Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 december 2014

Moderaternas extra stämma ger onda omen! Klassamhället återinförs.

På nya moderaternas sajt skrivs partinamnet med gemena bokstäver. En gemen människa är inte en trevlig människa. Skrivsättet var cool för typ 20 år sedan då de här nya broilerpolitikerna växte upp. 

Uppgiften om starten kl. 13.00 för deras extra stämma, då Kinberg Batra formellt installeras som partiledare, ger det tyngst vägande horoskopet sedan partiets ordinarie stämma 2005 då rökridån "nya moderaterna" sjösattes och vars horoskop kan studeras här, i backspegeln av det elände som alla utom borgarna själva utan problem har noterat.




Bara för att vara säker ställde jag om horoskopet med koordinaterna för Friends Arena i Solna istället för Stockholms. Resultatet är detsamma: första graden av Tvillingarna stiger i öster, vilket ju för numerologer berättar om en genesis, en begynnelse av något slag. Men det är sanningen en början på ett Mörkrets välde!

Det par hus som färgats i mörkare grått är den axel som antikens astrologer betecknade som en monstruös axel, Tyfons axel. Det är vreden i jordklotet som kanaliserats längs denna linje och bloggen noterade 2013 (med många andra) att arkeologer i Turkiet hittat Dödsrikets port varur dödande gaser ur jordens inre pyste upp. Tanken om en Dödsrikets port var uppenbarligen generisk eftersom Dödens dödliga andedräkt även kopplades till vulkanen Etna på Sicilien (se detta inlägg med länk till ett tidigare nyckelinlägg). 

Det här är förstås koprofilins axel både om man ser till den naturliga zodiakens motsvarande tecken Oxen/ätandet och Skorpionen/exkrementerandet, eller håller sig till husaxeln enbart. Hela den ensidigt materialistiska världsbilden är i sig ett stycke lort kring vilken insektsliknande varelser som bara skenbart ser ut som människor svärmar. Här är alla de som vill ha del av "resurserna".

Vad som syns i Moderaternas nya horoskop är inte att något nytt ljus kastas in över den här triviala intressenivån men väl att Oxen och Skorpionen byts ut mot ett annat teckenpar i den negativa Jord/Vatten-polariteten. Det är Överherren Stenbocken och den underdånliga och maktlösa folkmassans Kräfta som här knyts in längsmed den sataniska axel som tecknar enbart resursuttag och åtföljande korruption och död. Det onda åttonde huset står också för ärvda pengar så det är inget annat än gammelmoderaterna som åter är på bana efter det marknadsliberala fiaskot med Stridshingsten och Anders Borg.

Stenbocken representerar traditionens tyngd och det med långa historiska rötter. Nu står visserligen Stenbocken i borttynandets åttonde hus, men dåliga vanor dör inte lätt. Det som visar att det är en död och ond koloss som ny byter partiledaransikte framgår av att rollspelets ascendenthärskare här är Merkurius och att den själv befinner sig mitt inne i denna svarta axel för dem som förespråkar mer hackordning, större klyftor mellan de rika och de fattiga.

De som lever genom nedärvda pengar är redan döda, enligt astrologins underfundiga och filosofiska fikonspråk, och om någon funderar över vilka monster det här partiet har som sina kärnväljare, är det bara att fortsätta studera kartan.

Nästan alla planeter befinner sig i så kallade onda hus! Och de två som tycks ha undsluppit den negativa karma en sådan husplacering indikerar, är istället verksamma illgärningsmän och fastmer i position att agera effektivt och korrumpera via deras placering i viktiga hörnhus (Solen) eller triangulära hus (Mars)! Minns hur Stridshingstens nionde hur för gudomlig kontakt och transparent samvete var en svart öken! Här ser vi samma mörker vid det formella tillsättandet av hans efterträdare. 

Men nu består Moderaternas "högsta goda" av att med en dubbelt ond Mars (minns Stridshingstens dubbelt onda Mars stigande i hans personliga första hus) tvåla till det goda samhället - Vattumannen - så att det aldrig måtte resa eller organisera sig igen (notera hur Vattumannens disponent Saturnus, precis som i Stridshingstens horoskop betraktas som en fiende via placeringen i det onda sjätte huset för fiender). 

Denna hatiska och helt perversa avart av ett riktigt niondehussamvete måste samläsas med den onda axeln Tyfon och de "ärvda pengarnas" önskan att använda den lilla människan (Kräftan) som foder för sina diaboliska påfund. Medelklass, invandrade fattighjon, alla ska röras ner i en låglönegryta som de gamla pengarna med den globala Rovkapitalismen är eniga om är den enda vägen. De gamla vill nämligen själva dö och måste likt varje diktator eller fältherre bränna och salta jorden efter sig. Så förbannat onda är människorna bakom Moderaterna!


Bloggen hittar för närvarande det ena horoskopet efter det andra på högerkanten som slår nya rekord i avgrundslikt mörker! Anna Kinberg Batra avslöjar sig genom det här horoskopet vara just en så i djupet ondskefull människa som bloggen varnade för genom att ställa hennes ansikte bredvid Adolf Hitlers. 

Nu är civilisationsförstörarna här. Att Per Bill drog tillbaka några futtiga miljoner till kulturtidskrifterna var bara ett spel för gallerierna. Snart kommer Rovkapitalismens stora kanoner fram. Och de förbannade genomsnittssvenskarna förstår inget alls av var samhället är på väg!

Jag säger som Bob Dylan, ett sentiment som tyvärr går emot den pigga Kajsa "Ekis" Ekmans optimistiska "can do"-aktivism

No matter what gets in the way and which way the wind does blow
And as long as it does I’ll just sit here
And watch the river flow

Det här är gammal 60-tals-Dylan men den amerikanska protestsångsrörelsen bottnade i kristna uppfattningar om vad som konstituerade människans "människovärde". Det existerar inget människovärde om man är en materialist och tar bort själen. (För dessa är moral bara en konvention och arbetarnas rättigheter besvärande trams.) Men den amerikanska protestsångsgenerationen räknade med en inneboende storhet i människan som gav henne ett värde och en metafysisk bas för påståendet "det du gör mot en av de minsta har du gjort mot dig själv". 

Moderaterna skulle som de vampyrer de är ögonblickligen förintas om de fattade att det är ANDEN som är den minsta gemensamma nämnaren för rik och fattig. Att de är samma varelse på ett högre plan än det lilla egot finner sig bekväm med. Dylan sjunger om anden när han säger att det "blåser i vinden". Ja vindens egna rörelse är en metafor för anden i dess osynliga och indirekt verksamhet här i världen. Vi ser den bara i dess effekter, den sätter folk i rörelse och vredgade stormar fäller till och med de största träd. 

Det är stormvindar - Guds straffänglar på Jorden - som Dylan klokt väljer att stiga åt sidan för, och låter overklighetens drömlika flod rinna förbi alltmedan hämndänglarna hamrar mot den. Tsunamin 2004 gjorde uppenbarligen ingen västerlänning ett dugg klokare, för den här fördömda arten kan inte längre läsa budskapen som kommer via naturen.

Moderaternas nya horoskop är ytterligare ett sådant budskap som kommer att gå obemärkt förbi alltmedan de gamla och ärvda pengarna närmar sig sin Räkenskaps Dag. 

Det torde vara uppenbart nu att vänstern inte har pengar, koordination eller intelligens nog att hålla den globala Hydran stången. I ett sådant ögonblick råder den antika kinesiska livsmanualen de med nobelhet i sina själar att inte kämpa den fruktlösa kampen. Man måste helt enkelt låta Ondskan förgöra sig själv, vilket här innebär inget mindre än en civlisationskollaps och en ny världsordning om vilket vi inget kan sia om än, annat än det fina löfte som ligger i Vattumannens tidsålder. 

Men mellan nuet och denna nyordning ligger som sagt de gamla pengarnas domedag. Det är svårt att säga om det är araberna som till sist kommer att ge mänskligheten tillbaka deras förlorade ära och stolthet, eller om "gula faran" (som de obildade svenskarna förr sade) - kineserna - kommer att hölja världen i en period av brutalkapitalism med yttersta syfte att hjälpa den fattiga tredje världen och tvåla till USA och väst... Här, uppe i sjunde himmelen, ritas det fortfarande på framtiden.


PS. Man kan tillägga att Dylan själv var tungt under Tyfons axel men troligen medveten om det. Vad han eller rättare sagt musikbranschen inte vill berätta är att den stora rebellen traskar runt på greenen och spelar golf som den värsta borgare. Nå, han gjorde väl sitt viktiga de år han skrev texter som ovanstående...

Inga kommentarer: