Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 december 2014

Havsodjuret fick just två nya huvuden! Anders Borg bekänner färg


Hugg av ett huvud och två nya växer ut.
Näringslivet, mänsklighetens gissel.
Vad ska bli vår tids Herkules, dräpa
Odjuret och befria prinsessan/själen?

Alla såg det tydligt, men nu har Anders Borgs huvud officiellt växt ut ur Hydras kropp - han blir vice ordförande i kapitaljonglören Kinneviks styrelse. (DN)

Vilken satanist han var, den där helveteshunden född med viljan att "nedmontera under smärta" den svenska välfärdsmodellen. Här tillsammans med andra av monstrets huvuden i den svenska mediesfären.

Kinneviks Jan Stenbock gjorde en slags hänsynslös ung Bill Gates-karriär, svällde upp och tog över och frossade och hetsade sig själv till döds. Det är tecken nog på att han inte ägde den sene Bill Gates goda sida som ett anlag i sin själ. Inte den här gången.

Avkomman Cristina Stenbeck, Anders Borgs överordnade, bär på skulden från sin far. Faktiskt tycks astrologin indikera att hela "sub-generationer" kollektivt bär ett eller annat som de kanske inte ens är medvetna om. Men deras själar vet...




Jag syftar förstås på att den kontrollhungriga Saturnus för andra gången på bara några dagar "grisar i sig" kungavärdighetens välsignelse och behåller den för sitt eget gäng av privilegierade istället för att sprida välsignelsen över hela världen. Cristina Stenbeck FÖDDES KORRUMPERAD.


Se vidare, Wolodarski & anhang grisar i sig välsignelsen. Vi verkar vara något på spåren här!

Men så många föds ju under de åtskilliga månader då Saturnus blockerar kungastjärnan Regulus välsignelser? De är alla medskyldiga men vet inte om det. Bara deras maktlöshet - löneslavar som passivt deltar i något orättfärdigt system - maskerar vad de har i sig att förfalla till, skulle makt och medvind komma till deras del !!!

Se även: Vissa årgångar är mer hjärtlösa

Som synes är Cristina Stenbock med sitt påfallande sattviska horoskop inte som den rejält mörklagde Anders Borg korkad, senfärdig och benägen till missbedömningar. Det visar bara att det inte är frågan om kompetens som styr utan kollegialitet i den övre kasten, dit Borg nu lyckats hora in sig. Sattva guna är den "materiella fiber" som i indisk astrologi ger överlägsna intellekt och en sensibilitet som ser och rådligt ingriper långt innan senfärdiga typer som Borg ens fattat vad som pågår. Minns kritiken mot hans ekonomiska insatser under åtta års moderat vanstyre, han gjorde upprepade gånger fel saker vid fel tidpunkter - men i den borgerliga mediepropagandan är han nu "välmeriterad" etc, etc.

Bloggen har hittat ett horoskop som verkligen lyste av Sattva men som ändå tillhörde en gemen populist - invandrarhataren Geert Wilders i Holland. På basis av enbart ett födelsedygn är det inte lätt att förklara hur hans intelligens kunde slå så snett, men bloggen utsatte hans horoskop för en grundlig (och, gäsp, tråkig) djupanalys och tyckte sig se svagheter.

Cristina Stenbecks myckna LJUS hålls också fånget av MÖRKRET genom att psyket är så demoniserande. Ett antal och dessutom viktiga planeter betraktas av sinnelaget (Månen) som FIENDEN, dvs. de är sjättehusplacerade. 

Detta komplicerar vad vi just sade om Saturnus blockering av Regulus välsignelser. För vem är Saturnus som söker begränsa "kungastjärnan" om hela detta drama är något som Cristina Stenbock och hennes likar hyser agg till?

Vi behöver bara återvända till "Stridshingsten", vars himmel har en känd födelsetid och notera Saturnus i härskarläge i sociala kontraktets tecken Vattumannen men i Fiendens hus för att se hans hat mot det kollektiva samhällsbygge som gagnar alla människor (Vattumannen = mänskligheten). 

Den typiska omogna borgaren hatar staten för dess pålagor och blockering av den låga människans otuktade girighet på låga nivåer i själen. Stridspitten gjorde ideologi av den Vegetativa Själen - som om människan inte ägde ett högre och rationellt led. Hans "arbetslinje" är just detta hån mot den verkliga människan och ett slag för en undermänniskotyp som kryper i fruktan för att bli av med jobbet och gå hungrig ens några timmar. Hydra - rovkapitalismen vill ha människomassorna på denna stukade nivå! Monstret vill ÄGA alla människor.

Den rimligaste läsarten blir alltså att Cristina Stenbeck också hatar Saturnus som pesten. Den står för myndigheter och regelverk som hotar att dra gränser för hennes och hennes elitklubbs "kungavärdighet". Det blir naturligtvis ett obegriplig komplext horoskop om hon också betraktar Merkurius och Venus som sina fiender. Vad använder hon då för att tänka med? Har hon alls några känslor (Venus) att relatera till andra med? Här skulle man verkligen behöva ett exakt klockslag för att komma bortom psykets eller sinnelagets föreställningar. om vänner och fiender, vinst och förlust. Som Mån-Fiskarna tecknar saken, verkar kvinnan helt paranoid - i djup konflikt med sig själv och t.o.m. sina egna löpande tankar...

Sannerligen, denna Hydra tycks växa ut nya huvuden stundligen utan att någon ens huggit av de gamla. Då talar vi om något annat: om en cancer som sprider sina celler genom hela samhällskroppen. Och som den grekiska myten förtäljer var också Cancer (krabban) Hydras lojala supporter. Det är därför Stefan Löfven (Krabbans tecken) inte ens klarar att medge en skillnad på höger och vänster, för som blötdjur känner han instinktivt att hålla ihop med dem som kan återfukta honom, och kanske ge honom en plats i näringslivet efter den politiska karriären. Nej, den möjligheten har han sumpat. Det blir att gå tillbaka till jobbet som svetsare när Näringslivshydran fått igenom nya lagar som tvingar svenskarna att jobba tills de stupar. 

"Jobba fram till mållinjen som sätts av Din Saturnus-Dag" - detta är vad högerns "arbetslinje" egentligen handlar om. Det har uppenbarligen inte det här ko-dumma folket fattat, av senaste röstresultatet att döma. Nu var det ju uppenbart att det fanns 13% extra dumma individer som lät sig luras av ultrahögerpartiet SD, men ändå. Hade svenskarna inte varit ett så förgiftat folk i sitt kollektiva sinne (Månen) hade V och MP ensamma fått majoritet och kunnat påbörja operation avslappning och förmänskligande av vårt samhälle.

Nu fick vi istället se sanningen om oss själva i den politiska tvärlåsningen. Dum-svensken har visat sitt sanna ansikte.


Tillägg.

Bortom populistisk lätt-agitation funderar jag faktiskt lite över astrologins sjätte hus, jag har själv Jupiter i olyckans och fiendens hus, men jag är ändå inte i princip motståndare till monarkin, vilket man skulle kunna tro av en sådan placering. Detta har att göra med att horoskop alltid kräver tolkning och avvägningar av budskap och motbudskap. Ledarskap och kunglighet ligger också under det femte huset, Solens naturliga hus, och utöver Solen säger indisk astrologi att Jupiter har en så tydlig släktskap med detta hus att den blir husets signifikator (karaka). 

Eftersom bloggarens femte hus i huvudsak "fungerar", står därför två olika bud om ledarskap (och monarki) - baserat på en INDIVID - mot varandra. Bloggarens femte hus är fyllt av Luftelementet och blir därför ett omen om "idealistiskt ledarskap" eller att en ledare måste äga en upplyst ideologi (och då inte bara falsk marknadsföring om att så skulle vara fallet). Jupiter, å andra sidan, befinner sig i Skorpionen, i den döende Syndarens tecken och preciserar vem Fienden är. 

Fienden är alla de som söker berika sig storligen (Jupiter) på den döende biologiska organismen (Skorpionen), kort sagt den vinstdrivna hälsovården, den tyska Zyklon B-kemiindustrin som idag tillverkar inhumant dyra och vinstgivande mediciner och frontmannen Göran Hägglund och hans privatiserade apotek som inte ens bryr sig om de sjuka längre eftersom stegräknare och tuggummi är mer lönsamma produkter. Denna "monarki" hatar bloggaren av hela sitt hjärta: svart patrask som i skydd av den "normaliserade" kapitalismen suger ur de som bäst behöver hjälp av ett gott samhälle. 

Under några få år runt millennieskiftet jobbade jag på flashig it-byrå i Stockholm och blev delaktig i den inskränkta klassens obefintliga omvärldsorientering. Skiten smittade mig direkt eftersom jag var politiskt naiv och inte såg vilken funktion mitt arbete hade i ett större sammanhang. 

Jag brukar säga att jag fick ta en bumerang-karma i formen av efter it-bubblan helt ramla utanför arbetslivet på grund av denna närhet till att själv bli Fienden. Det är också därför jag säger att det finns mängder av Adolf Hitler och Cristina Stenbock "där ute", men det är tillfället som gör tjuven. 

De karaktärssvagheter som finns i nästan varje horoskop kan slumra sött i ett helt liv, om individen har turen att inte nås av överhetens välsignelse. För då kommer ofärdigheten direkt att visa sig, som den gjort i fallet Stefan Löfven, mannen som kallar sig socialdemokrat men inte vågar mopsa sig mot kapitalet.

Inga kommentarer: