Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 december 2014

Frenologin riktad mot Sverigedemokraterna själva


 

Mattias Karlson "ideolog" för SD, samt
perverst sjuka Freddie Mercury

Det utmärker människor av låg intelligens att ha ett överflöd av åsikter om andras yttre företräden. Några inlägg har visserligen samlats under taggen "skönhet" men det finns ingen motsvarande tagg för "fulhet". Talesättet lyder ju, "har man inget gott att säga, tiger man." 

Det här inlägget är det enda som kommer att sänka sig till den nivå där uppenbarligen en avsevärd del av svenska folket bebor mentalt - den tjattrande apburen där åsikter kastas runt utan någon disciplin, utan någon som helst rot i den eviga ordningen som styr själarna både när de upplever hur det är att vara människa och i de osynliga riken bortom det kroppsliga.

När rasistpartiet SD:s ideolog var positiv till det extra valet såg jag plötsligt hans rasmässigt underlägsna kraniestruktur, där den sluttande pannan antyder en långt mindre hjärnvolym än normala människor. Tankarna gick omedelbart till samma struktur hos den degenererade mänskliga form som hela världen kände som Freddie Mercury, sångaren vars ostoppbara homoerotiska "drivkrafter" (för att tala Stridshingstens språk) ledde honom till AIDS och en tidig död.

Och tänka sig, ingivelsen kan ha fog för sig. Horoskopen överlappar varandra på några bestickande sätt.



FORMEN, för att påminna sig vad gårdagens svenska rasister höll för att vara vetenskap, tecknas av Saturnus. Lustigt nog föddes Freddie Mercury med Kräftans 29 grad (28:11) stigande i öster i Zanzibar. När den svenska rasisten föds står Formens Saturnus i Kräftans 28 grad (Karlssons födelsetid är okänd). Denna förkrympande Saturnus angriper hans Sol som bara hunnit tre grader längre och just anlänt i Lejonets tecken. Och Solen i Lejonet, det var också Freddie Mercurys placering.

Istället för att fortsätta den här rasistiska SD-diskursen, fångas jag istället av hur uselt BÅDE Sol och Måne står i rocksångarens horoskop. Genom födelsetiden kan man notera att båda dessa himlaljus (sattviska och lysande till sin natur) lamslås helt genom att båda hamna i mörklagda hus som anknyter till Jordelementet, dödens element enligt Platon. Inte underligt att den mannen upplevde en stark problematik med sin fysiska könstillhörighet. Här är ett akut exempel på vad bloggen kallar "andens brutalisering" eller en ren eld-ande som smutsas svårt i kontakten med det fysiska och skadas av jordberöringen.

INNAN Freddies själ föddes rådde en fantastisk situation på himmelen. Solen herre över sig själv i Lejonet (en superstjärna!) och Månen i Skytten baserad på en otroligt lyckosam kombination av den lilla och den stora välgöraren Venus och Jupiter i Vågens tecken. 

I HIMMELEN är alltså Freddie Mercury "homefree" - en fantastisk stark kreativ kraft. Det är först när han går in i den fysiska kropp som Kräftascendenten tecknar som allt skiter sig totalt. Likväl forsätter HIMMELEN SOM IDÉERNAS HEMVIST att verka genom honom. Hans musikalitet var fenomenal! 

Men hans självbild.... I en intervju i början av karriären fnissade han som en liten flicka och kallade sig rockmusikens "största hora". Kräftascendentens härskare är Månen och den står just i horets eget hus: vinstjaktens och olyckornas sjätte hus. Minns att Venus faller till en hora när hon blickar ner från himmelen och intresserar sig för människornas futtiga engagemang. Men borde inte sångarens Venus vara säker, som står i det himmelska Lufttecknet Vågen? 

Nej. Venus har här fallit så lågt det möjligt är. I termer av ett liv på den här planeten står Venus i fjärde huset för vilken Månen är signifikator. Tankarna leds ännu en gång tillbaka till Månens position i sjätte huset där psyket är underordnat såväl sjätte hus-signifikatorn Mars (olyckor och fiendskap) och även den pekuniära Merkurius, vinstjägaren. Den senare hittar vi i 2a huset för egen ekonomi och i samma "brutaliserade andlighet" eller skadade andlighet som Solen - hans djupa identitet omvittnar i mötet med planeten Jorden.

Eftersom så påfallande många av Andra världskrigets tyska nazister var homosexuella kanske man kan våga sig på en teori här: det slödder som far in och ut genom partiets inre cirklar allteftersom de råkar avslöja sin extrema rasism, kanske också är ett gäng garderobshomos som inte klarar att erkänna att de själva är "undermänniskor". Istället ger de sig på nästa utsatta grupp i hackordningen: invandrare.

Inga kommentarer: