Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 december 2014

Moderaternas ledarnominering




Bara timmar efter ett bombhot på Arlanda nominerar Moderaterna sin nästa ledare efter den svekfulle Stridshingsten (DN). 

Av horoskopet (se också inlägget om Arlanda-hotet) är det ingen tvekan om att det här partiet kommer att fortsätta på sin inslagna linje av lögner och människohat. Det är verkligen ett parti som inte tjänar någon annan än den svenska Storfinansen.... 

Tidpunkten för nomineringen påminner faktiskt om den hatiske Obama bin Ladins horoskop eller det för misantropen Woody Allen, och att ha diktatorn Saturnus som ascendenthärskare på himmelen och därtill placerad i tionde huset för totalitär makt - och kombinationen bildar "den sociala utslagningen eller utstötningen" - det säger det mesta om vad det här partiet står för. De är sociopater hela bunten.

Hela tre "dissociationer" (Vatten/Luft-blandningar) visar att partiets desinformation kommer att nå rekordhöjder under Kinberg-Batra (hon har redan bevisat att hon inte klarar ens elementär statistisk utan att missrepresentera den).

Det passar bra att använda DN:s rubrik lite längre ner på förstasidan som kommentar till dagens himmel och det mesta som timar därunder, inklusive nomineringen:


Den här himlen är lika svårt att få rätsida på som Sverige just nu famlar under sin självförvållade idioti. Att det nu inte bara är en lokal svensk himmel framgår av att världens största förbrytare, USA (Moderaternas favoritland) idag kryper till skampålen och erkänner sin horribla tortyr på oskylda i svallvågorna efter 11 september-attentatet. Så passande de horoskop som gäller just nu:





NYTT DEN 21/12 2014: DET AUKTORIATIVA HOROSKOPET FÖR MODERATERNAS EXTRA STÄMMA

Inga kommentarer: