Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 januari 2015

SvD:s Ludvigsson hjälper SD vinna valet 2018



SvD:s egen medelmåtta till ledarskribent, Ludvigsson, producerar ännu en skräpkrönika vars poäng är "mer och hårdare konkurrens". Det är högerns parodiska uppfattning, att människan bara är ett djungeldjur destinerad att slåss för sin egen överlevnad. Hon spelar nu SD direkt i händerna:
Vi minns med motvilja de fackliga demonstranterna 2004 som skanderade ”Go home!” till lettiska kollegor på en byggarbetsplats ... och de protektionistiska dragen tog sig nationalistiska uttryck. Vi hoppas slippa se det igen.

Naturligtvis har arbetarklassen hjärntvättats till låg och exkluderande självbevarelsedrift, men det är för att Ludvigsson och högern som non-stop basunerar ut sin monstruösa, socialdarwinistiska mytologi. Lösningen på detta är sannerligen inte som fd skolministern Björklund försökt, att binda skomakaren vid hans läst för livet genom yrkesutbildningar som inte medger någon intellektuell klassresa uppåt senare i livet. Svenskt Näringsliv stämde in och förklarade högre utbildning av kulturellt slag för att vara "


Högerdjävulen vill ha en förutsägbar produktionsenhet, en arbetstagare som inte beter sig konstigt och plötsligt får smak på högre bildning. Sådant leder till behovet av nyrekrytering och inskolning - ett tillfälligt produktionsbortfall och reviderade vinstkalkyler. MONSTRET, som Ludvigsson betjänar om inte rent av är en lem av, måste av nödvändighet producera den smörja vi ser i citatet och klandra dem som är offer för monstrets eget onda styre.
Det är därför högern just nu håller på och driver svenska folket mot Sverigedemokraterna - för att, när den tiden kommer, kasta alla masker och förena sig med ett nyttt, fascistiskt, statsbärande parti. Den dagen kommer monstret som verkar i Ludvigsson att skriva en helt annan krönika, och applådera den dugliga "svenska" industrin. ABSOLUT MADE IN SWEDEN har alltid varit ett tacksamt pr-trick för näringslivet, så vad bråkar hon om, annat än just i den här krönikan tydligt representera det globala rovdjurets krav på att få äta människor och resurser i det land vars regering ställer så låga krav på Arbetsgivaren som möjligt. Fy f*n vilken uselhet som sipprar ur denna ledardebattör. Vilken skämd världsordning. 

(Lyckligtvis kör SvD parallellt en artikel som istället för Ludvigssons trams visionärt visar hur USA:s betydelse kommer att fortsätta rasa, och med detta Jordens livegenhet under den procent superrika som valt att hålla den onda ordningen vid liv och i detta gemena upptåg betjänas av högerpressens oavlåtna hjärntvätt av sina läsare - propagandan måste vara kontinuerlig och högljudd så att inte människor hör sina egna tankar där tvivlet över högerns världsbild nu måste vara avsevärd.)

Monstret är slemmigt och saknar både karaktär och moral, de söker sig vägar att tjäna på varje uppkommen situation! Vi talar om Hydra, den näriga Vattensjälen, som redan Herakleitos 500 fvt tycks ha alluderat till i sin preferens för Eldelementet (med all säkerhet uppfattat som en metaforisk storhet, när han talade om hur "den torrlagda själen är den bästa". Genom att läsa de få kvarvarande fragmenten av filosofens tänkande finner man beskräftelsen i hans ordstäv, "Vatten är döden för en själ".

Hydra, monstret, är således högerns ekonomiska världsordning, den som bygger på hunger, konkurrens och vinsttänkandet. Detta monster kommer att dräpas inom kort, och inte utan blodsutgjutelse. Mitt tips är att IS tar över hela Mellanöstern. Redan nu har vi det föredömliga arabiska banksystemet som till skillnad mot västerländska girigbukar som SEB, Nordea, och de andra, inte söker skinnflå sina kunder. Väst må ha smutskastat Ljuset från Östern i sina läsarens sinnen, men i sättet att hantera det materiellt goda ser man vilka som är de verkliga djävlarna och vilka som bevarat en blick för rättskaffens mellanhavanden, även i det materiella. 

För om Ludvigsson hade haft intelligens nog, skulle hon kunna inspektera sina senaste kapitalvaror och notera hur kvartalskapitalismen nu drivit fram en historisk låg nivå på produkterna. Det är skit, sånt man på 60-talet hånfullt kallade "gjort i Hong-Kong". Ja, det är gjort i "Hong-Kong" nu med, och Rovkapitalisterna skrattar hela vägen till banken medan svenskarna tvingas köpa nytt med bara några års mellanrum, svensken med sitt rekordstora fotavtryck i miljön. Svensken, en förstörare! Ludvigsson, en av de större förstörarna! Ingen är förvånad att se i hennes horoskop att hon var destinerad att frestas av Den Onde, och uppenbarligen har trillat dit rejält.

En nymåne vars hela projektbygge utgår från
hatet mot nionde husets högre bildning till följd
av den egna fångenskapen i andra husets materialism.
Kartan är ett skriande exempel på Stockholmssyndromet,
en sub-kategori av bloggens "diktatorskomplex"

Horoskopet har kommenterats tidigare, det är ett skolexempel på "brutaliseringen av den andliga medvetenheten" som orsakas av att det döda Jordelementet tränger sig in i andevarelsen - vår kognitiva kapacitet, i astrologin representerad av Eldelementet (och naturligtvis Solen).

Här ser man hur en potentiellt lovande nymåne i Väduren (platsen för Solens upphöjelse) svårt degraderas då tecknets härskare Mars står i porten till de dödas rike, platsen för en total andlig blackout pga. identifikationen med det materiella. (Jfr. Reinfeldts psyke/Måne i 2a huset och i extremt instabil relation till hans Sol i näriga Vatten.)

Man kunde nu tro att Guds ande ändå var med Ludvigsson: ett renare budskap är svårt att hitta än Jupiter hemma i positivt härskarläge i Skytten och i nionde huset för "godhetens universalisering". Men som syns av den här nyritade kartan - Google förstörde brutalt tusentals bilder genom en misslyckad konvertering - brutaliserar dödens materialism även den nionde sektorn, nu via den lilla illgärningsmannen Mars men som drar med sig den stora illgöraren, den snåla, fordrande och materialistiska arbetsledaren Saturnus.

En hel "subgeneration" drabbas av denna eländigt usla Saturnus och som alltid finns det två sätt: att ge sig i lag med "tidens ondska" och bli en av monstrets lemmar, eller att vakna till medvetenhet - kanske via astrologin - om vilka som driver världen framåt mot, vad västerlänningen kommer att uppleva som en avgörande Världsbrand. Eldelementet har blivit allt mer vredgat över världen på senare år, vartefter Ludvigsson och Rovkapitalisterna driver sitt svarta spel. Djävulen inom dem vet att den förlorat och de driver den brända jordens taktik, de kör jordklotet i botten innan de återvänder in i Dödsrikets skuggor.

Men den här nymånen är så ond, vrång och missriktad att evangeliserande torde vara helt lönlöst. Och det beror naturligtvis på att "det högsta god" i nionde huset släpas i skiten via den förödande aspekten från Dödens, dvs. det privata ägandets hus.

TÄNK, bästa läsare (det där svenskarna efter åtta år av högerstyre och massiv mediepåverkan är sämre på än någonsin): Vad händer om det "högsta universella goda", som alltid har och alltid kommer att låta förvånansvärt likt kommunism - Jupiter är "allt gott åt alla i hela världen", om denna nobla princip nu belastas av de döda köttsäckarnas generande lära om att "själv äga" - de talar bara utifrån köttsäckens distorderade perspektiv, de befinner sig djupt under Illusionens inflytande - MAYA - och förstår inte längre kraften i KOGNITIONENS UNITÄRA VÄSEN. 

Teologisk utvikning: Jupiter/Zeus är Gud själv så långt vårt solsystem anbelangar. Att Solen anses upphöjd i Barnets tecken Väduren ger upphov till Jesus talesätt, "Jag och Fadern är Ett", men istället för att se Lejonets planet Solen som källan till Barnets/Jesus uttalande, kan man också förbinda Zeus/Jupiter och Solen och nå samma tanke.

Solen/Lejonet motsvarar hinduismens individuella dharma medan Jupiter/Skytten är det universella dharma. Sonen och Fadern delar samma mission: att visa hur allt gott tillhör alla, och inte de smutsiga varelser som via Jordelementet söker missleda mänskligheten genom att peka på "prylar" och andra döda ting! 

När nu Satan eller den totala negationens lägre värld av död materia så vanvettigt bestrålar Guds tempel står man inför antikens stora problem: kan själen skadas av jordisk besmittelse, kan själens "porer" faktiskt suga åt sig de dödas värld så att man kan tala om genuint onda själar? Den frågan står här akut inför oss när vi ser horoskopet för en av SvD:s ledarskribenter.

Jag menar att frågan besvarar sig själv. Läs några krönikor av Maria Ludvigsson och lyssna själv till hennes inre röst! Den kommer från Underjorden. För även om Jupiter i Skytten i Guds hus vore en Syndätare, är hennes individuella dharma, tecknat av Solen eller ännu hellre, där födelsetid finns, det femte huset för "själsvarelsens goda karma"), svårt släpat i lersörjan eftersom såväl Sol som Måne dirigeras från illgärningsmannen Mars som i sin tur lider sitt "Stockholmssyndrom" genom den stora illgärningsmannens närvaro! 

Till råga på allt har kvinnan Venus i vad romerske filosofen och astrologikunnige Plotinus indirekt måste ha använt som sinnebild för sin idé om den felvända själen som en simpel hora. "Horsyndromet" för Mars och Venus i kombination må ha lämnat bloggens terminologi eftersom det inte var representativt i tillräckligt många fall. Men i det här kan det inte råda någon tvekan: Ludvigsson kan inte höra sitt samvetes röst från Guds tempel eftersom hennes individuella dharma är så lågt, så smutsig och så rent ut sagt horaktigt. Hennes själ är kidnappa av dödens krafter, av marknadskapitalismen, och hon är, så vitt jag kan bedöma, en av de förlorade själarna.

När läkaren Raymond Moody på 1970-talet berättade om vad alla i terminalvården känner till - nära döden-upplevelsen - och öppnade en mindre störtflod av andra vittnesbörd från välrenommerade läkare, undanhöll Moody, visade de sig, sina läsare ett och annat. I efterhand förklarade han att han selektivt bara valde ut de patientberättelser som var uppbyggliga för läsaren. Men det fanns mörka ting på andra sidan också! En hel del själar på väg in i ljuset - de människor som överlevde och kunde berätta dessa snarlika historier - tycktes ha en större uppmärksamhet än gemene man. De såg mer, och var inte lika ego-absorberade över att "lyftas" mot ljuset och den ofta kärleksfulla gestalt som tycktes vara Attraktorn (Jesus för de kristna, men även ateister såg samma syner!).

De som färdades kroppslöst med panoramavision såg ut i det yttre mörkret och kunde där se själar som "fastnat" och inte gått in i ljuset. Vilsna och fångna själar! Det här var så otäckt att Moody avstod från att inkludera de rapporterna under egen kategori i hans studie av nära döden-upplevelsens distinkta moment.

Det är därför jag pekar på den obehagligt nära överensstämmelsen mellan de antika astrologins benämning av det andra huset som idag kallas "mitt ägande" eller "min ekonomi": Detta är den mörka världen för de förlorade själarna. De som så i grunden misstagit sig om vad jordelivet handlade om att de inte kommer att nå Ljuset efter sin död. 

Ett maningens ord till dem med samma förödande usla horoskop som Ludvigsson: gå nu inte och ta livet av dig, för då är fördömelsen säker! Gör som Jesus rådde de värst skadade själarna (evangelierna nämner upprepade gånger att han var klärvoajant och kunde "se in i människors hjärtan"): "Ge bort alla materiella ägodelar du har, och följ mig". Jesus visste mycket väl att Satans barn inte klarar detta och eftersom han inte kunnat ha missionera på gator och torg med ett följe på en judisk renhetsgrad på nivå med svinets, var hans uppmaning att välja De Fattigas livsstil i lika hög grad en förbannelse. 

För när den hand han sträckte ut stöttes bort av den skadade själen, föll mörkret än djupare över den senare. De onda beseglar alltid sina öden eftersom Satan, vars första kropp är materien som sådan, lever bara genom att kidnappa Ljuset. I Maria Ludvigssons horoskop hålls Jupiter gisslan. Dödshavsrullarna, som Jesus naturligtvis kunde utan och innan, var en hybrid av judendom och persisk dualism och lärde ut predestination, precis som astrologin gör. 

Men det är värt att notera att det finns flera typer av predestination, och jag är inte ens säker på att ett helt horoskop - restlöst! - kan ligga under Förbannelsen. Säkerligen finns det alltid något i den sammansatta inkarnerade varelsen som går att återanvända i Naturen, även om själen som helhet kan sägas tillhöra de Fördömda, de som var dömda redan före de föddes och varför horoskopet bara kan återspegla det som redan skett i PRINCIPENS HÖGRE VERKLIGHET. 

I Maria Ludvigsson kommer t.ex. det som är av en genuint goda Jupiter att återvända "till sitt", dvs. gå rakt tillbaka till den universella etern (se: akasha). I sitt jordeliv är hon faktiskt en av dem som tillhör Mörkrets barn som sin del av det universella dharma. De onda behövs för att dem från Ljuset som vacklar tydligt ska kunna se vad som händer om man kapitulerar inför ett ondskans system. Hon är en av Guds nyttiga idioter, en spelbricka i det största spelet, det mellan Ljuset och Mörkret, Gud och Djävulen.

Och det onda system Ludvigssons rubriksättare syftar på är förstås inte fackets världsbild. Detta har länge varit ett försök att upprätthålla Guds lagar på Jorden, ett försök att hålla Människans värdighet intakt trots Arbetsgivardjävulens angrepp på mänskligheten. Jag blev därför rejält snopen att notera att Karl-Petter Thorwaldsson är en hängiven anhängare av det genuint onda TTPI - där storföretagen kan stämma stater för att staten vald en naturnära mindre kvartalskapitalistisk färdväg. 

Men jag har haft mina aningar under ett antal år under Alliansens regeringstid. Märkliga tidningsrubriker. Facken kapades de också, efter att Alliansen tömt dem på medlemmar efter chockhöjningarna av avgifterna. Facket är numera inte ens alltid intresserat av att stötta sina medlemmar, det har man sett i otaliga rörande artiklar om enskilda otursbarn. 

Facken har också de blivit Ondskans nyttiga verktyg. Så gjorde satansbarnet Ludvigsson ändå nytta - fäste min blick på att Thorwaldsson tillhör svikarnas grupp, de själviska varelser som kidnappats av Rovkapitalismen och inte förmår tänka utanför lådan. Facket var en gång något större, en som kunde påminna om Människans värdighet bortom ekonomisk småaktighet.

Notera hur ett satansbarn smågnäller i en SvD-ledare över ett annat satansbarn. Så dumma är de, att de inte förstår att de båda spelar samma spel. Eller också får Ludvigsson hjälp av Satans egen korrumperade intelligens och presenterar med satanisk slughet den riggade matchen "Arbetsgivaren vs. Facket", underhållningen på låg nivå och som bara tjänar till att dupera stendumma borgare att lägga sin tid på skenspelet istället för att studera djupare, reflektera över dimfigurer som Ludvigsson - och kanske upptäckta den verkliga konspirationen som några högt uppsatta lever gott på genom att inbilla andra att det är "den enda vägen", det enda sättet att bedriva "civilisation".

Därför hatar Svenskt Näringsliv högskoleämnet filosofi: de vet att svenskarna, om antalet når en kritisk massa, direkt kan knäcka den onda förtrollning de borgerliga medierna håller läsarna fångade i. Det var därför högermedierna över en natt stängde av svenska folkets möjlighet att kommentera tidningsnyheterna via sina bloggar. De korkade borgarna fattade sent omsider att folket rymde många, många röster som genomskådat mytologin och att låta dem dela sina kommentarer till andra var rena självmordet för högermedierna. 

Desto märkligare att vänstertidningen ETC inte fattat detta och också, precis som en folkförtryckande högertidning avstår från den utmärkta blogglänkningsmöjlighet som Twingly erbjöd. Men det handlar väl om lönsamhet. ETC måste också leva inom ramen för kvartalskapitalismen och det finns så pass många begåvade bloggare i landet att tidningen skulle kunna sluta som en svängdörr som surfarna snabbt gick igenom. Det finns närighet även bland dem som propagerar för billig och förnyelsebar energi, närigheten som springer ur en överbetoning av själens fallna halva och inte sällan ett förnekande att vi skulle vara något annat, en högre och evig själ. 

Miljövänner är i den meningen lika fallna som Rovkapitalisterna eftersom de båda bråkar på exakt samma spelplan, utan att vara förlösta från denna världen genom ett högre perspektiv. Däremot är miljövännerna inte onda som kapitalisterna och det är troligen detta som är världens framtid. Tittar man på morgondagens världshärskare efter USA, uppvisar Kinas horoskop en remarkabel jordbundenhet. Men det är en materialism som sanktioneras hela vägen från Guds tempel (9e huset) och nedåt. För naturligtvis är inte Gud "demokrat" - det är bara Satans barn som inbillar sig att deras urholkade "demokrati" skulle var en grundprincip höjd över t.ex. fåmansväldet (oligarki) eller ren diktatur.

Gud är Den Ene och av nödvändighet en tyrann. Den som inte bemödar sig att förstå Tillvarons Väsen och Tillvarons Lagar är per definition en Guds fiende och det är bara en fråga om tid och distans tills deras huvuden rullar. Nåderikt genom skarprättare från IS eller någon annan liknande mänsklighet eller genom Fader Tid själv i sin roll som Liemannen. 

För minns: Saturnus i negativt polariserade tecken - se Ludvigssons horoskop - är Saturnus i hans Kronos-aspekt, Tidmätaren dvs. Döden själv. Som sådan är han också bara en kugge i den lägre Naturens kretslopp. Saturnus är också den helt sekulära maktens symbol och som synes i Ludvigssons horoskop är tionde huset svårt demonangripet av "överdriftens" norra månnod Rahu. Denna fungerar som en "zoomlins" eller förstärkning av det som redan nått världslig makt och därför borde tagga ned. 

Men "mycket vill ha mer" och därför tecknar den här debattörens barocka horoskop exakt den hinduiska myten om de sublunära barnen som ville bli odödliga, likt (de planetära) gudarna. Ludvigsson har genom sina krönikor redan dömt sig själv för denna hybris, men huvudet har inte rullat än. Men Liemannen kommer till henne också, var så säker. Och ett är säkert: själen får inte ta med sig något materiellt ägande när den går.



Bonusstudie: LO-basen som efterträdde girighetens och de tallösa styrelseuppdragens Wanja Lunby-Wedin

Karl-Petter Thorwaldsson kan mycket enkelt sammanfattas: en hygglig karl som tror han tjänar medlemmarnas intressen men är fullständigt bakom flötet när det kommer till det sublima scenario och den djupa förståelse av Människans uppgift på jorden som den här bloggen bygger på.


Logiken bakom färgkoderna är inte densamma på den här kartan som den för SvD-skribenten. Här tycker jag att det i den naturliga zodiaken - individen reducerad till ett smörgåsbord dominanta idéer - är viktigt att påminna om LO-basens känsla för arbetarens internationalism. Solen i universalistiska Skytten. Jupiter står synnerligen väl i egoprincipens Vädur för att dels skapa synergi mellan sig och sin planetära Vän Solen och därmed perfekt illustrera tesen, "arbetare i alla länder förena er". Den universalistiska Jupiter som disponerar över LO-bossens "högsta goda" (9e huset) bottnar i egoperspektivets "vad som är gott för mig".

Den tecknade bilden är god men en vis människa anar naturligtvis oråd. En så ynklig referensram som det egna jaget och vad som gagnar detta, låter som någon som kunde börja marschera med Hitler om detta gagnade en själv. Och horoskopet i övrigt avslöjar att det är ungefär så illa. Genom att ge tummen upp för TTIP har Thorwaldsson faktiskt avslöjat vilken förlorare han är. 

Men det kunde vi ha gissat på förhand genom att se den besynnerligt mörka tonen i hans horoskop om man tittar på "grundfärgerna" - de tre kvaliteterna. Likt samhällsförrädarna Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund sjunker den här himmelen hjälplöst nedåt mot universums helvetiska platser genom det Stora Korset i Mörkrets kvalitet. 

Tamas guna är "förrumsligandets" princip och den betecknar utspridandet och alienation-genom-förtingligande. "Mörkret är stort i den här mannen" som uppenbarligen, fast han är fackledare, tror på att härska genom att söndra! Högern hade inte svårt att "komma åt honom" eftersom han föddes med så mycket karaktärssvaghet! Och nu hör vi Thorwaldsson användas av Överheten för att söndra fackmedlemmarna och börja inbilla sig att TTIP är något gott för dem!

Ett ja till TTIP är ett slag i ansiktet på alla hans medlemmar som skulle kunna yla mot månen utan resultat när arbetsgivaren, trygg i sin förvissning över att ha TTIP bakom sig, kan försämra de anställdas miljö i syftet att förbättra vinsterna ytterligare. Thorwaldssons becksvarta mörker, som dock är det viktigaste med den här kartan, favoriserar den rådande makten, Rovkapitalismen. För om vi tittar en gång till på horoskopet som idé, verkar den individuella andesjälen - Solen - visserligen genom Guds 9e hus, samvetets hus, men eftersom det tillfälliga egots 1a sektor innehåller basen (Jupiter) för denna skenbara upplysthet, inser vi snart att budskapet väger lätt, så fruktansvärt lätt. 

Det är mörkret som visar Djävulens ränker och inte minst den fulaste bild av arbetarklassen jag sett: den näriga Månen i ömsom rädda och ömsom diskriminerande Jungfrun i 6e huset för den sanna mänsklighetens Fiende: de som bara söker profitera på arbete för sin egen del, djupt anti-sociala i djupet av en näringssjäl som helt fallit offer för den snustorra materialism Jordelementet tecknar. LO-bossens känsloliv tecknas på det fulaste sätt astrologin kan teckna. Lycka den som åtminstone lyckas födas så att Mån-Jungfrun interagerar via ett mer lyckosamt hus än träldomens olycksaliga sjätte sektor. Det onda sjätte huset är inte platsen att tänka stort och högt och rätt, här är man ett enkelt byte för den onda Överherrens fula spratt. 

Man har blivit en statare som är helt besatt av sina egna livsförnödenheter. För den absoluta underklassen är Svenskt Näringslivs dumprat om högskolans hobbykurser klokskap och "kultur" något att se ner på. Underklassen har så lite att de går på precis allting som vädjar till deras simpla drifter (det enda som fungerar hos en svältfödd människa). Hägglund och "verklighetens folk", så låter Satan när han förleder de små. Hägglund kommer att få den ordspråkliga kvarnstenen runt sin hals när han dör och han kommer att sjunka djupt. Han kommer säkert att återfödas till människa med samma kolsvarta stora kors eller motsvarande figurer. PLUS ytterligare belastningar. Han kanske återföds lika låg som Maria Ludvigsson eller Thorwaldsson vars intressanta "sociala utstötning" mellan Vattumannen och Skorpionen sannerligen är en folkmobb som hugger och fäktas mot den misstänkta inkräktaren - skorpionen.

Bara så långt kan man hålla med Ludvigssons maskerad till krönika, där den påminner om att arbetarna själva är kidnappade i det Lönsamhetssystem MONSTRET pådyvlat människan. Monstret var från början Naturen - existensens krav på en enskilde för att överleva, men de satar till fallna själar som var lägre än andra, mer djuriska, började plötsligt predika att det var Staten som var Monstret. (Se förra inlägget om Leviatan, en variant på havsmonstret Hydra.)

9 kommentarer:

Susanne sa...

Har du tänkt på att Thorwaldsson har samma månhoroskop som Jonas Sjöstedt (som är född dagen före). Skulle verkligen vara intressant att veta deras respektive ascendenttecken...

Ludvigsson minns jag att du skrev om en gång angående ett kyrkobesök hon gjort som störde henne därför att predikan var för "vänsterinriktad".(Vilket hon sen alltså klagade på i en krönika.) Men jag hittar inte det inlägget, det var väl inte taggat med hennes namn, eller så har du plockat bort det. Det är ett exemplar på en munkristen, dvs läpparnas bekännelse. Jupiter i 9:e (enl månen) ger i hennes fall ett visst religiöst intresse, men om det som sägs i kyrkan inte stämmer med hennes egen världsbild blir hon förbannad och klagar högt. Så där har vi ego-mars angrepp på det goda...

När det gäller NDU och Moody så var det intressant att få veta det där om de mer mörka uppevelserna... Jag har nämligen en bok hemma som heter Glimtar av nästa liv, med 25 fall av NDU, där en del av dem beskriver mörka upplevelser där folk upplever sig ha hamnat i helvetet. Det är en uppenbarligen fundamentalistisk kristen organisation som har gett ut boken (www.finalfrontier.org.uk) och jag skulle aldrig ha köpt den själv, den kom i mina händer på ett märkligt sätt: Den bara låg helt plötsligt i mina svärföräldrars brevlåda! De visade mig den och jag tog hem den eftersom ämnet intresserar mig. Men det är en obehaglig bok. Kontentan är att om man inte tror att Jesus är Guds son och har dött för våra synders skull så kommer man till helvetet när man dör, annars till himlen. Och någon återfödelse är det naturligtvis inte tal om, utan hamnar man i helvetet så är det för evigt. (Liksom himmelen förstås.) Det omtalas visserligen att även icke-kristna kan ha ljusa upplevelser, men då är det fråga om satans bedrägeri, enligt författaren. Icke desto mindre är det ju intressant att läsa om fallen. I ett fall uppenbara sig vaga väsen som uppmanar personen att följa dem. Han gör det och det blir en lång vandring genom tät dimma som mörknar alltmer. De ville inte tala om vart de var på väg, men de hade något i beredskap åt honom. De blir fler och fler och börjar bli sarkastiska och hätska. Han ångrar sig, men de ger sig på honom och han kan inte försvara sig. När han ger upp förlorar de intresset. Då talade en inre röst till honom: Be till Gud! Han gör det och de onda väsnas och skriker att det inte finns någon gud men han säger emot dem och fortsätter. De försvinner, men han har bara använt böneorden för att få bort dem, de betyder inget för honom. Han blir helt ensam i mörkret. Till slut kommer han ihåg en religiös sång från sin barndom och ropar till Jesus att komma och rädda honom. En stjärna uppenbarar sig i mörkret och växer sig större och lyfter upp honom och han omsluts av ljuset. Det var ljusets ängel enligt sagesmannen, och flera änglar kommer. De lämnar den mörka platsen, och går tillsammans igenom hans liv, och undervisar honom om hur han måste ändra sig. Han kommer tillbaka till sin kropp igen, och kommer förstås till tro.
Med tanke på vem utgivaren är så är det förstås så att även de med mörka upplevelser "räddas" och kommer till tro. Berättelserna är intressanta och jag tror inte att de är påhittade, men jag delar inte utgivarnas trångsynta konklusioner.

Seaward sa...

Ja, nära döden-upplevelserna är spännande och fler pusselbitar om sidostationerna på vägen till ljuset rapporterades av radiostationsägaren Robert A. Monroe, som jag skrivit om, och hans ut ur kroppen-upplevelser. Han såg också någon slags pseudoverklighet som fallna själar fastnar i på andra sidan.

Rimligen äger den berättelse du utförligt beskriver helt och hållet rum i under Månen - i den "sublunära sfären" - himmel och helveten bygger människor själva i sina föreställningar och allt som utspelar sig - kristna sånger och böner - vittnar om att det kroppslösa egot ännu är helt intakt. Detta är inte en berättelse från en "frigjord andegnista" eller den högre själsfunktionen. Den egentliga själen har aldrig fallit, men den kan vara så snärjd sitt eget karma på lägre nivåer att den bara "bidar sin tid", medan dess lägre funktioner når ett avslut så att den dra upp bopålarna ur den "utlevd form". Man famlar efter ord i frågor man bara svagt tycker sig kunna skönja...

Månens "upphöjelse" i Oxens tredje grad - på rät linje med Satansstjärnan - påminner kusligt om den berättelse du återgav. Tätnande dimma, allt hätskare röster. Jimmie Åkessons Sol på rät linje med Algol, Göran Hägglund som valde mörkrets sida och vars sataniska axel är skrämmande tydlig....

Där skiljer sig både Thorwaldsson och Sjöstedts födelser åt även om de delar samma grundläggande "kosmiska mörka väv". De slipper åtminstone den store Korrumperaren, den falska rösten som lurar allt längre in i dimman...

(Jag har själv hört den under meditation. Rösten är plåtig och ihållig, en ful röst. Som missionären Paulus sade, som trots bråket med moderkyrkan hade en hel del poänger: det går att testa andarna...)

Seaward sa...

PS. Visst är klockslaget viktigt för se eventuell skillnad mellan LO-bossen och vänsterledaren. Inte minst för att skilda ascendenter troligen ger olika tillfälliga bärare av det gudomliga samvetet. Texten om Ludvigssons Jupiter i Skytten är tacksam eftersom lägre nivåer (som du understryker) sysslar med något annat än den högsta måttstocken. Utan klockslag blir berättelserna om LO-pampen och Sjöstedt identiska. Har valde jag den svarta sidan, den som förlorat sig in i Mörkrets kvalitet. När Sjöstedt tillträdde fixerade jag mig på Eldelementet som sådant, vilket ger en annan berättelse! Först med klockslaget kan alla perspektiv slutligen vägas samman....

Susanne sa...

Jag har läst Monroe också, fast jag minns inga detaljer från det. Där var det ju inte fråga om NDU utan Ut-ur-kroppen, men det är i grunden förstås samma. Jag har en bok där en annan bok: "Livet i andevärlden" av den engelske affärsmannen Fredrick Sculthorp omtalas, och han beskriver bl a besök i de lägre sfärerna, och det han berättar stämmer bra överens med en av berättelserna i "Glimtar av nästa liv": På båda ställena beskrivs människor som har fastnat i destruktiva tankemönster och som upprepar samma ord och handlingar hela tiden, men de är isolerade, ingen lyssnar eller bryr sig.

I boken som så mystiskt hamnade i mina händer finns ett kapitel som heter "Himmel eller helvete - du måste själv välja", och så långt hänger jag med. Där listas 6 punkter som måste uppfyllas, bl a att man måste tro att Jesus var Guds son och uppstod från de döda, och att han dog på korset för att utplåna människors synder. Men när man läser de 25 fallen så finns det ingen som berättar att den ljusgestalt som de flesta får uppleva, och som oftast inte presenterar sig, säger ett enda ord om detta. Däremot kan de kan få veta att tiden ännu inte kommit för dem att dö, de kan få goda råd om hur de ska vara som människor, osv. Men det är tydligen inget som utgivaren har reflekterat över...

Anonym sa...

Jag har haft en upplevelse där en "skepnad" svepte in i mitt rum mitt i natten ( ca 25 år sedan ), rummet fylldes med en slags kyla . Inte ett ord sades men jag upplevde telepatiskt att den sa ungefär att min tid ännu inte kommit . Några råd minns jag inte .

Seaward sa...

Ingen rök utan eld. Den odeklarerade förhistorien kan av det du skriver bara kan tolkas som en underliggande och gnagande dödsskräck. Döden tar en vända förbi och försöker lugna, på sitt kylslagna och indifferenta sätt... :-)

Anonym sa...

Sök prästerlig hjälp Siwert. Det muslimska icke-räntesystemet har man rundat sedan länge, genom att likt våra finanshajar ompaketera avtalen så att man lånar till ränta, men ändå inte. Ungefär som man i Afghanistan sluter olagliga affärsavtal, men som tillåts för att man gör det under en duk. Åtminstone en diamantaffär har genomförts så.
Framfantiserade ideal, mot en bister verklighet.

Seaward sa...

"Jag har hört om en familj i min hemstad som BARA lever på bidrag" - kan jämföras med den synnerligen speciösa "åtminstone en diamantaffär har genomförts (på unken grund)"

Bäste lundesare, jag har skrivit om en islamisk bank i Sverige tidigare på grundval av en svensk tidningsartikel och håller de uppgifterna för att vara mer pålitliga än en insinuant kommentar som luktar både islamofobi och högermentalitet på en och samma gång.

Anonym sa...

Angående min upplevelse ca 25 år sedan . Stämmer nog , har kämpat med min dödsskräck mer el mindre hela livet . Har blivit bättre men den finns där till o från .