Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 december 2014

Per Bill, moderat, insåg hur nära diktatorns mentalitet han kommit...

...och valde att inte mörda den lilla spillra av tänkande svensk intelligentia som haft tidningsstödet till hjälp.

Jag minns tillbaka 2011 när jag skrev ett tidigare inlägg om Per Bills horoskop och hade roligt åt att färga honom illröd eftersom han då hetsade över vänsters "missbruk" av KD-anmälningar. (Efter det har högern visat om möjligt än sämre omdöme i den frågan).

Borgerliga Dagens Nyheter hade 2011 ännu inte tagit kål på yttrandefriheten på sina sidor utan erbjöd friskt med möjligheter för bloggare att kommentera deras material. Men att skämta med en moderat gick inte. Inlägget med en högröd Per Bill var svartlistat efter bara någon timma. 

Samma sak hade hänt med det första inlägget då jag drev med moderaterna och Stridshingsten (det var innan han titulerat sig själv på det viset). DN-censur igen. Moderater och diktatur, någon? Redan Carl Bildt som regeringschef bluddrade på om "den enda vägen" - det var innan han blev helt Filippa-korrupt och odlade vägar till privat rikedom under sina många resor i österled...



Nu ger sällan DN några möjligheter till blogglänkar längre, men de skulle säkert bannlysa en bild på den här skälmen - som hämtad från någon gammal svensk pilsnerfilm - även om jag kompenserade genom att den här gången måla honom kyligt blå... (Att han tog tillbaka budgetskärningen vittnar ändå om en fri vilja och kontakt en rationell själshalva...)

Kort om Bills intressanta "triangeldrama":



Psyket i godmodiga Skytten och rätt huvudstupa och "over the top" eftersom disponenten Jupiter står med överdriftens demon Rahu i ett tecken som normalt söker balans.

Samtidigt är sinnet fylld av mästrande Saturnus och hans pekpinnar. Saturnus håller Venus (Jupiters disponent) i kort koppel så att vi får en bild av någon som universellt söker begränsa folkets resurser (Månen står för folket). Aggressionens eller fanatismens Mars finns också med i den här märkliga varianten av Skyttens tecken. 

Per Bills Mån-Skytt figurerar faktiskt hos värsta diktatorn, Hitler, men av det går det inte att dra några slutsatser. Normalt sett är Skyttens tecken generöst. Faktum är att Jupiter-Vågen som disponerar över Mån-Skytten är ett bryderi sedan vi sett hur Vänsterpartiets styrelse har just dessa två zodiaktecken som de flitigast förekommande i ledningsgruppen. Och båda tecknen är idealistiska och vill gott. Mycket otypiska tecken för en moderat.

Var det möjligen något av det goda vi såg när Bill kom tillbaka till sina sinnens fulla bruk och tog ansvar för Sveriges intellektuella små andningshål - de kulturella facktidningarna?


Inga kommentarer: