Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 december 2014

Sossar som inte är borgerliga mytomaner

Så passande att i ett (s)-märkt debattinlägg i SvD ligger synligt samtidigt med den rubbade högerpolemikern Sanna Raymans uttalanden om Ulf Kristersson. För debattartikeln är nämligen undertecknad av två som också har kraftfull Eld och Luft i horoskopet utan att författa till den typ av kreativ mytomani som bottnar i dissociation (läs det här inlägget först).

De socialdemokratiska författarna har skyhögt mer gynnsamma horoskop, och detta är inte bloggarens vinklade tolkning utan ett uttalande utifrån de spelregler som ges. Låt oss jämföra Tobias Baudin och Annika Strandhäll på samma punkter där SvD:s ledarskribent Rayman visade sig sakna kontakt med den empiriska verkligheten, eller i värsta fall är fullt medveten om att hon presenterar skitstövelns politik men söker dölja det genom falska ordvändningar. Strandhäll har redan kommenterats, men en snabbrepris är hon värd!


Tobias Baudin
Annika Strandhäll


Ja, Tobias Baudin har en förskräcklig attack mot Vattumannen - samhället eller den mogna sociala människan. Mars-Skorpionen är en verkligt självisk figur i jämförelsen och ligger här i försåt i onda åttonde och söker splittra samhället. Men uppenbarligen indikerar detta borgerlighetens angrepp mot det mogna och - faktiskt - futuristiska framtidssamhälle Sverige hade, en mogen människosyn värdig den Vattumannens tidsålder hela Jorden kommer att gå in i, inom högst några hundra år. 

Det är typiskt att helveteshundarna i de borgerliga villakvarteren i den Yttersta Tiden river ner ett s-märkt samhällsbygge som likförbannat kommer att återuppstå snart igen, och då över hela världen. Satans barn ägnar sig nu åt den avgörande Sista Striden, för detta är det bibliska Harmageddon, för de som inte fattat det (och de är många). Men Ljuset segrar alltid över Mörkret, sådan är den här historien skriven redan innan Tiden och Berättelsen började rullas ut.

Viktigt med Taubins himmel är att han dubbelt känner av Olyckan (Mars) som den illustreras av de som ärvt sina rikedomar (åttonde huset - giriga och onda skorpionsjälar med ärvda förmögenheter) nu aggressivt Mars-attackerar Vattumannen - det goda samhällsbygget för genuina människor (Luft, det sant mänskliga elementet enligt de gamla romarna och grekerna). Men denna negativa Mars är också disponent över hans eget sinnelag, så att vi får ett vakuum här, Månen i Väduren VILL fram och få bevisa sig inför världen, men drivkrafterna eller de ekonomiska förutsättningarna vill sig inte. Mars sitter fast i åttonde. Här är faktiskt debattartikeln i ett nötskal. Borgarna vill inte dela med sig så de sjuka ska få en chans att bli friska. Borgarna är döden värda, så ond är deras gemenhet.

Men hade Taubin bara haft detta budskap hade han varit lika hjälplös som Stefan Löven i ledarställning. Lyckligen äger Taubin en så mycket finare Eld/Luft-kombination än den falske moderaten Ulf Kristersson (se länkat tidigare inlägg). Männen delar en oppositionsaxel mellan Tvillingarna och Skytten men en analys av planeterna visar att socialdemokratens ser bättre ut, här saknas den måttlösa och perverst giriga månnodsaxeln. Denna degraderande axeln klumpar istället i hop sig med den lömska Skorpionfienden - de själviska borgarna! Vilken formidabel monstrositet det är som angriper det goda Vattuman-samhället och Tobias Taubin talar till skillnad från borgerliga skribenter absolut sanning i debattartikeln.

Det är förstås bara slentrian att jämföra man mot man och kvinna mot kvinna i det här inlägget i två delar. Men socialdemokratiska Annika Strandhäll har faktiskt precis det borgerliga mytspriderskan Sanna Rayman saknar: ett sunt psyke!

Visserligen finns en olycklig placering i sjätte fiendehuset även hos Strandhäll men det är för henne inte psykets disponent som i fallet Rayman utan en Venus som inte är viktig i just det här horoskopet. Däremot indikerar den olyckliga Venus alla de kvinnor som råkat ut för Olyckan i sjätte huset tack vare borgerlighetens låga intelligens i sitt samhällsbygge (eller snarare raserianfall).

Istället fullständigt gnistrar Strandhäll av den positiva polaritetens alla goda egenskaper, här är en klartänkt eldsjäl som precis som Tobias Taubin har god nytta av rationella Luft-planeten Saturnus i samma Luft-tecken (de tillhör samma sub-generation). Och i båda fallen intar något av Ljusen en kreativ opposition till denna formella ram för människor i samkväm (Tvillingarna). I Tvillingarna upprepas alltså något av Vattumannens innebörd men på ett lösligare sätt. Taubin har Solen i opposition och Strandhäll Månen i opposition.

Undertecknad med Strandhälls typ - fast med omkastade zodiaktecken - skriver under på att detta är ett sökande sinnelag, som provar auktoriteten Saturnus alla givar utan att köpa dem naivt eller underdånigt. Det är en bra opposition för dem som utvärderar sanningen i vad andra säger (vilket kanske den här bloggen ibland ger prov på). Baudin å andra sidan, har med sin Sol mot Saturnus en mer hårdnackad kamp att utföra. Solen och Saturnus är nämligen ömsesidiga fiender! (Månen/sinnet håller sig väl med alla, även Saturnus den stränga gränsdragaren.)

Men båda har således Skytten som hemvist för något av Ljusen och i båda fallen fungerar Skytthärskaren Jupiter utmärkt. Den är välplacerad i Baudins Vattuman där lyckoplaneten sätter helheten i första rummet (Jupiter i motsatta Lejonet skulle kunna bli en total pösmunk till regent!) Strandhäll har i stället sin Måne baserad på en Jupiter i dess negativa härskarläge i Fiskarna. En oerhört empatisk placering som, men det har jag inte hårda bevis för, borde motverka den värsta egoismen som växer ur den mediokra borgerlighetens vävnad.

Inga kommentarer: