Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 november 2014

Vishetens ört och rovkapitalisterna



Reggaesångaren Bob Marleys giriga efterlevande torskade på en Riskkapitalist och söker dölja sina låga naturer genom att vanhedra den berömda släktingens namn genom att med pekuniära baktankar påpeka att rasta-religionen (med rätta) hyllar naturens egna läkemedel. Varför inte bara säga att de fick bra betalt för att sälja ut namnet? 

Vita skivbolaget Island (nu ägt av Universal) har inte gjort något annat. Det är lustigt att läsa SvD/Ekonomi med en mer radikal hållning än släkten Marley och deras falska hänvisningar till en religion de inte ens tror på - en äkta rastaman hatar Mammon och Babylon (den västerländska civilisationens degenererande inverkan på hela världen).

Bloggaren gräver i skivhyllans ena hörn efter några återstående plattor från då det begav sig, då Marley ännu levde och det var ett finger åt den goda smaken att sätta en marijuanainhalerande svart man på skivomslaget.

Här, utan någon inbördes rangordning, är tre figurer som jag kom att tänka på.

"MPLA" syftade på en gerillaarmé i Afrika som kämpade för afrikanens oberoende från den vita djävulen och var också titel på andra LP-skivan (1976) med rapparen "Tapper Zukie". Baksidan visar tonåringen suga in den heliga röken långt ner i lungorna:



Richard Branson plockade strax upp det här löftet och knöt till sitt bolag Virgin men någon vidare karriär i väst blev det inte. Memorabel från Tapper Zukies debutalbum från 1974 är dock varningen till västerlänningarna: "Ät inte fläskkött, det är inte bra för er". Ingen rättrogen jude eller arab hade kunnat säga det bättre.

Affischpojke nummer två för ganja är något av en favorit hos bloggaren. Ett foto från rapparen U-Browns debutalbum "Satta Dread" (1976). Den här mannen ser verkligen cool ut där han chillar med en feting i mun.


Ordet "satta" kan vara en jamaicansk vulgarisering till följd av en indisk befolkningsandel och ordet "sat" som i "att bara vara", "ren existens". Men det kan lika gärna vara en variant på engelskans "sat" - "placerad" ("sit" i passiv form så att säga - jag minns tyvärr inte längre ordklasserna som gårdagens socialdemokratiska skola så väl lärde ut). 

Kate Bush använder ordet i en låttitel: "Sat in your lap" - placerat/satt på dina knän. Drar man ihop trådarna inser man att reggaeskivans titel, "Satta Dread", troligen betyder just "chilla som en dreadlock", hänga passivt i ett introspektivt och meditativt tillstånd, vilket Guds heliga ört cannabis hjälper människan att göra.

Cannabis är döden för den psykotiska streber-typ som Storfinansen själva utgör och som alla marknadskrafter strävar efter att reducera allmänheten till. Man kan fråga sig om det här Seattle-bolaget tänker tajta till skillnaden mellan fattig och rik genom att nu - i de yttersta tiderna - erbjuda de 99% av befolkningen passiviserande gräs så att de inte längre ska bry sig om den revolt som är det enda hotet mot det fåtal som sitter på oanständigt mycket av världens resurser...



Posterpojke 3 är också en favorit, men jag kan förstå varför riskkapitalisterna valde bort den i reggaekretsar legendariska munspelsblåsaren Augustus Pablo. Det kända skivomslaget till "Original Rockers" från 1979 med en samling hits, visar en alltför oglamorös gettosnubbe för att passa den FALSKA bild av Bob Marley som kapitalismen skapat under lång tid. 

Denna bild ska nu bidra till passiviseringen av de allt fattigare amerikanerna så att de rika ska kunna fortsätta villkoren utan organiserat motstånd. Det är så djävulskt uttänkt, och Marleys efterlevande är nyttiga idioter i ett fult spel - och har redan lärt sig att tala falska ord!

Det är för övrigt ett välkänt faktum att Guds heliga ört skadar de som har ondska i sina sinnen medan örten ytterligare upphöjer dem med ett rent sinne, som närmar sig rökningen som ett religiöst sakrament. Detta vet rastakulturen, men det vet inte Storfinansen. De kommer att utlösa masspsykoser i Amerika och galna och snedtända fattighjon från det som brukade kallas medelklassen kommer att gå lös på de rika. Så uppfylls Profetian trots alls.

Vilken profetia? Den eviga förutsägelsen att Babylon alltid måste falla, vare sig under eget namn, som Romarriket eller den vita djävulens kolonialism, eller i dess senaste skepnad: det globala finanskapitalet som blixtsnabbt rör sig genom IT-fascisternas datanät.



Augustus Pablos horoskop är fascinerande med tanke på att han inte sjöng eller rappade utan spelade melodica och munspel. Han är nästan helt och hållet en spröd ande (vind) som blåser och får vassrören att mjuka böja sig för vinden. Hans sound kallades österländskt och kinesisk vishet liknar just folket vid grässtrå och överheten vid den vind - de dekret som utgår från den gudomliga kejsaren och inför vilka grässtråna böjer sig - fogar sig i.

Pablo var en extremt skygg människa som talade med "liten röst" (kanske därför han inte blev sångare) och här undermineras faktiskt den rena Luft-planeten Saturnus i Luft genom att disponenten har sjunkit ner i Vatten och därtill i Babylons eller fiendens sjätte hus.

Ser man till Pablo som sådan är hans ande helt intakt. Måne i Luft baserad på disponent i Luft, Sol i Luft (med Guds planet Jupiter) och en solär disponent i Luft.

Pablo var den här bloggarens reggaefavorit alla kategorier i tonåren och först nu - 2014 - ser han ett horoskop som sideriska avslöjar Pablo som en blå avatar, en frälsargestalt nedstigen i den lägre verklighet. Pablo inte en enda planet i Jordelementet, så den här reinkarnationen var troligen inte karmiskt betingad utan ett fritt val av en frisjäl. (Reservation: spekulativt tänkande!)

Augustus Pablo tillbringade många sena år alltmer tärd av någon mystisk nervsjukdom. Saturnus är nervernas planet enligt hinduisk astrologi och det är rätt typiskt att artisten har disponenten (Venus) i den biologiska korruptibla naturens tecken Kräftan.

"Korruptibel" används knappt i svenska längre eftersom de sekulära inte vågar tänka på sin ofrånkomliga dödlighet. Istället talar man om "fitness" - vem tror de att de lurar? Själen, som de stängd dörren för, iakttar under absolut tystnad värdkroppens och de rebelliska egots utdragna dödsdans i det dödsdömda Babylon.

Inga kommentarer: