Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 december 2014

Moderaternas reklambyrå: När Stridshingsten tänkte med pitten

När SvD/Näringsliv skriver att reklambyråerna - dessa satans parasiter som tjänar pengar på både motgångar och medvindar - gnuggar händerna inför nyvalet, och därtill namnger den byrå som skapade en så usel reklam att Moderaterna föll rakt genom Gevalia-reklamens ranka golv, då måste bloggen in och granska!

Och det blir napp direkt. Isabelle Lewenhaupt startade reklambyrån Fortune Factory 2013, efter att Stridshingsten och den kapitalförstörande hysterikan Filippa hade skilt sig. Nu vet vi alla hur det är för de som blir övergivna, de börjar jaga efter något snarlikt att överföra sina känslor på. Och är inte reklamkvinnan - tidigare en penningräknare precis som Stridspitten själv - och Filippa väldigt lika varandra?




Båda har det där menlösa och skenbart harmlösa leende som bara intelligenta människor kan koppla samman med den principlösa och giriga själ som befolkar antikens universum: den Vegetativa Själen, den näriga själen som ska ombesörja att organiskt liv klarar sin utmätta livscykel men som, när människor dukar under för dess simpla signaler leder till principlös ondska och girighet. 

Ibland kommer ondskan i vad som upplevs som en attraktiv förpackning eftersom det osynliga Vattnet utöver någon märklig dragningskraft på den fysiska kroppens omedvetna system. Men det är inte genuin attraktion, det är bara naturens fortplantningsinstinkt.

Filippa Reinfeldts horoskop var en hopplöst dysfunktionell blandning av i huvudsak Lejonet (lyx och överkonsumtion), Oxen (äganderättslig) samt Kräftan (den enkla näringssjälen). Och vad är det vi ser i Lewenhaupts horoskop, om inte....


Solen i Lejonet vill LIV
men Månen i Skorpionen fruktar DÖD -
negativiteten segrar

Samma tre tecken i nyckelroller! Tamejfan, det var Stridspitten själv som styrde Nya Moderaterna till den byrå som producerade de lägsta, mest ointelligenta och rakt motbjudande reklamaffischer jag sett, både inför EU-valet och sedan riksdagsvalet.

Det står LOSER skrivet rakt över den här kvinnans hela horoskop och det är typiskt att högermedierna väljer att inte skriva ut hela namnet på hennes företag "Fru Fortunas Fabrik" om man översätter dumsvenskens pladder på engelska tillbaka till ord vi redan äger. "Fabrik" låter väl för mycket proletär för att passa SvD/Näringsliv men det är exakt så kvinnans horoskop ser ut. 

Detta är en astrologisk sinnebild för Underklassen, fast med drömmar om att skina som en härskar-Sol, som ett kungligt Lejon i maktens tionde hus.

För vi tittar nu på dygnet ur den sublunära eller vegetativa principens perspektiv: ur den fallna Månen i Skorpionens syn på saker och ting. Ett psyke som fallit så djupt i vulgaritet och osmidighet som denna Måne kan göra om den har dåligt stöd - och var är stödet från en fallen Mars i Kräftan? (Se det avslöjande inlägget om Löfvens sanna hemvist.)

Att äregiriga demonen Rahu (Drakhuvudet) vistas med den fallna Mars gör bara fiaskot så mycket större: den här svarta Skorpion-Månen tappade allt och de väljare som "Fru Fortunas Fabrik" skulle ha lockat till moderaterna stack istället iväg till ett fascistiskt och invandrarhatiskt parti !!!

Nej, Stridshingsten fattade ingenting när han blev betuttad i denna nya unga version av Filippa och med reklamkvinnans rent horaktiga fallna Venus i Jungfrun mitt på sin ascendent allierade sig.  Hennes fallna Venus EXAKT på hans Jungfru-Mars, i detta med verksamt (aktivt) ond och söndrande. Var det Pitten och Fru Fortuna som tillsammans kokade ihop alla nymoderaternas negativa valslogans?

Ser den återkommande läsaren hur obegripligt väl alla inblandade horoskop passar ihop? Lewenhaupts Sol i Lejonet kan vi stryka ur ekvationen, visst kämpar den för att nå individualitet men resten av horoskopet drar ner mot obegripligt låga och simplistiska nivåer. Moderaternas negativa kampanjaffischer inför valet handlade mest om "Goodbye" si och så (om oppositionen vann). Nu ser vi hur den kvinnliga vd:ns horoskop perfekt illustrerar ett Lejon som blåser upp och förstärker sin inneboende onda negativitet. Och den onde Stridshingsten var så blind att han inte såg vart det barkade... 

Ingen människa med förnuftet i behåll skulle våga lägga så här viktiga frågor i Fru Fortunas händer. Denna romerska gudinna representerar ju kaos och rena nycker! Det är henne obildat folk tillber i hopp om att få bukt med Månens irrationella svängningar. Moderaterna kollade inte ens upp vd:ns horoskop för att säkra att Månen - Fru Fortuna - var frisk och kreativ! Jag skulle inte kalla en fallen Måne disponerad av en fallen Mars i händerna på en girig demon för ett friskt psyke! Det här liknar mer en kvinnlig version av Anders Breivik. Och så blev det också "negative campaigning" för hela reklambyråslanten. Och folkmassorna backade bort.


PS. Detta var möjligen en skröna. Men det skulle inte förvåna mig om Fru Fortunas Fabrik fick kontraktet just på något vinmingel där Stridspitten fick syn på en ny version på sin Filippa... Så går biznizz till i det dekadenta och mediokra mellanskikt där de halvrika rör sig. Det blir Nuon-affärer på rad eftersom ingen av dem kan tänka klart och principfast. Det är deras egenintresse (se 11e idealhuset i vd-horoskopet) som lamslår den högre insikten om att den enda vägens politik i 21 århundradet är "allt gott åt alla".

Inga kommentarer: