Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 december 2014

Dödsskräcken i den demoniske Göran Hägglunds blick


Vad rör sig i en kossas huvud? Sannolikt ingenting
då den inte har del i det gudomliga Intellektet (se not)

Om någon missat Djävulen förklädd i kristdemokratisk skenhelighet, läs kommentaren till Göran Hägglunds migrationspopulism i Politism. Hägglund är nog den fulaste i hela den borgerliga skocken eftersom han mörkar sin marknadsliberalistiska underdånighet. Unga Annie Lööf är åtminstone så oerfaren och korkad att hon står upp för denna civilisationsmördare till ekonomiskt system!

Provar vi att avpersonalisera Hägglunds födelse och tecknar födelsedagen som en "naturlig zodiak" med egoprincipen Väduren i öster, ägandeinstinkten Oxen i andra sektorn osv, framtonar en intressant bild....



Den naturliga zodiaken säger inte mer än vilka av Platons Idéer som manifesteras på himmelen under tiden ifråga, inget om vilka individer på jorden som kommer att reagerar på denna högst komplexa men tillfälliga Form. De andra barn som föddes samtidigt med Göran Hägglund kommer möjligen att uppvisa en generellt snarlika disposition men de kan hamna på endera sidan av Ljus/Mörker-dikotomin, som antingen krigare för tänkande och insikt eller försvarare av reaktionärt mörker, slavar under det rådande systemet (oavsett vilket det är).

Hägglund tillhör uppenbarligen den senare typen: slaven som i mörker betjänar mörkret. För tiden som sådan tecknar ju en övervikt av placeringar i Tamas guna, Mörkrets kvalitet.

Med den naturliga zodiaken har man inte rätt att tillgripa sekundära tolkningsmetoder, som den där en naturlig illgörare som Mars eller Saturnus för jordelivet kan ta skepnaden av välgörare. Den här kartan nuddar som sagt inte marknivån utan är himmelens eget klarspråk.

Det viktigaste i detta klarspråk är att storkorset i Mörkret indikerar en reaktionär människa, Hägglunds "verklighetens folk" är i själva verket overklighetens folk eftersom den indiska guna-läran indikerar att Mörkret befinner sig allra längst från verkligheten. Detta är i själva verket arenan för en småfascistiske Stridshingstens "sovande folk", de "mentalt efterblivna". Varför den avskyvärde förre statsministern konstruerade en sådan tanke om den enkla människan beror förstås på att han själv var född under en skadad version av Jungfrun, ett av de tecken som innebor i Ljusets kvalitet, Sattva guna

Stridshingsten missbrukade alltså sin intellektuella kapacitet och diskriminerade mot dem Hägglund falskt försvarar, medan båda dessa borgerliga politiker i själva verket stöttar ett ekonomiskt system som inte gynnar den lilla människan. Allt detta har utretts tillräckligt men läs för all del den här utomordentliga artikeln i ETC om det rådande ekonomiska systemet på fallrepet.


Varför befinner sig minotauren på Kreta - detta nötkreatur - i labyrintens mitt? Labyrinten är en symbol för döden, själen som har gått vilse och förlorat sig till de lägre världar där inte minst materialismen breder ut sig som ett okunskapens mörker.

Principen bakom det mytologiska minotaur-motivet tycks finnas också i zodiakens konstruktion. Under hellenismens glansdagar fick andra horoskopsektorn beteckningen Hades portal - porten till Dödsriket och dess herre. Det är mycket möjligt att den onda stjärnan Algol i tredje graden av Oxen - minotauren! - har en koppling till "denna världens herre" som Dödsguden i ännu högre grad än den väg bloggen tidigare har tagit i associationen av Algol med Satan. 

Men ekvationen löser sig ändå eftersom Hades är Djävulen om vi följer Platons språkliga lek och ser kroppen (soma) som en grad (sema) så att vi alla här på jorden faktiskt är "det sovande folket", om än inte i samma mening som kryptofascisten Stridshingsten avsåg.

Se nu på Göran Höglund "den goda kristlige politikern" som försvarar "verklighetens folk". Här är Djävulen i egen hög person. Hägglund representerar en partsinlaga som söker göra Dödsriket till "verkligheten" - vilket naturligtvis stämmer. Men hur kan ett parti och en politiker som nominellt vilar på kristna värderingar ta Djävulens parti och mörka att verklighetens folk är vi själva i vår högre och andliga aspekt, inte vårt lägre, mörklagda och ofta vinsthungrande ego? 

Medierna har tidigare rapporterat att Hägglund är den riksdagspolitiker som är skickligast av alla på att berika sig själv genom smart värdepappershandel. Där är svaret: han är inte kristlig, han är en av Djävulens egna. "Denna världens herre" representerar alla dem som berikar sig på sina medmänniskor för att vinna försteg enligt en dåres modell. Jesus sade kryptiskt: "De första kommer att bli de sista, och de sista kommer att bli de första". Så Hägglund har grävt sin egen grav om vi talar om den tillkommande världen. Han kommer inte att beredas tillträde, för han tog ut sin "vinst" här och nu. Han har i sitt senaste utspel dömt sin själ till ett skruvstäd som kommer att smärta honom långt mer än förlusten av en riksdagsposition. 

Hägglunds olycksaliga och naturligt onda Mars i Oxen står på rät linje med den onda Algol i "Dödsrikets portal" och Hägglund inviterar andra att följa honom in i mörkret. Inte konstigt att han inte är populär. Se Mona Sahlin, med exakt samma disposition - Sveriges kanske mest avskydda högerpolitiker på grund av sin barocka handväska av galen populism baserad på en hopplöst högervriden socialdemokrati. Inte heller hon tycks förstå något om att rätt och fel är skrivet på en mer himmelsk nivå än människors uppfattningar. I så fall skulle hon beklaga HBT-problematiken och ge forskaranslag till detta (andliga) mysterium istället för att söka normalisera den med ett jublande näringsliv som ser en helt ny målgrupp att kapitalisera på.

Kristdemokraten uppfyller den naturliga zodiakens idé om den ultimata makthavaren: hans Sol i Stenbocken representerar idén om världslig makt, vilket till syvende och sist enbart är en fråga om att kontrollera de materiella resurserna - i kontrast till exempelvis intellektuella resurser. Det var dessa senare högern i ett förrädiskt kuppförsök mot Sveriges tankeliv sökte döda detsamma genom att dra in nästan alla anslag till svenska kulturtidskrifter. I elfte timman insåg moderaten Per Bill hur uppenbart satanisk högern redan avslöjat sig vara och sökte nu skadebegränsa genom att dra tillbaka beslutet.

Hägglund hade med SD applåderat ett sådant maktens nidingsdåd mot landets intellektuella resurser, för hans bild av "verklighetens folk" är identisk med Svensk Näringslivs. Vad man vill ha är nötkreatur att placera till lägsta lön i arbete av skiftande svårighetsgrad, Hägglund förefaller vara direkt betalt av Svenskt Näringsliv för sitt förslag om att cementera en ny ekonomisk underklass i Sverige genom idén om en hårresande otrygghet ekonomisk och annan - för de flyktingar som ändå släpps in i Sverige.

Hinduismens kosmologi håller de tre kvaliteterna Sattva, Rajas och Tamas för att vara eviga "material" som föregår skapelsen av en värld via de fyra elementen. Därmed kan man rita en världsaxel med tre världar, tre kosmos, som var och en är sammansatta av Eld, Luft, Vatten och Jord. Storheterna är själva föga mer än visualiseringar men kan själva betraktas som våningsplan i ett trevåningshus. När gudarnas bevingade budbärare Merkurius sägs fri att resa genom "de tre världarna", passar talesättet väl in på de tre täthetsgraderna som gunas tecknar. Så generella är med andra ord dessa tre kvaliteter att det är tveksamt om det ligger inom den mänskliga intelligensens förmåga att uppsnappa "kvaliteter" så här vaga. De fyra elementen är betydligt mer påträngande och tydliga. De målar över de vaga penseldrag som är de tre kvaliteterna. 

Men som Tamas guna är den materiella kvalitet och samtidiga egenskap (substantiv och adjektiv som en storhet) som verkar som centrifugalkraften och slungar allt och alla BORT från det Centrum MOT VILKET Ljusets herrar, de som ingår i Sattva guna, söker föra världen, ser vi här en "civilisationernas kamp". Inte som de patetiska rasisterna i Europa vill ha det, utan en kamp från de intelligenta och tänkande människorna med god vilja mot sådana som Göran Hägglund. Kampen äger rum i det materiella men på en förkosmisk nivå, kampen mellan Ljuset och Mörkret, ärkeängeln Mikael och Satan, utspelar sig på alla tre våningar i denna vaga värld före världarnas tillblivelse. 

Det är Tamas guna som driver själar ut från Centrum mot Periferin bortom vilket bara "det ultimata Mörkret" (ren ond, död materia) väntar själen. Göran Hägglund, reducerad till uttrycket för den naturliga zodiakens budskap, berättar om en position väldigt långt från Centrum och i Mörkrets herres omedelbara närhet.

Jag har upptäckt vad många andra också gjort, att Centrum t.o.m. i strikt materiell bemärkelse som vår Vintergatas mittpunkt, tycks förutspådd i indisk astrologi. Det är svårt att förstå hur man i antiken (eller ännu tidigare) kunnat känna till det som västerländsk astronomi först under 1900-talet upptäckte, men faktum är ju att Skyttens tecken (närmare bestämt dess första tredjedel) pekar rakt mot galaxens centrum. Men det är inte detta i sig som är märkvärdigt utan att hinduerna placerar planeten som representerar den högste guden själv, Zeus eller Jupiter, som härskare över Skytten och kallar huset som motsvarar tecknet för "det bästa huset", den sektor som tecknar "universell dharma". 

Den djupaste insikt som ska utvinnas ur denna värld är således att "allt gott ska spridas till alla". Ljuset ska nå ända ut till gränden mot det ultimata Mörkret och transformera världen från död materialism till levande Intelligens. Se nu Hägglunds karta som "princip": i Skyttens första tredjedel står Jupiters naturliga motpol. Saturnus som "grisar i sig välsignelsen" och INTE vill att allt gått ska "läcka ut" till några andra än dem som lagt beslag på den. 

Hägglund är en perfekt gestaltning av den själviska makthavaren den som enbart söker skydda dem som sitter i samma båt som honom själv och söker begränsa Guds vilja: att låta alla få del av allt det goda. Därför är Hägglund ytterligare en Antikrist på denna blogg som nu innehåller en häpnadsväckande mängd horoskop svenska makthavare och politiker vars astrologiska kartbilder förebådar själar som tenderar mot skitstövelns väg. 

________
Not. Hinduisk astrologi tycks ha närstuderat Oxens tecken via dess placering i öster under en lokal födelse. Detta ledde till insikten om att Venus går emot sin egen natur när detta tecken är det ledande, istället för att verka som "den lilla välgöraren" blir Venus en "verksam illgörare". 

I Mörkrets kvalitet Tamas och delaktig i Jordelementet attraheras själen mot Djävulen och förleds att identifiera sig med sin kroppslighet. Hela västerlandet (sekulärt, gudlöst och materialistiskt) kan därmed klassificeras som en civilisation som redan är död, ett exkrement som inte Livet längre befattar sig med. 

Den borgerliga medelklassen i i synnerhet arbetarklassen som i allmänhet bara strävar efter att bli medelklass och få en bättre ekonomin har dock inte förstått detta än. Deras barn eller barnbarn - eller dem själva som barnbarnsbarnen (reinkarnation!) kommer bittert att få smaka på den negativa karma som följer på att ge tyst medgivande till civilisationssystem som vilar på orättfärdig grund, som söker berika sig på andras bekostnad.

Inga kommentarer: