Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 december 2014

Gisslandrama i Australien


  
AB har tidpunkten för gisslandramats början. Våldsverkaren Mars stiger i makttecknet Stenbocken, vilket väl närmast kan tolkas som att tidens tecken talar om en "olycka i samband med frågan om makt" eller "en utmanare/Mars om makten". Tydligen har ett plakat visats genom caféets skyltfönster som säger "Allah är större" (än det världsliga). I annan kontext än en gisslansituation skulle detta vara helt okontroversiellt. Bara Satans barn skulle förneka den ordning i vilken skapelsen utvecklat sig. (Rättelse. Enligt DN lyder skylten: "Det finns ingen gud förutom Allah.")

Den lilla människan är alltid offer när realpolitiska maktstrider utspelar sig och här står det njutbara livets Jupiter i det enkla och sinnesorienterade tecknet för bukfylla (caféet!) Kräftan. Västra hörnet är Jupiters svagaste position på himlen. Planeten sägs "upphöjd" i folkmassans tecken ("föd dem och låt dem må bra men reducera dem inte till statens egendom, store härskare och var inte som den onda Stridshingsten" - fritt ur minnet från den kinesiska furstespegeln Tao Tê Ching), Men Jupiters djupt empatiska position i näringsassimilationens tecken kan inte stärka planetens världsligt svaga läge i dödens väderstreck väster. HUSEN är viktiga vid tolkningen.

Stark är emellertid den stigande Mars i öster och därtill har krigaren en ömsesidig reception med Saturnus f.n. i Skorpionen. Makt och krig. Eftersom Saturnus under åtskilliga månader passerar en direkt opposition med den onda stjärnan Algol, Satans huvud enligt gammal judisk föreställning, är det ganska uppenbart att kampen står mellan Satans barn och Ljusets barn. Västerlandet kommer inte ens i sin undergång någonsin att förstå att de var Mörkrets barn. 

Att terrorism och gisslantagande är moraliskt förkastligt använder västerlänningen som indignerat försvars och mörkar i samma ögonblick att de själva står för det större brottet som, faktiskt, skapat den militanta islamismen. Den kodumma borgaren som följer nyheterna har givetvis tagit varje tillfälle att förtränga hur det var USA som skapade alla de terrorister de några år senare börjar bekriga, såväl Osama bin Laden som Iraks Saddam Hussein stod en gång på USA:s lönelista. 

En gisslangrupp som kanske inte överlever är en försvinnande liten del i den större historia detta handlar om. Men hela morgonen har jag inte hört Sveriges Radio sprida annat än desinformation, dvs fixering vid enskilda personöden i samband med dramat. Så håller man ett svenskt folk i dumhet och hjälper till att bygga islamofobin. Det är heller ingen slump att morgonradion pumpar ut motinformation för att förhindra svensk ungdom med muslimska rötter att "åka ner" och "dö".

Men vi få som förstår hur Rovkapitalismens mekanismer smörjer krigsindustrin kan därför ganska säkert identifiera USA, "den store Satan", i stjärnan Algol UNDER DENNA TID I HISTORIEN NÄR MAKTHAVAREN SATURNUS STRYKER FÖRBI STJÄRNAN.

Se även: USA i krig. Igen. (sep 2014) Jämfört med kartan för USA:s senaste krig, mot Islamiska Staten, kan man notera hur transiterande Saturnus i gisslanhoroskopet nått illgärningsmannen Mars i Skorpionens femte grad i USA:s (informella) krigsförklaring. Ont skall med ont fördrivas och den lilla illgöraren får nu påhälsning av den stora illgöraren. Saturnus knackar Mars i ryggen och påminner: "Gammal är äldst". (Saturnus på sanskrig: Shani, "den Gamle".) Gåtor för de visa att förstå, nonsens för de många.



PS. Man behöver väl knappast peka på att gisslandramer är synonyma med fängelsevistelser, vilket för blicken mot horoskopets tolfte hus för världsliga offer och olika institutioner för inspärrande och frihetsberövande. I tolfte fängelsehuset hittar vi Merkurius, disponenter till folkmassans Måne i Jungfrun, ett tecken känt för att mer än något frukta förluster av typen tolfte huset. Till den vinstjägande och diskriminerande kommer här exakt vad den fruktar allra mest: prövningen.


Tillägg. Morgonradion avslutas med en översikt av tidningskrönikorna. Den här av Ingvar Persson nämns. En förödande återblick som förklarar varför USA till och med mer än när de två tornen rasade meriterat sig för titeln den Store Satan! Sök bloggen efter kommentarer till George W. Bushs horoskop (och även jämförelse mellan honom och Stridshingsten och hans "arbetslinje").

Inga kommentarer: