Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 december 2014

Varför är alla toppmoderater tyskättade?

Moderaternas nya ledare har naziförflutet i närtid. "Få släkter är perfekta och man väljer den inte själv", säger den perfekta Stridshingst-klonen Anna Kinberg Batra med Valium-dämpat röstläge. Bortsett från att hon lika illa som sin föregångare klarar av att bygga grammatiskt korrekta meningar i flygande fart, fascineras jag av Aftonbladets uppgift om att också namnet Kinberg omvittnar tyska anor. 

Schlingmann, Borg, Schenberg, det där namnet som inte skulle nämnas mer, och så nu Kinberg. Alla med en dominant stavelse med hård betoning på en konsonant - de här namnen "trycker nedåt" i psyket - de är REPRESSIVA. Judarna trodde att namn påverkade människans själar och döpte sina barn noga. Emellertid färdas också Ödet genom släktnamnen.

Nu har jag tidigare föreslagit att vi har mängder med återfödda nazityskar i Sverige och många mindre utvecklade själar färdas med blodet - när an anfader emigrerar, då börjar en hel hoper relaterade själar också återfödas i det nya landet! I dag bor i USA fattigsvenskar som också hunnit med ett liv som rödindianer och nu är inne på sin tredje återfödelse i Nya Världen. VÅLDET I USA är enormt pga denna blandning av f.d. svarta slavar under den vita djävulens galna idéer och rödskinna som bidrar med harm och revanschlystnad. Tänk bara en låg "redneck" som var indian i sitt tidigare liv - vilket mordiskt hat som ligger samlad i en sådan själ! 

Kinberg Batra satte locket på i en intervju häromdagen och såg ut som om hon skulle explodera av koncentrationen på att framstå som trovärdig. Det ska inte förleda någon. Här är kvinnan som ska fortsätta Stridspittens arbete på att göra de fattiga fattigare och de rikare ännu rikare. "Glesa ut lönetrappan" och fortsätta montera ned välfärdssamhället. Självklart kan hon inte medge detta på det här stadiet i den nya lögnkampanj som ska föregå omvalet.

Tveklöst är hon mer magnituder mer slipad än Löfven, den där Kinberg Batra, och givet hur lite verklig socialism som Socialdemokraterna har kvar i sig, betvivlar jag inte alls att "det sovande folket" kommer att fortsätta drömma om "valfriheten" och mentalt förbli i träldom:

Valet 2018 - Nya Sverigedemokraterna

Se också: Stockholmsmoderaterna tyska Dresden-bor under Andra världskriget? 

Kanske kan rubrikens fråga besvaras med Hansa-flottan? Det är via sjövägarna det giriga monstret Hydra sprider sitt gift från kontinent till kontinent, till mänskligheten till sist stod inför den Globala Marknadskapitalisten, den värsta fiende arten någonsin frambragt efter att ha blivit snärjd av den lägre Vegetativa Själen, en lokal potentat som håller till på vår planet och som gör människor som ofattbart dumma att de letar precis samma sorts liv annorstädes i rymden !!! Då saknar man verkligen tankehöjd. 

Biologin hånas med all rätt i den underhållande komediserien "The Big Bang Theory" - en modern känga av samma slag som de stora tänkarna i antiken delade ut när de talade om en lägre och en högre själ. Den här bloggaren har roat sig med samma tudelning i flera år nu, och gläds lika mycket varje gång han smakar på känslan av att vara dödlig respektive odödlig.

Den germanska förbannelsen är just att den är dödlig men drömmer om odödlighet i materialistiska termer - en omöjlighet. Rovkapitalismen är i grund och botten tysk-schweizisk kristendom: "Till himmelen kommer du bara om du visar rovkapitalistens flit och förmerar ditt kapital". Satan har aldrig tidigare lyckats degradera den religions som den lyckades med den lutherska grenen av kristendomen. Det är därför vi fått sådana livsfientliga människor som moderaterna och kapitalisterna. Detta såg tyska (!) sociologer redan på 1800-talet, utan att någon kunde stävja den onda européns framfart som nu kommit in i andra andningen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska noga tänka över namnen. Tänk vad namn som Schlomo, Schlug och Posner kan göra med barn. Schly, Stjäl och Posess är ord som döljer sig där. Nog får du tänka till en extra gång innan du skriver strunt.

Seaward sa...

En liten nasse grymtar till, försöker vara underfundig men fallerar i logiken och visar med sin slutknorr vad han är och är ute efter

Anonym sa...

Nya Allianse sprider som jag ser det bara mer och mer elände omkring sig .
Kolla bara den Nyaste Moderaternas ordförande kandidat, verkar ha ett gott öga till Ulrica Schenström,. som svenska folket avskedades på grått papper som partisekretare av "stridshingsten".