Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 december 2014

Astrologin avslöjar: Löfven var en högerns planterade ledare

I en ingivelse summerar jag de svenska politikerhoroskop jag samlat ihop genom ett måttligt ögnande av rubriker och löpsedlar under de senaste åren. Att nästan dubbelt så många moderata som socialdemokratiska politiker (på kommunal eller riksdagsnivå) samlats har dels att göra med att medierna skriver om dem som har regeringsmakten och inte mycket annat, men också på att jag fattat särskilt intresse för dessa rent patologiska borgare. Men moderaterna har dessutom varit så stupida, korrupta och jag vet inte allt, att det funnits anledning att "samla" deras horoskop av bara den anledningen!

Det är talande att bloggen i februari 2012 studerade 107 moderater och 95 socialdemokrater - det var under regeringen Stridspitts sista två år vid makten jag tvångskommenterades till oavlönat Fas 3-arbete över tusen kronor under fattiggänsen. Det förvånar därför inte att gruppen med moderater hamnade särskilt under luppen och tillväxte under samma tid!

Fascinerande utfransning: Dygnet innan Samma dygn tungviktaren Saturnus nådde sideriska Skorpionen påbörjade jag ett arbete med lön - koincidensen är så remarkabel att jag inte har hunnit betänka signifikansen ännu. annat än att födelsehoroskopets Saturnus rent formalt befinner sig mindre än en grad från exakt opposition med bloggarens ascendent/tillfälliga person detta liv.

Totalt 589 politikerhoroskop hade samlats enligt följande:

fi:   2 (0,3%)
v:   45 (7,6%)
mp:  19 (3,2%)


s:  119 (20,2%)

m:  229 (38,9%)
fp:  36 (6,1%)

c:   46 (7,8%)
kd:  16 (2,7%)
sd:  69 (11,7%)

 

= 581

Den handfull som saknas i sammanräkningen är några piratpartister och medlemmar av ungdomsförbund. Fördelningen på partierna har visst intresse för den astrologiska analys som nu följer, men hade bara varit avgörande om den fallerade statsministern Stefan Löfven jämförts enbart mot ett partis politiker.

Om fi, v och mp klassas som vänster och s ett färglöst mittenparti medan m, fp, kd och sd tillhör högern, dominerar naturligtvis högern enormt. I den här datasamlingen har högern 67,2% och vänstern bara 11,1%. Men låt oss vara konventionella och ändå räkna in (s) till vänstern, som då får 31,3%. Högern är ändå mer än dubbelt så stor. För enkelhet skull kan vi säga att det går två hjärtlösa kapitalkramande högerpolitiker för varje människa med hjärtat till vänster och en känsla för människan före penningen. Det är naturligtvis deprimerande, men det var mitt eget utanförskap i högerns omänskliga system som delvis återspeglas i den här obalansen.

Men nu kommer det intressanta. Går det att likna Stefan Löfvens horoskoptyp till någon annan sorts politiker i Sverige? Vem var denne man som, konflikträdd, försökte sträcka ut så många händer i alla riktningar att det bara blev pannkaka av allt. Samme Löfven som symptomatiskt talade för sig själv när han inte trodde "någon visste skillnad på höger och vänster längre", som om klasspolitik inte längre var livsnödvändig.

Dödsrunan över Löfvens politiska gärning i DN låter i mina öron i sak korrekt. Han kom med sin utsträckta hand men det var ingen på andra sidan. Löfven kan mer än någon politiker jag sett - förutom Stridspitten förstås - ha givit uttryck för den svenska konflikträdslan, en genuint svampig födelse i Vattentecknet Kräftan (som Stridspitten och Obama som heller inte varit mycket annat än högerns gisslan i USA under lång tid). 

Det mest signifikativa i Löfvens horoskop är tveklöst en Sol i Kräftan som först verkar morska upp sig en smula eftersom disponenten är den "på hugget" Månen i Väduren, men där en granskning av psyket/Månen visar att den vilar på krigaren Mars i sitt "fallna" läge i Kräftan. Detta är, tyvärr, en nederlagets konfiguration eftersom Mån-Vädurens snarhet att sticka iväg inte får något stöd från en Mars som backar tillbaka i säkerhetsläge i Kräftans slutna rum. 

(Minns hur Stridshingsten - innan han gav sig själv det namnet - milt hånades i svenska tidningar för att ha gått och gömt sig i Rosenbad - Kräftans symbolik hela vägen här! Och runt Rosenbad i Stockholm lät Stridspitten sänka ner stora pelare i marken som stack upp som hinder för något pansarfordon med bomber som eventuellt skulle försöka köra in i entrén. Sådana åtgärder tar bara de skyldiga till - de som vet med sig att de håller på och skadar ett helt folk genom sin djungelpolitik där alla ska slåss mot alla eller gå under i armod.)

Jag menar att Löfven och kanske alla födslar till Kräftan var bedrövligt illa rustad för den politiska gärningen. Och ett psyke som bara fejkar kampvilja men går till reträtt för det minsta lilla är knappast en ledare värd att föra ett arbetar- och löntagarpartis talan. Han skulle per definition skänka allt till den rikaste och starkaste.

Medvetna om att vi måste dubblera antalet politiker från vänstersidan för att kunna jämföra med dem på högersidan, låt oss nu se vilka i den här gruppen om 589 som föddes med den fallna krigaren i skyddsinstinktens Kräfta som bas för antingen Månen i Väduren (som Löfven) eller själva handlingskraftens Sol i Väduren. Jag tog med båda Ljusen när de baseras på en "fallen Mars" mest för att se vad som skulle dyka upp.

Exakt 12 träffar inklusive Löfven blev det:
  • (m) Anna König Jerlmyr;9.5.1978
  • (fp) Bertil Ohlin;23.4.1899
  • (c) Eva Nypelius;28.4.1963
  • (m) Ewa Björling;3.5.1961
  • (c) Fredrick Federley;6.5.1978
  • (m) Gunilla Carlsson;11.5.1963
  • (m) Hillevi Engström;15.4.1963
  • (sX) Jimmy Jansson;9.5.1978
  • (c) Maud Olofsson;9.8.1955
  • (m) Olof Ehrenkrona;18.9.1951
  • (sX) Per Nuder;27.2.1963
  • (s) ? Stefan Löfven;21.7.1957

Om slumpen rådde borde vi, viktat, ha sett ungefär dubbelt så många på högerkanten som vänstern - 8 höger och 4 vänster. Men vad ser vi?

Löfven som en ensam blekröd fläck i ett blått hav bestående av några av de värsta skitstövlar som tänkas kan! Han umgås (astrologiskt) med högerns värsta avskum, en galen marknadsliberal som Federley, moderaten Gunilla Carlsson som tog pengar åt de fattiga för att betala lön åt sig själv (och lämpligt nog gjorde en snabb sorti från politiken efter valet).

Vi har den fullständigt ansvarslösa centerpartisten Maud Olofsson och den alltigenom korrupta vapenexportören till vilka diktaturer som helst, moderaten Eva Björling. I det senare fallet ringer naturligtvis klockor eftersom metallaren Löfven själv tillhör det militär-industriella komplex INGEN svensk högertidning någonsin skriver om eftersom det här hycklande landet lever gott på vapenexport som förstör livet för tallösa människor i andra länder. 

Men stopp och belägg, skulle vi inte kalla (s) röda trots allt? Varför har då kommunalpolitikern Jansson och Per Nuder fått beteckningen sX?

Det säger sig självt att de diskvalificerat sig från röda laget. Jansson var en så ryggradslös ynkrygg att han lät nazister marschera genom sitt Eskilstuna och vad näringslivskramaren Nuder är för typ, det har alla förstått nu.

Så även om vi "viktade" för att kompensera för högersidans dominans finns det ingen räddning alls för Stefan Löfven. Hans karaktärslösa horoskop FINNS INTE BLAND VÄNSTERMÄNNISKOR. Däremot är det standardtypen för en korrupt och ond borgare!

Precis som den egoistiska Mars i Jungfrun steg i öster då Stridshingsten föddes och indikerade en som ämnade slåss in i döden för sin rätt att sätta sig själv i första rummet (och hata själva begreppet stat), och hur denna placering hos ledaren sågs färga ett folk mörkt och fult, på samma sätt ser vi här hur den impotenta Mars i Kräftan (så överbetonad i homosexuella horoskop!)  var ett ödesdigert omen som också ledde till ett haveri på några månader.

Platon sade att filosoferna - de som styrde ett lands politiker - hela tiden måste observera världsrymden och hämta sina direktiv därifrån för folkets bästa. Men Sverige har glidit för långt ner i närighet och obildning och scientistiska myter för att länge kunna hörsamma den stora civilisationsgrundaren. Det är ute med oss. 

Borgarna kommer aldrig att förstå att de oanständigt rika 1% är en omoral som börjar inom dem själva, de som tror de kommit en bit på väg. Dessa är förlorade liv, de kan inte längre tänka och förstå de större sammanhangen. Bloggaren Svensson ("varmt och rättframt från vänsterkanten") chockerade mig genom en så självklar och enkel analys i sitt blogginlägg: så ser förmågan att tänka ut! Läs det.

Sprid detta lilla ovetenskapliga men extremt suggestiva astrologiska fynd. Detta var alltså vad den socialdemokratiska ledningen ville ha istället för Håkan Juholt som var så besvärlig att han påminde om den sociala människans dygder: att hon hatar dem som söker profitera på andras sjukdom eller behov att lära sig saker i skolan för att få lika god chans till ett fullgott liv. 

Löfven, som den här bloggen misstänkte i samma ögonblick hans horoskop först ritades upp, var näringslivets handgångne man. Och när sedan Bilderberggruppen synade och godkände honom såg allt klart ut för en efterträdare till Stridspitten, en som skulle fortsätta driven Storfinansens spel ("höger eller vänster - vad är det?" var just en sådan rökridå som fick många att ana oråd). Vad troligen ingen hade räknat med var moderaternas manfall till rasistpartiet. Men ingen ska säga att inte högern visat sitt sanna ansikte de senaste veckorna. 


Tillägg

Dagen efter det här inlägget skriver Anders Lindberg, politisk krönikör på AB, att det var "befriande" att se Löfven på pressträffen: "Han var arg, engagerad och stenhård. Borta var den utsträckta handen och konflikt­rädslan."

Och detta stämmer, Mars är fallen i Kräftan, den saknar hjältens nimbus, men den är fullt beredd att "slåss intill döden". Minns dessa Stridspittens - en Sol-Kräfta - ord kort innan valet om hur han kände för den förnedrande "arbetslinjen". DEN ville han bevara över allt annat, den låga skälmen!

Men krigets Mars visar sig således först när det egna husets säkerhet är hotad. Då får vi istället de segslitna "krabbkamperna" intill döden (sök "crab fight" i bloggens googlesök). Vattnets instinktiva natur saknar dealaktighet i det de gamla grekerna benämnde den Rationella Själen. Det är liksom det som är meningen med tudelningen i en lägre natur och en högre: den som bara tänker på jobb och mat har ingen möjlighet att vara effektiv som en spinndoktor eller duglig ideolog och folkledare. Det är Folket som "ska vara Vatten", inte ledarskiktet.



4 kommentarer:

Susanne sa...

Tydligen har inte näringslivet varit helt nöjt med Löfven i alla fall - ta t ex artikeln i DN kommenterad av Schlaug där deras talespersoner försöker uppmana honom att rätta in sig i deras led. De påstod ju t o m:
"Den politiska omsvängningen den senaste tiden är dramatisk. Stefan Löfven har plötsligt låtit ett litet ytterkantsparti diktera regeringens agenda vad gäller till exempel vinster i välfärden. (---) De nya signalerna skapar stor osäkerhet. Ska Sverige gilla eller ogilla ekonomiska drivkrafter för näringslivets utveckling? Ska Sverige verkligen styras av två små partier med utpräglat näringslivsfientlig politik? Två partier, som i valet fick ett minskat stöd och som tillsammans endast samlade cirka 12 procent av valmanskåren. Stefan Löfven måste ge besked om han fortfarande tror på näringslivets och entreprenörskapets förmåga till värdeskapande."
De måste ha varit livrädda på den kanten! Men det där är ju överspelat nu. Inte undra på att Bildt & Co tyckte det var förträffligt att SD agerade som de gjorde.
Men visst kan man kritisera Löfven från andra hållet också. Han försökte stå i mitten och vara kompis med och behaga så många som möjligt och inte stöta sig med någon genom att vara för "extrem" (i vissas ögon). Men nu ser vi vart den strategin ledde honom och regeringen...

Seaward sa...

Det är rädslan för konflikt som skiljer borgaren som gömmer sig bakom statsmuren (kräftskalet) och alltid håller varandra om ryggen, Kräftan är en låg evolutionsgrad i zodiaken. Den fallna Mars i Kräftan är en slags vurpad Kräfta, ett extremfall, och i vissa fall - som disponent över Sol eller Måne - blir det uppenbart. Det är detta min studie så ofattbart tydligt visade. Jag borde kanske ha stavat ut fyndets implikationer tydligare. Det är svaga borgare för hela slanten här! Svenskt Näringsliv bara fejkar irritation, de tillhör också den gnyende och gnälliga Vegetativa Själens offer och den giriga själen är aldrig nöjd med något.

Anonym sa...

Män som Stefan Löfven är inte bra varken som fackledare eller som politisk ledare. Den fega Bilderberg-kräftan har hjälpt till att de senaste 30 åren hålla lönerna på lägre stagnerad nivå i Sverige än vad de annars skulle ha varit om de följde produktionsutvecklingen.

ANLEDNINGEN TILL LÅGA LÖNER I SVERIGE
http://jmm.nu/de-fackliga-organisationerna-haller-medvetet-loneokningen-pa-en-lag-niva/

SVT Dokument Inifrån: Lönesänkarna
https://youtu.be/VF__jA7GUhY

Boken - Lönesänkarna
http://www.bokus.com/bok/9789170377785/lonesankarna/

Seaward sa...

Angeläget. Tack för boklänken!