Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 juni 2015

Borgaren ryser i sina rum: det är terror i världen

Knappt hinner det värsta skitprogram jag någonsin hört rundas av - Sommarprataren var en urtråkig streber till företagsledare som Rovkapitalisten manövrerat in i radioserien för att via varumärken som Cloetta och Absolut Vodka sprida sitt ideologiska rävgift till det enkla svenska folket som förväntas bli positivt stämda av att höra nationella varumärken nämnas gång på gång  - förrän EKOT specialsänder med kvinna med bekymrat tonläge i spetsen. 

Tre våldsdåd i världen inom några timmar klumpas ihop till ännu en opinionsbildande smörja om terrorismens härjningar. Snart har vi västvärlden i fullt krig mot Östern och där är har du Armageddon eller världens undergång som i en liten ask.

Att titta på "världshimlen" runt lunch idag har dock sitt intresse eftersom terrornyheten så att säga är andra sidan av det naiva och orflekterade kapitalistdravel som vd-typen Bengt Baron ägnat sig åt i sitt sommarprat. (Jag har aldrig hört en så oförblommerad och simplistisk högerpropaganda och än en gång inser jag vilken låg intellektuell nivå Sverige måste hålla om denne man faktiskt var global chef för statliga varumärket Absolut Vodka.)




Ekots extrautsändning kan summeras med samma problem som drev nymoderata ledaren Fredrik Reinfeldt. En våldsam feghet. Kräftan är protektionismen som lätt stannar vid skyddet av den egna dörren och den sociala och finstämda Vågen råkar i akut obalans när dess härskare Venus glider ner i det sublunära Vattenelementet (Kräftan) och börjar "känna" och verka på basis av maggrop och instinkt istället för att i linje med sin sanna natur i härskarläge i Vågen vara disponerad till en smidig intellektualitet som förmår väga faktorer och förstå helheter.


Eftersom Jupiter som blåser upp allt också befinner sig i Kräftan för närvarande innebar Månens inträde i Vågen i dag att en formidabel bubbla av instinktivitet blåses upp under fötterna på Våg-Psyket och destabiliserar det. Det är såna här dagar folk förhastar sig i sina omdömen.

Som synes råder den starka "ömsesidiga receptionen" mellan härskarna över Kräftan och Vågen vilket naturligtvis förstärker obalansen ytterligare. Trångsynt borgerlig fruktan står som spön i backen och Eko-utsändningen är bara pinsam. Människor som stakar sig och inte kan formulera sina tankar väl. 

Jag tänker åter på hur hackig Reinfeldt var under flera år innan han tycks ha lärt sig att aldrig tala ur eget hjärta utan hålla sig till formler och floskler. Där var "dissociationen" mellan Luft och Vatten ganska lindrig men ändå djupgående: Solen i Kräftan "mentaliserades" av Månen i Vågen så att primitiv, protektionistisk instinkt gavs en passande efterrationalisering via psykets tendens att tänka kring känslor. 

Jag tror den här tankemässiga hämningen kommer sig av att Kräftan alltid söker hålla sin egen position trygg och oantastlig medan Vågen i sig inte är något under av progressivitet. Resultatet blir som man hör i Eko-sändningen ett harvande och en trampande på fläcken. Ekot har ju inget nytt att komma med här. Det är bara ångesten i den Vegetativa Själen som "krävde" en specialsändning. Här kan man alltså säga att Världssjälen spelar upp sitt spel helt av egen kraft... Det är en ömsesidig reception som inte alls är särskilt bra, trots att de inblandade planeterna är goda (Venus, Jupiter). 

Kanske sorterar attentaten istället under den konjunktion mellan Solen och Mars som pågått i flera dagar men nu är på upphällningen.

I förrgår slutade en splitter ny streckkodsläsaren att fungera efter bara några timmars användning. Jag hade byggt en liten dataapplikation för en småföretagare som behövde hålla kolla på sitt lager. Mycket typiskt att hårdvaran svek just som Solen och Mars passerade över Tvillingascendenten hos mottagarapplikationens designer! 

I den meningen blev bloggaren lätt involverad i Mars destruktivitet och har ägnat timmar igår och idag åt felsökning av skannerns egen mjukvara (som tycks ha hängt sig, den gick att kicka igång via externa program).

*****


Några timmar senare på fredagen lägger Aftonhoran ut den färska nyheten att USA just öppnar för homoäktenskap i alla delstater. Den här historiska dagen för västerlandets haveri lär gå till historieböckerna! De krafter som normaliserar homoäktenskapet är samma krafter som verkar genom terroristerna! Armageddon är här. Världsundergången smyger sig på dag för dag. Just Kräftan och Vågen i förvirrad samvaro har bloggaren noterat många gånger i bi- och homosexuella horoskop.

På temat den dissociativa (icke-)relationen mellan rationalitet och instinkt (Luft och Vatten) ser jag plötsligt att både Månen / psyket och sexualiteten är drabbade av den "avhängda" dissociationen denna dag! Saturnus för gränsdragningar står i sexualitetens Skorpion men disponeras från en Mars som i Luft tenderar till att efterrationalisera sin saturnusfixering!

(Jfr. Reinfeldts efterrationaliseringar, dvs lögnaktigt göra en dygd av de konsekvenser som högerns utsugning av små människor medför. Fas 3-slaveri och trakasseri av de svaga och sjuka förvandlades t.ex. till "arbetslinje" och "det ska löna sig att jobba".)






3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag tar en snabbkoll på tre HBTQ-relaterade milstolpar för att se om dissociationen dyker upp i kartorna. Gayrörelsen inleddes med upploppen vid Stonewall Inn 27-29 juni 1969.

Dygnshoroskop för 1969-06-28, New York, NY:

AC i Vattumannen LUFT
Solen i Tvillingarna LUFT
Månen i Skorpionen VATTEN
Merkurius i Oxen JORD
Venus i Väduren ELD
Mars i Skorpionen VATTEN
Jupiter i Jungfrun JORD
Saturnus i Väduren ELD
Rahu i Fiskarna VATTEN

Dygnshoroskop för den första Gay Pride-paraden, 1970-07-28, New York, NY:

AC i Vattumannen LUFT
Solen i Tvillingarna LUFT
Månen i Väduren ELD
Merkurius i Tvillingarna LUFT
Venus i Kräftan VATTEN
Mars i Tvillingarna LUFT
Jupiter i Vågen LUFT
Saturnus i Väduren ELD
Rahu i Vattumannen LUFT

Dygnshoroskop för den första Prideparaden i Stockholm, 1998-07-25:

AC i Oxen, fem grader från Algol JORD
Solen i Kräftan VATTEN
Månen i Kräftan VATTEN
Merkurius i Lejonet ELD
Venus i Tvilingarna LUFT
Mars i Tvilingarna LUFT
Jupiter i Fiskarna VATTEN
Saturnus i Väduren ELD
Rahu i Lejonet ELD

"Den förvirrade samvaron" mellan Kräftan och Vågen gav endast ett enda utslag, men Luft och Vatten dominerar totalt sett. Om vi ser till de femton placeringarna för AC/Solen/Månen/Venus/Mars hittar vi sju Luft och fem Vatten, eller 80 procents träff på de två elementen. Vid samtliga tillfällen stod som synes Saturnus i Väduren.

Vid den första Prideparaden i Stockholm stod alltså Solen och Månen i Kräftans tecken och Tvillingarnas hus, medan Venus och Mars stod i Tvillingarnas tecken, disponerade av Merkurius i Kräftans hus.

Kanske inte så vetenskapligt, men åtminstone inte dissociativt. ;-)

Havsörnen sa...

Not: Datumet för andra kartan är 1970-06-28.

Seaward sa...

Kvalitetsforskning! Jag bugar mig. Den tillfällige läsaren kanske behöver veta att Saturnus "fall" i Väduren betyder att den egna subjektivistiska upplevelsen tas som norm - ganska träffsäkert (med tanke på Saturnus långa omloppsbana) att den indikationen dyker upp i samband med milstolpar i spridandet en homo livsstil i världen.