Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 april 2015

Baby Fanatica


Precis vad Sverige behövde. En fullständigt fanatisk representant för den Vegetativa Själen. Närighetslivet jublar och Annie Lööf kan gå och dra något gammalt över sig. Här är Vilddjuret maskerat i en kvinnokropp, exakt den affischpelare rovkapitalisterna väntat på. Hon kommer att förföra den växande skaran av bottenlöst grunda svenskar.

Se den naturliga fortsättningen i inlägget om hur Sverige kommer att duka under under sin Jupiter-cykel 2020-2036. Det är något sjukt med Jupiters inflytande dessa timmar då apoteksprivatiserarna KD gav Hydran ännu ett ansikte i Baby Fanatica. 

Att hon väljs ungefär samtidigt som Nepal upplever en förödande massdöd i samband med en kraftig jordbävning är en varning för vad upplösningens Vattenelement är kapabelt till när Stenbocken och Vatten tillsammans skapar erosion och spänningar i marken eller i samhället.

Bloggen har tidigare talat om spänningen mellan låga Kräftan och Husbonden Stenbocken. In med fler sådana här i politiken och vi har snart ett fattig-Sverige kontrollerat av en rika klick så som aldrig förr har skådats. Gudars, vad denna unga fanatiker hatar staten och alla strukturer som söker förebygga svampsjukdomar som hon själv.

En dålig fars? Det är som om Antikrist
själv har tränat in poserna och replikerna!
Förstår inte Busch innebörden av "höger"?


6 kommentarer:

Susanne sa...

Här är ett exempel till på vad vattenelementet är kapabelt till: http://www,dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/enorm-rocka-hittad i peru/?I1
Ett "sjöodjur" hittat ungefär samtidigt som jordbävningen och valet av Busch-Thor. Två talesätt kommer för mig: En olycka kommer sällan ensam och I de lugnaste vatten går de största fiskarna....
:-)

Seaward sa...

Ah, det tredje exemplet som krävdes för spaning enligt P1 Spanarna! Du avstod förmodligen från att säga "de fulaste fiskarna" men "storsjöodjur" skulle passa på lördagens måne i Kräftan. Det är ju Jupiter som "supersizar" (svengelskan har redan tagit över landet så det är bara att hänga med). Och måhända bildar Månen hemma i havets eget tecken Kräftan och Jupiter förutsättningar för superstora tsunamis - det undergrävande Vattenelementet sätter Jord i rörelse.

Omvänt är ju Busch en galen förespråkare för Familjen som minsta samhälleliga enhet - familjer ska Jupiter-gynnas medan hon bejakar fattigdom för enskilda, olyckligt lottade individer. Hon stinker skamlöst av Storfinansens program.

Jag blir mer och mer övertygad om att skolbokstolkningar av planeterna leder till dålig praktisk astrologi. Det är uppenbart att den "upphöjda" Jupiter i Kräftan kan skapa både förhöjd empati och djävulskt kallsinne för alla som inte inkluderas i den gynnade trygga lilla kretsen (Kräftan). Ptolemaios har faktiskt en intressant regeluppsättning angående karaktären, som han kallar själen och biologistiskt ser som en funktion av den föregående kroppen (de sekulära Humanisternas attityder har gamla historiska rötter och kan sammanfattas med ett namn: Aristoteles - minus biologens gudstro).

Ptolemaios ser Månen och Merkurius som ett kombinat som tillsammans beskriver själen (den med kroppen och fostran framväxande ”själen” – lite motsvarande den här bloggens ”sinnelaget”, som dock enbart syftar på Månen). Men han inkluderar också Solen som en indikator på själen (jfr. hinduisk astrologi som intar en mer andlig hållning och ser Solen som signifikator för den eviga själen). ”Själen” (Månen och Merkurius) karaktäriseras av de övriga planeterna (aspekter, disponentens position, m.m.) och här skiljer Ptolemaios på bra och dåliga placeringar för de bidragande planeterna. Om både Månen och Merkurius domineras av en välkonfigurerad Saturnus får man t.ex. en stoisk, kylig men kapabel natur, en ynklig Saturnus ser de dåliga sidorna: hopplöst envis, korkad, kallsinnig och empatilös (bas för en grym och dålig diktator).

Allt detta finns ju kvar i modern astrologi men Ptolamaios använder fler aspekter än indisk astrologi så det här synsättet har fått stå tillbaka på bloggen till förmån för andra undersökningar, t.ex. det mer grundläggande ”temperamentet” som även egyptiern också kopplar till de fyra elementen.

Anonym sa...

Läste att de hittat "sjöodjuret" i norra Peru. Tänker på Iquitos som har blivit ett slags näste för Ayahuasca-turismen.
Det finns många center där de tar hutlösa summor för en vecka i
djungeln, och dessa ställen ägs i många fall av "västerlänningar".

http://www.bluemorphotours.com/ är ett bra exempel.

Alexandra

Seaward sa...

Helt nytt fenomen för mig. Men i svallvågorna efter filmen Avatar (eller kanske filmen som en del av en större trend?) är det tillbaka till naturen som gäller... ännu en gång.

Runt 1970 hette trenden "gröna vågen" men då räckte det att flytta ut på landet - nu måste man tydligen charterturista och sen bussa in i djungeln för att återknyta till sina rötter, dvs till växtsjälen (Vatten)... Tack för ett intressant exempel på andlighetens kommersialisering!

Havsörnen sa...

"svengelskan har redan tagit över landet så det är bara att hänga med"

Jag kommer för min del inte att embrejsa den utvecklingen.

Seaward sa...

:-)