Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 april 2015

Armeniska folkmordet & den Vegetativa Själens ändlösa klagosång


Tidningen ETC får i sin gruppering av nyheter
illustrera inläggets huvudpoäng

Jag hade en känsla för vad jag skulle hitta för slags horoskop idag på 100-årsdagen av ett folkmord som bitit sig fast i de anhöriga så att de transporterar oförrätten likt patologiska memer från generation till generation. Istället gav jag mig i kast med inlägget om "hysterisk hysterektomi" (föregående inlägg). 

Men när jag ändå inte kunde hålla mig, utan utifrån Wikipedias artikel, ritar upp ett världshoroskop (GMT) för dygnets öppning den 24 april 1915, ja, då blir det i princip samma blogginlägg en gång till. Studera gärna den irrationella själen i detta horoskop och texten i föregående inlägg. Någon kanske anar vad jag talar om för övriga räcker det med att påpeka en enda sak i denna karta:



Det är onekligen ett dygn där det högre Luftelementet - människans eget element - satts på undantag och pressas in i de onda och förlustbringande husen åtta och tolv. Den onda daimonen spelas här av Merkurius och äger Liemannen (Saturnus). Merkurius står i maximal världslig styrka men disponeras i sin tur av en "vriden" Mars, vars bas är Jupiter i dödens åttonde hus. Givet att den irrationella själens tydligaste emblem - Månen i härskarläge i Kräftan - utgör månhoroskopets horisont och tecknar dess passioner, är det helt och klart en dödsdrift av låg natur som dominerar och en perversion av Luftens normalt så klara konception av att alla folk innefattas i begreppet "mänskligheten".

Att sedan de berörda i generation efter generation fortsätter gnälla över oförrätten, det känner man så väl igen som det typiska för Vattenelementet när den adlande Luftens rationalitet inte längre fungerar. Horoskopet omvittnar således en egokollaps (Väduren med sin härskare i Vatten), eller ett Ansikte som släcks ut och där via mödernet (Månen) harmen begråts om och om igen. 

Antikens lärde hade så rätt när de identifierade Vatten som omsorgens men också sorgens element. Den som tittar i fel riktning - mot det dödliga - har sannerligen inte mycket att glädja sig åt. Men som psykologen James Hillman noterade, var det inte mycket terapin kunde göra för de själar som satt fast i sitt patologiserande tillstånd. Möjligen har själen grinat klart när den dör och återföds i ny kropp med nya och friskare föresatser. Det är blodets väg (Vatten) som transporterar okonstruktiva fixeringar som armenierna om sitt folkmord eller judarna som vårdar minnet av sin Förintelse. 

Så länge västnationerna är sekulära och drivs av det näriga Vattenelementet kommer de inte att förstå att de gör fel som stöttar judarna i denna patologi och säger, "vi får aldrig glömma". Det ligger i Vattnets natur att översvämmas av sin egen irrationalitet, dess girighet och vilja till mer halvliv. Hade samhällena istället lärt ut korrekt tänkande skulle man slippa dessa försök att besvärja sina egna inre demoner. 

Med rätt filosofi och samhällssystem uppstår inte den smörja på den psykiska nivån som i förlängningen gör att folk ger sig på folk eller företagare slåss mot företagare i den blinda värld som den Vegetativa Själen betecknar! Det är västerlandets egna val som föder all denna ondska, och då USA inom kort tar över Skandinavien helt, har tyvärr tåget gått för några positiva signaler till världen från de här länderna. Istället kommer vi nu att bli legitimt mål för terrorismen, djupare än någonsin i vårt slaveri under de kortsiktiga Vinsthetsarna.

Se: Sveriges Jupiter-cykel 2020-2036

Jag tror vi kan se fram emot ett armageddon av något slag inom det tidsfönstret.

*****

Apropå illustrationen av rubriker i vänster- och miljötidningen ETC. Här ser man vansinnet i vänstern som tydligast, hur de bygger en dröm om global öppenhet på rovkapitalismens fundament. Detta bevisar för mig att ETC saknar revolutionär glöd och så fort de började växa inrättade sig i den gällande myten om västerlandet. Enskilda skribenter må ha sett en större bild, men tidningen som sådan stinker av anpasslighet under marknadskapitalismen.

Men fri rörlighet mellan länder förblir en mardröm i praktiken tills först KOMMUNISM etablerats på det lokala planet. Enskilda stater som alla är suveräna och självreglerande och helt utan vinstmotivet. Det ska inte finnas något land där fattigdomen lockar invånarna att se ett grönare gräs i den andres trädgård. 

Se dagens odugliga svenska politiker - tror någon att folk av denna kaliber skulle klara att organisera ett globalt samhälle med fri rörlighet mellan alla länder? ETC och i synnerhet den helt generande Stefan Löfven - "nu jädrar ska vi rädda liv här" (är detta en sammanfattning värdig en statsman?) - lever i en vanvettig drömföreställning om sin egen makt och sina möjligheter. Världen måste organiseras utifrån högre, andliga principer. Inte företagsekonomiska, inte via "handelstekniska lösningar". Då först kan alla världens folk mötas i en delad förståelse om vilka de är.

Västs uppblåsta bubbla kommer att spricka, var så säker. 

Inga kommentarer: