Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 december 2014

En satans budgetdebatt!

Sverigedemokraterna håller Sverige gisslan med sin intrigerande maktpolitik för att driva Sverige tillbaka till åtta år av ojämlikhetstänkande modell Stridshingstens och högerns låga människosyn: alla är utbytbara kugghjul i Storfinansens modell - typ åttio snorrika familjer som håller hela världen gisslan i ett modernt slaveri som nödtorftigt döljs genom billiga skräpvaror och hypnotiserande IT-tingeltangel som världens alla medelsvenssons rusar efter och bygger sina ofria liv runt. 

Det är en ny version av den ordspråkliga "dansen kring guldkalven", fast "Nu inte längre med fri surf!" Fatta! Idioterna går på reklamen, varje gång...

De delar i folkdjupet som trodde SD var på deras sida kan man bara beklaga. SD är förtäckt Storfinans, det också, och har inget intresse av den lilla människan på gatan och än mindre än ny världsordning där "tillväxt" genomskådats som det "tillväxt för oss snorrika" som det egentligen betyder.

Budgetdebattens horoskop fortsätter den olustiga himmel från dagen innan då SD meddelade att de ämnar stödja högerns budget:

Adolf Hitlers mentalitet börjar nu anas
i Fiendens sjätte hus - smutsig eld.
Jämför den onda moderaten Anna Kinberg-Batra.


På de timmar som hunnit gå sedan det mindre landmärke som den här riksdagsdebatten är, har Månen nått Väduren, så att ÅTERIGEN både ascendent och ett av de stora Ljusen ligger i Fiendens våld. Detta är inget mindre än en andra bekräftelse på att den regering folket valde har tagits till fånga av landets verkliga fiende.

Igår rubricerade jag SD som folkets verkliga fiende, men bakom denna fiende ligger naturligtvis Storfinansen som använder järnrörsgänget som en bricka i det maktpolitiska spel som just nu drabbat Sverige.

Monstret - Hydran - sätter nu in en avgörande politisk kupp mot landet för att helt underordna landet den Marknadskapitalistiska Illogiken. Och horoskopen för dessa nattsvarta dagar bekräftar helt genom deras myckna och iskalla näriga Vatten.

Näringslivet är fascismens återkomst i vår tid! Styrkans självbespegling och introduktionen av lägstalön åt de växande folkmassorna. De är inte längre "proletariatet", det är medelklassen som står på tur att sänkas - jämfört med hur ICA:s aktieägare nu vill ha MINST 50% av företagets vinst (SvD).

2 kommentarer:

Susanne sa...

Ja det är helt rätt, det där om att SD inte alls står på "vanligt folks" sida, det har ju slutgiltigt bevisats nu. De sa igår att de tyckte alliansens budgetförslag var precis lika dåligt, men röstade ändå för det. Mycket prat om att ta ansvar för landet, och så är det på en tjurig barnunges nivå: "Dumma er, vi fick inte vara med och leka, fast MP får vara med fast dom är mycket mindre. Men nu ska ni minsann få för det!" Alla s k experter trodde att Löfven skulle dumpa MP och sitta kvar "så han kunde agera friare" dvs göra eftergifter åt SD med mer högerpolitik i ett nytt budgetförslag Och Bildt myste förnöjt på Twitter igår att det var bäst för landet, så där avslöjade moderaterna sig också. Men han kanske inte heller räknade med nyval. Lite heder får man ändå tillräkna Löfven som vägrade göra som förutspått.
Men risken finns att det blir ungefär samma läge efter 22:a mars, med SD som vågmästare. Och man har en otäck känsla av att alliansen med M i spetsen inte alls är så obenägna att samarbeta med SD då. Det är ju inte lätt att förutspå vad som händer 22/3 utifrån kartan nej, vad detta vatten ska betyda... men när vallokalerna öppnar har månen nått väduren, samma position som idag, och "Sveriges" egen månposition. Jag har inte kollat vad ascendenten hamnar då.

Så måste jag bara tipsa om ett inslag på Birger Schlaugs blogg där han fullständigt avslöjar "Hydrans snömos" - artikeln på DN-debatt "Löfven måste visa tro på näringslivet" genom både intelligenta och roliga kommentarer till flosklerna. http://schlaug.blogspot.se/2014/12/lofven-maste-visa-tro-pa-naringslivet.html

Seaward sa...

Många sanna tankar här, men jag kastar mig över länken till Schlaug, en klartänkt människa som helt motsäger "andens brutalisering", en kraftfull Stenbock med Saturnus i Lejonet.

Hos Schlaug tycks den ömsesidiga receptionen mellan två ömsesidiga fiender ge en medvetenhet om "andens brutalisering" eller en vision smutsad av materiella hänsyn. Med andra ord: en klar blick för det naturgivna UTAN degradering. Faktum är att jag sett åtskilliga exempel av Lejon och Stenbock som lyft fram det bästa i båda tecknen...

"Andens brutalisering" myntade jag bestämt på basis av Väduren/Stenbocken i clinch (se t.ex. horoskopet för Andra världskrigets start/Hitlers invasion av Polen).