Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 december 2014

Producenter och filosofer dissar uppkomlingen Angelina


Skyltdockan Angelina ogillas av producenten Scott Rudin

Skvaller från toppar inom underhållningsindustrin kan vara kittlande! Särskilt när det skänker bekräftelse åt den gamla världens skarpa insikter i psykologin hos de levande kräldjuren på denna jord.

Enligt AB har delikata mejl mellan en Hollywood-producent och en höjdare på Sony Entertainment läckt ut, och den mäktige producenten var rosenrasande över blotta tanken att riskera sitt renommé genom att koppla ihop en av filmbranschens skickligaste regissörer med Angelina Jolie, en "bortskämd snorunge med minimal talang".

Det är sant. Jag har förmodligen aldrig sett en så obegåvad aktris i modern film. Det är enbart Hydran man ser i verksamhet, den monstruösa närighet som driver alla branscher i den kapitalistiska världen som försöker slå mynt av alla som fått lite medvind. Brangelina är en fin inkomstkälla för många huvuden på Vattenelement, det näriga havsmonstret! Lustigt nog brottades en gång hennes far Jon Voight med en stor låtsasorm i en äventyrsfilm.

Den arma kvinnans eget horoskop bekräftar antikens föreställningar om den låga Vegetativa Själen, utan hetta, passion eller nerv, bara ett kallt vax som väntar på att Elden ska ge den något att forma sig efter, eller i termer av organiskt liv: förbränna och assimilera till sin egen biologiska struktur. 

Här är då den ursprungliga tanken i den svenska högermänniskans motbjudande föreställning om att statligt anställa är "de tärande" eftersom de inte tillför marknadsekonomin något. Själva tror sig dessa spöken från Underjorden vara "de närande", men som bloggen visat genom åren är det precis tvärtom. Näringslivet och dess slavar - det är de själva som är de tärande. De lever bara genom den pågående rovdriften på planeten Jorden. Den överkonsumerande västerlänningen kommer kollektivt att hamna i helvetet för sina senaste jordeliv och återvända i någon skövlad värld en bit in i framtiden. 

Detta brott mot alla kosmiska lagar gör sig i dessa dagar sossarna och LO skyldiga till, som i sin jakt på makten, dumpar Miljöpartiet, som fastän veliga och diffusa, ändå har fått korn på Morgondagen, en morgondag där världen inte längre styrs av den sjuka fantasin om ständig ekonomisk tillväxt, dvs. en morgondag där kapitalismen som "-ism" har dukat under till följd av sin oduglighet och omänsklighet.

Nå, Angelina Jolie tillhör genom den nisch hon valt att verka i de tärande, hon också, även om det är uppenbart att hon och maken donerar generöst till goda ändamål (och kan dra av för det, så det är frågan om man verkligen kan kalla detta för personliga uppoffringar).



Noll eldig passion, noll intellektuell böjelse. Enbart det kroppsvårdande djurets böjelse mot den egna stofthyddan - det är exakt vad zombien Angelina gestaltar i precis varje parodisk tonårsrulle jag sett henne i. Hon spelar nästan bara endimensionella karaktärer och har inget fungerande minspel överhuvudtaget. För riktig nativa människor utöver HAVET EN LOCKELSE, hennes extrema överdrift av Vattenelementet gör henne således till en siren, ett havskreatur som lockar sexsvultna sjömän att hoppa över bord bara de hör sirenens sång. 

Den kända bilden är en perfekt parallell till tanken om Narkissos som kärar ner sig i sin egen spegelbild i vattnet eller berättelsen om hur själen lider ett "syndafall" och bryter genom den vattenyta som Jesus sedelärande lyckades gå på, utan att trilla igenom!

Det handlar om risken att bli fånga under den näriga Vegetativa Själens fånge och inte ha tillräcklig karaktärskraft kvar i sin Sol att vänta blicken uppåt igen utan tvärtom fullborda syndafall genom att lika horan blicka ner mot det lägsta elementet, Jord, och i denna korslutning med absolut negativitet stänga dörren till Fadern (minns Angelinas extrema problem med sin far Jon Voight) och blir ett själsdött djur. 

Ja, hon har faktiskt "själens form" Saturnus i homo sapiens eget Luftelement och Tvillingarnas tecken, men i syfte att kunna bli en perfekt Venus-på-Kräftascendenten - en femme fatale - måste man offra Saturnus i 12e försakelsens hus. Det råder alltid en fascinerande spänning mellan 1a ego-huset och 12e huset. I vissa horoskop tycks 12e mest markera det egot måste dumpa för att kunna göra sin grej. Men i andra horoskop markerar 12e istället något djupare: de saker som själen befriar sig från för att återupprätta sig från sitt fallna tillstånd.

I Angelina Jolies fall valde jag att se Venus exakt stigande i öster som ett svagt ego som väljer världen och offrar Fader Saturnus, dvs den enda som kunde ha givit henne ryggrad och verklig karaktär. Istället har hon ägnat sitt liv åt att operera på såväl mjukdelar som skelett för att fullborda den obeständiga naturens Kräfta! Det är så tragiskt att man bara kan häpna. Sådana här vrak gör Hollywood till upphöjda stjärnor.

Men i branschen finns det uppenbarligen en och annan som också hedrar yrkeskunnande och inte vill ha med tomma uppkomlingar och mediokra plagiatörer att göra. 

Kanhända kan den mäktige filmproducenten Scott Rudins misogyna yttrande ha en del att göra med att han listas på nätet som en av de mäktigaste homosexuella i filmbranschen. Som gay är han naturligtvis oemottaglig för den här sirenens veka sång och i position att bättre avgöra graden av talang. Wikipedia nämner dock att han i andra stycken av den läckta e-posten har varit på färgade. Att vara homo är inte lätt, längst ner bland naturens mer förryckta skapelser återstår i princip bara att trampa på de svarta slavar som byggde den vite mannens USA!



Återkommande läsare identifierar strax den mörkgrå axeln som den sataniska, den alltför hårda bindningen till rent och skärt materialistiskt eller kroppsligt tänkande. Det förvånar inte att den hämmande och begränsande Saturnus i opposition till kvinnans egen planet Venus figurerar i ett fall av homosexualitet, eller att samma hackordningens Saturnus ligger bakom rasistiska kommentarer om president Obama - Oxen och Skorpionen tillsammans kan sjunka så här lågt, Jord och Vatten i dess mörklagda tillstånd av Tamas guna!

Men någon kanske undrar varför bloggaren inte ens övertydligt blåfärgade en nymåne i Lufttecknet Tvillingarna?

Därför att nymånens disponent förklarar så mycket mer! Merkurius har gått ner i den Vegetativa Själens domän och givit upp sin födslorätt som härskare över Tvillingarna, i indisk astrologi det älskande (heterosexuella) paret, Mithuna (eller Mituna beroende på transkribering).

I själva verket råder en ömsesidig reception mellan Merkurius och Månen så att den oheliga mixen av Luft och Vatten borde ha markerats även i Tvillingarnas tecken. Men jag ville behålla fokus på det som händer i Kräftan, i havsdjupets tecken, i det jag tror är Hydras preeminenta tecken (även om dess monstrositet för tankarna mot Skorpionens förgiftade vatten, vilka sannerligen också finns representerade i det här horoskopet).

Komplexiteten i andra ekonomihuset för den här mannen med ansvar för finansieringen av Hollywoods prestigeprojekt är enorm. Dels har vi den ömsesidiga receptionen som vi tidigare sett i flera fall av lösmynthet eller en slirig tunga: poeten Marcus Birro har av medierna presenterats i veckor nu som en som rasar över att hans karriär som medieprofil går i kras - det är de sataniska medierna som söker glömma att de också är döende genom att lyfta fram den sensitiva Tvilling-Kräft-blandningen Birro. 

Vi hade slippriga moderaten Sten Tolgfors och svensk vapenexport till diktaturer. Den mannan är nu nära knyten till det den svenska grenen av det globala militär-industriella komplexet, Hydran igen, och nu i sin allra mest mordiska närighet! Sannerligen, när sossarna nu petar bort Miljöpartiet på armlängds avstånd har de också avslöjat vilka de är. De är inte intresserad av mänsklighetens och Jordens framtid, de är för små i anden för att kunna hantera de Viktiga Frågorna.

Producenten Scott Rudin har sin handelsmanna-mentalitet (Merkurius) nedsänkt i Vatten och känner där hunger och sug. Det går aldrig att mätta kapitalismen eftersom "tillväxt" i ekonomin är en lögnaktig omskrivning för att det finns vissa i det här systemet som åderlåter det, tär på det, och snor åt sig gigantiska summor pengar. Se Annika Falkensten, bankchef på SEB. Nu är hennes lön uppe i 29 miljoner på ett år! 

Om det här inte vore så deprimerande skulle bloggen kunna brösta sig över att med skarp blick för de värsta syndarna ha valt hennes totalt Vattendominerade horoskop som skolexempel på den Vegetativa Själens tygellösa närighet, när den hamnar i en position att berika sig gränslöst. Det fanns en tid när bloggaren misstänkte att Falkengren gav rakt svar på tal genom borgartidningen DN. Rubriken för några år sedan löd: "Jag är inte girig" och Falkengren dementerade antydningar att hon och kanske också bankstyrelsen var just girigbukar. 

Denna artikel går det inte längre att googla sig fram till. Intressant bara det, vem skaffade undan denna smått pinsamt satta rubrik? Med 29 miljoner kan ingen längre betvivla att hon var just så girig som horoskopet syntes den här bloggaren redan i det första inlägget om Vattnets egenskap. Då kallades den Vegetativa Själen den "Irrationella Själen", men det är samma väsen vi talar om.

Den kvinnohatande producenten Rudin har dessutom den ytterligare komplikationen att en barnslig och egocentrisk Mars-Vädur hetsar upp Vattnet genom en ond aspekt. Vattnet bringas till kokpunkten och Kräftans nödlarm går igång: min livsnödvändiga fukt förångas, min substans förgås, jag dör! Det är svårt att bestämma sig vad som passar bäst här: är det Rudins upprördhet över bara tanken att tvingas producera en storfilm med en talanglös barnrumpa som lockar fram den oborstade slyngeln inom honom själv? (Rudin = gossen ruda, som i engelskans "rude") 

Att Mars-Eld i attack mot Vatten ger sensationalism har vi lärt oss genom den gapiga och stirriga artisten Madonna - ett barn av elementen hur mycket hon än går på yoga och söker maskera sin natur med en sober självkontroll. Hon föddes under den okontrollerade elementblandning som bloggen kallat "sensationalism" både för att människorna ofta har något karismatiskt över sig men också för att de skapar rubriker. Men kanske är det tid att knyta ihop den här hemmagjorda termen med en som fler relaterar till: Madonna och Scott Rudin tillhör båda den kontrollerade KOLERISKA människotypen.

Men märk att bloggens astrologiska "sensationalism" täcker Eld- och Vattenkombinationen ur båda hållen. Här är det eldiga Mars som från sitt positiva härskarläge i Eld brassar på och får Vattnet att koka. Detta är koleriskt! 

Men en iskall Mars i Skorpionen i samma 90-gradersaspekt till Vattumannen ger oss istället en läskigt kall och förslagen orm, inga lätt triggade "koleriska utbrott" alls (intill en gräns). Mars-Skorpionen riktar sig mot folksamlingarnas Vattumannen, mot den endräkt människor uppvisar som delar tankegods, och som den svikare Skorpionen är, sticker den in giftinjektioner i det allmänna tänkandet. 

Tendensen har sina poänger i skruvade komedier i litteratur och i film, men det är också en rejält sociopatisk indikation. Rättshaverister och andra på kant med sitt samhälle eller samtid skulle kunna ha den. Se bara misantropen Woody Allen, terroristen Osama bin Laden eller den förskräckliga amerikanske politikern som sökte utmana Obama men avslöjades säga låga, låga ting ute på kampanj för att samla in pengar för valkampanjen. Har förträngt den här genomruttne företagarens namn redan!

Det var visserligen det dissociativa "sociala utanförskapssyndromet" som bildas när Mars kastar en till Madonna och Scott Rudin motsvarande 90-gradare. Men säg att Mars står i Skorpionen och Solen i Väduren. De båda eldplaneterna är naturliga vänner, men vad blir det av Vädurens, det arketypiska Barnets, hetsiga framåtanda, när Mars står i rigida och kalla Vatten? 

En del av svaret fick vi när vi tittade på Stefan Löfvens Måne i Väduren baserad på en Mars som i Vatten inte vill ut och erövra utan bara skydda sin trygghet, sin i det här fallet nyvunna position som partiordförande och statsminister. Korruptionen är total, direkt!

Den "negativa sensationalism" vi talar om här, där Mars i negativa Vattnet disponerar över utagerandets Eld, blir förstås dem som drar på sig kritik ute i det offentliga. De får skandalrubriker eftersom allmänheten (eller åtminstone pressen) noterar ett vakuum mellan det yttre skenet (Eld) dessa individer gestaltar och den inre drivkraften (disponenten i Vatten). 

Dessa är också människorna med sämst pokeransikte, de som bryter ihop snabbast under press. Löfvens regering höll bara några veckor, apropå vad bloggen sagt om LEDARENS PERSONLIGA ANSVAR för det som händer i landet. Se dessa inlägg (för omväxlings skull på framstressad engelska):

Washington Bridge Collapse Due to Pressured Politician?

...och om Stridshingstens personliga ansvar för att det brinner i förorterna som aldrig förr:

The Stockholm Riots and the Accountability of the Head of State


Inga kommentarer: