2014-02-15  -  2015-02-12

   Pratyantardasas in this AD:

   Mar:  2014-02-15  -  2014-03-08
   Rah:  2014-03-08  -  2014-05-01
   Jup:  2014-05-01  -  2014-06-20
   Sat:  2014-06-20  -  2014-08-18
   Mer:  2014-08-18  -  2014-10-09
   Ket:  2014-10-09  -  2014-10-30
   Ven:  2014-10-30  -  2014-12-28
   Sun:  2014-12-28  -  2015-01-14
   Moo:  2015-01-14  -  2015-02-12


Första sub-cykeln (Mars) gick igång nästan samtidigt som jag bestämde mig att manus legat och skrotat länge nog. Trigger var otvivelaktigt upptäckten den 29 januari av Amazons självpubliceringsmöjligheter. Jag skapade ett konto samma dag efter att ha läst på i ämnet.

Faktiskt, går man till sub-cykeln som föregick Mars antara dasha, och studerar de tre nivåerna som dock är inläggets ämne ser man följande:
Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2005-08-19  -  2022-08-19
  Moon AD:  2012-09-19  -  2014-02-15

   Pratyantardasas in this AD:

   Moon:  2012-09-19  -  2012-11-01
   Mars:  2012-11-01  -  2012-11-30
   Rah:  2012-11-30  -  2013-02-14
   Jup:  2013-02-14  -  2013-04-23
   Sat:  2013-04-23  -  2013-07-16
   Merc:  2013-07-16  -  2013-09-29
   Ket:  2013-09-29  -  2013-10-29
   Ven:  2013-10-29  -  2014-01-21
   Sun:  2014-01-21  -  2014-02-15

Att skapa ett författarkonto under Identitetens Sol men mer övergripande under Månen/psyket i läskunnighetens Tvillingarna och mest övergripande under Merkurius, den här bloggarens Mån-härskare, det är bara så extremt att man häpnar! Och minns sammanhangen: Solen minglar i bloggarens horoskop med Merkurius som disponerar över (äger) Månen i Tvillingarna på en Tvillingascendent. 

Tveklöst "sker allt i rättan tid" som talesättet lyder utan att någon förstått hur bokstavligt sant detta är. Min respekt för det hinduiska dasha-systemet växte just ytterligare!

Att återvända till den första tabellen blir efter detta fynd lite av ett antiklimax, milstolpen den 29/1 var uppenbarligen minst lika viktig. Men om vi ändå ser en gång till på sub-cykeln Mars - bokens födelse i det offentliga - och gräver oss ner till tredje nivån, hittar vi där en pratyantara dasha i Ketus regi, den begärs- eller ambitionsbefriade draksvansen som dessutom ligger i bloggarens minst ambitiösa hus, det fjärde för inre eller privata angelägenheter. Kanske inte den period man skulle välja om man ville se en storsäljare...

Hinduiska webbsidor är ofta nära nog obegripliga, särskilt när auktoriteten Parashara citeras utan närmare förklaring - som i länken till pratyantara dasha här ovan. Enligt denna auktoritet verkar också den tredje nivån faktiskt studeras i hinduisk astrologi, med hjälp av en ännu mindre sub-cykel! 

(En suspekt förkortning som nämns här och var, SA, tycks betyda "systems approach" och hänför sig till någon modern typ av hinduisk astrologi som uttryckligen stannar vid huvudcykeln och första sub-nivån, samma hållning som hos författarna till "Light of Life". Här är en kortfattad men vettig beskrivning av metoden som borrar sig ner genom allt mindre sub-dashas.) 

Nu har vi borrat oss nästan ända ned till bokens publiceringsdag, och den 19/10 inföll enligt ett kort intervall:


Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2005-08-19  -  2022-08-19
  Mars AD:  2014-02-15  -  2015-02-12
   Ket PD:  2014-10-09  -  2014-10-30

    Sookshma-antardasas in this PD:

    Ket:  2014-10-09  -  2014-10-10
    Ven:  2014-10-10  -  2014-10-14
    Sun:  2014-10-14  -  2014-10-15
    Moo:  2014-10-15  -  2014-10-16
    Mar:  2014-10-16  -  2014-10-18
    Rah:  2014-10-18  -  2014-10-21
    Jup:  2014-10-21  -  2014-10-24
    Sat:  2014-10-24  -  2014-10-27
    Mer:  2014-10-27  -  2014-10-30

Smått paradoxalt! Ur den halshuggna äregirighetens demon växer nu ett nytt hungrande Drakhuvud fram, så att det sista (?) och mest specifika ordet från dasha-läran förefaller vara "extrema Rahu-ambitionen förstärker Merkurius i bloggarens tionde hus för publika framträdanden (Jungfrun i 10e återknyter till huvudcykeln som ju är Merkurius).


Om sub-cyklerna inom den tredje nivån säger Parashara enligt länken:


"Rahu ger fara från kvinnor och fiender, trångmål förorsakade av folk i okvalificerade yrken."

Titta på den första läsarkommentaren till inlägget om bokens publicering den 19e - här ser man en låg och obegåvad mentalitet. Troligen en stadig läsare av bloggen eftersom det då och då kommer harmlösa men fullständigt meningslösa kommentarer från någon som uppenbarligen inte har mognad eller begåvning nog att följa med i vad texterna egentligen säger. Denna röst, som hann först att kommentera boken, är verkligen rösten från "folk i okvalificerade yrken"! (Inlägget publicerades visserligen två dagar efter Rahu-intervallet, men hänför sig ändå till det som däri tilldrog sig.)

Med "fiender" skulle man förstås kunna tänka sig de konventionella anhängare av den tropiska zodiaken som mot förmodan råkar få syn på boken och naturligtvis inte kommer att köpa budskapet. Det är låg intelligens som till att börja med höll dem kvar i västerländsk mentalitet och det är samma brist på förmågan att känna igen ett sant ting när de ser det, som skulle kunna vara Drakhuvudets mål: Draken är vettlös och vill själv bli en gud. I det läget lyssnar man illa. 

Varför den låga tjänaren är kopplad till äregiriga demonen Rahu, är inte så svårt att förstå, och varför kvinnor är ett hot under Rahu har jag faktiskt klurat ut själv utan att kunna knappt något om hinduisk astrologi. I ett äldre inlägg noterade jag månnodernas tydliga koppling till den sublunära världen och till Månen. Alla varelser som genomgår havens periodiska dyning - som den biologiska kvinnan med hennes menstruationscykel - sorterar under nodaxeln med dess futila förhävelse och uttömningar.  (Platon: Den sublunära sfären är tillblivelsens domän men som saknar ett avslut i verkligt och beståndet vara - detta är en skenverklighet att nogsamt låta bli att identifiera sig med.)

Månen kopplad till girighetens Rahu har setts tydligt hos SEB-chefen Annika Falkengren och är en perfekt symbol över den mest kortsiktiga och okloka av alla människor: kvartalskapitalisten. Bara det att Rahu-fenomenet för starkt månstyrda personer blir en variant på mångalenskap och verkar i en månadscykel. Ja, en månstyrd individ med Rahu-störning upplever faktiskt något liknande två mångalenskaper varje månad, försåvitt inte Sol och Måne står tillsammans eller i fullmåneopposition. Då slås väl de båda fenomenen ihop till en gigantisk mångalenskap eller psykisk sinnesrörelse...

Nu är min nyfikenhet om "borra djupare"-dashas väckt och jag öppnar en nivå till i det fina och gratis programmet Jagannatha Hora. Som tur är finns ett födelseklockslag för bokpubliceringen som är exakt på minuten.
 Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2005-08-19  -  2022-08-19
  Mars AD:  2014-02-15  -  2015-02-12
   Ket PD:  2014-10-09  -  2014-10-30
    Rah SD:  2014-10-18  -  2014-10-21

     Praana-antardasas in this SD:

     Rah:  2014-10-18  -  2014-10-18
     Jup:  2014-10-18  -  2014-10-18
     Sat:  2014-10-18  -  2014-10-19
     Mer:  2014-10-19  -  2014-10-19
     Ket:  2014-10-19  -  2014-10-20
     Ven:  2014-10-20  -  2014-10-20
     Sun:  2014-10-20  -  2014-10-20
     Moo:  2014-10-20  -  2014-10-21
     Mar:  2014-10-21  -  2014-10-21

(Tabellen visas i mjukvaran med exakta tim- och minutangivelser så att rätt cykel kan lokaliseras.)

Så fascinerande en cirkel kan slutas! Vi började med den 17 år långa Merkurius-cykeln och boken publiceras under den femte nivån, som om man tar Seattle-tiden i Washington ger Merkurius som praana antara dasha! Vi är med andra ord tillbaka till bloggarens och författarens medfödda Merkurius i det femte huset för lek, kreativitet och spekulation och de medfödda omen som detta hus indikerar.

*****


Bloggen har de senaste veckorna gått mindre på rutin än på sistone, och med rutin menar jag då inlägg som plockar någon kändis eller skandaltyp i tiden och efterhandskommenterar horoskopet i skenet av det inträffade. Sånt är bara mekaniskt tänkande, tänkande i klichéer. Har man själv reducerat sig till en kliché är det okej, men finns det ännu en levande ande på insidan börjar det krypa irriterat i kroppen!
Så dessa veckor runt den egna bokens publicering (19/10) har sett en serie små tester och "sammansatta" observationer. Detta kan tillskrivas Solens transit genom bloggarens femtehus där Solen natalt befinner sig. Den planetära sub-cykeln tillhör Mars, men då födelsehoroskopets Sol bränner bort Mars och själv tar över, innebär detta att Mars-cykeln övertas av Solen som direkt svarat på den transiterande Solen.

När nu Solen går över i den sideriska Skorpionen kommer incentivet att tänka nytt och kreativt att mojna hos bloggaren. När allt kom omkring var det bokpubliceringen som var mittpunkten i det här årets solpassage genom den här bloggande Vågens födelsetecken. 

Jag blev formellt anställd som webbansvarig på ett litet företag samma dag Saturnus Skorpionen som för mig innebär sjätte huset för träldom, och typiskt går Solen i transit nu in i träldomens hus för en första månad som kommer att visa mörkret i löneslaveriet jämfört med den kreativa frihet som rådde i femte huset!

Som en tragikomisk (?) detalj, tycker sig bloggaren se hur han valde att bli klar med bokprojektet precis lagom till en transit som närmast garanterar noll sålda kopior: boken publicerades med Saturnus i passage i slutet av Vågen i medfödda Merkurius omedelbara närhet. Saturnus på en medfödd planet är som att säga "locket på" eller "snäva restriktioner". Här hämmas kommunikationens och handels planet - knappast är ett bra omen för en ny produkt på marknaden!

Jag var nog svagt medveten om detta, men hoppas att en transit just bara är en tillfällig blockering och att den femte nivåns dasha så småningom ska börja verka, detta är dock bloggarens purva punya, "det goda karma" han har tagit med sig in i detta liv.

Inga kommentarer: