Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 december 2014

En rasistisk galning som talman. Sveriges totala nederlag.

Apropå en artikel i AB. Björn "Slaktaren" Söders horoskop har förekommit några gånger på bloggen. Men det förtjänar att lyftas fram på nytt efter bloggens något mer djuplodande granskning av 69 SD-politiker (inkl. Söder) och deras "typiska" hemvist i zodiaken.


Söders karta tecknar en extremt fallen själ. Åtminstone enligt månascendentens perspektiv där andesjälen (Solen) helt negligeras, inföst i det oåtkomliga tolfte huset. Det är typiskt att Solen i Skytten borde indikera en öppenhet mot allt och alla, men genom psykets hierarkiska attityd i Stenbocken tvingas Skyttens öppenhet stryka på foten så att Söder kan bjäbba om att samer inte räknas som svenskar. Vilket ofattbart kräk! Nu har väl det här partiets hybris gått genom taket?

Det är f.o.m. Månen antikens "sublunära sfär" börjar, och jag anmodar var och en att studera den ytterst komplexe romerske filosofen Plotinus (finns i flera olika engelska översättningar). Till skillnad från sin samtids gnostiker i Egypten ville han frikänna Naturen från allt tal om synd. Världssjälen har aldrig lidit något "syndafall" eftersom den inte är fixerad vid sin kropp utan uppehåller kosmos genom idog kontemplation av Platons gudomliga Former (arketypvärlden). Gnostikerna hävdade att Världssjälens avvikelse från den rena arketypiska Själen  - Själen bortom t.o.m. den universella kroppen - att denna Världssjäl var fallen just för att den hade en kropp.

För Plotinus var det bara de enskilda själarna som faller och för vilka dödsstörtningen ner i den negativa delen av kosmos - lersörjan som består av Jord och Vatten - resulterar i många verkligt degraderade människor och livsöden. Bloggens läsare kan av detta förstå att bloggaren valt den gnostiska vägen. 

Att svenska folket släppte upp en rasist i talmanspositionen helt och hållet klädd i Världssjälens smutsiga nederkant visar hur totalt stekt den här nationen är. Dumsvensken kan varken tänka eller räkna längre. Tror naturalismen är den högsta sanningen när det i själva verket är den högsta okunskapen!

Den globala marknadskapitalismen kan i dagsläget bara använda det här landet som skurken i komedin "Johnny English" tänkte använda England: som ett gigantiskt fängelse för allsköns avskum. Jag påstår inte att den filmen kommenterade invandringen till Storbritannien - det vore att ge det f.d. nazipartiet Sverigedemokraterna vatten på deras kvarn. Men det verkar onekligen som Stridshingsten - med "öppna era hjärtan" - hade en snarlik plan för Sverige:

Låta det välla in så mycket oskolade människor att landets gamla socialdemokratiska identitet helt raderas ut, samtidigt som man banaliserar de nyanlända så de uppvisar ett förbannat McDonalds-flin och jublar över alla de hemskheter borgarna hämtat hit från USA, skräpkulturens hemland.

Money, money, money. Så ska den nya dumsvensken tänka. Kanske inte så olikt från den gamla, men nu med nya rekordlåga lägstalöner och inga sociala trygghetsnät kvar. Vart tog mellanskillnaden vägen? Rakt ned i den rike mannens fickor.


Inga kommentarer: