Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 januari 2015

Tid för svensken att hata och frukta (Mars passage i tiden)


Trigger för alltigenom korrumperade och oandliga
svenskars främlingshat och dödsskräck?

Mellan 5/1 och 12/2 rör sig Mars genom den sideriska Vattumannen och kommer att vålla tumult i ett tecken som av naturen motsätter sig förändringar. 

Eftersom Sverigehoroskopet från 1974 anger att landet har en Vattumans väsen, låt vara en pojkaktig och omogen version (härskaren Saturnus står i Tvillingarna), kan man förstås fråga sig om det här landet kommer att se ytterligare av Mars mörka eldar tända eld på landets moskéer...

Den jordnära svensken utan bildning har börjat visa många tecken på att tillhöra en socialt inkompetent människotyp, vilket stämmer rätt väl med Sveriges typ av Vattuman. Saturnus är visserligen inte illa placerad i Tvillingarna, men den drar tillbaka klockan och för svensken till nivån hos en lillgammal besserwisser. 

Landet har i inga avseenden den kompetens som det på kollektiv och individuell nivå tror sig om att äga. (Eftersom Tvillingarna har mycket med språklighet att göra, är den senaste svenska motgången upptäckten - återigen - att svenskarna inbillar i sitt övermod att idogt stirrande på amerikanska filmer och tv-serier har gjort dem bra på engelska.) 

Hade Saturnus vandrat zodiaken och varit framme i det soltecken vi nu finner oss uttrycka, hade det varit en helt annan sak. Då hade Den Gamle regerat. En kombination av Solen och Saturnus i samma tecken hade å andra sidan kanske varit lite väl konservativ eftersom Saturnus då utövar direkt kontroll över den vanligen så fria Solen. Sverige hade varit ett 100% indiskt kastsamhälle.

Mycket hänger naturligtvis på landets självbild och med nationell astrologi är det väl för evigt en stötesten vid vilken timma och med vilken ascendent landet föddes. Den här bloggen trivs med midnattstimman för 28 feb 1974, datumet på den officiella kungörelsen för den nya Regeringsformen av det året.

Från och med måndagen, under brinnande fullmåne, gjorde våldsplaneten sitt inträde i Vattumannen. Paradoxalt nog blev situationen nu ännu värre än då Mars bildade en ömsesidig reception med den stora illgöraren Saturnus som nyligen trädde in i dödens och hatets Skorpion. 

Under den kaotiska svenska höst som följde på valet, med Mars i transit genom Stenbocken, påverkades ju Sveriges självbild åtskilligt genom att turbulensens planet irriterade Sverigehoroskopets Venus i Stenbocken, som enligt den här bloggen är härskaren över Vågascendenten och perfekt beskriver landets fejkade jämlikhetssträvan. (Män fattar det inte, men kvinnor förstår exakt att knappt något har hänt sedan de fick rösträtt i det här landet som lämnades åt Djävulen att härja fritt i.) 

Mars i passage genom ascendenthärskarens tecken stämmer väl med de definitiva törnar Sveriges anseende lidit när nyheten valsat runt i världspressen om en oduglig och av högern komprometterad regering tagits gisslan av ett fascistparti. (Den här bloggen stämplar allt som "höger" som inte arbetar för en ny postkapitalistisk världsordning, med början på hemmaplan.)

Men nu, med Mars inne i Vattumannen, uppstår en mer insidiöst ondskefull ömsesidig reception. Saturnus i rörelse disponerar alltjämt över Mars i rörelse (gammal ÄR äldst!), men nu har spelplanen förändrats. Den ömsesidiga receptionen mellan de båda planeterna aktiverar nu "det sociala utstötningssyndromet" där intressant nog folket självt (Vattumannen) är under isen - Saturnus i iskalla och hatiska skorpionvatten! 

Kyla ger kontraktion och hatet i Sverige gör att Vattumannen krymper från sin normala all-inkluderande nivå till en sekteristisk och inskränkt och galen mobb. Vattumannen blir de långsinta och hatiskas lilla egna klubb. Kalla dem Sverigedemokraternas kärntrupp. 

Glöm inte hur vidrig Vattumannen och Skorpionen tillsammans kan bli: Osama bin Ladins hat mot västerlandet (och terrorbombningarna) är exakt det hat som nu svenskarna manifesterar enligt nyheterna. Det har pågått en tid, men det är symptomatiskt att tidningen ETC publicerar den här artikeln om den svenska pöbelns trakasserier av moskéer igår, samma dag mobbarsyndromet går igång på himmelen! 

Det finns naturligtvis mindre skadliga varianter på den sociala utstötningens signatur. Jag har tidigare noterat hur tydligt kombinationen Vattumannen/Skorpionen uttrycker sig i den misantropiske Woody Allen och hans filmproduktion! Här kan man se judiskhet som markör för den socialt utstötte men som kompenserar sig genom en motreaktion av New Yorksk intellektuell hybris. Det är smalspårighet och fixeringar hur man än vänder på berättelsen. 

Trots Woody Allens genererande kärlekshistoria med sitt och Mia Farrows adoptivbarn, är väl ändå lite familjeincest att föredrag framför den helt oregerliga mobb av idioter svenska politiker kan berömma sig av att ha fostrat genom sin sanslösa marknadstillvändhet och ogenomtänkta dyrkan av "fri rörlighet" - det finns inget sånt som en gratis lunch, allt har sina återverkningar.

Kartan härovan är en "naturlig zodiak" som enbart fokuserar de aktiva principerna i tiden. Jag skulle vilja peka ut den intressanta indiska 210°-aspekten som nu en tid kommer att utgå från Mars och träffa Jungfruns tecken i sin antika sektor för olyckor och fiendskap. De som följt den här bloggens försök att renodla zodiaktecknen och lyfta fram deras centrala idéer - detta har väldigt lite mer egofixerad personastrologi att göra - kan troligen själva lista ut vad Mars transit under denna mörka tid tecknar.

Jungfruns nyckelstjärna Spica är sedan antiken känd som den ensamma och därför sårbara - och i sin utsatthet benägen att både dra på sig olyckan Mars men kanske också - om Jungfrun redan tidigare drabbats och blivit "märkt" - måla Fan på vägen och se fiender i allt och alla. 

Det är Venus "fall" i Jungfrun som tyder på att tecknet representerar den som blivit brända i relationer med sina medmänniskor och bestämt sig för att enbart tjäna sig själva. Att egenintresset kan vara ett nedslående inslag hos en individ demonstrerade med all önskvärd tydlighet Stridshingsten (ond Mars i 1a huset i Jungfrun) under åtta år av korttänkt politik i syfte att främja den lika korttänkta kvartalskapitalismen och göra Sverige till ett enda stort prekariat - en befolkning där ingen vågade tänka framåt eftersom man måste mätta munnen från dag till dag sedan Arbetsgivaren givits fria tyglar att odla sin obarmhärtiga själviskhet.

Jungfruns tecken visar således att det finns individer och sårbara grupper som har mycket att frukta under en tid då den stora majoriteten (Vattumannen) drabbas av infernalisk ondska!

Omvänt - och det var i den ändan jag började tråda - skulle detta kunna vara en perfekt tid för Osama bin Ladin-typen av hat - gigantiskt hat - att sätta den svenska dårskapen på plats. En "perfekt" tid för ett större terrorangrepp mot landet Sverige i försvar av det människovärde Islam generellt tycks veta mer om än det "marknadsstyrda" Väst. Inte för att svenskar i gemen förstår vad jag säger. Så djupt inne är vi i drömmen om vår överlägsenhet - vad gäller engelska språket eller vad helst - att uppvaknandet rimligen kommer att bli mycket bryskt.

Med Fredrik "Stridspitten" Reinfeldt hade vi åtta år med den mest förljugna människa jag sett som vårt Huvud. Han talade modulerat och fejkade ödmjuk men det landets folkvalda gjorde under dessa år var allt annat än tjänligt för landet i långa loppet. Möjligen kommer nu, någon gång mellan den 5 jan och den 12 feb en räkning på posten som påminner om detta. Var nyheten om "vita pulvret" till Kronofogden - kanske som i USA bärare av mjältbrand - en första antydan om att högerpolitik ovanpå en förstelnad socialdemokrati ohjälpligt brutit sönder landet och medborgarnas förmåga att lägga ihop 2 + 2 och skapa rådliga lösningar? 

Vi verkar ju av ett antal ytterst usla och dyra it-haverier (inte minst Polisens rapportsystem) ha tappat förmågan att designa i stor skala. Också detta är synonymt med att den Stora Designen - Vattumannen - är på deken under ett antal år i Sverige. Minns "ond demon 2002-2020" - dårskapen har satt sig på tredje medie- och intellektshuset vilket inte minst märks i våra sjunkande språkliga färdigheter. Den 18 år långa cykeln av demoni kan liknas vid generationen som gick förlorad pga. av twitter- och dataspelsdummifieringen.


Inga kommentarer: