Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 december 2014

Svensk politik 2014: Välkomna till Clownpartiet




Vilket fenomenalt foto på Nya Clownpartiet som Aftonbladet publicerar, taget av fotografen Lasse Allard. Jag har trängt ihop de två handdockorna eller Hydrans huvuden för att de ska få plats i bloggens trånga spalt men har annars inte på något sätt "förbättrat" bilden. 

Dessa båda moderater visar själva tydligt nog att de nu ämnar ta upp kampen mot nydumheten som gestaltas så fint av Löfven & Högersosseriet. Så vinner man nämligen svenska folket, inte med smarthet utan genom att smyga in den ohyggliga Marknadskapitalismen genom de mest menlösa figurer som går att uppbåda, såna som folket kan identifiera sig med.

Lustigt nog kastar nya valledaren och partisekreteraren Tomas Tobé knappt någon skugga mot väggen (även innan justeringen). Kan det vara så att homosexuella är en slags vampyrer? De fortplantar sig inte utan suger bara näringen ur det Liv som till att börja med låtit dem anta gestalt. 

De känner sig också troligen mest hemma med det parti som ger dem fullt erkännande, alla är välkomna Mor Moderaternas hägn om man bara visar att man är anhängare av den globala marknadsekonomin och vill tjäna mycket pengar och vara nyttiga inom den skadliga "tillväxt"-ekonomins paradigm. Moderaterna är nämligen ett parti för de sinnesslöa, för dem utan moral och insikt i tillvarons djupare spelregler. 

Det förvånar inte att omoraliska Mars oftare befinner sig i sitt fallna tillstånd i den näriga själens Kräfta än inom andra principer i horoskop för homosexuella (se studien här). De har någon slags koppling till de synder borgaren är skyldig till - den inkrökta egoböjelsen homo kanske är fruktan av den borgerliga förbrytelsen mot tillvaron i stort? (Tankegång: borgaren bygger en stadsmur runt sig och degenererar sedan snabbt därbakom. Stadsmuren föder en homo läggning, en ensidighet och den degeneration till likformighet.)

Denne Tobé var tidigare mest känd för att vara en uttalad förespråkare för arbetslinjen och fas 3 - den svenska borgerlighetens hittills största förödmjukelse av människors värdighet. Men var så säker på att det kommer mer om de vinner nyvalet. Demonen Göran Hägglunds förslag om rent trakasseri mot nyanlända flyktingar visar vad de här politikerna från helvetet har det i sig att åstadkomma, trots att de ser så menlösa ut.



Tobés karta (yttre ringen i denna "naturliga zodiak") visar hur Mars attackerar Månen i Jungfrun i sjätte huset för olycksbarn och fiender. Här ser vi hur pennalisten som älskar moderat arbetslinje angriper arbetsträlarnas olyckliga sektor.

Nu figurerar naturligtvis snarlika aspekter även i horoskop för människor på vänsterkanten, som hos Håkan Juholt som kuppades bort av högerfalangen inom sig eget parti:


Betraktar man Tobé och Juholt som "idéer" (den naturliga zodiaken är just inte mer än en inventering av idéer som är aktiva på himlen), inser man att det inte går att avgöra vem som är den omoraliska Mars och som angriper de olyckliga arbetarna (sjätte sektorn är träldomens hus) och vem som för de drabbades talan.

Utvikning. Mars angrepp: "arbetslinjen" - Mars har något simplistiskt och omoget över sig: den ser fysisk aktivitet som något gott och fattar inte alls frågor som rör intellektuellt arbete, verkshöjd, etc. Mars i Luft omvittnar dock en tendens till omoraliska schemaläggningar eller planer, risken för ren och skär desinformation. 

Mars i Luft i tredje kommunikationshuset är tredjes husets "signifikator" i indisk astrologi och understryker att det är ett skadligt hus. Men med god ansträngning kan det utvecklas från ett lögnpropagandans hus till ett gott hus. Intellektet kan "vridas rätt" så att Merkurius inte längre är krämarnas och näringslivets planet utan återigen delas ut till mänskligheten så att hon blir en medlem av homo sapiens, en tänkande människa.

Inga kommentarer: