Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 april 2015

David Carmeron och hans onda, narcissistiska ego


David Cameron: "Mamma älskade mig
men förmanade mig ibland milt"

The Guardian rapporterar (fritt översatt): 

"David Cameron anses ha bytt åsikt (till att förespråka räddningsoperationer i Medelhavet, istället för gränsvärnande patruller) sedan mediebevakningen (av den senaste katastrofen) övertygat premiärministerns stab och valstrateger om att allmänheten uppfattade tragedin i Medelhavet som en humanitär kris snarare än en fråga om immigration."

Englands premiärminister är med andra ord den fegaste sortens politiker, som söker positionera sig för att slippa friktion istället för att stå för något han själv tror på. Ett uselt blötdjur.

Eftersom bloggen för närvarande funderar över de hellenistiska begreppen "den onda daimonen" och "den goda daimonen" och frågan om det alls går att använda dem tillsammans med den indiska astrologin utan att hamna i systemiska motsättningar, passar det bra att titta en gång till på Cameron, den där Fredrik Reinfeldts polare då det begav sig.


Teoretiskt är den här politikern Hin Håles eget verktyg. För hur kan man rädda ansiktet på Cameron när den onda dispositionen eller daimonen, precis som hos Fredrik Reinfeldt är Solen - individens egen unika själ - och att denna onda daimon sedan väljer ett mycket framträdande horoskophus att arbeta genom?

Hos svensken var förklädde sig den onda daimonen och sökte genom det 11e huset påstå att det var godhet, det som predikades: "Jag är beredd att kämpa intill döden för min och Littorins politik som går ut på att trakassera sjuka och arbetslösa tills de fogar sig i Slavdrivarens nådiga förslag att låta dem arbeta för inga pengar alls." Ja, Reinfeldts "arbetslinje" var verkligen ondskan själv upplyft som ett ideal.

Men Cameron ser i förstone ut att vara ännu värre! För här är den onda daimonen helt och fullt förknippad med hans egen person och varje ord och gest som kommer från honom. Det är den här placeringen som ger en ytterligt kalkylerande och självisk Jungfruascendent. Jungfrun kan vara det mest kritiska av alla zodiaktecken i första huset eftersom detta med nödvändighet visar att det är en slav som återfötts till världen. Logiken går så här: den egna identitetens Sol i majestätiska Lejonet berövas all ära i 12e huset och när samma Sol ockuperar den trälbundna Jungfrun i första huset för "jag själv och min kropp" så tecknas en varelse som i denna återfödelse signalerar en kapital brist på verkliga ledaregenskaper - minns Fredrik Reinfeldt! Och en sådan är också Cameron.

Bristen på pondus och identitet gör istället att det troligen är denna Jungfuascendent som fött den patenterade lögnen att "det är kläderna (ascendenten) som gör mannen".

Den onda demonen eller Camerons sämsta instinkt, dragningen mot ren och skär själviskhet dominerar således totalt i horoskopet. Bindningen mellan den usla driften och 1a egohuset måste vara en av astrologins sorgligaste budskap. Men titta nu på den goda daimonens 11e hus! Camerons Måne med Jupiter i 11e tyder på att hans barndomshem var privilegierat och att i synnerhet modern utövat ett humanitärt inflytande på honom. När allt kom omkring tittade Cameron på den svenska styggelsen friskolorna och vägrade anamma den dårskap svensk kapitalism kokat ihop. Så helt ond kan han inte vara.

Och missa inte att den goda daimonen tecknas av Månen som här råder över sig själv i sitt eget tecken Kräftan. Och Jupiter är sannerligen inte en dum placering. Tillsammans tecknar de Camerons mycket måttliga typ av ideal: "charity begins at home".

Men Jupiters "upphöjelse" i Kräftan kan betyda en "supermamma" eller en extremt vek och känslig - men empatisk natur - och detta är då en distinkt annorlunda indikation än den kallsinniga Solen i Jungfrun som brukar "tänka sig ur" problem just för att Jungfrun är så emotionellt handikappad och snäv i sina sympatier. Det är begripligt att Kräftan och Jungfrun tillsammans är en extremt lämpad grogrund för främlingsfientlighet, båda tecknen är negativt polariserade och har protektionistiska drag. Det är därför svårt att avgöra om det egentligen är någon egentlig kamp mellan det Goda och det Onda inom den här brittiska högerpolitikern. Det kanske är därför The Guardian antyder att han låter sina spinndoktorer ta pulsen på engelska folket INNAN Cameron fejkar en åsikt i frågan. 

Vattendjuret i det här fallet är därför den goda daimonen som inte är tillräckligt god. Den är emellertid klart att föredrag framför brittens onda instinkt som är så obehaglig att man inte vill se på kartan för länge. Den kanske smittar. Detta är typen som skulle sälja sin mor för att rädda sitt eget skinn - om nu inte modern varit en så dominant faktor i hans egen personlighet. Månen med Jupiter i Kräftan är inte mycket till ideal eftersom domänen är den Vegetativa Själen, materiella växtkrafter och naturligtvis en favorisering av näringslivets intressen.

Men detta är ändå ett anständigt idealhus - Cameron är "a decent person" - till skillnad från den falske Reinfeldt, vars drömmar om att vara ett majestät blandade sig ogynnsamt med en Sol i Kräftan så att han blev den onda närighetens förespråkare. Filtrerad genom trälens Jungfruascendent blev hans enda budskap till svenskarna att alla skulle jobba, jobba, och åter jobba. Kvinnor skulle jobba helhet om vila vid pensionen var det bara att glömma. Han pladdrade om att jobba in i 70-årsåldern! Den onda daimonen inom honom var fullständigt förryckt!

Camerons onda daimon har ett formidabelt fäste i politikerns ego och jag misstänker att han har samma självförakt som jag ibland tyckte mig se i Fredrik Reinfeldt - det är alltid farligt med ledare som inte älskar sig själva, för deras sätt att leda andra blir "partipiskan" (Reinfeldt som odemokratisk diktator inom nymoderaterna).

Men eftersom den goda daimonen beskriver det vakuum som skiljer själen i en människokropp från själen i dess bästa variant. Ser man här att Jungfruascendenten inte kan falla lägre än till det tillstånd av självisk och livegen träl med vinstlystnad och dålig sociala samarbetsförmåga som kan utläsas ur tecknets omständigheter (inte minst "fallna" Venus i tecknet). 

En normal Jungfruascendent är kanske inte särskild inspirerande i dess blyga försagdhet och introverta sätt att gömma sig bakom sitt arbete. Men Cameron visar via själens bättre sida - 11e idealhuset - att denna Jungfru visserligen nått botten - Jordelementet - men nu anträtt "vägen upp". Idealhusets Vattenelement är ett steg upp från den själlösa materialism eller fixering vid enbart pengarna som svenska folket i så hög grad uppvisar. 

Men britten vet mer, han vet att t.o.m. en närig själ är bättre än ingen själ alls. Det är Vatten som får världen att blomstra och i den meningen förefaller Cameron medveten om godhet i någon begränsad bemärkelse. Det är likväl inte horoskopet man sitter ner och filosoferar med. Jungfrun och Kräftan tillsammans är en alltför pragmatisk kombination (om den dominerar horoskopet) för att roas av t.ex. en sån här blogg. Ingen "nytta" kommer ju ur den här bloggen, den "tjänar" inte till något, mätbart eller konkret.

Till sist, fast äldre inlägg kan redan ha kommenterat detta: Camerons horoskop liknar sin polare Reinfeldt på det viset att båda har kraftfullt betonade pengahus. Byter man perspektiv och lämnar idén om Solen som den onda daimonen, så har Cameron faktiskt en verksam välgörare i Solens härskare Merkurius. Tyvärr står Merkurius i ett mycket primitivt hus, det andra ekonomihuset och i kombination med den goda daimonens hus, som också är förmögenhetsbyggandets hus, så ser vi samma överdriva fixering vid ekonomi som på den svenska ex-politikerns födelsehimmel. 

Planeterna skiljer sig åt hos männen och därmed de mer exakta berättelserna, men här nöjer vi oss med att konstatera att det blir för mycket monetär fixering med båda dessa hus väldigt aktiva eller rymmande mycket viktiga planeter. Och det stämmer bra, Cameron och Reinfeldt är sådana män som ska lastas för den otroligt låga kvalitet människolivet har sent i västerlandets historia. Dessa är räknenissarna som började se medmänniskor som mer eller mindre lönsamma. Inom andra verksamhetsområden kan det vara sådana här tekniker som uppfinner stegräknare åt joggarna och förstör människor i grunden så att de blir teknokratiska främlingar för sig själva.

Cameron är emellertid återigen mer intressant än Reinfeldt eftersom hans opposition mellan den narcissistiska förstahus-Solen och den distanserade Saturnus är en formidabel katalysator för förändring. Saturnus blir starkare ju äldre man blir, försåvitt att den inte här helt obskyr i födelsehoroskopet (och då får vi människor som gör sig till åtlöje genom att inte kunna besinna sin egen faktiska ålder). 

Men Cameron har som sagt Saturnus i sjundehushörnet där den är som starkast rent världsligt. Att detta leder till en konservativ utblick och en dröjsamhet när den agerande Solen påverkas, är ingen vild gissning. Intelligensen trubbas några snäpp men individerna brukar linda in sig i formalism för att dölja att förmågan att läsa livet utan facit eller regelboken inte är särskilt utvecklad. 

Konservatismen får ökad kraft av att den revolutionära Mars har ställts in i det ineffektiva 12e huset tillsammans med kungavärdighetens fixstjärna Regulus. Det här lustiga budskapet läcker faktiskt ut i första egohuset (via 12e-husägaren Solen) så att Cameron under den onda demonens inflytande faktiskt går och inbillar sig att han är en stor och utvald krigsherre! Kanske inte så svårt att bli inbillningssjuk när man går i den stora mördarnationen USA:s ledband.

Inga kommentarer: