Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 juni 2015

Zara Larssons kondomkupp antyder horoskopets månplacering




Jag orkar inte i detalj läsa vad saken rör men Zara Larsson verkar vilja synas mer i någon festivalannonsering. Rubriken fick mig att titta till horoskopet och jag ser att middagstimman placerar hennes Måne hopplöst på gränsen mellan två tecken. Nu kom hennes gamla kondomkupp till undsättning. (Det här är nog första och sista gången jag använder VeckoRevyn för en hänvisning!)

Hon tog tydligen ett grabbigt töntargument mot kondomer och ställde det mot ett hälsoargument som, tror jag, avslöjar månplaceringen. Visst kan man hävda att Månen i Tvillingarna har en sådan smarthet som skulle kunna producera den här vinklingen, men som den köpta bolagsprodukt hon är, röstar jag hellre för att Månen har nått "säkerhetsprincipen" Kräftan vilket den gör mellan 12 och 13 på dagen. 

Kräftan har mer än en liten koppling till kondomer, i den meningen att Rummets princip också tjänar som "containment" - Kräftan sluter inne och skyddar från fara (jfr överprivilegierade amerikanernas förlärlek för "Safe Rooms" inbyggda i huset). 



Men vad som troligen gör Larsson till en hälsoneurotiker är att en Måne i Kräftan skulle stöta på opposition från manschauvinistiska Stenbocken, symbol för det allmänt hatade patriarkatet. 

(Tänk bara Jan Guillous Sol-Steenbock eller kejsar Augustus Stenbocksascendent för att greppa idén om en "hård" och osårbar figur - raka motsatsen till den blödiga och sårbara Kräftan. Guillous mobbade internatsår ses naturligtvis i att Solen delar tecken med halshuggaren Ketu, vilket bara verkar ha gjort honom ännu tuffare i återstudsen. Obs. Bloggaren uppskattar Guillous politiska skriverier till fullo!)

Kräftan i första huset, kvintessensen av den Vegetativa Själen (naturens reproduktiva driftsliv), har könsdriftens Mars med sig som en planetär vän, och lika så celldelningens princip Jupiter. Nu har visserligen Jupiter "fallit" och förlorat i fruktsamhet i Stenbocken (tecknet motsatt dess "upphöjelse"). Men se hur intressant Kräftans båda vänner bäddar in (contain!) som för att oskadliggöra kärlekslivets Venus mellan sig - en Venus som ur Kräftans synvinkel är en illgörare. Engelskan avslöjar direkt att de könssjukdomar Larsson så fruktar och vill hålla på avstånd sorterar under Venus (venereal diseases), den arketypiska horan. Dessutom placerar en Mån-Kräfta i första hennes soltecken (aktivism) i sjätte huset för kroppslig ohälsa!

Moder Natur (Kräftan) hatar allt detta kladd mellan man och kvinna (Venus) och sluter sig till männens desperation hårt runt sitt nyfödda barn och lämnar amorösa Venus i en öken som är torrlagd till och med innan den förrirrar sig in i Jordtecknet Stenbocken.) Många sanningar om könens relationer kommer i blickfånget när man placerar Mån-Kräftan i första huset och ser hur planeterna förvandlas till vänner eller fiender. Mars blir en vän eftersom naturen just bara är omedveten drift, den dunkla instinkten att vilja föra arvsmassan vidare. Venus - struttandet med fjädrar för att göra sig intressant och den åtföljande parningsakten är Månen/Kräftan en onödig kostnad som man dock tvingas dras med.

Vad vi med andra ord ser här är en tjej som trots att hon har "horans signatur" (Mars + Venus) inte alls utmanar sexuellt på foton eller i situationer, eftersom Stenbocken också är en princip som söker "innesluta" och avgränsa sig. Klipskt avstår Zara Larsson från slampans roll eftersom hon likt alla Stenbockar hela tiden sneglar (nästan sjukligt) på sin officiella persona.

Och den personan är inget annat än präktig och helylle! Det är svårt att bedöma ömsesidiga receptioner, men här måste man ändå rita en grön dubbelriktad pil mellan Jupiter (förvisso i sitt fall) i Stenbocken och Saturnus i Fiskarna. Gränsdragaren Saturnus står i det gränslösa, jupiteriska Vattentecknet men "turligen" har dess disponent hamnat på den mest politiskt korrekta av alla platser: i Stenbocken. 

Här är ett horoskop som låter sig styras totalt av känslan för en så bred (och därmed lukrativ) målgrupp som möjligt. Hon kommer med detta gyttjiga Jord- och Vattenhoroskop aldrig att känna av den upprorslusta som utmärker, säg, fd barnstjärnan Miley Cyrus. 

Se: Miley Cyrus och Världssjälen

Cyrus har definitivt en Måne i Luft-Vågen vilken står i ett dissociativt förhållande till hennes patologiskt överaktiva driftsliv: den fallna Mars i Kräftan relaterar instabilt till sin disponent Månen, och samma Mars agerar själv disponent för Miley Cyrus Sol i sexualtecknet Skorpionen. Betoning här på den skakiga gränsen mellan den Rationella Själen (Luft) och den Irrationella eller Vegetativa (Vatten)!

Hos Zara Larsson och andra indikerar Stenbockens tecken inte sällan Freuds sociala överjag. De här barnen låter sig anpassas till vuxenvärlden utan knorr eller nämnvärda ungdomsuppror. Är de gamla själar som vet att uppror är meningslöst och att Storkapitalisten ändå vinner till sist? Jag vet inte. De kan lika gärna vara sluga karriärister ända in i märgen, slipade själar som varit på Jorden och putsat på framgångsformeln mer än ett liv. 

Missa inte att den värsta "streberaxeln" är just den mellan låga och tillslutna Kräftan och "världshärskaren" Stenbocken, och denna axel är hyperaktiv hos Zara Larsson om vi antar en Måne i Kräftan. Den som ser foton på henne och tror det är en mild flicka skulle få en chock vid en närmare bekantskap. Hon har mycket medvetet gjort sig till skivbolagets egendom därför att hon har en egen livsplan. 

Den vishet (Jupiter) hon besitter är av ytterst konventionellt slag men onekligen har den ömsesidiga receptionen knådat henne en attraktiv kropp av Jord och Vatten. Den uppmärksamme ser emellertid hur lite liv och karisma som utgår från den här själen i den elementförpackning den valde att visa sig genom i detta liv. En nöjesbranschens förbrukningsartikel och troligen inte en blivande klassiker. Jord och Vatten drar mot konformism.

Den som blivit äldre kan se hur t.ex. Hollywood typecastar samma utseenden gång på gång. När tidens tand verkar på en idol spolas den diskret ner och en ny look-alike fyller strax den uppkomna luckan. Så traderas shablonerna från årtionde till årtionde. Det är rätt påfallande för den som studerat Hollywood-produkter ur det här perspektivet. Men eftersom så få har ett konstruktivt förhållande till Saturnus, åldrandets herre, glömmer människor och köper samma gris i säcken om och om igen.



7 kommentarer:

Susanne sa...

Hon är ju jättelik Alexandra Pascalidou, iaf på det här fotot! Och när jag kollar AP:s horoskop ser jag att de båda har omvända sol- mån- och merkuristecken. AP:s mars- ligger i motsatt tecken - kräftan - mot Larssons.

Seaward sa...

Exakt den tanken passerade mig också, men jag var alltför upptagen av jämförelser med singer-songwritern Aimee Mann för att följa det spåret.

Skrotade sen likväl bihanget om Mann när jag insåg att de inte var särskilt lika alls, även om det även där fanns fascinerande horoskopöverlappningar som tycks ha fått mig att se utseendelikheter fast det egentligen var "rymden" som signalerade ett snarlikt ackord.

Mann född 9 augusti 1960, också hon Månen i hopplöst gränsläge lunch amerikansk östkusttid. Nu Solen i Kräftan istället för Zaras hypotetiska Mån-Kräfta, samt planeter i Skytten överlappandes Zaras Sol-Skytt !!! Jag tänkte först på henne men sekundärt på Pascalidou.

Susanne sa...

Aimée Mann hade jag aldrig hört talas om, men när jag bildgooglade henne såg jag ingen speciell likhet med Larsson, men jag hajade till - hon var så lika Sanne Salomonsen på en bild att jag trodde det var hon! (Första raden längst t h. Även på kepsbilden på raden under är hon lik.) SS är lustigt nog sol-skytt och månkräfta som Larsson! Alltså mer lik henne än Mann när det gäller horoskopen :-)

Seaward sa...

Genom astrologin kommer medvetandet i kontakt med en högre verklighet än den bedrägliga värld som kroppslig realism lurar en in på. Jag har för länge sedan insett att mina "look-alike"-inlägg inte alls ser likadana ut i andras ögon för man ser med sina sinnen och dessa astrologiska förhållanden är något som var och en måste hitta till via sjätte sinnet (Månen?). Det blir som någon slags telepati med den verklighet som astrologin representerar...

Anonym sa...

Det var väl precis tvärtom! Hon trädde en kondom över sin ena vad för att påvisa att killar med stort organ inte kan skylla på att den inte går att trä på. Det är ett luftigt rationellt merkuriskt sätt att visa det på. Tror hon har månen i Tvillingarna!

/Specsavers

Seaward sa...

En röst för luftlägret noterad. Några fler?

(Nördig diskussion jag startat egentligen. Det är bara att välja en rationell utgångspunkt för endera månplaceringen och sedan argumentera för den :-).

Alla är byggda av Saturnus, en essentiell luftplanet, så t.o.m. grovt förståndshandikappade uttrycker åtminstone i det faktum att de fötts med en strukturerad kropp och inte en osorterad hög av köttslamsor att de ur Djupet styrs av rationalitet.)

Havsörnen sa...

Det räcker väl med Merkurius i nära konjunktion med Solen för att vara merkurisk? Pojkvännen heter Ludwig Kronstrand, 1997-06-29. Han har också Solen konjunktion Merkurius, i motsatta tecknet Tvillingarna. Månen i Väduren. (De är födda samma år och båda har Jupiter i Stenbocken, Saturnus i Fiskarna och Rahu i Lejonet). Ludwig har Venus i Kräftans sjunde grad, så den står i opposition till Zaras Venus/Mars.

Om ZL har Månen i Kräftan, så blir (enligt Chandra lagna) Jupiter i Stenbocken sjunde huset både atma karaka och högsta goda, vilket är pikant eftersom hennes hatobjekt är patriarkatet. Men vi får Månen i matriarkala Kräftan som motvikt i denna axel. Solen i sjätte olyckshuset attackeras av Saturnus (i offertecknet Fiskarna) trekvartsvarvsaspekt.

På tal om typecasting så är hon röstmässigt en kväljande nasal Rihanna-klon. Alla dagens s k stjärnor ser f ö ut och låter som vem fasen som helst.

Några citat:

"Jag tycker att feminismen är jätteviktig. Det är så himla sjukt med folk som inte är det, man bara: Va? Hur kan du inte vara feminist? Det är så enkelt. Det finns inga frågetecken egentligen."

"Jag kom in på Adolf Fredrik också, men jag tycker inte om kör. Musik i skolan har aldrig varit kul för mig. Jag älskar att stå i centrum på en scen och sjunga. Inte sitta på en stol och spela ukulele."

"Jag ska vara miljardär innan jag är tjugofem. Det handlar inte så mycket om pengar utan om ett kvitto på att jag lyckats."

"Högst upp i industrin är det typ bara män – jag har ärligt inte träffat en enda kvinnlig producent – och de ser en som ett objekt: 'nu ska vi sätta på henne en liten baddräkt'."

Usch, vilket slöseri med tid det här var. Jag bildgooglar och tycker väl att ögonen ser Kräft-skarpa ut, men dock små och elaka. Hon ser "dryg" ut. Pascalidou ser också oftast arg ut (ögonbrynen är vinklade så), med Kräftans ständiga bekymmersrynka mellan ögonen. Typexemplet:

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/15451606/642/normal/f7224d6010ec9/bildt2.jpg

- - -

Ska man skratta eller gråta åt detta? Länk:

http://vindoga.wix.com/vindogat#!Nej-Zara-Larsson-du-%C3%A4r-ingen-riktig-feminist/cfvu/555caf520cf235f81944050b

- - -


På tal om typecasting så är Zara Larsson röstmässigt en kväljande nasal Rihanna-klon. Alla dagens s k stjärnor ser f ö ut och låter som vem fasen som helst. Men se här, en svensk tjej född '97 med äkta talang som berör (och Larssons raka motsats - "sitta på en stol och spela ukulele"). Vilken tjej, man blir ju kär när hon försynt tittar upp från gitarren och in i kameran. 1997-01-12 ger fina Månen i Vattumannen samt Venus i Skytten, Mars/Rahu i Jungfrun. Annars samma som ZL.

https://www.youtube.com/watch?v=j1q4-tzMI28

https://www.youtube.com/watch?v=NQHVzFLsfZ8

På tal om Månen i Vattumannen. Båda damerna har, liksom Michael Jackson, Solen i Eld attackerad av Gränsdragaren i Vatten. Jacksons födelsetid har inte kommenterats på bloggen. 19:33 enligt mamma Katherine ger AC i Vattumannen. Onda daimonen Saturnus i Faderns hus. Goda daimonen Jupiter i nionde. Venus som Högsta goda i Olyckshuset. Månen konj. AC för tankarna till ljuskänslig hy och hans diagnosticerade vitiligo och lupus. Bloggaren med Månen konj. AC gillar väl inte heller att sola?