Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 april 2015

Rasupploppet i Baltimore



Huffington Post har den mest exakta tiden för det folkilskan mot den vita rasismen, och horoskopet ger en mängd klassiska indikationer om frihet kontra tvång och förtryckande social hackordning.

Det är ett horoskop som för tankarna till det för Svenskt Näringsliv och dess signal om en djävulsk maktordning där de minst värdiga kapar och kontrollerar lealösa ynkryggar till politiker. 

I rasupploppets horoskop ser man ledarskapets Lejon i öster som stretar och nästan kvävs av den onda myndighetsplaneten Saturnus, denna Saturnus i maximalt låg position på himmelen tecknar underklassens underläge och hur detta stryper deras egen förmåga. 

Skillnaden med kartan för Svenskt Näringsliv är uppenbar, i arbetsgivarnas karta stiger istället den snåla och trångsynta Saturnus upp i maktposition i tionde, med tråkiga konsekvenser för fjärde huset - deras egen och andras interna lycka (4e). Faktum är att det svenska horoskopet är otäckt - svenska arbetsgivare presenteras som monster av missunnsamhet och makthunger!

I Baltimore, återigen, finns skäl att speciellt studera det 12e huset för "samhällets olycksbarn" och minoritetstecknet Kräftan ("små klaner") och hur välståndets Jupiter undanhålls en minoritet (gissningsvis de färgade!). Stoltheten och friheten i Lejonascendenten undermineras således på två sätt.

Men stolt är Lejonet och här är återigen ett horoskop som ger upprorsmakarna, terroristerna etc, rätt! Det går inte att förneka att Lejonet med dess disponent, den agerande och levande Solen i Guds och samvetets tempel (9e huset) inte bara är upprorsmän som känner press - de VET också att de är offer för en OND ORDNING eftersom de hör en högre röst. Ibland är det borgare fruktar och hatar: destruktiva mobbar som trampar på deras ägodelar VERKTYG sända av Gud som påminnelse för hur långt de spårat ur. De unga upprorsmakarna och förstörarna har gudomligt mandat för vad de gör!

Det är typiskt att Saturnus har rollen som dubbel illgörare här, naturligt ond och här också verksamt ond. (Jämför Fredrik "mer fattigdom och piska" Reinfeldt som föddes med en dubbelt ond Mars som en smutsfläck i sin personliga ascendent.)

Faktiskt "drabbas" upprorets Lejonascendent på ännu ett sätt: i bloggens försök att få rätsida på den hellenistiska "onda daimonen" (12e huset och dess tillfälliga ägare) ser vi att "massornas" planet Månen är signifikator "samhällets olycksbarn" - här flyter mycket snarlika indikationer samman och bildar ett kraftfullt omen när man inser att Lejon-jaget är BÄRARE av alla dessa felfördelade människor som inga av dem får ta del av välståndet hos USA:s vita eller rika! Det rytande Lejonet bär således den onda daimonen inom sig, eller "människans sämre tendens". Men alla dessa budskap är inte i konflikt, får den onda daimonen är "contained" eller innesluten av den Sol som har gudomlig sanktion att ryta upprört!

Bäva månde svenska klassamhällesförespråkare (moderater m.fl.). Detta är den lön de kommer att skörda för sin världsbild. Hur kan en svensk bli då dum att hon importerar myterna från USA och sen låtsas som lika tillgängliga facit till falskheten inte existerade?


PS. För jämviktens skull bör alltid "den goda daimonen" nämnas vid granskning av den onda daimonen. Här är det goda 11e-husidealet perverterat av Satans stjärna Algol och personifikationen Merkurius befinner sig upplyft i tionde officiella huset. Gissa vad detta betyder? (Det är utskrivet på kartan.) Som jag ser det är detta ett av de horoskop som påminner om att Gud faktiskt äger Satan och använder ondskan för att pröva människorna. Det innebär att Algol som Frestaren inte är tillämplig här (även om det säkert har förekommit butiksstölder under upproren så att vissa upprorsmakare fallerat i det i grunden legitima upproret). 

Nej, detta är naturligtvis den onda stjärnan i den strikt talat neutrala rollen som Åklagare (en satan). Det goda idealiets daimon Merkurius plockar upp sataniska drag - upproret anklagar samhället för dess svek. 

Att bloggens närmare granskning av den onda och den goda daimonen framtvingar mer komplexa analyser har framgått av några inlägg taggade som nämnt. Här hoppar jag över den egentligen viktiga harmoniseringen. För märk att den rörliga Merkurius samtidigt som den "hellenistiskt" representerar den goda daimonen blir en "verksam illgörare" för Lejonet i första huset! Jag har tidigare (tror jag) antydd att Lejonet BEHÖVER en fri budbärare som sitt ideal för att inte degenerera i sitt ledarskap, men Lejonets naturliga instinkt, uppfylld av sig själv som det är, är naturligtvis att betrakta med misstro det budbäraren Merkurius säger, att se det flygburna intellektets bud från en högre krets än Solens, som mindre önskvärd.

Det för oss till frågan om vad denna Lejonascendent egentligen betecknar. Är det verkligen själva upprorets början, eller är det upproret ur överhetens eller samhällets ögon? I det senare fallet faller upproret enbart under den goda idealiserande daimonen med ett inflytande från Åklagaren (Algol). Lejonets härskare Solen i Guds tempel (9e) betecknar i så fall den gudomligt sanktionerade ordning som gör vissa folkgrupper till "samhällets olycksbarn" därför att deras karma så kräver. Tänk på Baltimores eftersatta stadsdelar som Ödets reserverades platser dit vita slavägare skickas - in i färgade kroppar!





Inga kommentarer: