Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 december 2014

Moderaterna, det omoraliska arbetarpartiet




Med upptäckten nyligen, att antalet sparade horoskop för moderata politiker vuxit till 229 stycken, var det självklart att se om någon trend från den lilla pilotstudien år 2012 skulle överleva. 

Med växande datamängder hade jag nyligen insett att enbart "brottsdömd" inte var en hållbar kategori. Åtminstone utraderades de tidiga studiernas svarta får, Solen-i-Väduren, när antalet brottsdömda närmade sig 600 kartor, mer än väl ett tillräckligt underlag för att studera eventuella "astrologiska effekter".

Man måste ställa klurigare frågor till sitt dataunderlag om man hoppas få en skymt av en astrologi som eventuellt "fungerar". Några grupper har dock övertygad under bloggens studier, som HBT-folk med sexplaneten Mars "fallna" läge i Kräftan och mördarnas lika "fallna" psyke/Måne i dödens tecken Skorpionen, för att bara nämna de mest uppenbart träffsäkra.

Varför jag valde att i likhet med senaste brottsstudien inkludera planeten Mars, beror på att det finns något tydligt ociviliserat över dessa borgare som hatar stat, hatar skatter - de låter som ett pluttinuttigt bikergäng, för fega, materialistiska och fantasilösa för att utveckla en verklig frihetsfilosofi och leva efter den. De är fångar i Rovkapitalismens nät men vågar inte se det, utan utvecklar en pseudorevolt. 

Läs SvD på sistone: jag har aldrig sett en sån samling fähundar till politiska debattörer. De är så hatiska och vulgära att man blir mörkrädd. Har de alla anammat den här bloggens sluggertaktik? 

Det finns således goda skäl att anta att omoralens planet Mars skulle kunna vara nyckeln till "moderat mentalitet". Glöm inte att Stridshingsten, Mars stigande i öster, introducerade myten om att Nya moderaterna var vår tids "arbetarparti". Och är det någon av de sju klassiska planeterna som är arbetare, är det den energiska men oförfinade Mars. Som härskare över Väduren står den för en entreprenörsanda och den föraktansvärda "go getter"-mentaliteten som de amerikanska ättlingarna till de lågutbildade utvandrarna från Europa naturligtvis lovprisar. 

De har sedan länge byggt sitt eget mytologiska moln och kommer aldrig att kunna trassla sig ur det. USA ser inte klart på sin omvärld, ändå verkar svenskarna tro på deras system. Och visst, det är ju vi som är de där fattiga och lågutbildade som ombefolkade Amärika till att börja med, äpplet faller inte långt från trädet.

Som härskare över Skorpionen är det svårt att se någon positiv egenskap hos Mars överhuvudtaget. Här byter krigsplaneten skepnad och kommer att beteckna Naturens dolda drivkraft att överleva - i ansiktet på dödens realitet. Drivkraften som Stridshingsten talade om var faktiskt Döden! Det var så nära svältdöden moderaterna under Stridspitten sökte driva människor i "arbetslinjen". 

Som sexenergin blir Mars-i-Skorpionen just den bärvåg som driver den onda instinkten till bara ett varv biologiskt liv ytterligare - detta är den natur de i övrigt gudlösa människor tagit som sin norm. De t.o.m. romantiserar över blomstren i "vår Herres hage" utan att se vilket Monster systemet som sådant är, sannerligen inget för mänskligheten att använda som modell för sina samhällen. Men det förstår inte de som väljer moderaterna.

Moderaternas totala anammande av en pervers darwinistisk myt om den starkes rätt och allas krig (konkurrens) mot alla "som i djungeln" är naturligtvis en perfekt logisk funktion av att dessa primitiva sällar inte förstår briljansen i konceptet om ett mänskligt samhälle med t.ex. en gemensam välfärd. Denna traditionellt socialdemokratiska paradgren är KULTUR där en låg moderat bara är NATUR. 

Redan ordet "näringslivet" visar att vi har att göra med den Vegetativa Själen som de klassiska grekiska filosoferna kallade den oförlösta och enligt många onda naturen - biologiska drifter har en fenomenal förmåga att mörka den kapacitet till intellektualitet som de flesta människor föds med, åtminstone i någon mån.

Tur att jag tog med omorals-indikator, för det visar sig vara Mars som ger några intressanta ledtrådar! 

Men i det här nästan dubbelt så stora testet lyckas ingen sol- eller månplacering nå en signifikant avvikelsen från det förväntade "slumpbruset":


Sol, Måne & Mars hos
229 m-politiker
24 20 20
19 18 28
17 18 20
23 24 20
14 21 21
23 15 28
14 12 20
21 22 17
24 18 10
14 21 10
20 15 18
16 25 17
Snitt:
19,1
Signif.
rel. snitt
(±50%):
<=9,5 e.
>=28,6


I testet i februari 2012 nådde Solen i Väduren, Oxen och Vattumannen överrepresentation hos Moderaterna, medan t.ex. Solen i Skytten låg på en bottennivå. Nu har Sol-Skytten avancerat upp till samma antal som Sol-Väduren och leder. Det visar hur stora svängningarna kan vara när dataseten är för små för att säga något säkert om! Ingen av de här två Eld-Solarna når riktigt fram till överrepresentation

Precis som två av de tre solarna i Eld leder som "handlingsmänniskan" bland moderata politiker dominerar två Mån-psyken i näriga och hungrande Vatten bland dem - en kuriös symmetri, men säkerligen en tillfällig "bild" att meditera över. Faktum är dock att tredjeplatsen innehas av den tredje Månen i Vatten, den i Skorpionen. 

Det här skulle jag vilja kalla en mycket intressant tendens, även om den bara är tillfällig. För det är ju det nattsvarta psyket i kalla Vatten som tecknar den allra tommaste människan, hon som i hög grad är rov för den låga naturen (Vegetativa Själen). Dessa är dem som är lättast att lura i sagor om kapitalism och konkurrens som den goda eller t.o.m. den enda vägen. Människor som är så hårt bundna till sina kroppars näringsbehov klarar inte att tänka visionärt!

Tillsammans med de eldiga Solarna får vi en soli-lunär "fantom-" eller "kompositbild" av bloggens "sensationalistiska" typ. En moderat politiker är med andra ord som artisten Madonna, vulgär, högljudd och konstlad. Häftig i känsloutbrotten och korttänkt. Extremt orienterad mot EXTRA ALLT.

Denna fantombild ligger dock och lurar just under ytan av det som en skeptiker skulle kalla rent "slumpbrus". Den klassiska kinesiska kulturen tog slumpen på mycket större allvar än den förfallna västerlänningen. Det var just i bruset som himmelens budskap framträdde, aldrig i döda "statistiskt säkerställda" tabeller politikernas lejda räknenissar lägger fram för att legitimera vad de nu vill genomföra. 

Kinesiska spåmän synade noga naturens "spontana" rörelser och lät intrycken speglas mot deras vidöppna sinnen - öppna också mot Himmelen varifrån från intelligens kommer. I mötet mellan naturens erratiska rörelser och den Perfekta Intelligensen drabbades spåmännen av förödande intuitioner. Det grekiska oraklet vid Delfi var en något grumligare version av samma tanke om att det är just genom det mest meningslösa som meningen smyger sig på - för den med öron att höra och ögon att se.

Men där det händer, är alltså vid den lilla illgärningsmannen Mars. Tittar man den hinduiska astrologins schema för vilka livsområden Mars särskilt är associerad med - förutom dess framfusiga självhävdelse i Väduren och dolda närvaro som naturens drift att vilja överleva och bevara sig själv (fortplantning) - då är Mars karaka för tredje och sjätte huset. Båda husen ägs "naturligt" av Merkurius, en logiker, en räknenisse och därför också merkantilisternas och handelsmännens planet. Mars energi och gatsmarthet (och inte sällan lurendrejeri via falska siffror) - en perfekt illustration av den universellt försmådda krämaren! Indierna har mejslat fram sin astrologi med stor skicklighet. 

Om man vänder sig till det indiska schemat för planetär vänskap, visar sig Mars möta fientlighet från enbart Merkurius, så att den eventuellt både själv förvärras i sin krigiskhet men också degraderar Merkurius intellektuella verksamhet en smula. (Ytterligare faktorer kan avgöra hur nära Lögnens ande en Merkurius står när Mars passerar något av dess tecken - eller hus!) 

Att Merkurius inte gillar Mars närvaro ger en pikant paradox eftersom Mars kanske just därför blir så lik Merkurius två jordiska hus, det tredje och sjätte, att den förklaras vara deras karaka! Är det inte så att man själv börjar likna det man hatar mest? Tredje och sjätte är moraliskt tvivelaktiga hus och det är "smartheten" hos Merkurius som attraherar omoralens Mars. Men det tredje är mer intellektuellt, mer öppet mot det himmelska, och kan bli bättre. Sjätte är enbart ett bottennapp i dess negativa orientering mot Jordelementet eller det materiella...

Som synes bränner det till på två ställen i zodiaken, båda Jordtecken som har en särskilt koppling till materialism och det fula ordet "resurser" som används för att dölja det ännu fulare "pengar". Moderata politiker hetsar som en bindgalen Mars i Oxen - tecknet som representerar äganderättsinstinkten. För en instinkt är allt det är. Den andra placeringen är lika intressant den, för Mars i Jungfrun skulle kunna läsas som en energi som orienteras mot jordbruket - Jungfrun gör mer än Oxen med det materiella, Jungfruns flinka händer söker förbättra jordens bördighet. Jungfrun jagar för evigt bättre lönsamhet i allt den företar sig. 

Detta är nu händelsevis Stridshingstens enormt viktiga och förstahusplacerade Mars, så man ser att han knappast var unik för partiet. Han representerade perfekt en allmän stämning bland moderata politiker som går ut på att misstro andra, tänka lågt om dem ("arbetslinjen" var en enda lång förolämpning mot landets arbetslösa och sjuka) och själviskt söka armbåga sig före andra. Här är då den föraktade krämaren - en närig liten typ som söker blåsa sin omvärld genom att fibbla med prissättningen! Inte konstigt att just Nya moderaterna hade så många skandaler under tiden i regeringsmakt. Här kombineras en naturlig illgörare med ett tecken som i sig är associerat med olyckor.

Se skillnaden i den hinduiska beskrivningen av Mars som karaka för det tredje positiva tecknet (tänk: Tvillingarna) och det sjätte negativa (Jungfrun). Den frispråkiga Tvillingarna är modig - tänk hyper-Tvillingen Bert Karlsson som verkar prata innan han tänker efter! Men han har tänkt efter, han var så frispråkig därför att han alltid stod för det han sade, vad man än tycker om hans åsikter. Den typiska Mars-Jungfrun Stridspitten å andra sidan var en människa man instinktivt inte litade på, han trixade med meningarna och man kunde riktigt höra hur det knakade i skallen hans när han sammanfogade ord till hela meningar som ingenting alls sade. Mars som sjättehus-karaka är inte imponerande: fientlighet och civila tvister. Var är Mars "mannamod" i den negativa fasen. 

Ja, studien av Stefan Löfvens fallna Mars i Kräftan skulle kunna åberopas här också, men faktum är att alla Mars-placeringar i negativa tecken inte alls är fega. Mars är urstark i Stenbocken och ger sig aldrig i Skorpionen! Det är negativiteten i Jungfrun i kombination med den "slinkiga" slughetens Merkurius som gör Mars till en så avtändande kraft. Stridshingsten trodde säkert på allvar att han var lite smartare än andra och den urbota korkade högerpressen kallade honom efter hans fega avhopp vid valförlusten för Strategen i flera dagar. Sen gick luften ur den planterade lögnen...

Utmärkande för Nya moderaterna är således Mars-i-Jungfrun, en tvistande och oärlig placering för Mars. Hur illa det är ställt med renhårigheten kräver exakt klockslag och en bedömning av hela horoskopet för att uttala sig om. Och det var heller inte målet här.

Vår "fantombild" har dock berikats oändligt av upptäckten att moderata politiker utmärks av en skadad "drivkraft" - de har sjunkit så lågt en själ i människokropp kan sjunka när de går igång på materiella resurser! Antingen för att, som i Oxen, "besitta dem", eller också, som i Jungfrun, få pundet att förränta sig bättre. Vår fantombild berättar således den generande fula historien om en överhettad (Eld + Vatten) profitör med svårt äganderättskomplex!

Vilken liten och obetydlig människa som framtonar här! Hur Sverige har misslyckats fostra sin befolkning eftersom det här partiet faktiskt under en kort tid hade nästan 40% av folkets stöd! Var vi kollektivt galna under Stridspittens värdelösa år vid makten?

I västerländsk astrologi, som kommit på glid, betecknar Jungfrun tjänare eller folk i serviceyrken. I praktiken lär inte Jungfrun dominera en genomgång av alla Sveriges hotell- eller butiksanställda men den antika agrara symboliken vittnar åtminstone om ett intresse att kultivera det jordiska, och uppenbarligen inte som ett självändamål, utan i syftet att skörda något av sina ansträngningar. Frukten eller vinsten. Men förbättring av vinsten ligger också i tecknets innersta kärna - annars hade symboliken pekat mot ett samlarfolk snarare än ett jordbrukande folk.

Som den här bloggen (måhända till visst förtret) föreslagit, är Jungfrun en symbol för den arketypiska Profitören, även om det krävs ett kapitalistiskt system som kontext för att Jungfrun ska börja visa en ful sida. Detta är en helt annan sort än den maktlösa träl Jungfrun var i antiken eller den harmlösa sort som odlar sina trädgårdsrabatter i förväntan på den "vinst" eller glädje prunkande växtlighet ska skänka dem som tack för nedlagt arbete. 

"Arbetaren är värd sin lön", sade Karl Marx och i Jungfrun räknar folk på varje litet korvöre. Det är därför den omoraliska Mars hittas i Jungfrun bland moderata politiker: här har vi mänsklighetens allra snålaste och mest ogina subset - om inga andra och mer generösa faktorer finns i horoskopet. Men det är återigen en annan fråga än den om Moderaterna, det omoraliska arbetarpartiet.

Som en sista kommentar till kolumnen med Mars placeringar. Se hur dramatiskt Mars närvaro krymper i det tredje och sista Jordtecknet. I Stenbocken kanaliseras Mars via Saturnus ansvarstagande profil och genast ser man att sånt gillar inte moderater! Så typiskt! Stenbocken står ju för en stabil stat. Efter Jungfruns personliga berikande blir inte Jordelementets yttersta konsekvens - ansvar för helheten - lika roligt längre om man är moderat. 

I sin tredje och sista artikel om liberalismen bluff (vilken superb trilogi!) skriver Johan Ehrenmark att, "makt handlar inte om att äga privat kapital. Det handlar om att kontrollera det". Detta bekräftas av Mars relativa frånvaro här, Moderaterna är de små krypen, de nyttiga idioterna som går en orättfärdig uppdragsgivares ärenden (de uppger inte ens vem som fyller på deras valkassa). Det undersökta kollektivet av moderata politiker visar i dessa två placeringar för Mars att de som helhet representerar viljan att äga och att profitera - så typiskt småfolk utan bildning, människor utan principer. Omoraliska fähundar.

Varför Mars sjunker till samma i princip signifikanta underrepresentation i Skytten, är mer gåtfullt, särskilt som den mer neutrala Solen är dominant i samma tecken. Det finns en logik som är tydlig: om Mars i Jungfrun är en småaktig "penny pincher" finns det inte samtidigt rum i partiet för att tänka stort och expansivt. Moderaterna är ett parti för småsnåla och själviska borgare, inte för energiska universalister (Mars-Skytt)! 

Dessutom är Mars i harmoni med Skyttens härskare Jupiter, och den sistnämnda är ju kommunismens symbol: "allt gott ska vara tillgängligt för alla". Sånt vill inte en ynklig människa höra något om, hon vill bara ha mer för sin egen privata del. Så Mars-i-Skytten är per definition en mindre omoralisk placering än Mars-i-Jungfrun.

Men problemet är inte alls löst eftersom också den väl företrädda Solen i Skytten är planetär vän med Mars. För att försöka få en hake på den här motsägelsefullheten prövar jag att titta på Moderaternas kollektiva Jupiter, ett riskabelt företag eftersom planeten befinner sig ett helt år i varje tecken. Skulle stickprovet på moderata politiker vara väldigt snävt är det bara några få zodiaktecken som kommer att stå ut och representera det åldersspann som för mest väsen av sig i medierna... Nu är det emellertid ett enda tecken som skjuter iväg som en raket och det visar att vi har hittat något som kanske är utmärkande för en moderat, för en borgare...


Jupiter hos
229 m-politiker

15
19
21
15
28
13
23
18
12
26
20
19
Snitt:
19,1
Signifik.
rel. snitt
(±50%):
<=9,5 e.
>=28,6

Här råkar vi, utan att ens ha tänkt på saken, möta den renodlade hinduiska symbolen för yrkespolitiker! Eller rättare sagt en direkt analogi till politikerindikationen. Jupiter är bhava karaka för det femte solära huset för ledarskap (= Lejonet). Justerar vi vår fantombild ser vi därför att det uppstår en ömsesidig reception mellan Solen och Jupiter - Eld till Eld! 

Men här kommer kruxet - och jag har nämnt det mest som en logisk invändning utan något empiriskt stöd: Solen söker mejsla fram sin individualitet i Skytten, ett generöst tecken som vill alla väl, men Solens disponent har inte nått samma mognad. "Solens själ", Jupiter, är mest intresserad av att härska och domdera i Lejonet. I sig är Jupiter-Lejonet en förnämlig position för uppmuntrande ledarskap, men här blir den en black om foten för Solen i Skytten som alltså inte alls inte representerar universell godhet, vilket Solen i Skytten gärna påstår. 

Den kompositbild vi får av den moderata politikern är alltså att han söker evangelisera eller universalisera bilden av en välmående Lejon-pamp! Detta är då den borgerliga lögnen som visar sig när man ser hur mycket prylar av dålig kvalitet borgarna drar in i sina hem. 

De försöker leka kung/drottning men deras lyx är patetisk fejk och någonstans sitter en Storkapitalist och skrattar rått och sin egna tjänare, en Storkapitalist som framgångsrikt lyckas kränga på dessa korkade borgerliga moderater myter om produkter i "premium-klass" och andra falska pr-trick för att sälja samma skräp gjort av låglönearbetare men med ännu bättre vinst. Öppna ögonen och se vilka bluffvaror som haussas och säljs till överpriser! När jag tittar på grabbiga prylar ser jag försämringen av materialkvalitet för varje år som går, samtidigt som sakerna som förr var av verklig metall nu kostar fyra-fem gånger så mycket. Det är lackerade pappersskal som säljs till medelklassen för summor motsvarande dem medelklassen för tjugo-trettio år sedan kunde köpa kvalitetsprodukter.

Typiskt nog rasar Jupiter i sitt sanna positiva läge för "allt gott åt alla" - hemmaläget i Skytten - och når nästan underrepresentation när det kommer till att stötta den "arttypiska" Solen i Skytten. En "negativ" bekräftelse på att moderaterna inte är några sanna ledare för mänskligheten (Skyttens härskare Jupiter kallas ju Guru i Indien och denoterar en välvillig fadersgestalt som verkligen vill ge barnen det bästa han har att ge. Sådana här inte moderaterna som stjäl från andra för att ge de sina. En sann guru hämtar från Ymnighetshornet och ger mänskligheten, han stjäl inte från de fattiga som Stridshingsten och Anders Borg gjorde.)

Om vi tar den väl företrädda Solen i Väduren som utgångspunkt i annan typ av grundtyp inom "moderatismen" blir man nästan mörkrädd av kombinationen av ego-driv och självtjänandet från en Mars i Jungfrun.  Barnet/Väduren vill ut i världen och erövra den, men den underliggande disponenten har redan avgjort sig: den kommer så snabbt den någonsin kan söka ett privat litet fält att odla, bara för sig själv och sin egen plånbok! En föga storslagen eller hjältemodig typ av Sol-Vädur i denna variant av fantombild på en moderat politiker.

Sol-Väduren men nu disponerad från Mars-Oxen är påfallande lik nationalpsyket i Sverigehoroskopet: Månen baserad på en sataniskt förgiftad Mars-Oxe. Ja, här är kanske "det nya arbetarpartiet", denna cyniska slogan från någon pr-nisse i kungliga huvudstaden: knegaren är en omogen materialist med ett perspektiv på livet som stannar på barnets egocentriska nivå. Här är svensken som inte nått någonstans i kollektiv bildning sedan detta var Fattigsverige och folk utvandrade till USA. Moderata politiker är verkligen så låga som man kunnat befara av att lyssna till deras mytologi.

Att både katalysatorn Mars, den mörka passionens planet, och expansiva, lycksökande (och turliga) Jupiter gav tydliga resultat medan tidigare effekter av Sol och Måne ebbade ut, ger anledning till eftertanke. Har den här bloggen underskattat t.ex. Mars bidrag till den psykologiska orienteringen och kanske t.o.m. felaktigt valt att koncentrera sig på de förhållandevis neutrala Solen och Månen i test efter test? 

Inga kommentarer: