Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 april 2015

Naturens hysteriska ondska




Den svala sirenen Cobie Smulders behövde bli äldre och mognare - och kanske inspiration från den skalpell- och cancerfruktande Angelina Jolie - för att komma ut om sin livmodercancer vid 25, som lyckligtvis kunde opereras (AB, slaskavdelningen). 

Bloggaren hade en skolkamrat som även hon någon gång i 20-årsåldern genomgick samma operation som aktrisen ("How I Met Your Mother") och är bekant med ett tredje fall, där växande cystor som ledde till en hysterektomi. 

Tre fall är ingenting, men eftersom jag genast noterade några misstänkta omen i skådespelerskans horoskop, plockade jag dessa fall ur minnet och lägger här också till Angelina som ett fjärde stickprov. Hon hann ju knappt skära bort sina bröst i fruktan för cancer förrän den svårkurerade fruktan för att förlora livet ledde också henne till att operera bort livmodern.

Filosofisk utvikning. Ta inte detta som ett ovetenskapligt hälsotips för att förebygga cancer, men jag misstänker att rädslan för att dö är den negativa energi som föder och göder sjukdomen, åtminstone tyder den astrologiska symboliken på detta. Kräftan, Cancer på latin, har ju den grundläggande instinkten att stänga till och skapa celler och dess naturliga fjärde hus betyder inte enbart det trygga hemmet och den sinnesro som detta skänker, utan bär också den djupare och mer oroande beteckningen "frågans slut".

Som havets element betecknar Vatten som sådan alla sammansatta tings oundvikliga upplösning i döden. Det här är samma resonemang som när man konstaterar att näringslivet är en sjuklig företeelse i en civilisation som kallar sig mänsklig, det är den Vegetativa Själen som ett svart och närigt hål som aldrig går att fylla! Mörkret är en konstant i den lägre världen och även om man bygger sig ett tryggt hem har man bara adresserat symptomen men inte nått roten. Fruktan finns fortfarande kvar, bara överslätad. "Frågans slut" förblir lågintensivt närvarande..

Skolkamraten saknades i horoskopsamlingen och när jag väl lyckats hitta en gammal klasslista med födelsenumren, var chocken total. Detta var många år innan jag kände astrologin som något annat än banala veckoprognoser i diverse dam- och dagstidningar. Skolkamraten, det andra fallet, var född samma dag, månad och år som det tredje fallet! Och nu såg man direkt mönstret eftersom också det fjärde fallet, Angelina, stämmer in i samma mönster. Våra fyra fall blev således tre, men det faktum att två var födda samma dygn snarast stärker vårt fall. 

Vilket fall? Jo, det antika filosofiska (i vissa läger) och religiösa antagandet att den lägre naturen, PHYSIS, representerar syndafallet. De själar som väljer Vattenelementet är inbegripna i "vägen ned", syndafallet, och för de själar som väljer Vattenelementet kan man bara med den gåtfulle filosofen Herakleitos mumla, att "Vatten är döden för själen".


Cobie Smulders: livmodercancer:



Anonyma fall 2 och 3, födda samma dag, månad och år: cellkorruption följd av hysterektomi (ascendent känd för den ena):


Angelina Jolie: hysterektomi:


Naturen (som "älskar att dölja sig" enligt nämnde Herakleitos) representeras i dessa fyra fall starkt genom Vattenelementet. Smulders, som utlöste minispaningen har likt Anonym 1 och 2 såväl Sol och Måne i Vatten.

För Angelina Jolie krävs astrologiska förkunskaper för att se hur hennes kropp i det primära Vattentecknet Kräftan (måntecknet för alla de andra!) och med Månen i Fiskarnas Vatten också hon leder in det korruptibla vattnet till soltecknet i Jordtecknet Oxen. Oxens härskare Venus befinner sig ju i Kräftan.

Ett dåligt omen i Smulders horoskop - men bara generellt och inte kroppsspecifikt eftersom kartan är av typen månascendent, är att "kvinnodelarnas" Venus befinner sig i det onda åttonde korruptionshuset. I sig betyder inte detta något men när också Venus ägare, Saturnus, befinner sig under attack från olycksbringaren Mars, drar man naturligtvis öronen till sig. 

Denna kombination av båda de naturliga illgörarna står dessutom extremt sankt i ett Jordelement som fuktas av det Vatten som både skapar blomstring bara för att i nästa ögonblick introducera korruption och organdöd. Nature is a bitch, det var detta Herakleitos sade! (Läs länkade inlägget ovan - denna blogg innehåller en koncentrerad visdom för den som följer trådarna och ser Visionen.)

Eftersom Smulders "dubbelfel" i Jungfrun sedan angriper hennes sårbara Sol (livskraft) i Fiskarnas Vatten, där Jungfruns härskare Merkurius - disponenten över de två onda! - befinner sig, har vi ett formidabelt uppror här i den lägre och onda naturen. Krafter bekrigar varandra. Lyckligtvis håller sig välgöraren Jupiter utanför dramat och som Solens ägare tycks detta förklara att det till sist blir Mars i rollen av kirurgens skalpell som lyckas avlägsna cancern så väl att kvinnan inte förlorade sin förmåga att föda barn.

Går man till Angelina Jolie syns en besläktad berättelse. Återigen dras livskraftens Sol ner i den tveeggade gyttjan som båda ger en kort blomstring och sedan degeneration - också här leds Vatten in i jordiga Oxens som håller Solen via dess härskare, Vatten-Venus i första huset. Det innebär att Angelinas fysiska kroppstillstånd blir viktigare än normalt. 

Det här är inte en uttömmande tolkning, jag inser plötsligt att man kunde ämna bara dessa fyra fall en dag av tänkande och skrivande. Men med känd födelsetid för Angelina vore det usel astrologi att bortse från hur illa hennes Venus i första egohuset fungerar. När moderliga tecknet Kräftan stiger i öster blir paradoxalt nog Venus en verksam illgörare. Alla män som genom Naturens försorgs ställs utanför sitt äktenskap när familjen får tillökning, förstår symboliken. Venus är Naturens direkta fiende eftersom denna kärleksfulla planet står för två parter i samklang eller i försökte att hitta beröringspunkter med varandra. 

När "Moder Natur" tar över efter barnafödande framträder Naturen i all dess själviskhet, modern går in i ett symbiosläge med sin avkomma, "äger" sin avkomma och är ett med den. Venus, en heterosexuell symbol som tjänar som attraktor ("skönhet") för att smörja artens reproduktion är inte längre intressant för den nyblivna modern. Hon har för ögonblicket förlorat sina former och Venus är även på det sättet en "illgörare" ur den biologiska Naturens perspektiv. 

Men det är gott att behålla fokus på det antika begreppet "vegetativ själ": den nyblivna modern går nu in i rollen som mjölkko åt det nyfödda barnet, detta är Naturen som vätska, som näring för de själar som fallit till den kroppsliga nivån genom att "från himmelen" narcissistiskt ha förälskat sig i sin egen spegelbild i Naturens vatten. Straffet för denna felaktiga orientering blir ett hölje av materia som bara håller ihop så länge Vattenelementet med dess halvdåliga imitation (avbild, ikon) av den himmelska förlagan förmår reproducera cellerna (Kräftan) korrekt.

Antikens koppling mellan Kräftan och sjukdomen cancer får fullt stöd av denna minimala grupp horoskop!

Beträffande det häpnadsväckande sammanträffandet fallen 2 och 3, vet jag inte exakt hur allvarliga cystorna var. Jag har ett minne om att det var en elak tumör på väg skolkamratens fall, medan i det andra fallet läkare hittade stora cystor, men inget elakartat. Jag vet att den ena var född med en sen Jungfruascendent, och ascendenthärskaren Merkurius i olyckans och ohälsans sjätte hus är naturligtvis en sådan indikation att man kanske borde göra regelbundna läkarbesök till en god vana. 

Men notera det djuppsykologiska budskapet här: man upplever sin egen kropp som en fiende, och denna ovänskap med den egna kroppen är medfödd. Jag tror mig veta att personen i fråga är en garderobslesbian och ett typiskt exempel på en återfödd själ som fortfarande i psyket hänger fast vid ett tidigare liv i manlig kropp. I detta fall uttrycker sig den lesbiska dragningen genom ett skamlöst beundrande av vackra kvinnor som just Angelina Jolie. Exemplet är som höres hämtat ur den enklaste och mest folkliga och obildade svenska underklassen (till vilken också räknas dagens borgerliga medelklass - hjälplösa offer för marknadens underhållningsindustri i sin brist på en god skolning).

Man kan därför spekulera om inte bara rädsla för döden kan trigga dödsmekanismer om Vattenelementet är framhävt utan att även djupt sittande hat mot den kropp Ödet har delat ut för detta liv, om det fortgår i flera årtionden, utlöser disharmoni i den lägre naturen som på sikt blir patologiska förändringar. Naturen hämnas på den själ som vägrar acceptera sin lott i detta liv! Allt detta kan i sin tur sammanfattas som den karma just denna själ faktiskt valde att ta på sig för det liv den skulle träda in i.

De anonyma fall 2 & 3 påminner även dessa om Cobie Smulders som utlöste detta inlägg. Som nämnt hade aktrisen sina kvinnodelars Venus i onda åttonde huset, ägda av en Saturnus under attack från Mars. 

(Not. sjätte och åttonde påminner en del om varandra, förutom att åttonde tycks stå still, här ligger saker och ruttnar bort i mörka attitydmässiga Vatten - dold korruption i Naturens dolda psyke, medan sjätte huset tycks mer aktivt som det Jordhus det är, där effekterna av Psykes eller Själens osynliga hållning blir synliga.)

Det horoskop av dubbelfallet 2 & 3 med känd ascendent i Jungfrun visar sig också ha sina kvinnodelar i åttonde huset. De ägs av den verksamt onda Mars i prominenta tionde, en maximalt stark husplacering när det handlar om att få saker och ting gjorda. Man kan här tala om en ganska elak människa i maktposition och där särskilt Venus (kärleken mellan könen) helt frusit inne i det onda åttonde huset. Följer man disponentkedjan (med risk att hamna i mentalt kaos eftersom det går att kasta upp så många bollar i luften att man inte längre klarar att jonglera med dem alla) ägs den dubbelt onda Mars i sin tur av Merkurius i det onda ohälsohuset och angripen av den bestraffande södra månnoden (alternativt synsätt: noden är den stump som blir kvar sedan man huggit huvudet av en måttlösa demonen). Före hysterektomin födde kvinnan aldrig några barn. 

Man tycker sig i den här avancerade serien av budskap se vägran att acceptera den kvinnliga kroppen, det kvinnliga könet. Jämför också Angelina Jolie horoskop fast här i omvänd skepnad: Solen i Fiskarna ägs av den naturliga celldelningens Jupiter som OCKSÅ är en verksamt ond kraft för Jungfruascendenten, vars merkuriska intellekt finner Jupiter som den Vegetativa Själen eller Urmodern ogripbar, osynlig, hemsk och fruktansvärd, något att angripa och slita ur sin kropp. 

Jag har läst att läkare fullständigt i onödan river ut livmodern på mängder av kvinnor. En del kvinnor med manshat mot kvinnan i sitt eget undermedvetna, tackar pga. sin hysteriska läggning i förhållande till det kroppsegna direkt ja till en hysterektomi om en läkare föreslår detta. Det är möjligt att det är ett klokt beslut trots att artikeln jag läste (minns inte var) påpekade att det inte fanns något medicinskt underlag för den här standardproceduren, som tvärtom bär spår av irrationellt tänkande så typiskt för den Irrationella eller Vegetativa Själen (blinda kan inte leda blinda). 

Men om astrologin kan se djupare och om man klarar att samtidigt bolla en mängd variabler i inte bara ett horoskop utan dessa tre horoskop, är det möjligt att man ser hur ofrånkomligt det är att det finns kvinnor som väljer sådana livsöden där antingen mödrarna bär på cancerogena arvsanlag och/eller själva har ett så stört förhållande till den egna kroppen att sjukdom väntar några årtionden in i livscykeln.

Detta är således psykosomatiskt triggad cancer (eller abnorma cellförändringar), vilket kan tyckas svårt att anföra i händelse av medfödd cancer. En annan skolkamrat, numera död, föddes med cancer i huvudet och ena ögat fick avlägsnas direkt vid förlossningen. Det andra ögat var så angripet att bara en marginell ledsyn blev kvar. Men om man håller fast i tanken att den lägre naturen - Naturens Vatten i förening med Jord blir naturen med litet "n" - kan bära på defekter i dna jämfört med den himmelska förlagan - "dålig karma" - så står det klart att "psykosomatiska sjukdomar" kan innefatta även cancer. 

Nyplatonismen gör klart att ALLT är psykiskt i den meningen att det är Världssjälens kreativitet som skriptar den lägre värld som många ovana själar trillar ned i, berusade av att följa sin egen kreativitet så långt det går. Men det slutar med Jord-elementet, med förkroppsligandet och en värld som befinner sig långt från den tidlösa perfektion som idag tomma begrepp som "platonisk kärlek" minner om.

Detta inlägg taggas inte som "hälsa/ohälsa" utan som "filosofi" eftersom det bara är djävulsdyrkare som diskuterar kroppen utan referens till de verksamma orsaker bakom sjukdom som står att finna i själva den himmelska blåritning som Naturen har att söka efterlikna. För missa inte undertexten: själen, på sin högre nivå VÄLJER sjukdomsöden precis som andra själar kanske väljer ett liv i svält och fattigdom och några få prövar den alltsomoftast dekadenta överklassens nöjesfyllda livserfarenheter. Alla är vi själar som tappat greppet, annars vore vi inte här.



Bonusspaning (eller: Extra-Material, pun intended)

Den runt femtio avlidne man som föddes med grasserande cancer i båda ögonen blev begripligen en tålmodig människa och djup tänkare. Efter skolan tappade jag kontakten men kan föreställa mig att ett sådant livsöde leder en syndig själ att nu om inte förr kontemplera livet. 

Eftersom bloggen börjat fundera på de antika termerna "god daimon" och "ond daimon" är det lämpligt att lägga till hans horoskop som ännu en liten observation. Precis som med den rabiata brittiska invandrarhataren Katie Hopkins - där vi också fick nöja oss med ett spekulativt horoskop enbart baserat på månascendenten, har vi ett intressant förhållande mellan den onda daimonen och femte huset:



Det alarmerande i den här grumligt färgade kartan är hur hela livslinjen (Månen till Solen) ÄGS AV DEN ONDA DAIMONEN, eller mer neutralt uttryckt tolftehushärskaren. I den naturliga zodiaken anges Jupiter i Vattenläge som husets korrelat. Är då den Vegetativa Själen den onda daimonen? En del tyder faktiskt på det. I sig är inte denna enorma Själ ond, men den blir det ur horoskopets, ur människointressets ståndpunkt.

För en prosaisk västerlänning utan filosofi men med astrologiskt intresse står tolfte sektorn enbart för "världslig förlust". Men på denna blogg växer en bild fram som kopplar samman den onda daimonen med den Vegetativa Själen. Kanske förlusterna inte bara är världsliga - hälsa, pengar och karriär - utan i första rummet en förlust av själens rätta hem i himmelen?

Mot denna förlust står då 11e huset, den goda daimonen, här representerad av krigaren Mars. Typiskt nog tecknar detta hus också rejäl världslig vinst eftersom Jupiter - stor förmögenhet - är husets karaka (signifikator). För symmetrins skull är det förstås armodets och den snäva begränsningens Saturnus som är karaka i 12e onda huset. I detta fall hittar vi Saturnus i 12e vilket ger ett ovanligt "rent" budskap om en typisk gränsdragning för livet som erinrar om detta hus negativa inverkan på den världsliga framgången.

Dessutom verkar vid första påseendet horoskopets ägare vilja lyfta fram den onda daimonen som något gott och eftersträvansvärt! Precis som i Fredrik Reinfeldts horoskop stiger den tillfälliga 12e husägaren upp till 11e idealhuset. Men här skiljer sig den själviske moderaten distinkt från den man som född med cancer styrdes att arbeta för det goda.

Han tog antydningen från sin egen stofthydda och jobbade heroiskt (Mars är den goda daimonen!) för de blindas sak i sitt liv, för att samhället skulle ge dem bättre möjligheter. Om man vill kan man säga att han bara gjorde en dygd av den materiella nödvändigheten ("ananke"), men det vore att missa några subtiliteter t.o.m. i den mån- (och sol-) karta som vi här måste nöja oss med. 

Notera hur väl Månen drömmer om att placera den goda daimonen (här: Mars): i det driftiga femte ledarskapshuset. Tyvärr söker Satans stjärna korrumpera den goda daimonen i Solens eller synförmågans eget hus, så den perverst fysiologiska "sataniska axeln" är verkligen aktiv här trots att båda husen är lyckobådande. 

Jag skulle kunna tänka mig att lindrigare exempel av den sataniska axeln längsmed den gynnsmma 5/11-husaxeln kan ge exempelvis "läkare utan gränser" och andra universellt orienterade ledarnaturer. Men centralt här är Satans eller Djävulens förmåga att snärja själen i rent materiella eller kroppsliga ärenden. Jord och Vatten bildar ett kladd själarna inte lätteligen höjer sig ur! (Se kvinnohoroskopen här ovan.) I himmelen är alla själar jämlika och de fyra elementen rent intellektuella väsen (vilket INTE betyder att de "bara" är tankefoster, vilket satanister tror). Men i tid och rum uppstår plötsligt en hackordning som låter oss se att inte alla horoskop är lika fördelaktiga eller "goda". 

Den romerske nyplatonisten Plotinus talar om samma hackordning den här bloggen ofta fört på tal i samband med oppositionen mellan Kräftan och Stenbocken (under- och överordning inom ramen för det allmänna syndafallet). Men Plotinus använde termen σθνταζις ("syntazis") för den "organisation" eller "struktur" som resulterar i det materiella kosmos som en följd av det som för människans vidkommande tycks vara planeternas formande ödespåverkan ειμαρμενη, "heimarmene".

Detta slutresultat av ödets lotter - syntazis eller den materiella organisationen - är det enda dagens sekulära samhällen bejakar då Satan regerar fritt och antar många ansikten under den långa och svarta tidsålder hinduismen kallar Kali Yuga.
Se även: Bekämpa närigheten! (Yuga-läran om närighetens era)

Plotinus var optimistisk om själens möjligheter att tänka sig tillbaka till sitt ursprung och via kontemplation, men trots att han hårt motsatte sig de grekiska stoikernas astrala fatalism kunde inte heller denne västerlandets siste stora tänkare förneka att de astrologiska effekterna fanns där och påverkade merparten av mänskligheten - faktiskt alla som inte arbetar på att höja sinnet till den nivå som på den tiden avsågs med den Rationella Själen. Det faktum att förment rationella varelser likväl predikar satanism (materialism) och att västsamhällena ägnar sig åt Vinsttänkande istället för Mänskligheten, vittnar om att väst t.o.m. lyckats korrumpera ordet "rationell"!

Inga kommentarer: